גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

“יש לי יכולת לזהות גדולה באנשים. לא לחינם זה מה שאני עושה בעבודה שלי"

לימור בקר, מנכ"לית קרן המילטון בישראל המנהלת כ-3 מיליארד דולר, מארחת את החברות לארוחת בוקר ● מדור האירוח של "ליידי גלובס"

אין הרבה אנשים שיכולים לקבץ אל ביתם לארוחת בוקר חבורה מרשימה של חברות כמו זו שהגיעה בבוקר יום שישי לאירוע שערכה לימור בקר, מנהלת הפעילות בישראל של ענקית ניהול השקעות הפרייבט אקוויטי "המילטון ליין". בזו אחר זו צעדו מנהיגות עסקיות שעומדות בראש החברות המובילות בישראל אל הבית, שהיה שייך לאמה של בקר. כולן, ללא יוצא מן הכלל, זנחו לכמה שעות את עבודתן, והתייצבו כדי לדבר על הספר "קנה לי גן עדן הלילה", ובו כתבים וצילומים של האם, רותי בקר, שנפטרה לאחרונה. האם הספיקה לעבוד על הספר במהלך חייה, והתהליך אפשר לה להסיח את הדעת מהעיסוק במחלתה, אולם לא זכתה לראות את הוצאתו לאור כיצירה שלמה.
הבוקר שלנו הוא גם הצצה נדירה, כמעט, לעולם התוכן של הנשים המשפיעות במשק, זה שאינו קשור לעבודה, ולא כולל דוחות בורסאיים. בוקר שמאפשר להן פשוט להיות מה שהן, באופן לא פורמלי, בסביבה אוהדת, כמו שגרסה בזמנו אחת מסיסמאות הפרסום היותר מדויקות: "לבלות עם אנשים כמוך".

אז מה מעניין אותן כשהן מחוץ לחליפה, ולא מדלגות מיבשת אחת לאחרת בנסיעת עסקים שכוללת 5 מדינות בארבעה ימים? קודם כל, החברות ביניהן והסיבה שלשמה התכנסנו. כולן הכירו את אמה של בקר, דמות דומיננטית מאוד בחייה. וזה לא עניין של מה בכך. על פי רוב אינך פוגש את ההורים של חברים שרכשת אחרי גיל הנעורים או הצבא. פעם בכמה שנים אולי, אתה נתקל בהם באירוע משפחתי, וזהו. את מרבית המידע אודותיהם אתה שואב מהחבר. לא במקרה הזה. האם, שאיבדה את בעלה בגיל צעיר יחסית, הייתה עוגן משמעותי עבור ילדיה.

אחד מהם, אהוד, שגם הגיע לארוחה על תקן אח וקונדיטור, עבר להתגורר עמה בשנות מחלתה. עד לפני מספר שנים עבד בעולם הבנקאות, אולם עזב אותו כדי להיות עם אמו, וביחד הם עשו כל דבר כמעט, החל ממנהלות הבית היומיומיות ועד יציאה להצגות וקריאת ספרים. כשהוא מספר לאורחות על הספר שהוציאו לכבודה ועל הקשר ההדוק שלהם, כל אחת מציינת זיכרון פרטי ממנה. אסתר ברק לנדס, מייסדת ומנכ"לית החממה הטכנולוגית נילסן אינובייט, כשלצדה ראש חטיבת הבנקאות הדיגיטלית בבנק לאומי תמר יסעור, מסכימות שמדובר בקשר לא רגיל שבין אמא לילדיה.

בקר אספה את החבורה הזאת אליה בשלב שעדיין היו רק נשים צעירות שמצאו שפה משותפת. את עדי סופר תאני, למשל, מנכ"לית פייסבוק ישראל, הכירה בלימודי התואר השני, כששתיהן היו סטודנטיות. "את החברות אספתי אליי במהלך תקופה של הרבה מאוד שנים", מספרת בקר. "לאורך כל מסע חיי, בעיקר ב-15 השנים האחרונות, פגשתי נשים כקולגות או כלקוחות ומאוד התחברתי אליהן. עם השנים נוצרה בינינו חברות אמיצה ואמתית, כשברגעים טובים וברגעים קשים אני עזרתי להן והן לי.

"אחת מהיכולות שיש לי היא לזהות גדולה באנשים. לא לחינם זה מה שאני עושה במסגרת העבודה שלי: אני משקיעה באנשים, מגייסת כסף מאנשים, משמרת מערכות יחסים עם אנשים, ויש לי כישרון לבחור אנשים טובים. אני חיה בעולם מאוד גברי, ותמיד מוקפת בהמון גברים. דווקא את הנשים גיליתי יחסית מאוחר בחיים, הרבה מהן סביב הפעילות שלי בהמילטון ליין. כשנפגשנו לראשונה, לא כולן היו בפוזיציות שהן נמצאות בהן כיום, אלא דווקא בתחילת הקריירה. את שלומית סבירסקי, למשל, יזמית נדל"ן ואלופת ישראל בטניס זוגות לנשים, הכרתי כששיחקתי טניס. מאז אנחנו חברות, נוסעות ביחד לטורנירים בעולם, ומשחקות מול זוגות נשים, אבל גם מול גברים, כי אותם יותר כיף לנצח! בכלל, טניס זה התרפיה שלי, זה כיף אדיר להיות על המגרש, לא לחשוב על כלום.

"החברות שלי היו לי משענת, וחלקן היו שותפות מאחורי הקלעים בחיים המקצועיים או בחיים האישיים שלי, כשהחלטתי לעבור טיפולי הפריה בגיל מאוחר יחסית ולהיות אם חד הורית, ובטח כשעברתי תקופות מאוד קשות, כמו תקופת מחלתה של אמי. כל אחת מהחברות שלי מאוד מיוחדת בדרכה, וזה אחד הנכסים הגדולים של חיי. מה שיפה לראות גם, הוא שכל אחת מהן מקדמת נשים בתחומה".

"אני חיה בעולם מאוד גברי. דווקא את הנשים גיליתי יחסית מאוחר בחיים". לימור בקר והחברות / צילום: רמי זרנגר

מתעדות זו את זו

כשאנחנו מתיישבות סביב השולחן, עולים שני נושאי שיחה. האחד הוא כמה השולחן ערוך יפה, עם כלי הגשה גדולים וצבעוניים, ועד כמה הוא משתלב בעיצוב הכללי של הבית, בסגנון כפרי-אמריקאי, עם הרבה ריהוט פרחוני, שטיחים צבעוניים, כורסאות ותמונות, שכולן משדרות עושר של צבעים, ללא בדל של מונוכרומטיות. נושא השיחה השני הוא העולם הדיגיטלי שכולנו נשאבנו אליו. קשה שלא לזלוג לשיחה הזאת. בכל אירוע היא תצוץ ברגע שהאורח הראשון יצלם סלפי או יעשה סטורי. הדיון בנושא בדרך כלל מתבצע בשלושה שלבים; בראשון, כל אחת מספרת באיזה רשת חברתית היא פעילה ובאיזו לא. בשני, עוסקים בסוגיה האם זה הורס לנו את החיים או דווקא משפר אותם, ובשלישי, כולן מתעדות את כולן, מתייגות, מעלות ועושות לייקים.

הנשים שהיו בארוחה מעודכנות בעולם הרשתות החברתיות אפילו יותר מאושיות רשת צעירות עם אלפי עוקבים. חלקן באות מהתחום, כמו עדי סופר תאני, וחלקן, כמו פיונה דרמון, שירתו ביחידת העלית 8200 עוד לפני שזו נחשבה מקפצת אקזיטים. לא כולן פעילות ברשתות באופן ישיר, אך כולן מתלוננות על הדור הצעיר, זה שחי עם הראש במסך, ומעורר בהורים אימה, שמא לא יוכלו להתמודד בעולם האמיתי. אבל אז, סופר תאני דווקא יוצאת להגנתו, ואומרת שהחוויה שלה מבני נוער היא דווקא הפוכה. וכל כמה שהם שקועים בפורטנייט, הם גם פשוט חבר’ה טובים, עם ערכים ועולמות תוכן שאינם שונים משלנו.

הדר מרקס, שדרנית גלגלצ, מציינת שהיא חובבת סטוריז מפני שהם מציגים פיסות מציאות לא מכובסות. "אין פילטרים, אין פוזות שביימת במשך שעות רק כדי שייראו ספונטניות ויציגו חיים מושלמים. זה פשוט רגע אותנטי ואנושי", היא אומרת. "לאינסטגרם אני מתייחסת כאל ספר הזיכרונות שלי. אני מדפדפת ונזכרת איפה הייתי ומה עשיתי".

אם תשאלו את בקר על הקריירה שלה, היא לא תכביר מילים, למרות שבגיל 30 עשתה צעד נועז ולא טריוויאלי: היא פנתה לקרן המילטון העולמית, הציעה לה לפתוח שלוחה בארץ, ומיום הקמתה בשנת 2005, היא עומדת בראשה. מדובר בשלוחה של הקבוצה הגדולה בעולם לייעוץ, ניהול השקעות ובניית אסטרטגיה למשקיעים בתחום הפרייבט אקוויטי. בין ההשקעות הבולטות של המילטון בארץ בשנים האחרונות נרשמו "נטפים" ו"אורמת". לפי מקורות בענף, הקרן מנהלת מעל 3 מיליארד דולר בארץ, ומתכננת להגדיל השנה את השקעותיה במאות מיליוני דולרים.

לתת אמון באנשים

בקר גדלה בבית מאוד קוסמפוליטי. אמה רותי התחברה עם דיפלומטים רבים שגרו באזור ביתם שבכפר שמריהו, והרבתה לארח אותם. אצלם בבית, הילדים לא נשלחו למיטה כשבאו האורחים, אלא להיפך; הם תמיד היו שותפים לאירוח וישבו כבר בגיל צעיר עם שגרירים ודיפלומטים בכירים. לרותי, כך מספרת לימור, הייתה יכולת מיוחדת ליצור חברויות גם עם אנשים צעירים מכפי גילה. היא נשארה צעירה ברוחה ובנפשה.

הייתה לה חשיבה מאוד אסוציאטיבית וידע עצום במגוון נושאים, ולכן אנשים אהבו את חברתה. את הילדים תמיד דאגה לצרף לכל שיחה, מה שבהמשך הפך עבורם לכלי נהדר לחיים, כמו גם העובדה שדיברה עמם רק באנגלית. היא לא יכלה לגדל את ילדיה בשפה שאינה שולטת בה. "מעולם לא פנינו אליה בעברית, זה פשוט לא קרה. בדיעבד, כמובן, הסתבר שנתנה לנו נכס אדיר ששירת כל אחד מאתנו בשוק העבודה", היא אומרת.

"גם הרבה מהערכים שלי כמנהלת נשענים ערכים שלמדתי ממנה. היא האמינה בלפתח מערכות יחסים אישיות ולתת אמון באנשים. היא תמיד עודדה אותי לשאוף קדימה ולא לפחד לפנות לאף אדם, בכיר ככל שיהיה, גם כשהייתי צעירה מאוד. אמא שלי לימדה אותי שכמנהלת בכירה אני צריכה לדעת לנהל שיחה אינטליגנטית ומחברת עם כל אחד - בין אם זה אדם מאוד בכיר או מישהו שרק הצטרף לארגון. כל אדם צריך לזכות ליחס מכבד, וצריך למצוא את הדרך להתחבר לכל אדם. בכל פעם שאני עומדת בפני פרזנטציה מאתגרת, דירקטוריון או ועדת השקעות, אני זוכרת באמונה שלמה את יכולת התקשורת של אמא שלי, וחושבת על האומץ הרב שבו היא התנהלה מול קשיים. חשוב לי היום להביא את האני שלי לעסקים, את הבית שלי, את החינוך שקיבלתי".

איך היא העשירה את עולמכם התרבותי?

"לא הייתה נסיעה משפחתית שלא הקדשנו בה זמן למוזיאון, הצגה או קונצרט. אמא האמינה בלראות דברים בלי פילטרים, לנסות להבין או לראות או להאזין בלי שמישהו לפני כן יספר לך מה אתה עומד לראות. כשהלכנו למוזיאון לראות תערוכה, היא לא הייתה קוראת את מה שכתוב בתחילת התערוכה, כי רצתה לחוות בעצמה. כך גם בהצגות; היא לא הייתה קוראת את הביקורת לפני ההצגה. היא אהבה לחשוב בשביל עצמה, והיא העבירה לנו את היסודות האלה. מכיוון שהיה לה ידע עצום במוזיקה, תיאטרון, ספרות וקולנוע, תמיד ידעה לעשות הקשרים וחיבורים בין דברים שונים. היא הרבתה להקריא לנו ספרים, ובכל הזדמנות הייתה קונה לנו ספרים, כמובן שבאנגלית. בכל ספר שקנתה, כתבה הקדשה, ותמיד זה היה משהו חכם ושנון".

גם המנות שהגשת הן חלק מהמורשת?

"כל המנות הן מנות שאמא אהבה ובישלה. היא תמיד דאגה להכין אוכל טרי, וגם אם יצאנו לטיול שנתי בשש בבוקר או לצבא, היא קמה בחמש והכינה לנו סנדוויצ’ים שהיו קנאת החברים. לפני מבחנים או כשחזרנו לבסיס, היא הייתה מכניסה לתוך השקית או התיק פתק עם איחולי הצלחה ומילים מחזקות. היא אמנם הייתה אמא במובן המסורתי יותר של המילה, אבל מאוד האמינה בהשכלת נשים ובכך שנשים יכולות לעשות כל דבר שרק ירצו, אבל בלי להניף את הדגל הפמיניסטי. פעם חברה טובה שלה אמרה לה: ‘לא יזכרו לך כמה שניצלים הכנת בחייך, אבל היצירה שלך תחיה לנצח’. אני חושבת שאמא ניסתה לשלב בין הדברים. למרות שוויתרה על קריירה כדי לגדל אותנו, מעולם לא התלוננה על כך ולא הייתה ממורמרת, כי תמיד הרגישה שעשתה את הדבר הנכון".

את הקינוחים שהכין אהוד, אכלנו כשאנו מביטים על הגינה המרהיבה, מלאת עצי פרי ונוי, שיחים ופרחים ששתלה רותי בקר. היה זה סיום שהותיר אותנו עם טעם מתוק בפה, ואת האורחות, גם עם טעם של געגוע.

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך