גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל מימון ישיר כבר בוחן הקמת בנק דיגיטלי של השנידמנים

הרווח הנקי של חברת המימון הצרכני זינק ברבעון הראשון כמעט פי שלושה והסתכם ב-38 מיליון שקל  ● קבוצת ביטוח ישיר, שנמצאת בשליטת משפחת שנידמן, בוחנת כניסה לתחום הבנקאות הדיגיטלית

ערן וולף / צילום: מימון ישיר
ערן וולף / צילום: מימון ישיר

הגאות בהיקפי האשראי הצרכני לציבור, בדגש על מימון לרכישת כלי רכב, באה לידי ביטוי בהכנסות וברווחים שעליהם מדווחת חברת מימון ישיר, בניהולו של ערך וולף ובשליטת חברת ביטוח ישיר של משפחת שנידמן. מדוחותיה הכספיים ביטוח ישיר עולה כי הרווח הנקי של חברת המימון הצרכני זינק ברבעון הראשון של 2018 כמעט פי שלושה והסתכם בכ-38 מיליון שקל.

הכנסותיה של פעילות האשראי הצרכני של מימון ישיר (חברה פרטית, שעתידה להיות מונפקת לציבור) הסתכמו ברבעון הראשון ב-148.2 מיליון שקל - גידול חד של כ-70% ביחס להכנסות ברבעון המקביל אשתקד.

בחברה מציינים כי העלייה בהכנסות נובעת מהגידול בהיקף הפעילות של מימון ישיר ומעסקה עם לאומי קארד בתחום האשראי הצרכני, שתרמה להכנסות החברה כ-21 מיליון שקל.

פעילות מימון ישיר היא בעיקר מתן אשראי לרכישת רכב (בעיקר מיד שנייה), מתן אשראי להלוואות לכל מטרה ומתן הלוואות למטרות ייעודיות בבתי עסק שונים. החברה נהנתה ברבעון החולף גם מרווח נאה, כתוצאה מעסקה עם חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד, שהרחיבה את שיתוף הפעולה בין הצדדים.

נציין כי בזמן שמימון ישיר צומחת במהירות בהיקפי הפעילות וברווחיה, במערכת הבנקאית נשמעים באחרונה קולות בדבר הסיכון הגובר באשראי הצרכני, המתבטא בעלייה בהפרשות להפסדי אשראי, כשבקרב הבנקים יש כאלה שכבר "הורידו את הרגל מהגז" לאחר שנים של צמיחה חדה.

אשראי להצלחה תוצאות מימון ישיר ברבעון הראשון

המחשה נוספת לסיכון הגובר בתחום ניתנה היום בדוח שפרסם בנק ישראל, שלפיו 15% מנוטלי ההלוואות מקרב משקי הבית הם בעלי הסתברות גבוהה להיקלע לקשיים בפירעון.

צמיחה שנתית של 46% בהכנסות

התוצאות החזקות של מימון ישיר ברבעון הראשון מגיעות לאחר שב-2017 רשמה החברה צמיחה של כ-46% בהכנסות לעומת 2016, והן הגיעו לכ-429 מיליון שקל, וגם עלייה של כ-24% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-67 מיליון שקל. הצמיחה באה לידי ביטוי גם בתיק האשראי של החברה, כשנכון לסוף הרבעון הראשון, היקפו של התיק שלא הומחה לצדדים שלישיים הסתכם בכ-1.6 מיליארד שקל.

שוק המימון החוץ-בנקאי, שנמצא בשנים האחרונות בצמיחה מהירה, אגב הריביות הנמוכות ולצדן היצע אדיר של כסף המחפש אפיקי השקעה, קיבל היום תמרוץ נוסף. מדובר בדבריו של מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, שלפיהם שר האוצר משה כחלון, יגדיל את מגבלת "חוק נאוי", באופן שיגדיל את תקרת גיוסי האג"ח של חברות אשראי חוץ-בנקאי מסכום של 2.5 מיליארד שקל ל-5 מיליארד שקל, כשלדבריו, בעתיד המגבלה תועלה עוד. מהלך זה נועד לאפשר לגופים החוץ-בנקאיים לתת אשראי גדול יותר לציבור, בתקווה שאלה יהוו תחרות טובה יותר למערכת הבנקאית.

עלייה ברווחיות ביטוחי הרכב

לצד ההחזקה במימון ישיר (61.5%), מחזיקה החברה האם ביטוח ישיר גם בחברת הביטוח הישירה איי.די.איי ביטוח (48.5%) ובחברת הנדל"ן המניב אדגר (60.7%), שפועלת במדינות ישראל, בלגיה, פולין וקנדה.

ביטוח ישיר רשמה ברבעון הראשון השנה רווח כולל המיוחס לבעלי המניות בהיקף של כ-46.6 מיליון שקל, לעומת 38.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. החברה האם של הקבוצה, צור שמיר (שנמצאת בשליטת משפחת שנידמן), רשמה בתקופה זו עלייה ברווח הכולל המיוחס לבעלי המניות, מ-24.3 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד ל-29.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2018.

תוצאותיהן של שתי חברות ההחזקה שמובילים מוקי ודורון שנידמן, הושפעו לחיוב גם מעלייה משמעותית ברווחיות ענפי רכב, רכוש וביטוח חיים בחברת הביטוח המצליחה איי.די.איי, שחווה בימים אלה החלפת מנכ"ל (קובי הבר מלאומי יחליף את רביב צולר, שהצליח מאוד בכהונה של עשור בראש החברה).

חברת הביטוח רשמה ברבעון הראשון רווח כולל לאחר מס של כ-50 מיליון שקל - כ-23% יותר מאשר ברבעון המקביל אשתקד - וזאת בצל שיא בפרמיות שגבתה ממבוטחים, ושחצו לראשונה את הרף של 700 מיליון שקל ברבעון.

מנכ"ל מימון ישיר כבר בוחן הקמת בנק דיגיטלי של השנידמנים / רון שטיין ועירית אבישר

קבוצת ביטוח ישיר, שנמצאת בשליטת משפחת שנידמן, בוחנת כניסה לתחום הבנקאות הדיגיטלית באמצעות החברה הבת מימון ישיר. בימים אלה בוחן ערן וולף, מנכ"ל החברה הבת מימון ישיר, את הסוגיה. בין השאר נודע ל"גלובס" כי הוא אף טס לחו"ל ונפגש עם כמה בנקים בעולם, במטרה להכיר לעומק את פעילות הבנקאות הדיגיטלית.

וולף מקדם את הבחינה האמורה, שעדיין נמצאת בשלבים ראשוניים, כשהחברה עוד לא הכריעה כיצד תפעל בעניין. במימון ישיר ציינו היום כי הם "לא מגיבים בשלב זה".

וולף מקדם את בחינת ההקמה של בנק דיגיטלי בהמשך לפנייה שנעשתה לחברת מימון ישיר ולגורמים נוספים בשוק מצד הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, שם מקווים שיקימו בנק דיגיטלי ויביאו בשורה חדשה לתחרות בענף הבנקאות, כפי שנחשף לראשונה ב"גלובס".

מימון ישיר היא הסטארט-אפ הפיננסי המצליח השלישי של משפחת שנידמן, לאחר שניים שקדמו לה: חברת הביטוח הישירה איי.די.איי, שנסחרת בבורסה לפי שווי מרשים של כ-3.1 מיליארד שקל, ופעילות הביטוח הישירה בעולם, שאותה נאלצה הקבוצה לממש ברווח, אבל הרבה לפני שתיכננה (וזאת בשל לחצים מספקי אשראי של הקבוצה, בימי המשבר הפיננסי של 2008).

התוצאות הכספיות החזקות של מימון ישיר באות בהמשך ישיר למגמה שהציגה גם בסיכומה של שנת 2017, שבגינה נהנה המנכ"ל וולף מתגמולים שהתקרבו לעלות של כ-7 מיליון שקל, וזאת לאחר שבשנת 2016 הסתכם שכרו בעלות של כ-4.6 מיליון שקל.

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

פגיעת רסיסי טיל איראני בבית במרכז / צילום: מד''א

רצף שיגורים מאיראן, אזעקות ברחבי הארץ; פגיעת רסיסים בבית פרטי במרכז, ללא נפגעים

לאחר האזעקות: דיווח על פגיעת רסיסים בבית פרטי, לא היו דיירים בבית ● צה"ל בגל תקיפות בלבנון אחרי פגיעה ישירה בבית מגורים בגליל ● כוחות קרקעיים נכנסו לדרום לבנון • דיווח: המוסד וכוחות מיוחדים של ישראל ביצעו פעולות קרקעיות באיראן • במקביל: דיווחים על פיצוצים בטהראן, באספאהן ובתבריז • עדכונים שוטפים

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

כותרות העיתונים בעולם

מבוכה לסין: מערכת ההגנה לא הצליחה להגן על חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טילים במיליוני דולרים משמשים לנטרל רחפנים איראניים זולים, מערכת ההגנה הסינית שנפרסה על פי דיווחים באיראן נכשלה במשימה, וחיזבאללה הצטרף למערכה נגד ישראל וישלם על כך ביוקר • כותרות העיתונים בעולם

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

לאחר התנגדות הרגולטורים: פטריק דרהי מודיע על שני משקיעים בינלאומיים שיצטרפו לעסקת רשת 13

הבעלים של HOT ו-i24News, פטריק דרהי, מודיע על שני משקיעים בינלאומיים בכירים שיצטרפו לעסקה של רשת 13 ● "מדובר בשילוב כוחות עוצמתי של שחקני מפתח בזירה העסקית הבינלאומית", ציין בדבריו ● במקביל להצעת דרהי, קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט עדיין בתמונה