גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת ג'נרל טרייד: "הלכה לי הפנסיה. עם כל הידע שלי - נפלתי"

היום אמור המפרק הזמני של ג'נרל טרייד להגיש לביהמ"ש דוח ראשון שבו ישרטט את סיפור קריסתה של החברה ● בינתיים, מנקודת מבטם של המשקיעים, המציאות נראית עגומה במיוחד ● בימים האחרונים סיפרו ל"גלובס" כמה משקיעים את סיפור השקעתם הכושלת בג'נרל טרייד

דודו רוז, מבעלי ג'נרל טרייד
דודו רוז, מבעלי ג'נרל טרייד

חולה הסרטן שהוחתם במיטת בית החולים על השקעה של חצי מיליון דולר; פנסיונר שמסתיר את אובדן כספי הפנסיה מאשתו, מחשש שלא תוכל לשאת את הבשורה המרה; פנסיונרים רבים שאיבדו את כל כספם; וזוג צעיר חסר כל שעומדים ללדת את ילדם הראשון, אחרי שאיבדו את כל חסכונותיהם - אלה הסיפורים הקשים שנשמעים בימים אלה מאחורי הקלעים של פרשת קריסת ג'נרל טרייד.

בימים האחרונים רבים מהמשקיעים באמצעות החברה סיפרו ל"גלובס" את סיפור השקעתם הכושלת בג'נרל טרייד, כאשר חלקם טוענים פעם אחר פעם, כי מדובר במסלול קריסה ידוע מראש, וכי הגישו תלונות רבות לרשות ניירות ערך ולמשטרה בטענות לתרמית. אך אף גורם אכיפתי לא עשה דבר על-מנת למנוע את הקטסטרופה שמתרחשת כעת.

קריסות:  מיוטרייד ועד שורט טרייד

טענה נוספת שעולה היא, כי בחודשים האחרונים - ואפילו בשבועות האחרונים - טרם הקריסה של החברה, המשיכו עובדיה לגייס משקיעים חדשים, הגם שידעו שהכספים ירדו לטמיון. זאת, בין היתר, תוך הצעות "מפתות" חדשות למשקיעים, ובהן ההצעה לקבל קורסים בחינם בבית הספר להשקעות סימפל טרייד שבבעלות דוד רוז, שהוא גם הבעלים של ג'נרל טרייד (בתמורה להשקעה נוספת של 20 אלף דולר "בלבד").

לאור הפניות והדרישות הרבות מעובדי החברה ממשקיעים שביקשו למשוך את כספם באותה עת; והידיעה של העובדים כי הכסף לא הוחזר לרוב המשקיעים שהתדפקו על דלתם, נראה כי ההצעות "המפתות" למשקיעים לא הוצעו ב"תמימות".

כעת מתאגדים המשקיעים בקבוצות ווטסאפ ובקבוצות פייסבוק ייעודיות, מספרים את סיפוריהם, ומתדפקים על דלתו של המפרק הזמני שמינה בית המשפט, עו"ד עדי פיגל, בניסיונות נואשים לקבל תמונת-מצב מדויקת באשר לגורל כספם. זאת, הגם שהתשובות ברורות להם זה מכבר.

את סיפור הקריסה של החברה, ונתיב הכספים שהופקדו בה, אמור לשרטט המפרק הזמני בדוח הראשון שהוא עתיד להגיש היום (ד') לבית המשפט. אולם בינתיים, מנקודת מבטם של המשקיעים, המציאות נראית עגומה במיוחד.

"השקענו את כל הכסף שהיה לנו"

אחד המשקיעים הללו הוא ש', 68, פנסיונר שאיבד כחצי מיליון שקל בבור השחור של גנ'רל טרייד, ומסתיר את אובדן הכספים מאשתו זה כשבועיים. "אני ממש שבור מהם. זה אכל לי את כל הפנסיה של האישה. השקענו את כל הכסף שהיה לנו כשאשתי פרשה מהעבודה, בג'נרל טרייד לפני שנה, ועכשיו הכול אבוד", הוא גילה ל"גלובס".

ש' חושש מהתוצאות של ההפסד הזה. "אשתי לא יודעת. לא סיפרתי לה, כי אני מפחד שנקבל התקף-לב ביחד. אני לא יכול לספר לה. אני מתהלך שבור, לבדי, עם עצמי. היא רואה שאני לא מחייך כבר שבועיים, היא רואה אותי בפינות, רואה משהו מוזר בי, אבל אני עדיין לא יכול לפתוח את הפה, כי אני מפחד עליה, עלינו. אני לא יודע מה לעשות עם עצמי".

טרם פרישתו לגמלאות היה ש' יועץ השקעות בבנק, ורעייתו עבדה כסייעת בגן-ילדים. כשבחר להשקיע את כל כספי הפיצויים שקיבלה רעייתו ממקומות עבודתה האחרונים בג'נרל טרייד, הוא חשב שהוא יודע מה הוא עושה, ושהוא נכנס למקום בטוח. "עשיתי את הבדיקות שלי, שלחו לי מסמכים, ביטחונות, שמות של בנקים מלווים, אבל עם כל הידע שלי נפלתי.

"כיועץ השקעות לשעבר חשבתי שאני יודע לסחור, אבל עבדו עלי בעיניים. מתברר שכל המסמכים וכל מה שראיתי בשנה האחרונה היו שקר. אנחנו העברנו את הכספים ללונדון, לבנק ברקליס-דיסקונט, ויש לי מסמך שהכספים בנאמנות. איזו נאמנות? אתה מקבל מסמך ממנכ"ל הבנק, עם חתימה שלו, ואיך אפשר לא להאמין לכזה דבר? נפלנו".

לפני מספר חודשים התחיל ש' להרגיש ש"משהו לא בסדר בחברה". חברים שהמליץ להם על החברה, אמרו לו שהם מנסים למשוך את כספם ולא מצליחים, והוא היה מוטרד. ש' פנה לאיש המכירות של ג'נרל טרייד, שעימו היה בקשר מראשית הדרך, ושאל "למה הלקוחות לא מקבלים את הכספים?". "הוא ענה לי שהם לא עומדים בתנאים שהציבו להם בהתחלה. לא הבנתי על איזה תנאים הוא מדבר. כי לא הציבו לנו שום תנאים. ככל שהזמן חלף, התחלתי להבין את עומק הבעיה. ניסיתי להשיג את החברה, ואיש לא חזר אליי. התחלתי להרגיש את סוף הדרך".

ש' התחיל לעשות בדיקות, וגילה לטענתו תמונת מצב מטרידה במיוחד. "הבנתי שכל הרווחים שראיתי לאורך השנה היו רווחים על הנייר. התברר, שהמערכת הייתה וירטואלית, ושכל הכספים שהפקדנו בג'נרל בלונדון יצאו ברגע שהם הופקדו בבנק שם. איך שהפקדתי כסף, דודו רוז הוציא את הכסף. היו לי רווחים ב'נדמה לי'. גיליתי שלא היו לי שום מניות בבורסה בארה"ב, בוול-סטריט, שזו ההשקעה שעשינו דרך ג'נרל טרייד. כולם קנו מניות בנדמה לי. קנינו מניות במערכת של ג'נרל טרייד".

עכשיו ש' שבור. "אני ממש בהתמוטטות עצבים. כל הפנסיה של אשתי הלכה שם, וגם כספים של חברים שלי שהמלצתי להם להשקיע דרך דוד רוז. אני לא יכול להסתכל לאנשים בעיניים".

מה שהכי הדהים את ש' לאחרונה זה מה שהוא מכנה "עזות המצח" של עובדי ג'נרל טרייד, אשר פנו אליו כשבועיים לפני קריסת החברה בבקשה כי ימליץ עליהם למשקיעים חדשים שהצטרפו לחברה. "הייתי בהלם. אחרי שאנשים מבקשים למשוך את כספם, ולא מקבלים אותו, מתקשר אליי י' נציג החברה, ומבקש ממני לומר להם איזה שירות טוב הם נותנים לי. אמרתי לו את האמת, אומר ש'.

ג'נרל טרייד: "קריסה מצערת"

בא-כוחו של דודו רוז, עו"ד ניר ספיר, מסר בתגובה: "כפי שעולה מן הכתבה, אף אחת מרשויות החוק לא מצאה לנכון לפתוח בחקירה בנוגע לתלונות (לכאורה) המאוזכרות בכתבה. החברה הייתה פעילה זה כעשור ועל כן, הטענה כי מדובר ב"מסלול קריסה ידוע מראש" אינה נכונה ואינה עולה בקנה אחד עם המציאות.

"הקריסה המצערת של החברה היא קריסה עיסקית שלא נבעה בשום פנים ואופן מדבר, למעט ניהול כושל. מן הראוי להדגיש כי בארבע השנים האחרונות לא נוהלה החברה על-ידי מרשי, אלא על-ידי צוות מנהלים מקצועי ובעל נסיון ומרשי לא היה מעורב בפעילותה השוטפת.

"חשוב לומר כי כל אחד מהמשקיעים שהפסיד כספים והעלה טענות בכתבה השקיע מרצונו החופשי, תוך שהוא מודע לחלוטין לסיכונים הכרוכים בהשקעה מסוג זה. על כל משקיע שטוען שהפסיד כספים, יש משקיעים רבים אחרים שגרפו רווחים על-ידי השקעות דומות באמצעות החברה. בנימה אישית, אנו מבינים את הכאב והמצוקה של המשקיעים שהפסידו כספים, אך בין ההבנה הזאת לטענות המתוארות בכתבה אין כל קשר.

"מהפרטים שהעברתם עולה כי מטרת הכתבה היא השמצת מרשי (שהינו רק אחד מבעלי המניות) ולא קריסתה של חברת ג'י. טי. ג'י. מרשי משתף פעולה עם המפרק הזמני ומעולם לא נשאל על-ידו על אודות "הסיפור" המופיע בכתבה. אבהיר כי אין דבר מאחורי הטענות שהעברתם אל מרשי להתייחסותו, ויש באמור בהן משום הוצאת דיבה".

פרשת ג'נרל טרייד - סימני השאלה:

■ לאן נעלמו מיליוני שקלים מכספי המשקיעים?
■ האם בעל השליטה הונה את המשקיעים או שמדובר בקריסה כלכלית על רקע כשלון עסקי?
■ במה, אם בכלל, יועיל למשקיעים הליך הפירוק שנפתח ומינויו של מפרק זמני לחברה?
■ לאן נעלמו שומרי הסף - עורכי הדין ורואי החשבון של החברה?
■ איפה היו גורמי האכיפה עד היום - רשות ניירות ערך ומשטרת ישראל, ומי נרדם בשמירה?
■ האם צפויים בקרוב מעצרים בפרשה, בדומה למעצרים סביב קריסתה של שורט טרייד שקרסה יומיים לפני ג'נרל טרייד?

תיק ג'נרל טרייד

ג'נרל טרייד, שבבעלות דוד רוז (המוכר גם כדוד רוזנצוויג), היוותה פלטפורמת מסחר במניות בחו"ל. החברה נקלעה לפני כשבועיים להליכי פירוק, והוצא לה צו פירוק זמני עקב חובות בהיקפים שאינם ידועים וחוסר יכולת להחזיר את כספי המשקיעים. תלונות שהוגשו לרשות ניירות ערך ולמשטרה אשר נסגרו בעבר בטענה כי מדובר בסכסוכים עסקיים, נחקרות שוב בימים אלה. המפרק הזמני שמונה לחקור את הקריסה אמור להגיש היום דוח לבית המשפט. 

א', חולה סרטן, איבד כחצי מיליון דולר: "נציג החברה הגיע עד ביה"ח לפתות אותו"

ר' שאיבד "רק" 10,000 דולר בג'נרל טרייד, הוא חלק מקבוצת הפייסבוק של נפגעי ג'נרל טרייד שנפתחה לפני כשבועיים, וחברים בה כיום כ-340 חברים, והמספר עולה כל שעה. לדבריו, הסיפורים בקבוצה "כואבים" וגרמו לו להבין שהוא אמנם אכל אותה, אבל מצבו טוב. יחסית.

אחד הסיפורים הקשים שסופרו בקבוצה הוא של א', חולה סרטן, שאיבד כחצי מיליון דולר שהשקיע באמצעות ג'נרל טרייד. בימים אלה מברר המפרק הזמני, עו"ד עדי פיגל, אם הסיפור המסופר בקבוצות השונות על א' הוא נכון, היות שמדובר בסיפור קיצוני וקשה במיוחד. על-פי הפרטים שעלו בקבוצת הפייסבוק, נציג בכיר מג'נרל טרייד הגיע אל א' כשזה היה מאושפז בבית החולים לטיפול עקב הידרדרות מחלתו, ואמר לו "תחתום. תדאג לאשתך לעת זיקנה. מי ישמור עליה" - ו-א' החולה נכנע וחתם, והפסיד את כל כספו. א' אחר, פנסיונר שחסך במשך 30 שנה לפנסיה, סיפר בקבוצה כי איבד את כל כספו, ואין לו ממה לחיות כעת.

סיפור נוסף שהגיע אל "גלובס" הוא של בני-הזוג ב', מראש העין, שהפסידו 20 אלף דולר - כל חסכונותיהם - רק בגלל שהכירו את דוד רוז. ר', חברם של בני-הזוג, שהפסיד אף הוא כספים בג'נרל טרייד אמר ל"גלובס" כי "מדובר בזוג צעיר. האישה כרגע בהיריון מתקדם, לאחר שהיא ובעלה ניסו תקופה ארוכה להיכנס להיריון, ולא הלך להם. עכשיו היא בשמירת הריון, ובעלה הוא סטודנט לרפואה.

"כל רכושם היה 20 אלף דולר, והם העבירו את כל הסכום לדוד רוז. בעלה למד עם דודו רוז בתיכון, הם הכירו מהעבר, ורוז שכנע את ב' להכניס את כל ה-20 אלף דולר לתוך המסחר בג'נרל - והכסף נעלם, נבלע להם. אני מדבר עם אנשים שהיו בקשר עם דוד רוז מהצבא, מהתיכון, חברים ועוד - ואת כולם הוא גייס שיכניסו כספים לחברה שלו. אבל זה היה מסלול חד-סטרי. אי אפשר היה למשוך את הכסף בחזרה".

הטענות לתרמית מצד החברה לא נשמעות בפעם הראשונה. נגד החברה ונגד רוז הוגשו מספר תביעות לפני מספר חודשים, בטענות לגזילת כספי משקיעים - בהם תביעתו של המשקיע נועם אדרי, בעל חברת הפקות, שטוען כי נגזלו ממנו יותר מ-3 מיליון שקל; וכן תביעה של שלושה משקיעים נוספים שטענו לתרמית משקיעים בתביעה שהגישו לבית המשפט לפני חודשים ארוכים.

תביעות אלה התנהלו בבתי המשפט עד לפתיחת הליך הפירוק לאחרונה, ובמקביל הוגשו תלונות רבות של משקיעים לרשות ניירות ערך ולמשטרה, אך הנורות האדומות של המשטרה ורשות ניירות ערך לא נדלקו עד לאחרונה ממש.

"רשויות האכיפה ישנו"

אחד המשקיעים סיפר ל"גלובס", שהוא אף תיעד במשך חודשים את המסחר באמצעות ג'נרל טרייד, והגיש לרשות ניירות ערך תחקיר מלא על איך החברה מרמה לכאורה את הלקוחות. החומר הוגש לרשות בסוף ינואר השנה, אבל איש לא עשה נקף אצבע בעניין.

"גלובס" חשף בשבוע שעבר תלונות רבות נוספות שהוגשו לרשות ניירות ערך ולמשטרה לפני חודשים ארוכים, אך ברשות העבירו את הכדור למשטרה בטענה כי מדובר בחברה שאינה מפוקחת, ולכן לרשות אין סמכות לחקור אותה. ובמשטרה? שם סגרו את החקירה בטענות כי מדובר ב"סכסוך עסקי".

והנה, על רקע הקריסות האחרונות של שורט טרייד וג'נרל טרייד, רשות ניירות ערך הודיעה פתאום כי תשקול קידום חקיקת "ברוקר-דילר", שתחיל את פיקוח הרשות גם על חברות הברוקראז' הבלתי מפוקחות בישראל.

לדברי ר', "רשויות האכיפה ישנו. מה זה ישנו? הן נחרו, ואת הנחירות שלהן שמענו עד הבית. הן לא עשו כלום. אמרו לי 'לך למשטרה' ובמשטרה אמרו 'זה סכסוך עסקי ואנחנו בכלל לא מטפלים בזה'. כולם התנערו, כולם זלזלו".

ויש גם עדות מבפנים. אחד מעובדי ג'נרל טרייד לשעבר, ג', שהפסיד אף הוא כספים שהשקיע באמצעות החברה, אמר ל"גלובס" שהתריע בפני הרשות משלהי 2016 ועד לאחרונה, שיעצרו את פעילות החברה - אך כל בקשותיו נפלו על אוזניים ערלות.

היום שואל ג' שאלות קשות, ובהן "איך לא נעצרה פעילות החברה כאשר עלו תלונות שהיא עוסקת במרמה וגונבת כסף מלקוחות; איך הבנקים נתנו לג'נרל טרייד למשוך כספים שהופקדו בנאמנות; היכן רואי החשבון של החברה שידעו טוב-טוב לאן הכסף הולך; היכן עורכי הדין שלה שקיבלו תלונות מלקוחות, אך לא נתנו להם מענה?". 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא התחתית" ו-"שנת הסטארט-אפ": באינטל רוצים ש-2024 כבר תסתיים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק