גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך התגייסה היחידה הסודית של חיל המודיעין למלחמה בקורונה

יחידה הטכנולוגיה 81 גייסה את יכולות הפיתוח שלה כדי להשלים חוסרים במערכת הבריאות - ממערכות הנשמה ועד אפליקציה לניהול מלאי • המעורבות של 81 במשבר היא הזדמנות להיחשף לשיטות הפעולה של היחידה: "אנחנו לא מחכים עד שניתקע בקיר אלא חושבים מראש איך לעקוף אותו"

בובה שמשמשת כחלק מהסימולטור לבדיקת מכונות ההנשמה  / צילום: דו"צ
בובה שמשמשת כחלק מהסימולטור לבדיקת מכונות ההנשמה / צילום: דו"צ

כבר היום, שבועות ספורים אל תוך משבר הקורונה בישראל, ברור שאחד המוטיבים המרכזיים שלה הוא ניצחון היוזמה ושיתופי הפעולה. רשויות ממשלתיות, מערכת הביטחון, התעשיות השונות, בהן ההייטק כמובן, האקדמיה, ואזרחים מן השורה - שוברים את דפוסי הפעולה השגרתיים בניסיון להציע עוד ועוד פתרונות למשבר הבריאותי והכלכלי מהקשים בתולדות המדינה.

כחלק משבירת המנהגים הללו יחידות המודיעין של צה"ל התגייסו לסייע באיסוף המידע הבריאותי הדרוש למקבלי ההחלטות וכן לפיתוח ולייצור האמצעים הטכנולוגיים הדרושים לטיפול בחולים ולצוותים המטפלים בהם. בנסיבות החריגות הללו גם צה"ל הגמיש מעט את מעטה הסודיות הכמעט הרמטי שעוטף חלק מיחידות המודיעין ואפשר הצצה נדירה אל אחת היחידות שתרמו בשבועות האחרונים תרומה משמעותית למלחמה בקורונה - יחידה 81, היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין.

היחידה, שאותה אפשר להגדיר כמעבדת המחקר והפיתוח של צה"ל הוקמה ב-1948 ועד 2012 הייתה כפופה ישירות לראש אמ"ן, אך מאז היא כפופה למפקד מערך המבצעים המיוחדים. בוגרי היחידה הם עובדים מבוקשים בהייטק הישראלי לא פחות מאחיהם בוגרי 8200, וחלקם מובילים חברות שפיתוחיהן הטכנולוגיים הם מן היצירתיים ביותר בנוף הסטארט-אפים המקומי.

"הייעוד של היחידה הוא להתמודד עם האתגרים המורכבים של מדינת ישראל אותם מציבים בפנינו מפקדינו", מנסה סגן מפקד היחידה סגן אלוף (סא"ל) א' להסביר בזהירות את המהות של היחידה. סא"ל א', שהיה אמור להיות בימים אלו בחופשת פרישה לאחר 24 שנות שירות בצה"ל, מנצח על מאמצי היחידה במאבק בווירוס הקורונה ובמשבר הבריאותי והכלכלי שהוא מייצר.

"אם אפשר לקנות פיתוחים חדשניים והם עונים על הצרכים שלנו, אז נרכוש אותם מהמדף". אלא שלרוב, אומר סא"ל א', "הם לא תואמים בול לצורך המבצעי". הוא ממשיך ומסביר את תפקיד היחידה בגישור על אותם פערים: "אנחנו עוסקים בפיתוחים פורצי גבולות שנעשים בפרקי זמן קצרים עד בינוניים, בקשת תחומים - בעיקר תוכנה, חומרה, מכניקה, חומרים וסייבר, שמשרתים תכליות מודיעיניות ומבצעיות באתגרים הביטחוניים שבפניהם ניצבת ישראל".

סא"ל א' מספר כי המוטו של היחידה הוא להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי. "גם כאשר דברים נראים מפחידים או מאוד קשים אפשר לקחת בעיה מורכבת ולפרק לרכיבים כך שהיא תיראה פחות מפחידה. גם כשלוקחים את אתגר הקורונה מבינים שיש לא מעט משימות אבל אפשר לפרק אותן למספר אתגרים מהקל אל הכבד", אומר סא"ל א'. אחת המשימות הבולטות שהיחידה לקחה על עצמה היא לסייע במציאת פתרונות יצירתיים במסגרת המאמץ לצייד את ישראל במכונות הנשמה. האופן שבו התמודדה היחידה עם האתגר מספק הצצה לצורת החשיבה והפעולה של היחידה.

"כבר בשלב מוקדם הבנו שיש אתגר של מערכות הנשמה. היה חשש אמיתי שלא התממש שנגיע למצב של איטליה, ונצטרך לבחור את מי להנשים ואת מי לא", מספר סא"ל א'. "היה גם חשש כי יהיה קושי רב להביא ציוד מחו"ל, כי כולם נלחמים על אותם דברים. בנוסף, ידענו שלהמציא מכונת הנשמה מאפס, עם האתגר של קבלת אישורים מהגורמים הרפואיים בארץ, עלול להפוך את האתגר לכזה שלא תלוי רק בנו, עובדה שתקשה עלינו לעבוד".

המורכבות - בגלל מגבלות הזמן

גודל האתגר וחשיבותו היו כה עצומים, עד שהוחלט להתגמש ולאפשר באופן חריג את חשיפת מעורבות היחידה. סא"ל א' מספר כי התוצאה לא איחרה לבוא: "שנייה אחרי הפרסום צלצלו אלינו בוגרים רבים והציעו לשתף את יכולותיהם. מפעלים הציעו לנו לקחת את מה שאנחנו צריכים והעמידו לרשותנו קווי ייצור, ומנהלים של בתי חולים הגיעו אלינו עם הצעות ובקשות לעזרה".

לדבריו, היחידה יודעת לעשות דברים יותר מורכבים מבחינה טכנולוגית, אך זו הייתה משימה מורכבת בגלל מגבלות הזמן, ובשל העובדה ש"המשימות בתחום הרפואי מאתגרות בשל הרגולציה והנורמות בתחום". את הכיוון הראשוני לפתרון מצאו ביחידה בזכות אחד מבוגריה, שמאז שחרורו עוסק בתחום הטכנולוגיה הרפואית. "הגענו בהתחלה למסקנה שהכי טוב יהיה אם ניקח אמצעי הנשמה ביתיים שאין להם מערכות ניטור ואתראה, כמו למשל עזרי נשימה ביתיים שנועדו במקור לסובלים מנחירות או להפרעות שינה (כדוגמת מכשיר הביפאפ - BiPAP), ונוסיף להם יכולות ניטור ואתראה על מצב החולה".

חייל מיחידה 81 עובד על המוניטור המיוחד של מכונות ההנשמה / צילום: דו"צ

"אתה לא יכול לחבר מערכת הנשמה אם אתה לא יודע כמה חמצן הכנסת לגוף של החולה, תצוגה של גרף הנשימה שלו, אתראה למקרה שיש בריחת לחץ, או מה ריכוז החמצן בדם שלו", מסביר סא"ל א' את הרציונל מאחורי הבחירה באמצעי הנשמה ביתיים. בית חולים שיבא, משרד הבריאות ורופאי ריאה ומרדימים ליוו את מאמצי היחידה כבר מהשלבים הראשונים והנחו את אנשי 81 באשר לצרכים המדויקים שלהם.

כל המאמצים הללו החלו לפני כחודש. "ככה היחידה עובדת", מתאר סא"ל א', "היא לא מחכה להיתקע בקיר, אלא מחפשת הרבה קודם לכן את הדרך לעקוף את הקיר כבר כשהוא מופיע באופק. לא מחכים להיתקל בו ואז לחפש סולם. זו הגישה ביחידה וככה ניגשנו לאתגרי הקורונה".

סא"ל א' מעדכן שפרויקט מכונות ההנשמה אוטוטו עומד לשאת פרי - "אנחנו בשלבים האחרונים, בהרכבות, ולקראת מסירה של הקופסאות הסגורות שלנו, שיהפכו אביזרי נשימה למכונות הנשמה. יש בתוכן כרטיס אלקטרוני שארוז עם מקבץ חיישנים למדידת פרמטרים כמו ספיקת חמצן ולחץ דיפרנציאלי. אלה עוברים עיבוד דרך הכרטיס ומשם עוברים לתצוגה, שמצפצפת אם משהו לא תקין בפרמטרים. הצוות שולט במערכת בעזרת מסך מגע שבו הוא יכול לשנות פרמטרים ולשלוט בהם. הוספנו בהמשך גם אתראות למקרה שיש בעיות ויכולת לשדר את הביצועים".

"בעצם התלבשנו על אביזר ביתי ושדרגנו אותו כך שהפכנו אותו למשהו שמאפשר הנשמה עם אינטובציה חודרנית. הוא אמנם לא מחליף מנשים תקני אבל מאפשר לגשר על פער בהצטיידות של גופי הבריאות במקרה שייווצר כזה. היחידה טובה בפרויקטים לזמן קצר בסוג של בליץ. ריכזנו הרבה אנשים מכל קשת הדיסציפלינות מכניקה, אלקטרוניקה, ייצור, תוכנה ופיקוח איכות - את כל המערכות שלנו אנחנו בודקים בתנאי קיצון, יש התקנים שנועדו להרצה של מערכות בחדרים נקיים, כדי לבדוק את כל מעטפת הביצועים גם בסביבה הכי קיצונית. זה דבר שבשגרה", הוא אומר.

"לא מחפשים את הכי טובים מקצועית"

את היכולת הזו להעמיד פרויקטים איכותיים תוך זמן קצר תולה סא"ל א' באופן די צפוי באיכות כוח האדם ביחידה. באופן מעט פחות צפוי הוא הוא מספר כי ב-81 דווקא "לא מחפשים את הטובים ביותר מבחינה מקצועית, אלא את המתאימים ביותר - אנשים שיודעים להשתנות מהר. שתוך זמן קצר מסוגלים להיות מומחים לנושא, לצלול אליו לקרוא מאמרים אקדמיים, לדבר עם בוגרים שלנו וגופים אחרים בתעשייה. זה מצריך אנשים שיודעים להגיד למפקדים 'אתה טועה', בלי שיערפו לו את הראש".

פרויקט מכונות ההנשמה הוא רק אחד מעשרות פרויקטים בהם מעורבת היחידה. פרויקט נוסף הוא פיתוח מיגון לאמבולנסים של מגן דוד אדום. "כשהתחיל המשבר והיו אנשים שנאלצו לעבור לבידוד, הוספנו מחיצת הפרדה באחד הרכבים הצבאיים כדי שהנהג לא יחשוש, ומצד שני לא ייאלץ ללבוש מיגון עודף שיקשה על תפקודו", סיפר סא"ל א'.

לאחר שסיימנו חשבנו לעצמנו רגע - הרי אנחנו מסיעים אולי חייל פה חייל שם, אבל מי מסיעים חולים כל הזמן? הרמנו טלפון למנכ"ל מד"א והצענו את עזרתנו הרבה לפני שהצבא נכנס לנושא בכל הכוח. היינו הסנונית הראשונה. המנכ"ל היה המום שצה"ל מצלצל ומציע עזרה אך מיד שאל אם אנחנו יכולים לספק 150 התקני הפרדה. כמה ימים לאחר מכן כבר התחלנו להתקין אותם באמבולנסים וכבר חצינו את רף מאה המחיצות". אלו כוללות בין היתר חלון ומערכת קשר לנהג כדי שלא יהיה מנותק מהפרמדיק, ופתרון איטום למערכת האוורור שתישאר יציבה ושקטה גם בזמן נסיעה.

פרויקטים נוספים שפיתחה היחידה כוללים אפליקציה לניהול מלאי בבתי חולים שפיתחו ביחידה תוך כמה ימים ושמאפשרת לנהל את מלאי המנשימים והחומרים המתכלים אל מול מספר החולים, וחומרת מצבם. "זו מערכת בסיסית במהותה אבל היא ענתה על צורך שהיה חסר. מערכת הבריאות מתכננת שנה מראש ופחות רגילה לשינויים בקצב יומי כפי שמתרחשים בזמן המשבר כשציוד מתכלה בקצב מהיר", אומר סא"ל א'.

"אחד הדברים היפים שקורים סביב משבר הקורונה הוא שיתופי הפעולה - גם בתוך אמ"ן, גם עם כלל קהילת הביטחון כולל מפא"ת, התעשיות הביטחוניות והמוסד. בצד הרפואי הפכנו לפרויקטורים של בית חולים שיבא בהרבה מיזמים, אני כל היום בשיחות עם מנהלי מחלקות ריאות", אומר סא"ל א' אבל לא שוכח את אחד מסודות הכוח של כל ארגון יוקרתי - רשת הבוגרים. גם במאבק בקורונה גויסו הבוגרים, בעקבות ביקור ביחידה של מנכ"ל הבריאות ומפקד מערך המבצעים של אמ"ן.

היחידה התבקשה לחשוב על פתרון לייצור מסכה שאנשים יוכלו לייצר לבד בבית, או שניתן יהיה לייצר בזול במתפרות קיימות. יחידת החדשנות של 81 הוציאה קול קורא לבוגרים המשרתים ובני משפחותיהם בווטסאפ ו"כמו בתוכנית ריאליטי הם קיבלו 24 שעות להפיץ את האתגר הלאה", הוא מספר. ההצעה שהתקבלה בסופו של דבר היתה של קצין צעיר בדרגת סגן ביחידה ששלח סכמה ותמונות שתיארו את האופן שבו הוא מציע לבצע את המשימה.

כעת המסכה בדרך לייצור המוני בכל הארץ, עם תווית של משרד הבריאות. "כרגע מול העיניים שלי במשרד יש כבר מסכה כזו שנתפרה בבית ג'אן", אומר סא"ל א'. היחידה גם מעורבת, בשיתוף עם חיל האוויר, בפעילות שמטרתה איתור מכונות הנשמה תקולות, תיקונן והשבתן למלאי.

לדברי סא"ל א', המעורבות הזו של הצבא במשבר מגיעה מלמטה. "אנחנו לא מצפים לטלפון שיגיד לנו שצריך לעשות, כי אם תחכה הוא לא יצלצל. אנחנו מבינים לבד. יש אנשים אינטליגנטים שיודעים לקרוא את המפה, שיודעים לערער, לשאול את כל השאלות ואף דרג לא בולם את הדרג שתחתיו מלהציף שאלה נכונה וזו התרבות. הקורונה בהיבט הזה יצרה הזדמנות גדולה כי די מהר קלענו לצרכים והבנו מה הפערים, וכשהיה צריך להירתם אז נרתמנו". 

גם היחידה המקבילה: ב-8200 עוזרים למשרד הבריאות להבין מה קורה בעולם

כשראשי מערכת הבריאות מנסים להתגונן מפני הביקורת ומסבירים כיצד מידע נאסף ונלמד כל יום, שעה-שעה - מי שבין השאר יכולים לחייך לעצמם הם חיילי יחידת חצב שפועלת במסגרת יחידת 8200 של חיל המודיעין. בשיחה עם "גלובס" מתארים מפקד היחידה רב סרן א' וסרן מ' את האופן שבו הם מסייעים למאבק במגפה באמצעות איסוף מידע על דרכי הפעולה במדינות אחרות.

חצב מתמחה באיסוף מודיעין מהמרחב הגלוי - כל מה שמתפרסם בתקשורת, ברשתות הטלוויזיה, הרדיו והאינטרנט - תוך שהם מתמודדים עם האתגרים של סינון מידע רלוונטי בעידן של עודף מידע ופייק ניוז. בחצב משרתים דאטה אנליסטים שבוררים מתוך הררי המידע את המידע הרלוונטי לטובת המשימות שמוגדרות ליחידה על ידי אמ"ן.

"באירועים האחרונים, כבר בשלב התחלתי הבנו שהאינטרנט ואמצעי התקשורת מוצפים במידע שחיוני למשרד הבריאות ולקברניטים והם מבינים שלנו יש את הכישורים לרדוף אחריו להביא, לסדר ולהנגיש אותו בצורה נכונה, תוך שאנו מנסים לברר איזה מידע אמין ומה מתוכו עלול להיות פייק", מסביר רס"ן א'.

תפקיד היחידה ביומיום הוא למשל לספק מידע באשר להלך הרוח בצד השני, כמו למשל לאחר פעולות צה"ל בעזה. "אנחנו נדרשים לשקף בכל זמן נתון את הלך הרוח - איך הצד השני מבין את האירועים - ובעצם מלווים אירועים מתחילתם ועד שהם מסתיימים", מספר רס"ן א'. לדבריו, שטח המרעה של היחידה הוא כל מקום בעולם חוץ מישראל, וחיילי היחידה לא מנטרים את דעת הקהל ברשת ובאמצעי התקשורת הישראליים.

"אזרחי ישראל הם מחוץ למנדט. אנחנו עוסקים במה שקשור בידע ממדינות אחרות, ושם אנחנו עובדים מאוד צמוד עם מרכז המידע והידע שקם בשיתוף נציגי אמ"ן ומשרד הבריאות ואחראים על ניתוח כל המידע שעולה סביב סוגיית הקורונה. "אנחנו בודקים למשל אלו מדינות הגבילו את תנועת האזרחים, מה ההמלצות למיגון הסגל הרפואי, תפעול מערכת הבריאות, מחקרים על תרופות וחיסונים, וסוגיות שנוגעות באפקטיביות של פעולה כזו או אחרת כמו הטלת סגר. אנחנו לומדים גם מההצלחות במדינות אחרות וגם מהכשלונות", אומר רס"ן א'. בנוסף לשאלות אלו, על שולחן היחידה ניצבות גם שאלות שנוגעות לאסטרטגיית היציאה מהמשבר, אך רס"ן א' וסרן מ' לא היו מוכנים לפרט בנושא.

חיילת בחיל המודיעין / אילוסטרציה: דו"צ

השרות שהיחידה מעניקה למקבלי ההחלטות לא מתיימר לשפוט את המידע "וגם כשנתקלים בדו"חות סותרים, אנו יודעים להגיד מי עומד מאחוריהם ואז להציף ולומר כי אמנם יש מחקר שאומר דבר מסוים, אבל לעומתו יש מחקרים שאומרים את ההיפך. מקבלי ההחלטות הם אלה שיודעים להתעמק בחומרים, להיבטים הרפואיים ולקחת משם תובנות רלוונטיות", מסביר רס"ן א', ומדגיש: "אנחנו מסבירים את המספרים. מידע לבד לא מספיק אם הוא בא בלי הצלבה והסתכלות כללית".

סרן מ' מסביר כי הדרך של דאטה אנליסט היא "לפרק את השאלה לתת-שאלות ועל כל אחת לפנות למקור מידע מסוים שממנו כדאי להביא אותו, לעשות הצלבות מתקדמות בין נתונים ומידע שונה ממקורות שונים, לראות את ההבדלים ביניהם ואז להסתכל על עובדה כלשהי בספקנות מסוימת ולהגיד מה רמת המהימנות שלה בעקבות המקור שאליו פנינו".

כדוגמה להצלחה של היחידה מספר סרן מ' על תרופה שהיתה לגביה התלבטות האם היא יכולה לעזור בהתמודדות עם מצוקות נשימתיות. "לפני שבועיים וחצי ראינו המלצה מחקרית באירופה לטפל בתרופה זו בחולים במצב קשה. בעקבות זאת גובשה גם בישראל המלצה להתחיל להשתמש בתרופה. קיצרנו את זמן המחקר והתאפשר להשתמש בה הרבה יותר מוקדם מאשר אלמלא אותו מידע מודיעיני", סיפר סרן מ'.

אחת מהמדינות מהן שאבו אנשי חצב מידע שימושי רב היא גרמניה, שאחוז התמותה בה הוא מהנמוכים בעולם. הם ניסו להבין מה הגורמים לכך וסימנו כמה. "הבנו שהדבר נובע מכמות הבדיקות הגדולה, והשיעור הגבוה של חולים שנתגלו באמצעות הבדיקות - 500-380 אלף בשבוע. גילינו שמערך ההסברה שלהם מותאם לכל סוגי האוכלוסיות, כולל חרשים ואלמים. חשוב להתאים את ההסברים, בשל ההבדלים בין האוכלוסיות שחוות את הנגיף בצורה שונה בשל רקע גנטי, גיל ומחלות רקע", סיפר סרן מ'.

לא רק בישראל שאלת אחוז התמותה עדיין לא פתורה, אלא גם בגרמניה. לדברי סרן מ', ממש בימים אלה הגרמנים עוקבים אחר הנושא באופן רציני, והם בחרו מחוז שלם כדי לבחון אותו יותר לעומק כך שניתן יהיה לנפק ממנו סטטיסטיקה יותר מדויקת. 

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

הצהרת משפחות מירן וסיגל בכיכר החטופים / צילום: Paulina Patimer

בתו של קית' פרצה בבכי: "אל תמות שם במנהרות"

משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב