גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יהודאי: "התעקשנו על שימור הפעילות הישראלית של פרוטרום"

מנכ"ל פרוטרום ומנכ"ל IFF, שרוכשת את החברה, נפגשו היום עם אנליסטים ומנהלי השקעות בבורסה בת"א ● "אנו מחברים שתי חברות שמשלימות אחת את השנייה" ● מנכ"ל IFF, אנדריאס פיביג: "מאמינים שנשלים את העסקה בתוך 6 עד 9 חודשים; לא צופים קשיים מצד הרגולטורים"

מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר
מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר

"דיברנו במשך כתשעה חודשים לפני שחתמנו על ההסכם לרכישת פרוטרום", כך אמר היום ׁׁ(ג') יו"ר ומנכ"ל IFF, אנדריאס פיביג. פיביג, שהוביל את עסקת הרכישה של פרוטרום על ידי IFF, הגיע לישראל לביקור קצר של 24 שעות ונפגש עם אנליסטים, מנהלי השקעות ועיתונאים בבורסה של תל-אביב.

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, אמר בתחילת המפגש כי "זה מיזוג שנעשה מתוך עמדה של חוזקה ולא מתוך חולשה. אני משוכנע ש-IFF החליטה לרכוש את פרוטרום, בין השאר, עקב שיעורי הצמיחה הפנימית הגבוהים שלנו וגם על רקע הרכישות המוצלחות שעשינו בשנים האחרונות. אני משוכנע שהרכישות יימשכו גם בשנים הקרובות".

"אנחנו מחברים שתי חברות שמשלימות אחת את השנייה. בחרנו את IFF מכיוון שהם חברה שיכולה לתרום הרבה לפרוטרום ואנחנו גם יכולים להם. אנחנו רוצים ליהנות מהמשך יצירת ערך ולכן בחרנו בעסקת מניות ומזומן. אני משוכנע שהעסקה תאושר על ידי בעלי המניות ואין לי ספק שהעסקה תתממש".

עוד אמר יהודאי כי "אנחנו מגיעים לעסקה כחברה מבוססת וחזקה. אנחנו בעניין של צמיחה רווחית. אנחנו באים מתוך תובנה ברורה להגיע לחיבור שייצור שלם ששווה הרבה יותר מסך חלקיו. IFF היא חברה גלובלית, יציבה וחזקה. 70% מהלקוחות שלנו הם לקוחות קטנים ובינוניים ואילו אצל IFF הרוב הגדול של הלקוחות הן החברות הגלובליות הגדולות, שמן הסתם צומחות בקצב נמוך יותר מהלקוחות שלנו. יש המון אפשרויות לניצול סנרגיות ושילוב של פתרונות טעם ובריאות. יש האצה בקצב הצמיחה של חומרי הגלם הטבעיים בשנה האחרונה ואני בטוח שנמשיך לראות גם בשנים הקרובות צמיחה דו ספרתית בתחום הזה בשנים הקרובות".

"עובדי פרוטרום יקלטו היטב בתוך IFF"

פרוטרום, הפועלת בתחום חומרי הגלם ותמציות הטעמים לתעשיית המזון והמשקאות, דיווחה בשבוע שעבר כי הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו פה אחד את הצעתה של IFF לרכוש את מניות פרוטרום לפי שווי של כ-6.5 מיליארד דולר (שווי של 7.1 מיליארד דולר, כ-25.5 מיליארד שקל, כולל חובות).

העסקה תתבצע בדרך של מיזוג משולש הופכי, במסגרתו תשלם IFF סכום של 71.19 דולר במזומן ו-0.249 מניות שלה עבור כל מניית פרוטרום. לבעלי מניות פרוטרום יונפקו בסך הכל 18.6% ממניות IFF.

השלמת המיזוג, שלאחריו תהפוך פרוטרום לחברה בת בבעלות מלאה של IFF, צפויה בתוך 6-9 חודשים ממועד החתימה עליו, בכפוף להשלמת תנאים מתלים שונים. לאחר השלמת הסכם המיזוג תרשום IFF את מניותיה למסחר בתל-אביב, במקביל למסחר בניו-יורק.

"גם מבחינה גיאוגרפית אנחנו חברות שמשלימות אחת את השנייה. יש הרבה מאוד חיבור בצד הטכנולוגי. החסכונות התפעוליים יגיעו ל-145 מיליון דולר ויותר, וזה לא כולל את אפשרויות הצמיחה שנובעות מהעסקה. העסקה תוביל אותנו להיות חלק מחברה שתהיה מובילה עולמית בתחום שלה. התעקשנו על שימור הפעילות הישראלית, נקים כאן מרכז מו"פ וחדשנות. חשוב מאוד היה לנו גם הרישום של IFF למסחר בבורסה. אני משוכנע שהחברה לא באה להיסחר בבורסה רק לכמה חודשים אלא להרבה מאוד זמן. המשקיעים בפרוטרום הרוויחו הרבה מאוד כסף לאורך השנים ואני משוכנע שזה יימשך בשנים הקרובות", סיכם יהודאי.

עם פרסום הדיווח עם המיזוג מסרו שתי החברות כי בכוונת IFF לשמר את פעילות המחקר, הפיתוח והייצור של פרוטרום בישראל לתקופה של לא פחות משלוש שנים ממועד סגירת העסקה, בהיקף דומה לפעילות הנוכחית של פרוטרום בתחומים אלו טרם השלמת המיזוג. החברה תזמן בקרוב אסיפת בעלי מניות לצורך אישור המיזוג.

לאחר יהודאי הציג פיביג את משנתו וחזונו בנוגע לעתידה של IFF ואמר כי "אנחנו חברה שמבוססת על מדע ומחקר. השקנו לאחרונה מולקולה חדשה לאחר מחקר שנמשך 7 שנים. החיבור שלנו עם פרוטרום יכול לייצר חברה עוד יותר טובה וחזקה. החדשנות מהווה מרכיב מאוד מאוד חשוב בפעילות שלנו ויש לנו בצנרת לא מעט מוצרים בעלי פוטנציאל מבטיח. חלק עיקרי מהעסקים שלנו מופנה לחברות המזון והמשקאות הגדולות בעולם וכוונתינו להגיע ולהציע פתרונות לכל החברות בשנים הקרובות, ובעזרת המוצרים והפתרונות של פרוטרום נוכל לעשות את זה".

"אנחנו חברה מאוד ידידותית לעובדים שלה וגם ללקוחות, כך שאין לי ספק שעובדי פרוטרום יקלטו היטב בתוך החברה", אמר פיביג.

ברבעון הראשון של 2018 רשמה IFF צמיחה של 7% בהכנסות, כולה אורגנית, ופיביג מעריך שהצמיחה תימשך ואף תתחזק. "בעקבות המיזוג החברה תהפוך לחזקה ביותר בתחום חומרי הגלם והתמציות הטבעיים לתעשיית המזון והמשקאות, וזה התחום שהעולם הולך אליו. שם קיים הביקוש החזק ביותר למוצרים חדשים. העולם דורש היום פתרונות טבעיים ואנחנו נמצאים בעמדה מצויינת לספק את זה".

לסיכום אמר פיביג כי "אנחנו מאמינים שהמיזוג מאוד הגיוני ומתבקש. אנחנו מאמינים שנשלים את העסקה בתוך 6 עד 9 חודשים. אנחנו לא צופים קשיים מצד הרגולטורים".

בתשובה לשאלה בנוגע למחיר הנמוך יחסית שקיבלו בעלי מניות פרוטרום ולתגובה הקרה בשוק ההון הישראלי והאמריקאי לעסקה אמר יהודאי כי "צריל לזכור שמחיר פרוטרום לפני כשנה היה נמוך ב-40% או יותר לעומת מחירה היום. אם מסתכלים על מכפיל הרווח הנקי מגיעים למסקנה שהמחיר ששולם היה הוגן. בנוסף, אני רוצה להיות בעל מניות ב-IFF כי החברה תמשיך לייצר ערך לבעלי מניותיה. אני צופה המשך יצירת ערך לבעלי המניות בשנים הקרובות. בעלי השליטה בפרוטרום עשו את העסקה כי הם האמינו בה. הם לא צריכים כסף".

יהודאי: "לא מודאג בכלל מרמת החוב"

פיביג אמר כי "לנו יש תפקיד חשוב בלהסביר לבעלי המניות מהי מהות העסקה, איזה יתרונות היא מייצרת וגם שהצמיחה החזקה צפויה להימשך בשנים הקרובות. אם יש משקיעים שעדיין לא מבינים את מהות העסקה, אנחנו צריכים להסביר להם את היתרונות הרבים שהיא מייצרת ויוצרת מצב של אחד ועוד אחד שווה ארבע".

בתשובה לשאלה בנוגע למצב הפיננסי ורמת החוב הגבוהה של החברה לאחר המיזוג אמר יהודאי כי "מדובר בשתי חברות שפועלות בשוק צומח וחזק. שתי החברות מייצרות תזרים מזומנים חזק. אני לא מודאג בכלל מרמות החוב של החברה הממוזגת בעקבות העסקה כי מהר מאוד רמת החוב תרד".

בנוגע למעמדה של החברה הממוצגת בשוק הטעמים העולמי אמר פיביג כי "קיבלנו משובים מאוד חיוביים מהלקוחות שלנו אחרי ההודעה על המיזוג. אנחנו ניצור פלטפורמה שיכולה לשרת גם את החברות הגדולות בעולם וגם לחברות הבינוניות והקטנות כך שהחברה תוכל להמשיך לצמוח בקצב מהיר יחסית. יש ל-IFF הזדמנות נהדרת להיכנס לנישות שבהם היא לא הייתה קיימת עד היום ולהגביר את קצב הצמיחה שלה".

בתשובה לשאלה בנוגע לשילוב התרבויות של שתי החברות אמר פיביג כי "אנחנו רוצים לשמר את התרבות הייחודית של פרוטרום ולשמור על גמישות מרבית. זה כנראה הרבה יותר קל לומר מאשר לבצע, אבל זאת הכוונה שלנו. אנחנו רוצים להישאר כאן בישראל, גם כמניה בבורסה, במשך הרבה מאוד שנים".

עוד כתבות

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: "שוק המניות בת"א אטרקטיבי מוול סטריט גם להמשך"

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?