גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר הנפט לא מפסיק לעלות; השוק יצטרך להסתגל מחדש

לאחר הנפילה הגדולה של השנים האחרונות במחירי הנפט, הנוזל השחור זורם בחזרה למרכז הבמה, אחרי עלייה של 20% במחיר החבית מתחילת השנה ● גם בשוקי המניות השתנה הסנטימנט: ביצועי הסקטור עולים בשבועות האחרונים באופן משמעותי על ביצועי יתר השוק, והיד עוד נטויה

אסדת קידוח / צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק, א.ס.א.פ קריאייטיב
אסדת קידוח / צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק, א.ס.א.פ קריאייטיב

מתחילת השנה עלו מחירי חבית נפט מסוגי WTI וברנט (BRENT) בכ-20%. עלייה זו במחירי הנפט תמכה בעלייה מחודשת בציפיות האינפלציה, שהובילה לעליית תשואות בשוקי האג"ח ברחבי העולם.

לאחר נפילת מחירי הנפט הגדולה של השנים 2014-2016, שלוותה גם בחולשה של הפעילות הכלכלית ברחבי העולם, התחלנו לראות בשנת 2017 את ההשפעות החיוביות של מחירי נפט נמוכים על הפעילות הכלכלית. 2017 הייתה השנה החזקה ביותר מאז טרום המשבר הפיננסי מבחינה כלכלית. עדות לכך היא הצמיחה המהירה ברוב כלכלות העולם. השיפור בפעילות הכלכלית נתמך, בין השאר, במחירי נפט נמוכים, שחלחלו אט אט לשרשרת הייצור הגלובלית.

מחירי הנפט הנמוכים השפיעו על הפעילות הכלכלית בכמה רמות: הם הותירו את סביבת האינפלציה בעולם נמוכה, ועל-ידי כך אפשרו לבנקים מרכזיים להמשיך במדיניות מוניטרית מרחיבה. נוסף על כך, הם עזרו לשפר את רווחיות החברות מחד גיסא, והגדילו את ההכנסה הפנויה של משקי הבית מאידך גיסא. השפעות אלה תרמו לפעילות הכלכלית, שהואצה באופן משמעותי ב-2017, וצפויה להיוותר חזקה גם השנה, במיוחד בארה"ב, שבה הצמיחה אף צפויה להתחזק. בסופו של דבר, שיפור בפעילת הכלכלית הגלובלית גם מעלה את הביקוש לנפט. עלייה בביקוש לנפט תומכת, כמובן, בעליית המחירים.

מעבר לשיפור בפעילות הכלכלית, שתומך בצד הביקוש, ההתפתחויות בצד ההיצע במהלך החודשים האחרונים היו דרמטיות. ראשית מדובר כמובן בניצחון מוחלט של ארה"ב במלחמת הסחר בינה לבין אופ"ק ורוסיה, בכל הנוגע לשוק הנפט העולמי.

מאז קריסת המחירים, תפוקת הנפט של ארה"ב רק עולה, ומגיעה לשיאים היסטוריים, בעוד שאופ"ק ורוסיה נאלצות להגיע להסכמי מכסות תפוקה כדי לייצב ולהעלות את המחירים, במטרה לסגור את הבורות התקציביים העמוקים שאליהם נכנסו.

תפוקת הנפט בוונצואלה קורסת

אבל אלה חדשות ישנות. השינויים המשמעותיים של החודשים האחרונים הם בגזרת התפוקה הקורסת של הנפט בוונצואלה, וכמובן הציפייה לקראת הטלת הסנקציות המחודשות על איראן.

הקריסה הכלכלית המתמשכת של ונצואלה, יחד עם השחיתות הפושעת במדינה, הביאו לקריסת תפוקת הנפט במדינה. במהלך התקופה האחרונה נשמעים יותר ויותר קולות על כך שחברות נפט בינלאומיות גדולות צפויות לסגור את הפעילות שלהן בוונצואלה, בשל האי-ודאות הגבוהה השוררת במדינה. זאת ועוד, בכל הנוגע לחברות הנפט הגלובליות, ייתכן שכבר עברנו את קו פרשת המים, לאחר שהרשויות בוונצואלה עצרו שני בכירים בשברון (CHEVRON), לאחר שאלה סירבו לחתום על הסכם מול המדינה שמדלג למעשה על הליך משפטי תקין של אספקת הנפט.

חתימה על הסכם זה הייתה הופכת את שברון לשותפה לשחיתות השלטונית במדינה. שני הבכירים צפויים להישפט על לא פחות מבגידה. כתוצאה ממהלך זה החלה חברת שברון לפנות את עובדיה הבכירים מהמדינה.

מאחר שהחברות הגלובליות החזיקו למעשה את תפוקת הנפט של וונצואלה, כל שינוי מצדן עשוי לדרדר עוד יותר את תפוקת הנפט במדינה, שעד לא מזמן סיפקה כ-3% מהביקוש העולמי, ובמהלך החודשים האחרונים תפוקתה ירדה בכ-30%.

ירידה זו תרמה, כמובן, לעליית המחירים שלה אנו עדים במהלך החודשים האחרונים. אמנם 3% לא נשמע הרבה, אך חשוב לזכור שבאיזון העדין של ביקוש מול היצע, ההתרחשויות בשוליים הן אלה שמשנות את המחיר. ירידה של כ-25% בתפוקה הנפט של ונצואלה (כחצי מיליון חביות ביום) בהחלט תרמה לעליית מחירי הנפט בחודשים האחרונים.

השפעות הנסיגה מהסכם הגרעין

הנושא השני שמשפיע על צד ההיצע, ועשוי להיות בעל השפעה גדולה בהמשך, הוא נסיגתה של ארה"ב מהסכם הגרעין עם איראן. הסנקציות המחודשות צפויות להיכנס בהדרגה לתוקף, החל מאוגוסט. הסנקציות החונקות באמת, שצפויות להכביד על המערכת הפיננסית ועל סקטור האנרגיה האיראני, צפויות להיכנס לתוקפן בנובמבר.

כדי שהסנקציות יהיו אפקטיביות, ארה"ב גם הכריזה שכל מדינה, מוסד פיננסי או פירמה שיבצעו עסקאות עם איראן, ייקנסו אף הן בסנקציות. על כן, אנו מצפים כי במהלך השנה הקרובה היצע הנפט מצד איראן יירד - אלא אם איראן וארה"ב יגיעו להסכמה על הסכם חדש. כתוצאה מכך, צפויה השפעה על היצע הנפט העולמי. בינתיים, נראה כי השווקים מתחילים לתמחר זאת, ומאז ההכרזה על הסנקציות, מחיר חבית נפט מסוג ברנט רק המשיך לעלות, והגיע ל-80 דולר לחבית.

מי צפוי להרוויח מהמצב החדש?

מאז 2014, התקופה שבה מחירי הנפט החלו לרדת, סקטור האנרגיה הפך להיות אחד ה"אהובים" פחות בשווקים. גם כאשר מחירי הנפט החלו להתאושש, המשיכו ביצועי החברות להיות בינוניים בלבד. למעשה, עד השבועות האחרונים פיגר סקטור האנרגיה באופן משמעותי אחר השוק. לאחר תקופה ארוכה, נראה כי הסנטימנט כלפי חברות האנרגיה החל להשתנות, ובמהלך התקופה האחרונה עולים ביצועי הסקטור באופן משמעותי על הביצועים של שאר השוק. כעת עולה השאלה, האם המהלך של חברות האנרגיה מיצה את עצמו? להערכתנו לא. בכל דרך שבה בוחנים את סקטור האנרגיה בארה"ב, הוא ממשיך להיראות מאוד אטרקטיבי.

ראשית, ככל שמחירי הנפט עולים, כך משתלם יותר לחברות אמריקאיות להגדיל את היצע הנפט שלהן. ואכן, במהלך השנה האחרונה אנו עדים לגידול משמעותי במספר האסדות הפעילות, העומד כיום על 825, לעומת 525 בתחילת 2017, גידול של 57%.

לאור העובדה שמחירי הנפט נוטים להקדים בחודשיים-שלושה את מספר האסדות הפעילות, אנו מצפים שמספר האסדות הפעילות יטפס בחודשים הקרובים.

שנית, לאחר שנים של תת-השקעה, ניתן לצפות לעלייה משמעותית בהשקעה במכונות ובציוד של חברות האנרגיה. מחירים גבוהים יותר גורמים לחברות להגדיל השקעה. בהתאם לכך, החברות מצפות לרווחים עתידיים. זאת ועוד, הגדלת ההשקעה בדרך כלל תורמת למחירי המניות.

נוסף על כך, כאשר אנו מתבוננים על ביצועי סקטור האנרגיה מלמעלה, מצטיירת תמונה של סקטור שנראה כיום אטרקטיבי הן מבחינת מדדי תמחור "קלאסיים" (מכפיל רווח, מכירות, הון וכו') הן מבחינת גורמי המאקרו, שצפויים להמשיך לתמוך בו.

המחירים משתנים בהתאם לאזור

בעולם הנוכחי, שבו מחירי הנפט עולים, התבוננות מעבר למחיר היציג תגלה תופעה מעניינת. אמנם מחיר הנפט מסוג WTI כבר עבר את רף ה-70 דולר, אבל חשוב להבין כי מחיר זה הוא מחיר יציג וקיים רק בעיר קושינג שבאוקלהומה. למעשה, מחירי הנפט בארה"ב משתנים בהתאם לאזור, ובדרך כלל הם נמוכים יותר מבקושינג. הפער במחירים משקף בדרך כלל את עלויות ההובלה. הסיבה לכך היא שהנפט חייב לעבור בצינור או ברכבת כדי להגיע לבית זיקוק או לנמל יצוא, והובלה ברכבת מייקרת את עלויות השילוח באופן מהותי.

מרבית הקידוחים החדשים בארה"ב מהשנים האחרונות מתבצעים באזור פרמיאן (Permian) בטקסס. הנתונים האחרונים מעידים על היקף הפקה של כ-3.2 מיליון חביות ליום באזור זה, צמיחה של כ-36% בהשוואה לשנה שעברה.

מדובר בצמיחה חדה מאוד, גם ביחס לצמיחה בייצור הנפט בכלל ארה"ב - שהסתכמה בתקופה זו בכ-16%. ייצור הנפט בפרמיאן מהווה כיום כ-30% מיצור הנפט בארה"ב, ונתח זה צומח מדי יום.

סוגיה מעניינת התפתחה בחודשים האחרונים, לאחר שייצור הנפט היומי בפרמיאן עקף את היקף הקיבולת המקסימלית (3 מיליון חביות נפט ביום) של צינורות הובלת הנפט מפרמיאן לנקודות ההפצה הראשיות - קושינג ומפרץ מקסיקו, שבהן נמצאת מרבית הקיבולת לזיקוק ויצוא הנפט בארה"ב. השינוי הוביל לפתיחה מהירה של פערים במחירי הנפט באזורים השונים בארה"ב. מחיר הנפט בפרמיאן נמכר כיום בהנחה של 10 דולר בהשוואה למחיר בקושינג, בעוד שהמחיר במפרץ מקסיקו יקר מקושינג ב-5 דולר לחבית. נוסף על כך, קיימים פערי מחירים בין סוגי נפט שונים מכל העולם כגון: ברנט, WTI ו-WCS (נפט קנדי).

פערי המחירים מהווים הזדמנויות לבתי הזיקוק בארה"ב, ומאפשרים שיפור מהותי של מרווחי הזיקוק. בתי הזיקוק מחזיקים בתשתיות שמאפשרות להם גמישות ובחירה במקור הנפט שמגיע אליהם. נוסף על כך, ברוב המקרים חתומים בתי הזיקוק על חוזים ארוכי-טווח לשינוע הנפט בצינורות, במחירים הנמוכים מאלה המשתקפים במחירי הנפט כיום.

בפעם הקודמת נהנו בתי הזיקוק מתנאים דומים, עקב הגבלות על יצוא נפט גולמי. במקרה הנוכחי, הבעיה היא מבנית ולא רגולטורית. בהתחשב בקצב הצמיחה של הייצור בפרמיאן, יעברו להערכתנו עוד שנים רבות עד לבניית תשתיות מספקות.

המיזוג שייצור את בית הזיקוק הגדול ביותר

חברות Marathon ו-Andeavor (MPC & ANDV) הסכימו לפני כחודש וחצי על מיזוג ביניהן, שיהפוך את Marathon לבית הזיקוק הגדול ביותר בארה"ב, עם פריסה מחוף לחוף ונוכחות מובילה בפרמיאן ובמפרץ מקסיקו.

מחזיקי המניות של ANDV, אשר נסחרת סביב 144 דולר, צפויים לקבל 152 דולר, או 1.87 מניות של MPC בסגירת העסקה. מדובר בפער של 8 דולר לפחות, בהנחה שהעסקה תצא לפועל.

מעבר לפער הקיים במסחר, אנו מעריכים כי קיים פוטנציאל גבוה לסינרגיות בשנים הקרובות בחברה המאוחדת, וממליצים על חשיפה דרך מניות ANDV עד לסגירת העסקה, ובהמשך להמשיך ולהחזיק במניה של החברה המאוחדת. הדיסקאונט לשווי העסקה מתמחר אי-ודאות רגולטורית, ואנו מעריכים כי בסופו של דבר תאושר העסקה על-ידי הרגולציה, מאחר שקיימת תחרות עולמית בתחום, והחברה הממוזגת אינה צפויה להיחשב מונופוליסטית בתחומה.

למי שרוצה להיחשף לסיכון גבוה יותר, ניתן להשקיע גם בבתי זיקוק קטנים יותר שצפויים ליהנות ממגמת המיזוגים בתעשייה. לדלק ארה"ב (DK) ישנם מתקנים הממוקמים בפרמיאן ובאזורי קידוחים נפוצים נוספים בטקסס, שבהם חסרות תשתיות הובלה. קרבתם לקידוחים עצמם מספקת יתרון לוגיסטי שחסר לבתי הזיקוק המובילים, אשר התמקדו בעיקר בנוכחות במפרץ מקסיקו. לכן, אפשר להניח כי DK תירכש אפילו השנה, על-ידי אחד מבתי הזיקוק המובילים, שיבקש לשפר את נוכחותו באזורי הקידוחים בטקסס. נוסיף שהחברה קטנה מספיק, כך שלא צפויה התנגדות רגולטורית.

■ הכותבים הם מנהל מחלקת מאקרו, מערך המחקר והאסטרטגיה בפסגות ואנליסט ואסטרטג שווקים בינלאומיים בבית ההשקעות. אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים של כל אדם ו/או תחליף לשיקול-דעתו של הקורא והוא אינו מהווה הצעה לרכישת ני"ע. 

עוד כתבות

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניות המם זינקו בעשרות אחוזים

הדאו ג'ונס ננעל בירידה אחרי רצף עליות של 9 ימים ● אירופה ננעלה באדום ● מדד המחירים לצרכן של סין טיפס ב-0.3% בהשוואה לשנה שעברה - גבוה מהערכות לעלייה של 0.2% ● הונג קונג ננעל בעלייה של 0.76%

איסטנבול / צילום: Shutterstock

למרות הפסקת המסחר: ישראל החזירה דיפלומטים לשגרירות באנקרה

בחודש האחרון החלה ישראל להחזיר דיפלומטים ישראלים לטורקיה ● זאת למרות התקררות היחסים בין המדינות, והחלטת אנקרה להפסיק את הסחר עם ישראל עד להפסקת אש בעזה ● מה עומד מאחורי ההחלטה הישראלית?

הריסת הבניין הישן / צילום: קטה גרופ

3 שנים בלבד להריסה: כך קידמתי פרויקט תמ"א במהירות שיא

גיא ליברמן עמד למכור את הדירה שלו בפתח תקווה אך שיחה מיזם שינתה את דעתו והוא החליט לקדם פרויקט התחדשות עירונית בבניין ● מה הוא למד ומה חשוב שאתם תדעו לפני שאתם חותמים ליזם ● האזינו

דירות / צילום: Shutterstock

העסקאות באשקלון זינקו יותר מפי 2: כמה דירות חדשות נמכרו ברבעון הראשון?

על פי נתוני הלמ"ס, מספר העסקאות ברבעון הראשון קפץ ב-90% לעומת רבעון המלחמה הראשון ● באשקלון כמות העסקאות קפצה ב-155% ● מלאי הדירות החדשות למכירה עומד על כ-66,700 יחידות דיור סך הכל, כשליש ממנו מרוכז במחוז תל אביב וכרבע במחוז המרכז ● המשמעות: אזורי הביקוש הפכו גם לאזורי ההיצע

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

עליות קלות בוול סטריט; גיימסטופ ו-AMC מזנקות שוב בעשרות אחוזים

נאסד"ק עולה בכ-0.2% ● פאוול:"היו סבלניים בקשר להורדת הריבית" ● מלחמת הסחר: ביידן מעלה מכסים על היבוא הסיני, מכוניות חשמליות, שבבים ועוד - טסלה מזנקת ב-3.5% ● מדד מחירי הייצור בארה"ב עלה מעל הצפי ● הום דיפו יורדת בעקבות דוח מאכזב ● שינויים פרסונליים באמזון: אדם סליפסקי, מנכ"ל שירותי הענן, פורש ● הרווח של עליבאבא ירד ב-85% בהשוואה לרבעון המקביל לפני שנה

יקי נוימן, מנכ''ל קבוצת דוראל / צילום: מיכה לובטון

המיזם הסולארי החדש שנבנה בתוך מטע אבוקדו

הפרויקט המשותף לחברת דוראל ולקיבוץ רבדים עושה שימוש כפול בקרקע שחוסך מקום והשקעה בהולכה ● גם האבוקדו מרוויח: הפאנלים הסולאריים המותקנים מעל המטע מעניקים לצמח את תנאי ההצללה והאור המדויקים עבורו ● בונים את ישראל, פרויקט מיוחד 

מיזם ''אבנים עם לב אדם'' / צילום: פרויקט אבנים עם לב אדם

המגזר העסקי זוכר: יוזמות ההנצחה האזרחיות

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת חיילים וחיילות שנפלו במערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה, ובהם נופלי מלחמת חרבות ברזל

הציבור לווה החודש משכנתאות בשווי 5.91 מיליארד שקל / אילוסטרציה: Shutterstock, Yuri Dondish

שוק המשכנתאות חוזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי הציבור לווה 5.91 מיליארד שקל בחודש אפריל האחרון ● הסקירות של הלמ"ס, בנק ישראל והכלכלן הראשי באוצר מורות על התאוששות משמעותית שחלה בשוק הדירות

עימאד חבקה באירוע ב''גלובס'' לזכר בנו סלמאן ז''ל / צילום: תמר מצפי

סא"ל סלמאן חבקה ז"ל: הצעיר שהתעקש ללכת למכינה קדם צבאית והקשר האמיץ עם המדינה

סא"ל סלמאן חבקה ז"ל, עליו סיפר נשיא המדינה בערב יום הזיכרון, נפל ברצועת עזה בתחילת נובמבר ● במפגש מיוחד שנערך לזכרו במערכת גלובס, לקראת יום הזיכרון, סיפר אביו, עימאד, על הצעיר שהתעקש ללכת למכינה קדם צבאית, הורי החיילים שהגיעו לנחם והקשר האמיץ עם המדינה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעקבות הפרסום בגלובס: אאורה מתקנת את הדיווח בדבר זכייתה בפרויקט ההתחדשות העירונית בגבעתיים

כזכור, בעירייה טענו כי הנתונים שפרסמה החברה אינם תואמים את התכנון שהיא מקדמת ● בחברה מפרסמים כעת "דוח משלים" לדיווח הראשון ובו גרסה מסויגת יותר, ומפורטת פחות, של הצפוי בפרויקט

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אדם סליפסקי, מנכ"ל שירותי הענן של אמזון פורש מתפקידו

סליפסקי: "זהו זמן טוב עבורי לבלות זמן רב יותר עם משפחתי, להיטען מעט, וליצור לעצמי מרחב מנטלי כדי לשקף ולבחון את האפשרויות שלי" ● מאט גרמן, סגן נשיא למכירות ושיווק של שירותי האינטרנט של אמזון, יחליפו ● ברבעון האחרון, שירותי הענן יצרו לאמזון הכנסות של 25 מיליארד דולר, מעל ציפיות האנליסטים

עדן גולן הדהימה את העולם, ואוניברסיטת פרינסטון הסתבכה עם איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך סיקרו בעולם את ההופעה של עדן גולן באירוויזיון, אוניברסיטת פרינסטון מסתבכת עם איראן ובלבנון טוענים שנתניהו מנסה להאריך את המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן. הטבת האגרה השנתית לכלי רכב חשמליים כבר בוטלה / צילום: Shutterstock

בגלל ה"בור" בתקציב, באוצר בוחנים את ביטול הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי

במסגרת הצעדים לצמצום החריגה מיעד הגירעון, נבחנת באוצר האפשרות לבטל את הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי מ־2025 ● איך השתנתה האג'נדה הממשלתית ומה המודל של גרמניה מלמד על מה שיקרה לביקוש לרכב חשמלי בישראל עם מס קנייה של 83%

סם אלטמן, מנכ''ל OPEN AI / צילום: ap, Patrick Semansky

אירוע החשיפה של Open AI: דגם חדש של ChatGPT

OPEN AI חשפה הערב מספר יכולות חדשות במוצריה ● סם אלטמן כתב בחשבון ה-X שלו: "לא GPT-5, לא מנוע חיפוש, אבל אנחנו חושבים שאנשים יאהבו"

מודל ראש שהדפיסה סטרטסיס / צילום: באדיבות בילינסון וחברת סטרטסיס

מדפיסים אפילו חלקי גוף: השוק שהעלה הילוך דווקא בנסיבות קשות

ריבוי הפציעות ומקרי הקטיעות במלחמה הנוכחית הזניק את השימוש בהדפסות תלת ממד, שמאפשרות ייצור בזמן אמת של חלקי גוף וכלי עזר ייחודיים ● במרוץ לרפואה מותאמת אישית, המעבדות להדפסת תלת־ממד עוקפות את עולם התרופות

ענבל קנקה, הממונה על הליך ההפקעות בנת''ע, וכיכר מגן דוד בתל אביב / צילום: כדיה לוי

"זו גם ציונות וגם משתלם לבעלי הבתים": עורכת הדין שמפקיעה נכסים לטובת תוואי המטרו

"ההפקעות יוצאות משתלמות מאוד לבעלים", אומרת עו"ד ענבל קנקה, הממונה על הליך הפקעות הנכסים בחברת נת"ע שאחראית על הקמת המטרו ● בראיון לגלובס היא מספרת על המבצע הגדול מסוגו בתולדות המדינה והודפת טענות ללחצים פוליטיים ● בונים את ישראל, פרויקט מיוחד

ורנון היל וכלבו סר דאפילד בפתיחת סניף חדש של מטרו בנק בלונדון, ב-2010 / צילום: Reuters, PA Images

המנכ"ל שהעסיק את אשתו, נתן לכלב שלו תואר והפיל בנק

ורנון היל, המייסד של בנק קומרס ומטרו בנק, שניהם הסתבכו בשל עבירות רגולטוריות, היה גם מי שעמד מאחורי בנק רפובליק פירסט שנפל ● להבדיל ממנהלי בנקים אחרים, היל ראה עצמו בראש ובראשונה כקמעונאי, אך נראה שדווקא גישה זו, בסופו של דבר, הכשילה את מיזמיו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

גיל שויד ימכור מניות צ'ק פוינט ב-200 מיליון דולר. כמה מזה יילך לכיסו?

מדובר באופציות שקיבל לפני 7 שנים ופקעו ● שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט, צפוי לפרוש מתפקידו ולעבור לתפקיד יו"ר פעיל בחברה וגם לאחר המכירה הוא יישאר בעל המניות הגדול בצ'ק פוינט

ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה / צילום: ap, Mikhail Metzel

כלכלן בתפקיד שר ההגנה: טלטלה גדולה בממשלת רוסיה

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, מציע להחליף את שר ההגנה מאז 2012, סרגיי שויגו, בסגן ראש הממשלה אנדריי בלוסוב ● לפי מרבית ההערכות, ההדחה היא על רקע הקיבעון וההאטה במלחמה באוקראינה שנמשכת מאז פברואר 2022

גבול לבנון / צילום: ap, Hussein Malla

מטוסי צה"ל תקפו משגרי חיזבאללה מוכנים לשיגור בדרום לבנון

4 חיילים נפצעו בינוני וקל מפגיעת טיל נ"ט סמוך לקיבוץ יפתח שבגליל העליון ● שני כטב"מים פגעו באזור בית הלל שבאצבע הגליל מבלי שהופעלה אזעקה • בטקס הקראת השמות בהיכל הזיכרון בהר הרצל, אמר שר הביטחון כי "המלחמה תימשך עד שנשיב את חטופינו ונפרק את שלטון חמאס" • התרעות בעוטף עזה ובגליל • עדכונים בולטים