גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מענק של 60 אלף שקל ותוספות שכר: עוד משרדי עורכי דין מנסים לבלום נטישת עובדים

עורכי דין בשנותיהם הראשונות במשרד פישר יקבלו תוספת של עד 4,500 שקל והנשארים במשרד יקבלו מענק; שכר המתמחים יעלה ב-2,000 שקל ● בעקבות הפרסום בגלובס, גם המתמחים בגולדפרב דאגו לעצמם להעלאה

עו''ד אמיר חן, השותף המנהל במשרד פישר / צילום: פישר בכר
עו''ד אמיר חן, השותף המנהל במשרד פישר / צילום: פישר בכר

משרד עו"ד פישר (.FBC & Co) יעלה החל מהחודש את שכר המתמחים ב-2,000 שקל, והוא יעמוד על 11.5 אלף שקל לחודש. עורכי הדין בשנה הראשונה יקבלו 15 אלף שקל לחודש, החל מהשנה השנייה יעברו עורכי הדין לחוזים אישיים, כאשר המשכורות ינועו בין 17.5 אלף שקל לחודש לבין 19.5 אלף שקל לחודש ובשנה השלישית יקבלו משכורות בטווח של 19.5-21.5 אלף שקל לחודש. עד כה, שכר המתמחים עמד על 9.5 אלף שקל לחודש ושכר עורכי הדין בשנה הראשונה, השנייה והשלישית עמד על 14, 16 ו-17 אלף שקל לחודש, בהתאמה. לאחרונה דיווחנו בגלובס על מגמה בקרב שורה של משרדי עורכי דין גדולים, בהם גורניצקי, הרצוג פוקס נאמן, מיתר ואגמון, לשפר את תנאי העובדים במטרה להיאבק בבריחת המוחות. 

במשרד גם יציעו מענק התמדה: עורך דין שנמצא כעת בשנתו הראשונה בפישר, יקבל בסיום השנה השלישית 60 אלף שקל. מי שנמצא בשנתו השנייה יקבל 40 אלף שקל. מלבד זאת, עורכי הדין יקבלו בונוסים שנתיים כמקובל. חידוש נוסף של המשרד הוא בונוס חצי שנתי בגובה 10% מהשכר באותה מחצית בגין "מאמץ מיוחד". המאמץ המיוחד יוגדר כך שאת המענק יקבל עורך דין שיעבוד יותר שעות מהממוצע המשרדי בשעות חיוב.

אמיר חן, השותף המנהל של פישר, מסר כי: "תוכנית התגמול שבנינו היא תוכנית הוליסטית המציבה את התגמול שעורכי הדין שלנו מקבלים ברף הגבוה בשוק, והיא כוללת הגדלה משמעותית של שכר הבסיס; מענק התמדה משמעותי בגובה עשרות אלפי שקלים; ומענקים שוטפים על מאמצים מיוחדים. זאת, נוסף על מתן בונוסים שנתיים שיתווספו לשכר ולמענקים. בנינו תוכנית המציבה את עורכת ועורך הדין במרכז, כזו המפתחת מקצוענות ומתגמלת על מצוינות. שמירה יומיומית על ה-Work-life-balance של עורכי הדין וגמישות נהוגים בפישר (FBC) מזה שנים רבות, ואלו מצטרפים לתוכנית התגמול המקיפה ולתנאי רווחה מעולים. עורכי הדין המצוינים שלנו הם הליבה של הפירמה, וההשקעה במשאב האנושי ותשומת הלב לצרכיו הן אלו שמביאות אותנו לרמות הגבוהות ביותר של מקצועיות ושירות".

מתמחי גולדפרב במכתב אגרסיבי

במשרד אגמון ושות', אחרי שהחליטו להעלות את שכר עורכי הדין - מעלים כעת גם את שכר המתמחים. שכר המתמחים באגמון יעמוד על 11.5 אלף שקל לחודש, והם יקבלו בנוסף מענק הישארות בסך 20 אלף שקל אם ימשיכו לעבוד במשרד כעורכי דין.

צבי אגמון, השותף המייסד וראש משרד אגמון ושות' / צילום: יורם רשף

בגולדפרב-זליגמן, המתמחים החליטו באופן אגרסיבי לדאוג לעצמם להעלאת שכר. לאחר שקראו בגלובס כי משרדי עורכי הדין, כולל משרד גולדפרב-זליגמן, העלו את שכר עורכי הדין וכמה משרדים העלו גם את שכר המתמחים - הם שלחו מכתב משותף להנהלת גולדפרב-זליגמן עם בקשה להעלות גם את שכרם.

המתמחים ציינו את העלאות השכר שפורסמו בגלובס, והוסיפו כי "משרד גולדפרב זליגמן, כאחד המשרדים הגדולים ביותר בארץ אשר מייצג את הלקוחות הגדולים ביותר בשוק הישראלי, אינו יכול לטמון ראשו בחול, ולהימנע מהתאמת תנאי עובדיו לתנאים הנוכחיים בשוק". בסיום המכתב שיגרו המתמחים איום מרומז להנהלת המשרד, לפיו יחבלו בגיוס המתמחים לשנה הבאה, אם שכרם לא יעלה. "בתקופה זו, מתקיימים סיורי גיוס מתמחים אותם עורכים, בין היתר, אנו המתמחים. התעניינות דור העתיד במשרד מגיעה אלינו. סטודנטים מהמכללות והאוניברסיטאות השונות פונים אלינו לייעוץ והכוונה ורוצים לשמוע את דעתנו על המשרד, העבודה המקצועית והתנאים שהמשרד מציע".

עו''ד יודי לוי-גולדפרב / צילום: ניר קידר

"נדבך משמעותי בהחלטה"

לדברי המתמחים, "סוגיית השכר תופסת נדבך משמעותי בהחלטה באיזה משרד לבחור, בעיקר בתקופה שבה יש שיח על שינוי תנאי ההתמחות ושכר המתמחה. כאשר ההתלבטות, בקרב הסטודנטים המצטיינים, היא בין רשימת משרדים ששמם הולך לפניהם, מה שיטה את הכף בהכרח יהיו תנאי ההתמחות. אנו, כנציגי המשרד, מתקשים לנטרל גורם זה בשיחות עם המועמדים להתמחות כשאנו נשאלים על כך באופן יומיומי".

בעקבות כך, מיהרו בגולדפרב זליגמן להעלות את שכרם ל-10.5 אלף שקל לחודש בחצי הראשון של תקופת ההתמחות ו-12 אלף שקל לחודש בחצי השני של התקופה. לטענת הנהלת המשרד, ההעלאה הייתה מתכוננת גם ללא קשר למכתב המתמחים האגרסיבי.

במגזר הציבורי מסתכלים בעיניים כלות 

להעלאות השכר המשמעותיות במגזר הפרטי של עריכת הדין יש גם צד פחות משמח. מתמחים במגזר הציבורי מקבלים שכר בסך 6,000 שקל ברוטו לחודש ולאחר שעות נוספות כ-8,000 שקל. המתמחים במגזר הציבורי, גם אם הם מתמחים בצמרת השירות הציבורי, כגון לשכת יועמ"ש, פרקליט המדינה ואף בית המשפט העליון, מקבלים את אותו שכר נמוך. מלבד שכר הבסיס הנמוך, הם לא זכאים לבונוסים, מענקי הישארות וכדומה. עורך דין בשנתו הראשונה בפרקליטות יקבל שכר של עד 10-10.5 אלף שקל לחודש, כולל שעות נוספות. כך שמבחינת המתמחים ועורכי הדין המוכשרים במגזר הציבורי, האפשרות להמשיך בשירות הציבורי כלל אינה טריוויאלית עוד.

 

מתמחה בתפקיד נחשק בפרקליטות אמר לגלובס, כי זה "בהחלט נושא חם שמדובר בקרב המתמחים. קודם כל בשל העלאת שכר החברים שלנו, המתמחים, במשרדים הפרטיים שנכנסה לתוקף כבר עכשיו וזאת למרות העובדה שבעת הבחירה במגזר הציבורי ידענו שאנחנו מוותרים על כסף לטובת עשייה משמעותית יותר או שליחות וכיוצא בזאת, אך הפער הנוכחי בוודאי היה לכל הפחות גורם למחשבה נוספת בעניין. נושא נוסף הוא כמובן המחשבה על העתיד - עדיין יש כאלה שכסף לא מהווה שיקול עבורם וירצו לחזור כפרקליטים אבל יותר ויותר קולות נשמעים שאם לא יחול שינוי, על אף הסיפוק והעניין ינסו את מזלם במשרדים הגדולים הפרטיים. עד עכשיו בגלל השכר הנמוך של פרקליטים אנשים גיששו בעולמות הייטק וכעת המשרדים הופכים לאפשרות לא רעה".

מתמחה אחר במשרד המשפטים אמר לגלובס, כי "לאחר פרסום הכתבות בגלובס על העלאות השכר במשרדי עורכי הדין, המתמחים אצלנו מאוד הצטערו על מר גורלם, אך מבינים שאין שום סיכוי לשינוי המצב".

מנגד, פרופ' יובל אלבשן מהקריה האקדמית אונו אמר, כי רוב הסטודנטים ללימודי משפטים מלכתחילה מחפשים משמעות מעבר לכסף, כך שאלבשן לא רואה בעיה למגזר הציבורי לגייס מתמחים ראויים, גם אם שכרם יהיה נמוך במידה ניכרת מהשכר שהם יכולים לקבל במגזר הפרטי. לדברי פרופ' אלבשן, הבעיה מתעוררת לאחר מספר שנים וככל שחולפות השנים, נשכחים האידיאלים והשיקול הכספי מתעצם, כך שקשה לשירות הציבורי לשמר כוח-אדם איכותי של משפטנים.

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בתל אביב; נובה קופצת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-1% ות"א 90 מטפס בכ-0.6% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר