גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדריך לשיקום הנייד: כך תחזירו לחיים סמארטפון מקרטע

אפילו אם יש לכם מזל והטלפון שלכם מדגם מוצלח במיוחד, אחרי שנתיים-שלוש הוא לא מה שהיה פעם ● רגע לפני שאתם מוציאים מאות או אלפי שקלים, אספנו כמה טיפים שיצעירו מכשירי אנדרואיד

מכשיר אנדרואיד ישן / שאטרסטוק
מכשיר אנדרואיד ישן / שאטרסטוק

קצת איטי אז מוותרים? רגע לפני שאתם מתייאשים מהסמארטפון הוותיק שלכם וזוממים על שדרוג בכמה מאות או אלפי שקלים, כדאי לתת צ'אנס אחרון למכשיר ששירת אתכם בימים טובים וימים רעים.

המדריך שלפניכם מיועד למכשירי אנדרואיד, ורוב הטיפים בו אמורים להתאים לרוב המכשירים. ואולם, למערכת ההפעלה אנדרואיד יש הרבה גרסאות, והרבה "רומים" (ממשקי משתמש) שמולבשים עליה, כך שהמדריך אינו כולל הכוונה מדויקת לכל מסך ופיצ'ר. אנו נספק את ההכוונה הכללית, ובמסך ההגדרות (Settings) או פשוט בעזרת גוגל תוכלו לדעת היכן נמצאת כל פונקציה במכשיר שלכם.

למקרים קשים ולאנשים סבלניים: הארד ריסט
נתחיל דווקא מהאופציה שבעיני רבים נחשבת לכזו שמשתמשים בה רק בלית ברירה. מדובר במחיקה של כל מערכת ההפעלה והמידע שעל המכשיר וחזרה למצב המקורי של מערכת הפעלה נקייה, כפי שהייתה עם רכישת הטלפון.

יש לצעד זה שני יתרונות: ראשית, הוא יחסוך לכם את כל הטרחה שבנקיטת כל הצעדים שבהמשך המדריך. שתיים, הוא כנראה יהיה אפקטיבי יותר, משום שלעיתים, גם אם תנקו את כל המכשיר לפי הטיפים, עדיין לא תצליחו להיפטר מכל הלכלוך הדיגיטלי שנתקע בכל מיני פינות ומונע מהטלפון לרוץ חופשי.

החיסרון המרכזי הוא שתצטרכו להתקין את כל האפליקציות מחדש, להכניס סיסמאות, ולוודא מראש שכל המידע על המכשיר - אנשי קשר, תמונות, מוזיקה וכו' - מגובה. עליכם לוודא מראש שהסינכרון עם הענן מופעל, ולבדוק איזה מידע מגובה ואיזה לא. בגוגל ניתן לסנכרן את אנשי הקשר, התמונות והווידאו, אך מוזיקה ואס אם אסים לא יגובו אוטומטית.

אם אתם סומכים על אפליקציית הגיבוי של היצרן, שימו לב שהיא מצריכה רישום והפעלה ואינה פועלת באופן אוטומטי כברירת מחדל. ישנן אפליקציות שיש לגבות בנפרד כמו למשל ווטסאפ, שניתן לגבות בגוגל דרייב דרך ההגדרות שלה.

אל כפתור ההארד ריסט מגיעים דרך ההגדרות. באנגלית הוא נקרא Factory Hard Reset.

למצוא את האפליקציה המתאימה 
האופציה הכי קלה ובסיסית לניקוי המכשיר היא להשתמש באפליקציית ניקוי ייעודית, המנטרת את כל הקבצים המיותרים ומסוגלת לפנות כמה מאות מגה או כמה ג'יגות בפעולה אחת. בדרך כלל האפליקציה תסרוק את המכשיר, תציג את סוגי הקבצים הניתנים למחיקה ותבקש אישור לפני שהם נעלמים לנצח. אפשר להשתמש בברירת המחדל של המכשיר, או להוריד אפליקציה שרבים ממליצים עליה מגוגל פליי. אפשר כמובן לשלב בין כמה אפליקציות ולראות מה עובד.

*להיזהר מקובצי מדיה 
פוצצתם את המכשיר בווידאו ותמונות? תשאירו למערכת מרחב נשימה. הפעילו את אופציית הסנכרון האוטומטי ב-Google Photos ומחקו את כל התמונות והווידאו שלכם, או לפחות מספיק תמונות שישאירו חלק מנפח האחסון הפנימי פנוי.

להרחיב זיכרון 
אם יש לכם חריץ הרחבה לזיכרון - השתמשו בו. העבירו כמה שיותר קבצים לכרטיס, ורצוי שזה יהיה לכל הפחות כרטיס SD מרמת קלאס 10.

להקפיד על עדכון אפליקציות אוטומטי 
עדכנו את האפליקציות דרך גוגל פליי. ייתכן שהעדכון האוטומטי של האפליקציות שלכם לא מופעל ולא הייתם מודעים לכך. הפעילו אותו, או לפחות היכנסו מדי פעם לחנות ועדכנו ידנית.

ולזכור לסגור את האפליקציות 
במהלך היום אנחנו מפעילים עוד ועוד אפליקציות ושוכחים לסגור. פנו מקום באמצעות סגירת אפליקציות שאינן בשימוש, או סגרו את כולן בבת אחת באמצעות כפתור המיועד לכך. במכשירים מסוימים יש כפתור שמציג את כל האפליקציות הפתוחות ומאפשר להעיף אותן ידנית אחת-אחת, או לסגור את כולן באמצעות לחיצה על X.

לעדכן את מערכת ההפעלה 
ההודעה על עדכון למערכת ההפעלה מופיעה בכל כמה חודשים, אך במקרים רבים נעלמת לבלי שוב. אם התעלמתם ממנה או לא שמתם לב, לא תקבלו יותר תזכורת על זמינות העדכון עד הפעם הבאה שייצא עדכון למכשיר - מה שיכול לקרות רק לאחר כמה חודשים או בכלל לא. תוכלו לבדוק אם יש עדכונים זמינים למערכת ההפעלה דרך ההגדרות. גשו למסך ההגדרות, גללו עד למטה ולחצו על כפתור האודות (About). לאחר מכן בדקו האם יש עדכון תוכנה זמין.

לחסוך באנרגיה, או שלא 
כדי לחסוך בזמן סוללה ועל-מנת למנוע התחממות, קיימת אופציה לבחור במצב פעולה חסכוני קבוע. כדאי לנסות לבטל את המצב הזה, ולראות אם הביצועים טובים יותר והמכשיר מחזיק מעמד.

לוותר על שטויות 
ותרו על אפליקציות לא שמישות וכל מיני פיצ'יפקעס. עודף ווידג'טים על המסך ואנימציות עלול להכביד על המעבד. אם המכשיר שלכם במצב קשה במיוחד נסו לעבור לאפליקציות לייט, כמו פייסבוק לייט או טוויטר לייט.

להחליף סוללה
אם הסוללה במכשיר שלכם ניתנת להחלפה - עשו זאת. מערכת ההפעלה שלכם מתאימה את הביצועים ליכולות של הסוללה, ואם היא עייפה כל הזמן - כך יהיו גם הביצועים.

וכן, גם לאתחל 
נכון שזו תישמע כמו בדיחת אינטרנט משנות התשעים, אבל - הפעילו את המכשיר מחדש. מכשיר שמוטען כל יום ולא מכובה לעולם עלול להישאר דלוק ימים ושבועות ארוכים, זכרו לכבותו ולהפעילו מחדש. לא בכל יום, אבל בטח לא אף פעם.

יש לכם הערות או טיפים נוספים? הגיבו לכתבה
או שלחו מייל ל-uri-b@globes.co.il

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם