גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורבוטק תשלם מיליוני ד' לבכיריה אם עסקת KLA טנקור תיפול

וגם: קבלת-פנים בשגרירות השווייצרית, מסע אופניים לבכירי תעשיית מדעי החיים וכנס ותערוכת MIXiii Biomed

אשר לוי / צילום: איל יצהר
אשר לוי / צילום: איל יצהר

חברת אורבוטק מבקשת להעניק למנכ"ל החברה אשר לוי, ולסמנכ"ל התפעול שלה עמיחי שטיינברג, מענקים בשווי של מיליוני דולרים אם עסקת המיזוג שלה עם KLA טנקור לא תצא לפועל. כך עולה מהודעת זימון לאסיפת בעלי המניות של החברה (ב-21 ביוני) שפרסמה אורבוטק בסוף השבוע. זאת, במטרה לשמור על חברי ההנהלה הבכירים בחברה בכל מקרה.

על פי ההודעה מבקשת אורבוטק  להעניק ללוי מענק מזומן בהיקף של כ-2 מיליון דולר ואופציות חסומות לתקופה של עד 4 שנים בשווי של כ-5 מיליון דולר. שטיינברג צפוי לקבל מענק של כ-1.5 מיליון דולר במזומן ועוד אופציות בשווי של 3.5 מיליון דולר. חצי ממענק המזומן ישולם מיידית רק אם העסקה תתפוצץ, וחציו השני כעבור חצי שנה. בנוגע לאופציות, לוי ושטיינברג יוכלו לפדות את מחציתן בתוך שנתיים, 25% נוספים בתוך 3 שנים והיתרה לאחר 4 שנים. באורבוטק מעריכים שקיים סיכוי גבוה להשלמת העסקה, עליה הכריזו שתי החברות לפני כחודשיים. היא תושלם ככל הנראה במהלך הרבעון הרביעי של 2018.

מדובר בעסקה שכוללת רכיב מזומן ורכיב מנייתי: תשלום במזומן בסך 38.86 דולר למניית אורבוטק, ו-0.25 מניה של KLA-Tencor, מחיר ששיקף שווי של כ-3.4 מיליארד דולר לאורבוטק ביום ההכרזה על העסקה.

אורבוטק מפתחת טכנולוגיות לשימוש בתהליכי הייצור של מוצרי אלקטרוניקה מתקדמים. החברה פונה לשלושה שווקים מרכזיים: ה-FPD - מסכים שטוחים, ה-PCB - מעגלים מודפסים, וה-SDD - שוק הסמיקונדקטור. לפי התכנון, אורבוטק תמשיך לפעול כיחידה עסקית עצמאית בתוך KLA בניהולו של לוי.

חברת KLA טנקור היא מההחברות הגדולות בעולם בתחום ייצור הציוד לתעשיית השבבים. החברה מפתחת, מייצרת ומשווקת מערכות לבקרת תהליכים וניהול תפוקה עבור יצרניות של מוליכים למחצה ורכיבים ננו-אלקטרוניים ברחבי העולם. מוצרי החברה מיועדים לכל שלבי הייצור והאריזה של שבבים ומעגלים מורכבים, וכוללים מערכות לבדיקת פגמים, מערכות לבקרת תהליכי אריזה, כלי מדידה, ציוד לייצור שבבים ועוד.

ברבעון הראשון השנה הגיעוו הכנסות אורבוטק הגיעו ל-251 מיליון דולר, צמיחה של 33.5% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח הנקי, לפי כללי החשבונאות GAAP, גדל ביותר מפי 2 ל-30.3 מיליון דולר, והרווח הנקי Non-GAAP - בניכוי סעיפים חשבונאיים - הגיע ל-41.1 מיליון דולר, עלייה של 84.4%. אורבוטק הכירה ברבעון בהוצאות בסך 2.5 מיליון דולר בגין המיזוג הצפוי עם KLA. הרווח הנקי למניה הגיע ל-83 סנט, ובכך עקפה החברה את תחזיות האנליסטים ב-8 סנטים.

אשר לוי / צילום: איל יצהר

הקשר הצרפתי: אהרון אהרון מגלה חיבה לצרפתית אך הוא לא דובר השפה

בשבוע שעבר נפגשו אנטואן באסוויל, מנהל מעבדת החדשנות של רנו-ניסאן-מיצובישי בישראל ואהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, באירוע מקדים לכנס EcoMotion לתחבורה חכמה.

רנו-ניסאן-מיצובישי נבחרה כמפעיל במסלול "מעבדות לחדשנות טכנולוגית" של רשות החדשנות בקטגוריה של טכנולוגיות רכב, תוכנית המציעה לסטארט-אפים סיוע במימון להוכחת היתכנות של רעיון טכנולוגי תוך התמקדות בפתרונות תחבורה עירונית חכמה.

באסוויל, צרפתי שעשה רילוקיישן לישראל, שמח לשמוע כי צרפתית הייתה השפה שחיברה בין הוריו של אהרון. אמנם אמו נולדה ברודוס ודיברה איטלקית, ואביו שנולד ביוון דיבר יוונית, אך שניהם למדו בתיכון אליאנס שם הכול התנהל בצרפתית, כך שזה מה שקישר ביניהם. עם זאת, במהרה גילה באסוויל שאהרון דווקא אינו דובר השפה. בלאדינו וספרדית אגב, הוא כן שולט.

כך או כך, באסוויל הציג לאהרון את המודל של הקבוצה לשיתוף-פעולה עם סטארט-אפים ישראלים, הכולל: מעבדת חדשנות מקומית; קרן השקעות תאגידית שתשקיע עד 1 מיליארד דולר במהלך תקופה של 5 שנים; ושיתוף-פעולה עם רשות החדשנות. בהמשך השבוע תגיע לארץ משלחת בכירים מרנו-ניסאן-מיצובישי להשתתף בכנס EcoMotion שיתקיים בתל-אביב.

אהרון אהרון ואנטואן באסוויל / צילום: סלי פרג'

בשביל הבריאות 1

רוכבי ורוכבות אופניים בהם בכירי תעשיית מדעי החיים והמכשור הרפואי בישראל, אירופה וארצות-הברית, הגיעו בשבוע שעבר אל יער בן שמן שם התקיימה רכיבה אותה יזמה קבוצת המרכז הרפואי מדקס.

לא רק כושר - במקום נחשפו גם חברות הפורטפוליו בחממת מדקס, שבה שותפים גם בוסטון סיינטיפיק, חברת החדשנות האמריקאית אינטלקטואל ונצ'רס ובית החולים שיבא, וכמו כן את חברות הרובוטיקה הרפואית בקבוצת מדקס הכוללות את מיקרובוט מדיקל ואקזקט רובוטיקס.

הרכיבה נערכה בסימן שיתוף-הפעולה המתרחב בין קבוצת מדקס לאלינוביישן, מסלול החדשנות של בית החולים אלי"ן, ולמען ילדי בית החולים. הראל גדות, מייסד ויו"ר מדקס, ציין כי הסיוע לאלי"ן נעשה ללא מטרת רווח ומתוך הבנה כי תשתיות הקבוצה יתנו ערך ליזמים וממציאים ויסייעו להגשמת חזון בית החולים לשיפור איכות החיים של ילדים עם מוגבלויות פיזיות.

הגיעו לרכוב או לפחות להפגין תמיכה: ד"ר תמי רז, מנכ"לית הדסית; אניה אלדן, סגנית מנכ"ל הרשות לחדשנות; ד"ר דיויד נאפ, סגן נשיא בבוסטון סינטיפיק; אנדריאס וופר, אחראי על ההשקעות באירופה בפרזניוס הגרמנית; דיויד אופר, שותף בכיר באלירה האמריקאית; צבי גינוסר, יו"ר הוועד המנהל של ביה"ח אלי"ן; ד"ר אריק סיטון, המנהל הרפואי של הרצליה מדיקל סנטר ואחרים.

הראל גדות, דיויד נאפ, דיויד אופר ואנדריאס וופר / צילום: דודי ארדון / surfphotography

בשביל הבריאות 2

ועוד בשבוע שעבר - כנס ותערוכת MIXiii Biomed ה-17 נערכו במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב, כאשר במסגרתם תעשיית מדעי החיים בישראל מציגה את הפיתוחים, החידושים והמחקרים האחרונים בתחום.

רותי אלון, מנכ"לית ומייסדת Medstrada ויו"רית משותפת של הכנס יחד עם ד"ר אורה דר מרשות החדשנות וד"ר ניסים דרוויש, שותף מנהל בקרן אורבימד, קיבלו את הבאים, בהם פרופ' אריה בלדגרין, מייסד ומנכ"ל קייט פארמה, יו"ר יורוג'ן הישראלית, ומייסד קרן ההון סיכון וידה ונצ'רס, המשקיעה בין היתר בחברה החדשה שהקים - אלוגן תרפיוטיקס.

עוד השתתפו: ד"ר טטסויוקי מרויאמה, סמנכ"ל מדע בקרן Dementia Discovery בגובה 90 מיליון דולר למלחמה באלצהיימר ודמנציה; פיליפ נלסון, מנהל תחום ההנדסה בגוגל רסרץ'; ואחרים.

במסגרת הכנס התקיימה תחרות סטארט-אפים בה זכו חברת PixCell Medical שפיתחה טכנולוגיה לדיאגנוסטיקה של תאים חיים באמצעות דקירה אחת באצבע, וחברת CorNeat Vision שפיתחה קרנית מלאכותית.

רגע מרגש במיוחד נרשם כאשר באחד המושבים שעסק במחלות גנטיות נדירות, עלה לבמה אב נרגש שסיפר שבנו חולה במחלה גנטית נדירה, כאשר יש רק 8 חולים בה בעולם. הוא סיפר על הדרך בה הוא מתעקש למצוא תרופה לבנו.

אריה בלדגרין, אורה דר, רותי אלון וניסים דרוויש / צילום: אלכס אלמן

רגע לפני שבועות: קבלת-פנים באווירה שווייצרית בבית השגריר

ז'אן-דניאל רוך, שגריר שווייץ בישראל, אירח ביום רביעי את אירוע ההשקה וקבלת-הפנים לפרופ' קלאוס וולרסהוף, יו"ר חברת הבנקאות השווייצרית ZWEI ולפטריק מולר, המנכ"ל. השניים, מארחיהם ואורחיהם הגיעו לבית השגריר ברמת-גן, לרגל פתיחתה הרשמית של ZWEI בישראל, אותה מייצגת חברת "ברון אשל שרוני" בניהולם של מאיר ברון, אמיר אשל ואורי שרוני. ZWEI, שהוקמה לפני 3 שנים בשווייץ, מתמחה באופטימיזציה לניהול הכסף של לקוחות בשווייץ בעיקר, תוך שימוש במערכות ביג דאטה. וולרסהוף יו"ר ZWEI ולשעבר מנהל ההשקעות הראשי של UBS, הסביר במקום כי "הכלכלות בעולם נראות בסדר, חלקן מתחזק, חלקן נחלש, אך נעשים צעדים שונים שלא אמורים להיעשות. הטיפול התרופתי שניתן לשווקים הפיננסיים בעולם הוביל למצב של ריביות נמוכות ביותר, וחוב הולך ועולה. ההשפעה המידית של בעיות אלו עדיין לא מורגשת אבל אין ספק שהיא תורגש. הכלכלות בעולם מתנהגות כאילו אין מחר", הוא הזהיר. ספגו אווירה שווייצרית לפני שרב הגדול: מאיר ברון וזוגתו ענת לוין, משנה למנכ"ל כלל ביטוח; אמיר אשל; רוני ואורי שרוני; אלפרד אקירוב, בעל השליטה באלרוב; אהוד שפירא, יו"ר פסגות ולשעבר משנה למנכ"ל לאומי; אסתר לבנון, לשעבר מנכ"לית הבורסה; שרית וישראל אליהו, יו"ר מגדל שוקי הון; ציפי ויגאל לנדאו, מבעלי רציו; דוד ברקת, סגן נשיא ומנכ"ל אוניברסיטת בן גוריון; עו"ד דוד אפרתי; ישראלה שטיר, נשיאת קבוצת שטיר; אמנון דיק ואחרים.

אסתר לבנון / צילום: רפי דלויה

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?