גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לשלוט בביקוש ולא רק בהיצע: כך יתאים עצמו העולם האקדמי לשוק העבודה המודרני

לדברי ד"ר ארז כהן מאוניברסיטת אריאל, ישנם תחומים רבים בשוק העבודה אשר סובלים ממחסור חמור באנשי מקצוע ● "כרגע, למשל, אין בשוק מספיק מהנדסים והנדסאים. זה נכון גם להווה ובטח ובטח גם לעתיד; על המדינה להתערב ולעודד אנשים ללמוד תחומים שנדרשים בהם עובדים מקצועיים רבים"

ממתינים לראיון עבודה. שוק התעסוקה הוא שיקוף של מה אנשים לומדים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
ממתינים לראיון עבודה. שוק התעסוקה הוא שיקוף של מה אנשים לומדים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף אוניברסיטת אריאל  

רבים מבני הדור הנוכחי עוברים בשלב כזה או אחר - לרוב במהלך שנות ה-20 לחייהם - בעולם האקדמי. כיום תואר ראשון מהווה סטנדרט בסיסי למדי, ואחוז גדול מאוד באוכלוסייה מחזיק בתואר אקדמי כלשהו (47% נכון לשנת 2016). אך כעת נשאלת השאלה: האם האקדמיה של ימינו עומדת בדרישות של שוק העבודה המודרני? האם היא מתאימה עצמה למגמות השולטות בו - והאם בכוחה להשפיע עליו?

צריך לזכור שהאקדמיה, בנוסף לתפקידה המרכזי כגוף מחקרי, היא למעשה אחת הספקיות של שוק העבודה - לאנשי מקצוע וידיים עובדות: כאשר היא מספקת די אנשי מקצוע בתחום מסוים, אותו תחום נהנה מיציבות מבורכת; כאשר היא מזרימה אל השוק עודף אנשי מקצוע בתחום מסוים, השכר והיוקרה של התחום יורדים (כמו שקרה בשנים האחרונות למקצוע עריכת הדין); וכשהיא מתקשה לספק את צורכי השוק, נוצר מחסור באנשי מקצוע איכותיים, הביקוש להם עולה ואיתו גם השכר.

"כאשר הביקוש לתחום, לצורך, או לשירות מסוים בחיים של הפרט גדול מן ההיצע שמסופק עבורו, נוצר כשל שוק", מסביר ד"ר ארז כהן, חבר סגל במחלקה לישראל במזרח התיכון ומדעי המדינה באוניברסיטת אריאל. "מהו כשל שוק? זהו מצב שבו ישנם חוסרים או עודפים באותו תחום, אשר גורם למחירים של אותם מוצרים או שירותים לעלות או לרדת - כמו שקורה כיום בשוק הדירות".

בסופו של דבר, שוק התעסוקה הוא שיקוף של מה שאנשים לומדים", ממשיך כהן, "משום שלרוב אנשים לומדים משהו כדי לעסוק בו בעתיד. אם הכול מתנהל ללא ויסות, לפי שוק חופשי, אז יכול להיווצר מצב כמו שהיה, נניח, בראשית שנות האלפיים, אז נוצר ביקוש גדול מאוד למהנדסים ולאנשי מחשבים, אך היצע לא היה. לכן המחיר של מהנדס, עלות השכר שלו, הייתה גבוהה מאוד - מצב שנותר בעינו, במידה רבה, גם היום. במחקר שערכתי בחנתי את התקופה הזאת והראיתי כיצד בעקבות המצב הזה עוד ועוד צעירים נהרו ללימודי המחשבים באקדמיה. כלומר יש כאן ויסות דו-כיווני בין שוק העבודה לשוק ההשכלה הגבוהה: כשיש חוסרים בשוק העבודה המשכורת עולה, וכשהמשכורת עולה אנשים הולכים ללמוד את התחום".


למדינה יש כוח לשנות - בעזרת תכנון לטווח ארוך

כפי שניתן להבין, הקורלציה בין הלימודים במוסדות להשכלה גבוהה לבין שוק העבודה היא מצב שעל מקבלי ההחלטות לתת עליו את הדעת. כיום ישנם תחומים רבים בשוק העבודה אשר סובלים ממחסור חמור באנשי מקצוע - החל באנשי סיעוד, דרך רופאים ועד מהנדסים והנדסאים בכל התחומים - והשפעה על הדינמיקה הזאת שבין האקדמיה ושוק העבודה יכולה לשנות זאת.

"המדינה צריכה לזהות את הצרכים שיש כיום, ולהיות שותפה לוויסות של שוק העבודה על ידי ויסות ההשכלה הגבוהה", מסביר ד"ר כהן. "מעבר לסבסוד הלימודים, צעד שנעשה בצד של ההיצע, עליה לפעול גם בצד הביקוש, במקביל: להתערב בשכר הממוצע במשק בתחומים מסוימים ולהגדיל בהם את המשכורות, לשווק נכון מקצועות מסוימים וכך להפוך אותם ליוקרתיים יותר, ולעודד אנשים ללמוד תחומים שנדרשים בהם עובדים מקצועיים רבים.

כך לדוגמה, המדינה יכולה לשווק ולקדם את הלימודים האקדמיים במקצועות הגז השונים - תחום שבקרוב יידרשו בו הרבה מאוד אנשי מקצוע. היא כבר עשתה זאת לאחרונה בתחום הסייבר, שהתפתח מאוד ונחשב כיום ליוקרתי במיוחד. כרגע, למשל, אין בשוק מספיק מהנדסים והנדסאים. זה נכון גם להווה ובטח ובטח גם לעתיד, אם הדברים לא ישתנו".

בואו ללמוד מקצועות מבוקשים - לימודי הנדסה והנדסאות באוניברסיטת אריאל. לפרטים הקליקו כאן>>

מהנדסים והנדסאים - אנשי המקצוע הנדרשים היום, ועוד יותר בעתיד

שני עולמות בהם המחסור בעובדים מורגש היטב כבר היום וע"פ ד"ר כהן, רק ילך ויגבר בעתיד אם לא יתבצע השינוי הנדרש בתפיסה, הם תחום ההנדסה וההנדסאות. באשר להנדסה, זו זכתה בשנים האחרונות להתייחסות רבה יותר מצד מקבלי ההחלטות, אך עדיין לא מספקת את הצורך בשוק; באשר להנדסאים - שם המחסור חמור אף יותר.

"התעשייה משוועת להנדסאים, לטכנאים ולאנשי ההכשרה המקצועית", אומרת ד"ר יוכי פנחסי אדיב, מנהלת המכללה הטכנולוגית להנדסאים אריאל ויו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות. "היום מהנדסים רבים עושים את תפקידם של ההנדסאים, וזה לא מצב תקין כי הם לא הוכשרו לכך. הסיבה להיווצרות המצב הזה היא שהמדינה לא מנוּוטת כראוי, מתקדמת ללא קברניט.

ד"ר יוכי פנחסי אדיב, מנהלת המכללה הטכנולוגית להנדסאים אריאל ויו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות / צילום: פלורין קאלין
"המחסור העצום בהנדסאים גורם לכך שהצעירים עושים חישוב מסלול מחדש והביקוש ללימודי הנדסאות גובר גם הוא, אך לצערי הרב המיתוג והתדמית של ההנדסאים עדיין לא השתפרו - בעיקר כי המדינה דוחפת ומממנת בסכומי עתק תחומים שלא תמיד מביאים לפריון ולצמיחה עבורה, כדוגמת מסלולים ללימודים כלליים.

"חשוב להבין", היא מוסיפה, "שכיום לימודי הנדסאים מכשירים את התלמידים בכמה דיסציפלינות יחד, משום שהשוק דינאמי מאוד. כך למשל לא נמצא היום לימודי מכונות ואלקטרוניקה בנפרד, אלא יחד - כלומר לימודי מכטרוניקה. אלו לימודים נוחים מאוד, ארבעה סמסטרים שאפשר להשלים בשנתיים ואפשר גם בשלוש, כלימודי ערב, לאנשים עובדים ולבעלי משפחות, ובסיומם יש לסטודנטים עבודה מובטחת, בגלל המחסור העצום בשוק".
"כיום ישנו ביקוש גדול לכל המחלקות להנדסה הפועלות באוניברסיטת אריאל", מוסיף את הזווית של עולם ההנדסה פרופ' שרגא שובל, דיקן הפקולטה להנדסה באוניברסיטה, ומי שהיה בעבר ראש המחלקה. "בייחוד קיים ביקוש עצום לתחום ההנדסה האזרחית, שם כבר היום לומדים אצלנו כמעט 2,000 סטודנטים - המספר הגדול ביותר בארץ.

הביקוש, לדברי שובל, קיים בכל התחומים: בהנדסת חשמל, בהנדסת תעשייה וניהול, בהנדסת מכונות, ואף בהנדסה כימית, שבעבר נמצאה בתחתית הסולם. "אחוז עצום מהבוגרים שלנו נקלט בתעשייה. אני לא מכיר מישהו מהבוגרים שלא מצא עבודה בתחום, וזה מעיד על הביקוש הגבוה למהנדסים בשוק העבודה".

"ישנה סגירת פער מסוימת בשנים האחרונות מבחינת מספר התלמידים שלומדים מקצועות ריאליים", מסכם ד"ר כהן. "הפקולטות למדעי הטבע, ובעיקר להנדסה, הפכו להיות הגדולות ביותר לאחר שנים שבהן הפקולטות למדעי החברה היו גדולות יותר. אכן ישנו שינוי חיובי, אבל הוא עדיין לא מורגש בשוק התעסוקה, שם נראה את התוצאות בעוד כמה שנים, כשהסטודנטים יסיימו את הלימודים וייקלטו במקומות העבודה. נכון להיום עדיין יש מחסור, והראיה לכך היא המשכורות הגבוהות בתחום".

לימודי הנדסאים בתוך האוניברסיטה - ומסלולי הנדסה המותאמים לדרישות השוק

כפי שניתן לראות, עולם ההשכלה הגבוהה צריך לבצע התאמות כדי לענות על הצרכים של שוק העבודה. הבשורה הטובה היא שהמהלכים הללו כבר קורים בפועל, במידה מסוימת.

"אוניברסיטת אריאל מגבשת ומציעה כיום לסטודנטים תוכניות ספציפיות אקדמיות־מקצועיות בתחום ההנדסה", ממשיך פרופ' שובל. "זו האוניברסיטה היחידה שמציעה למהנדסים הסמכה בחשמל זרם חזק במסגרת לימודי הנדסת חשמל, הנדרשת מאוד היום בשוק; בהנדסת תעשייה וניהול ישנו מסלול המתרכז בתחום הביג דאטה; בהנדסת מכונות מוצע מסלול רובוטיקה ומכטרוניקה. אנחנו משתדלים להתכוונן לנישות שהשוק צריך. מעבר לכך, מדובר באוניברסיטה צעירה, רעבה ואנרגטית, מוסד בצמיחה ובבנייה שנמצא עד 25 דקות נסיעה מתל אביב, עם חתך סטודנטים רחב מאוד".

אחד היתרונות הגדולים שמציעה אוניברסיטת אריאל להנדסאים הלומדים בתחומה הוא עצם קיומה של מכללה בתוך קמפוס האוניברסיטה עצמו - כך מחברים בעצם בין שני העולמות: זה של ההנדסאים וזה של המהנדסים. "המכללה הטכנולוגית באריאל היא אחת הגדולות בישראל, עם 1,800 סטודנטים ללימודי הנדסאים ו-16 מחלקות לימוד", מספרת ד"ר פנחסי אדיב. "הסטודנטים שלנו חווים חוויה שלא קיימת בשום מקום אחר בארץ, וזאת בשל העובדה שהמכללה נמצאת בתוך הקמפוס האוניברסיטאי. הם מִתְנסים במעבדות מחקר וכמה מהם אפילו לומדים תחת מדענים, מבצעים את פרויקט הגמר שלהם במעבדה ונהנים ממכשור שרק אוניברסיטאות יכולות להרשות לעצמן לרכוש. הם עובדים במעבדות משוכללות מאוד, מבצעים עבודות בשיתוף פעולה צמוד עם הסטודנטים להנדסה באוניברסיטה, ורואים כבר את העתיד, את העולם שמחכה להם כשיצאו לשוק העבודה".

הכינו את עצמכם לשוק העבודה - לימודי הנדסה והנדסאות באוניברסיטת אריאל. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

פיז'ו 408 / צילום: יח''צ

פיז'ו מציגה: קרוס-אובר גדול עם מנוע קטן ומפתיע

למרות הנדסת האנוש החריגה, פיז'ו 508 תעניק תמורה מכובדת למי שמחפש קרוס-אובר מרווח, איכותי, ייצוגי ולא שגרתי

עו''ד ד''ר גיל-עד נועם במהלך הדיון / צילום: Reuters, Yves Herman

ישראל לבית הדין בהאג: משמעות עצירת המלחמה - 132 חטופים ירקבו במנהרות חמאס

אחרי שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג קיים דיון בבקשה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה, המשלחת הישראלית השיבה על טענותיה ● המשנה ליועמ"שית למשפט בינלאומי, עו"ד ד"ר גיל-עד נועם, העומד בראש המשלחת: "לקרוא למשהו 'רצח עם' שוב ושוב, לא הופך את זה לרצח עם" ● במהלך הדיון נקראו קריאות ביניים והדיון הופסק למספר שניות

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

הדמיה של פרויקט The LINE מוצגת בתערוכה בינלאומית / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

פרויקט הבנייה הגדול בעולם נאלץ להתמודד עם המציאות

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התוכניות של ערב הסעודית להקים גורדי-שחקים תאומים בגובה אלפי רגל ולאורך 105 מייל בעיר העתיד ניאום, איבדו מומנטום כשנקלעו לסחרור עלויות ולרצף תקלות בנייה

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

סטנלי לפידוס / צילום: לינקדאין

היזם ששינה את שוק הבדיקות לאבחון סרטן מגלה מה הופך חברה למצליחה

סטן לפידוס המציא מחדש את בדיקות הפאפ לגילוי סרטן צוואר הרחם ואז שינה לגמרי את האופן שבו מאבחנים את סרטן המעי הגס ● בשבוע הבא הוא יגיע לישראל כדי להשתתף בכנס Biomed 2024, ויש לו כמה עצות ליזמים צעירים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

ירידות בבורסת ת''א / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסה על רקע ההסלמה הביטחונית; תשואות האג"ח זינקו

מדד ת"א 35 ירד ב-1.6% ● מנכ"ל נייס, ברק עילם פורש מתפקידו, החברה פרסמה תחזית פושרת להמשך השנה ● נקסט ויז'ן מעלה את יעד הצמיחה השנתי לכ-110% ● חברת הנדל"ן עמרם אברהם הונפקה בבורסה, ישנן עוד חברות נדל"ן בדרך לבורסה ● הבורסה בתל אביב מתכננת מהלך שבו ייפתח המסחר בימי שישי ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; וולמארט שברה את שיא כל הזמנים לאחר הדוחות

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד מטא ● ברק עילם, מנכ"ל נייס פורש מתפקידו • יפן: התוצר הגולמי ירד ב-0.5%, יותר מהצפי ● אוסטרליה: עלייה בשיעור האבטלה ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל והתחזיות הפושרות: מניית נייס נופלת בתל אביב

עילם צפוי לפרוש מתפקידו בסוף שנת 2024 וציין כי יהיה "שותף פעיל" בחיפוש אחר מחליפו ● עלות השכר המצטברת של עילם עמדה על כ-125.6 מיליון דולר בין השנים 2014-2023 ● בתוך כך, נייס פרסמה היום דוחות והציגה תחזית פושרת להמשך השנה