גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית: מלאנוקס פרסמה את שכר הבכירים ל-2017

וגם: מייסד אורמת יקבל את מדליית הנסיך פיליפ, ויצחק פורר נפרד מאלוני חץ

איל וולדמן / צילום: באדיבות מלאנוקס
איל וולדמן / צילום: באדיבות מלאנוקס

שכר בעלות של 5.5 מיליון דולר לאיל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, ב-2017

בעיכוב מסוים, על רקע דחיית האסיפה השנתית של בעלי המניות, פרסמה אתמול (ג') חברת הטכנולוגיה מלאנוקס את נתוני שכר הבכירים בחברה לשנת 2017. עלות שכרו של מייסד, נשיא ומנכ"ל החברה, איל וולדמן, הסתכמה ב-5.4 מיליון דולר (כ-19.4 מיליון שקל) - עלייה של 4.6% בהשוואה ל-2016. הנתונים פורסמו במסגרת זימון ראשוני לאסיפה השנתית, ומהם עולה כי וולדמן קיבל בשנה שעברה שכר בסיס של כ-604 אלף דולר, כאשר עיקר התגמולים שלו היו הוניים, בסך כ-4.6 מיליון דולר.

עוד כ-235 אלף דולר מעלות השכר מיוחסים לתגמולים אחרים - בין היתר הוצאות רכב (כ-13 אלף דולר) ודיור (כ-46 אלף דולר). עוד עולה מהזימון כי במקרה של שינוי בשליטה על החברה, וולדמן יהיה זכאי לתגמולים ("מצנח זהב") בהיקף נוכחי כולל של 7.3 מיליון דולר, כ-6.1 מיליון דולר מתוכם הם שווי התגמול ההוני שלו שיבשיל. בניגוד לשנים קודמות, וולדמן לא קיבל ב-2017 בונוס, וכך גם סמנכ"ל הכספים שפרש לאחרונה, יעקב שולמן. עלות שכרו של שולמן ב-2017 הסתכמה ל-1.1 מיליון דולר, ללא שינוי ביחס ל-2016. שני בכירים אחרים במלאנוקס, סגן הנשיא למכירות והמנהל הטכנולוגי, קיבלו כל אחד שכר בעלות של 1.2-1.3 מיליון דולר ב-2017.

שכר הדירקטורים בחברה בשנה שעברה הורכב מתגמול הוני בסך כ-214 אלף דולר לכל אחד, ותשלומים ששולמו על בסיס השתתפות בישיבות ובוועדות. כך למשל דב בהרב קיבל שכר בעלות של 285 אלף דולר ושי כהן קיבל שכר בעלות 263 אלף דולר.

האסיפה השנתית תתכנס ב-25 ביולי. מדובר באסיפה שנדחתה על רקע זימון לאסיפה מיוחדת שתיערך מחר, ובה יתבקשו בעלי המניות לאשר שינוי במנגנון בחירת הדירקטורים. באסיפה השנתית ביולי יתבקשו בעלי המניות לאשר את הבונוס שיוענק לוולדמן ב-2018 בכפוף לעמידה ביעדים; להקצות לו מניות חסומות; להצביע (בהצבעה לא מחייבת) על שכר הבכירים; וכן לבחור ב-11 חברי דירקטוריון. ההצעה הזו היא ה"נפיצה" ביותר בשל כוונתה של בעלת המניות (10.5%) קרן סטארבורד להעמיד מועמדים מטעמה לדירקטוריון במטרה להחליף את רוב הדירקטורים המכהנים. בזימון לאסיפה מפורט מהלך העניינים מאז כניסת סטארבורד להשקעה בחברה בנובמבר - כך למשל בתחילת דצמבר נערכה פגישה בין פיטר פלד, מנהל בקרן, לבין וולדמן והיו"ר אירווין פדרמן, במסעדה בקליפורניה. בינואר נערכה פגישה גם במשרדי החברה ביקנעם וארוחת ערב בת"א. הפגישה האחרונה בין הצדדים נערכה באפריל, אך מאז היו ביניהם שיחות טלפון.

מלאנוקס מבקשת מבעלי המניות לבחור מחדש בחברי הדירקטוריון לתקופת כהונה נוספת, בהם וולדמן, פדרמן, בהרב, כהן, גלנדה דורצ'ק ודדי פרלמוטר. במקביל, החברה קוראת לבעלי המניות להתנגד לכל מועמד מטעם סטארבורד.

כאמור, בחברה מבקשים לאשר לוולדמן בונוס שיינתן לו עבור עמידה ביעדים ב-2018. הבונוס הוא בגובה של 100%-150% משכר הבסיס השנתי, כלומר כ-604-906 אלף דולר. הצעה נוספת היא להקצות לו 72 אלף מניות חסומות, שחלקן יבשילו על בסיס עמידה ביעדים.

מלאנוקס מפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה, ונסחרת בנאסד"ק בשווי של כ-4.5 מיליארד דולר - קרוב לרמות שיא של מעל 5 שנים. וולדמן מחזיק ב-3.4% ממניות החברה בשווי נוכחי של 152 מיליון דולר.

אייל וולדמן, כנס ג'רני 2011 / צילום: תמר מצפי

מחפשים פרטיות

אל מלון הילטון בתל-אביב הגיעו אמש חברי המועדון המדעי של מכון ויצמן, כדי לשמוע מה יהיה בגורלה של הפרטיות בעידן המידע. במרכז המפגש עמדה הפעם הרצאתו בנושא זה של ד"ר גיא רוטבלום, מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית במכון. רוטבלום, שעוסק בעבודתו במכון בפיתוח גישות שיובילו להגדרות מתמטיות של פרטיות, סקר בין היתר את האתגרים החדשים שמעמידה למשל רשת נטפליקס, העוקבת אחרי העדפות הצפייה של הגולשים, לא תמיד בידיעתם. עוד הזהיר רוטבלום כי לממשלות יש המון מידע עלינו, והם שוקלים לשתף אותו עם מגזרים שונים. "זה טוב וזה גם רע", הוא טען.

ועוד בתוכנית האמנותית: בהמשך הערב עלה לבמה שאולי לוטן, מנכ"ל ובעלי קבוצת הנדל"ן לוינשטין שדיבר על יזמות, ואחריו דיבר אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות. התרשמו ודאגו לעתידה של הפרטיות בעידן החדשנות: שמשון הראל, מבעלי אמריקה ישראל ויו"ר המועדון המדעי; יעל גורן וגמן, מנכ"לית המועדון המדעי ; פרופ' דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן; שרה ופרופ' מיכאל סלע, לשעבר נשיא המכון; ישעיהו (שייקה) לנדאו, מבעלי השליטה באגוד; פרופ' מיכאל סלע; אשת העסקים והיזמת רוני רוס ובן זוגה גדעון רוס; יעקב בן אדיבה, מנכ"ל אקסנ צ'ר ישראל; פרופ' רות ארנון ובן זוגה ד"ר אוריאל ארנון; יוסי דהן, בעל השליטה באלדן; עמית בן סירא, בכיר בקרדיט סוויס שהעניקה חסות לאירוע; עו"ד אודליה שפיטלני; שמואל פרנקל, יו"ר אפסילון; מהרטה רון, סגנית ראש עיריית תל-אביב ובעלה ערן רון; אייל בליצר, מנהל השקעות קרן גלילות; ואחרים.

מהרטה ברוך וזייפמן/ צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן

מייסד אורמת נבחר ע"י האקדמיה המלכותית בבריטניה כבעל תרומה יוצאת דופן

שבועות ספורים לאחר שזכה בפרס ישראל למפעל חיים בתעשייה, יהודה (לוסיאן) ברוניצקי זוכה בפרס נוסף. האקדמיה המלכותית להנדסה בבריטניה הודיעה אתמול כי ברוניצקי יקבל השנה את "מדליית הנסיך פיליפ" - המחולקת אחת לשנתיים למהנדס שתרומתו להנדסה יוצאת דופן. ברוניצקי (83) ייסד יחד עם רעייתו יהודית את חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת בשנת 1965, וכיהן כמנהל הטכנולוגי של החברה במשך שנים רבות. המדליה נחשבת לפרס האישי היוקרתי ביותר של האקדמיה המלכותית להנדסה; הנסיך פיליפ - הדוכס מאדינבורו, בעלה של אליזבת מלכת אנגליה - הוא עמית בכיר באקדמיה.

בהודעת האקדמיה נכתב כי המדליה תוענק לברוניצקי על עבודתו יוצאת הדופן לפתח טכנולוגיות חדשות לניצול האנרגיה הגיאותרמית של כדור הארץ. "אנרגיה גיאותרמית היא מקור אנרגיה נקי. עבודתו החלוצית של ברוניצקי על נוזלים אורגניים הייתה קריטית לפיתוח התעשייה", נכתב בהודעה, המפרטת את ההיסטוריה של הקמת אורמת, ומציינת כי עד כה בנתה החברה עשרות תחנות המפיקות כ-3,000 מגה וואט.

"ברוניצקי תרם תרומה משמעותית למדע ההנדסה בכללותו, עם כ-50 פרסומים ו-35 פטנטים שרשומים על שמו ועוד 65 פטנטים משותפים, ועם תמיכתו בארגונים המתמקדים בייצור גיאותרמי", מוסיפה הודעת האקדמיה.

ברוניצקי עצמו מסר בהודעה כי "זהו כבוד גדול לקבל את מדליית הנסיך פיליפ. בזמנו, 'מכירה' של סוג חדש לגמרי של אנרגיה הייתה קשה, ומספק לראות שכיום יש יצרנים ומרכזי מו"פ מבוססים שמקדמים את המערכות הללו".

יהודה ברוניצקי / צלם: תמר מצפי

יצחק פורר נפרד מאלוני חץ

יצחק פורר, מרואי החשבון הבכירים בישראל, נפרד מתפקידו כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ, אחרי תשע שנות כהונה. פורר (84), הוא ממקימי פירמת ראיית החשבון הענקית קוסט-פורר-גבאי את קסירר, בה הוא כיהן כמנכ"ל ובהמשך כיו"ר, וממנה פרש במהלך שנת 2007.

פורר הצטרף לאלוני חץ בשנת 2009, והיה חבר בוועדת הביקורת ובוועדת התגמול של החברה ומלבדה הוא חבר בדירקטוריונים של חברות נוספות.

עזיבתו של פורר את הדירקטוריון של אלוני חץ נעשה כחודש וחצי לאחר שהחברה צרפה לדירקטוריון שלה כדח"צ את הפרופסור לכלכלה צבי אקשטיין, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, ומי ששמו עלה באחרונה כאחד המועמדים העשויים להתמודד על תפקיד הנגיד הבא, הצפוי להתפנות בחודש נובמבר.

אלוני חץ, שבשליטת דודי ורטהיים והמנכ"ל נתן חץ, נסחרת בבורסה בשווי של כ-5.7 מיליארד שקל, אחרי שאיבדה כ-10% מערכה מתחילת השנה.

בחודשים האחרונים נודע כי החברה תשקיע עד לכ-1.6 מיליארד שקל (כ-340 מיליון ליש"ט) בפעילות רכישה, ייזום וניהול נדל"ן מניב בבריטניה, באמצעות חברה חדשה שתקים, שתתמקד בפעילות באזור המטרופולין של לונדון.

לאלוני חץ יש כיום פעילות בבריטניה, באמצעות החזקה בקבוצת הקרנות ברוקטון (Brockton) ומלבד זאת היא פועלת באמצעות חברות שונות בתחום הנדל"ן המניב בארה"ב, בשוויץ ובישראל (באמצעות חברת אמות) - פה היא מחזיקה גם בשליטה בחברת אנרג'יקס הפועלת בתחום האנרגיה המתחדשת.

יצחק פורר / צילום: איל יצהר

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב