גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גלית צוקר, סמנכ"לית משאבי אנוש בסודהסטרים: "משאבי אנוש זה כבר לא רק רווחה, אלא דאטה"

גלית צוקר מספרת לגלובס איך הגיעה למשאבי אנוש במקרה, מסבירה מדוע היא מעודדת עובדים להגיע למשרד במקום לעבוד מהבית ונותנת עצת זהב אחת למנהלים ● בכל שבוע נארח במדור זה סמנכ"ל/ית משאבי אנוש מהחברות המובילות במשק

גלית צוקר, סמנכ''לית משאבי האנוש של סודה סטרים / צילום: איל יצהר
גלית צוקר, סמנכ''לית משאבי האנוש של סודה סטרים / צילום: איל יצהר

גיל: בת 52
השכלה: תואר ראשון בכלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטת בר אילן 
מספר עובדים בסודהסטרים: 5,000

מסלול הקריירה שלי. "הגעתי למשאבי אנוש במקרה, אחרי שניהלתי במשך כמעט עשור את מחלקת שירות לנוסע ברשות שדות התעופה. אחרי שמיציתי את עולם התעופה, עברתי לסלקום כמנהלת תכנון ובקרה לכל רשת מרכזי השירות, בזכות הידע שלי בשירות פרונטלי. מי שגייס אותי לתפקיד היה מנהל מרכזי השירות של סלקום, זיו ויסמינסקי, וכאשר הוא מונה לסמנכ"ל משאבי אנוש בחברה הוא הציע לי להצטרף. זה תפס אותי קצת לא מוכנה: למה הוא חושב שאני יכולה להצליח בתפקיד שאין לי שום ניסיון בו? המנטרה שלו הייתה שהוא מזהה את הפוטנציאל. בסופו של דבר, דווקא בזכות עברי על כיסא הניהול הייתה לי כניסה חלקה לעולמות האלה. אחרים הביאו את העולם הרך: פסיכולוגים ארגוניים, עובדים סוציאליים. אני באתי מעולם של כלכלה, ואחד הכובעים שלי היה להכניס מדדים ויעדים לעולם של משאבי אנוש.

"אחרי שבע שנים בסלקום, בגיל 35, יצאתי עם בעלי לרילוקיישן באיסטנבול ובברלין. רבים הרימו גבה, איך אני עוזבת כזאת קריירה, אבל בשבילי זו הייתה הזדמנות להיות עם הילדים. אני עובדת מגיל 16 והייתה לי הזדמנות לנשום ולצאת קצת מהמרוץ. האמנתי שאנשים טובים תמיד ימצאו עבודה. שנה אחרי שחזרתי, חיפשתי תפקיד שיאפשר לי לחזור כמו שצריך ועבדתי כמנהלת משאבי אנוש בבזק בינלאומי. הייתי הראשונה שעשיתי את התפקיד הזה בחברה, ורוב הזמן העלו שם סימני שאלה סביב הצורך בו. זה התיש אותי, ואחרי עשרה חודשים קיבלתי הצעה מבטר פלייס, שהייתה אז הדובדבן בקצפת. מילאתי שם תפקיד של מנהלת הדרכה ופיתוח ארגוני גלובלית. זו הייתה תקופה נהדרת, ונשארתי ממש עד הסוף.

"אחרי בטר פלייס הרגשתי שחסר לי ניסיון גלובלי ובאמדוקס הסכימו לתת לי תפקיד ענק לניהול משאבי האנוש של הדליברי וקפצתי למים. הכניסה לשם הייתה לא פשוטה, אבל ראיתי בזה שכר לימוד ובית ספר מעולה לניהול גלובלי. בזמן שהייתי בנסיעת עבודה בהודו, הגיעה הצעה מסודהסטרים ונוצר הקשר עם דניאל בירנבאום. לא עמדתי בקסמו.

הכניסה לתפקיד. "סודהסטרים אז לא הייתה חברה מצליחה. מה שמשך אותי זה העבודה עם אוכלוסיות מיוחדות. אלה לא העובדים שאם הבאת להם את הירח הם מתלוננים למה לא הבאת להם את השמש. זה באמת ארגון שמאפשר לך לעוף, לקחת ולהשפיע. אתה מרגיש ש-80% מהזמן שלך אתה בעשייה אמיתית. משך אותי שהחברה באמת עושה עולם טוב יותר גם בהיבט הסביבתי וגם בפרויקטים החברתיים שאנחנו מובילים".

על סדר היום. "היום שלי מאוד עמוס, בין 10 ל-12 שעות עבודה. המון פגישות, ביקורים ונסיעות לחו"ל. אני נוסעת הרבה מאוד דרומה למפעל ומאוד אוהבת להיות שם. על שולחני תוכנית העבודה ל-2022. אנחנו עסוקים בשינוי התפיסות לאור המציאות המשתנה, להסתכל עמוק לתוך עצמנו ולראות איך אנחנו משנים את הדרך שבה אנחנו עובדים. בקרוב ניפגש ליום שלם שבו נברר איך לעבוד על מחוברות עובדים ".

האתגר הכי גדול. "כשהגעתי לסודהסטרים, לא היה פה צוות משאבי אנוש. מעבר לזה שבניתי צוות, אני מאמינה שחבריו צריכים להיות העובדים הכי מרוצים בארגון. אם אתה צריך ללמד מנהלים ועובדים להיות יותר טובים או מחוברים לארגון, אתה צריך להיות כזה בעצמך, וזה לא המקום שבו מרוויחים הכי הרבה כסף. בשנה האחרונה הצלחנו להביא את הצוות שלנו, 100 עובדים, לציון מחוברות של 90%. אם יש לך סוכני שינוי כל כך מחוברים, הם מודל לחיקוי מצוין".

שימור עובדים. "זה נשמע בנאלי, אבל באמת חשוב לראות את העובדים, קודם כול ברמה האנושית, בצרכים שלהם, ביכולת ההתפתחות שלהם ובניהול הקריירה שלהם. הדרך שלנו לעשות זאת היא בפילוחים של האוכלוסיות, למצוא פתרונות שונים לאנשים שונים ולהוציא אותם לפועל. יש לנו תהליכים של ניוד עובדים ותהליכי למידה מותאמים. במחלקת הייצור פתחנו תוכנית הנדסאים שאנחנו מממנים, ולמי שלא עמד בקריטריונים פתחנו תוכנית להשלמת בגרויות. אם מישהו מארגון אחר מרים גבה, אני יכולה להגיד חד-משמעית עד כמה לדבר הזה יש ROI - זאת השקעה שמחזירה את עצמה".

עבודה מהבית. "אני עובדת מהבית מעט מאוד. אנחנו מאפשרים לעובדים במטה עד יומיים קבועים בשבוע מהבית ומעודדים אנשים להגיע למשרד. אני חושבת שאין תחליף לאינטראקציה פנים אל פנים וקשה להגיע לאנשים דרך הזום. אנחנו חברה יצרנית, ולכן שני שלישים מהעובדים שלנו מחויבים להגיע בכל יום למקום העבודה".

השינויים בתפקיד. "באופן אישי, בניתי צוות לתפארת שלא צריך אותי ביומיום וזה מאפשר לי לעסוק בעולם החברתי. יצרנו עמותה בתוך הארגון שלוקחת פרויקטים שהם Win Win. אני שוקלת לשנות את הטייטל שלי לסמנכ"לית משמעות ארגונית. בראייה רחבה יותר, בעבר, מחלקת משאבי אנוש נטתה יותר למקומות הרכים והייתה פחות שותף עסקי. בחלק מהמקומות משאבי אנוש עוסקים יותר ברווחה ובכיף לעובדים, אבל ארגון שמחשיב את עצמו ורוצה להתקדם, אם אין לו משאבי אנוש בצמתים הכי חשובים, הוא לא יוכל לכת עד הסוף. היום משאבי אנוש מעורבים בכל סיטואציה עסקית ומסחרית. יש לנו מחלקה שלמה שעוסקת בדאטה אנליטיקס, במדדים, במספרים. עם זאת, ריכים למצוא את האיזון - לא ללכת רק למדדים ולא רק לעולם הרך.

"היום הרבה יותר משתמשים בדאטה, ואשמח שתהיה לי אפשרות לקבל אונליין דאטה יותר מדויק, שיאפשר לייצר קשר הדוק יותר עם השטח".

בקשה מוזרה. "בתקופת הקורונה המנכ"ל שלנו קיבל לפתח ביתו קופסה מעץ עם קורות חיים ומכתב מפורט שנכתב בו למה השולח רוצה לעבוד בסודהסטרים. לנו זה היה מוזר וקצת הוריד מכל העניין. גם לא היה תפקיד מתאים באותו רגע".

העצה הכי טובה למנהלים. "כשנכנסתי לכאן, היו לא מעט מנהלים שהתנהגו בצורה לא טובה לעובדים. היום אין מנהל שלא מבין שהאנשים קודמים לכול. בשבוע שעבר עשינו תהליך פיטורים של עובדים זמניים ששכרנו ב-2020, והם השגרירים הכי טובים שלנו. מישהי הביאה עוגיות לשימוע".

הדבר הבא. "אני מאוד מחוברת לארגון, למנהל ולעובדים. כרגע אני רואה את עצמי כאן, ואחר כך יגיע הזמן שאני ארצה ללכת לעולמות חברתיים ולהשתלב באקדמיה".

עוד כתבות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ישראל באולטימטום לחמאס: עסקה תוך שבוע - או כניסה לרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שיודע אילו מילים בוטים רוסיים אוהבים

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל