גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמסונג משיקה את מכשירי ה-S22 החדשים וחורצת את גורלה של סדרת ה-Note. איך ההתרשמות הראשונית?

בשעה זו משיקה ענקית הסלולר הקוריאנית את מכשירי הגלקסי החדשים שלה בסדרת S22 ● החברה מפזרת את הערפל מסביב ה-Note שצברה מוניטין רב, ומשדרגת את דגם האולטרה שלה ● אפשר להגיד בביטחון שסמסונג מציגה יכולות בתחום שהיא טובה בו: צילום ● החברה קיימה מסיבת עיתונאים והציגה לנו את המכשירים החדשים. מה חשבנו עליהם?

המכשירים החדשים של סמסונג / צילום: יח''צ סמסונג
המכשירים החדשים של סמסונג / צילום: יח''צ סמסונג

בשנה האחרונה הופצו הרבה שמועות לגבי סדרת ה-Note המוכרת של סמסונג. הרבה מעריצים של סדרת המכשירים נלחצו כשראו שהחברה לא משחררת את המכשיר השנתי. מאז, הרבה הדלפות ורחשים ברשתות טענו שהסדרה הזו הגיעה לסופה והחברה מתקדמת הלאה. סמסונג משיקה בשעה זו (ד') מכשירים חדשים, וגם מבצעת מיזוג של ה-Note עם הגלקסי המפותח ביותר.

Galaxy S22 Ultra

עד כה, החברה הכריזה על שלושה דגמים שונים, הדגם הרגיל, דגם הפלוס ודגם האולטרה. השנה למעשה היא משיקה שלושה מכשירים בסדרה הזו, עם שינוי מרכזי. השנה, Samsung Galaxy S22 Ultra מקבל תכונות ומאפיינים מסדרת ה-Note, כך שהוא הופך לדגם שונה ומיוחד משני המכשירים האחרים. החברה הציגה את זה כשילוב כוחות בין המאפיינים השונים של כל סדרה - העוצמה של ה-Note לצד הביצועים והמצלמה של ה-S.

Galaxy S22 Ultra / צילום: יח''צ סמסונג

סמסונג למעשה שמה קץ לאחת מהסדרות היותר מוכרות שלה - ה-Note. זה התחיל בשמועות, אז גם סמסונג אמרה שסדרת S21 תכלול תמיכה ב-S Pen שלהם. בהתחלה, סמסונג התחמקה מלהגיד שלא יהיה Note חדש, אבל אז בתחילת השנה הדלפות רמזו שסמסונג תכניס את המאפיינים השונים ב-S Ultra - אבל המהלך הזה מאוד הגיוני בסך הכל. ברחבי העולם מתמודדים עם בעיות אספקה מאוד גדולות והמחסור בשבבים מורגש במיוחד. במקום לתחזק את המותגים בנפרד, אפשר לשלב אותם ובכך לחזק את סדרת הדגל של החברה, ה-S.

אז מה יש במכשיר? בדומה ל-Note, יש עט S Pen מובנה כמו שאנחנו מכירים. החברה אומרת שזמן השהייה נמוך ב-70%, מה שיגרום לכם להרגיש הרבה יותר טבעי. "העט משלב את המורשת של סדרת ה-Note תוך גילוי דרכים חדשות להיות יצירתיים ולבצע משימות", כך נכתב בהודעת החברה.

המסך של המכשיר מסוג Dynamic AMOLED 2X, בגודל 6.8 אינץ' ברזולוציית QHD+, בהירות שיא של 1,750 ניטים וקצב ריענון של 120 הרץ. החברה שילבה טכנולוגיית ה-Vision booster בשביל להתאים את בהירות המסך במהלך היום.

Galaxy S22 Ultra / צילום: יח''צ סמסונג

לפי סמסונג, המכשיר בעל מעבד Snapdragon 8 Gen 1 החדש של חברת קוואלקום, בייצור של 4nm, שמפעיל את הבינה המלאכותית ואת למידת המכונה של סמסונג. המכשיר מגיע עם אנדרואיד 12, טסמסונג מבטיחה ארבעה דורות של עדכוני אנדרואיד.

החברה רוצה להרשים אתכם בזה שיש לה יכולות צילום בכל תנאי התאורה, ולצלוח את צילום הלילה המאתגר. החברה אומרת שניתן לצלם סרטונים גם במהלך הלילה. בנוסף, החברה הודיעה שיש במכשיר חיישן 2.4um - הוא חיישן הפיקסלים הגדול ביותר של סמסונג שקולט יותר אור ונתונים. למכשיר יש מערך צילום מרובע מאחור, מצלמה אולטרה רחבה של 12MP, מצלמה רחבה של 108MP, ושניי חיישני טלפוטו של 10MP. בחלק הקדמי יש חיישן של 40MP לצילום סלפי. לצד זאת, סמסונג אמרה שהיא הכניסה תכונות בינה מלאכותית חדשות שיהפכו את התמונות ליותר טובות.

למכשיר יש כמה קומבינציות של זיכרון: זיכרון הרצה של 12GB עם 1TB זיכרון אחסון, זיכרון הרצה של 12GB עם 512GB זיכרון אחסון, זיכרון הרצה של 12GB עם 256GB זיכרון אחסון, וזיכרון הרצה של 8GB עם 128GB זיכרון אחסון. המכשיר תומך בתקן IP68 נגד מים ולכלוך, מבוסס על תנאי בדיקה של טבילה במים מתוקים בעומק של 1.5 מטרים למשך 30 דקות.

למכשיר יש סוללה בגודל של 5,000 מיליאמפר לשעה, כך שהיא מבטיחה יותר מיום שלם של שימוש לאחר טעינה. המכשיר תומך בטעינה מהירה של 45W, וטעינה אלחוטית של עד 15W. המכשיר שוקל 229 גרם.

אפשר להגיד בביטחון שבהתרשמות ראשונית יש כאן מכשיר שמעוצב טוב, נראה יוקרתי - העיצוב כמובן הרבה יותר דומה לנוטים המוכרים ופחות למכשירי ה-S. המכשיר גדול וצריך להגיד שלמי שאין ידיים גדולות, זה יהיה אתגר להשתמש במכשיר בצורה נוחה. החברה מתהדרת במערך הצילום ולא סתם, במבט ראשוני התמונות חדות וצבעוניות - תצלומי הקירוב מרשימים במיוחד ומזהים את הפרטים הקטנים. המכשיר מרשים, אין ספק.

Galaxy S22 ו- Galaxy S22+

אלו המכשירים הרגילים שאנחנו מכירים, בלי שינויי Note חדשים. המסך של ה-S22 הרגיל עומד על 6.1 אינץ', המסך של הפלוס הוא 6.6 אינץ' - שניהם ברזולוציית FHD+ ועם טכנולוגיית התצוגה Dynamic AMOLED 2X. למכשירים יש קצב ריענון של 120 הרץ ותמיכה ב-Vision booster כמו באולטרה. ה-S22 מציע בהירות מרבית של 1,300 ניטים, בעוד שה-S22+ מציע שיא של 1,750 ניטים.

ה-Galaxy S22 מתחיל ב-800 דולרים, ובישראל לפי מחסני חשמל, המחיר יתחיל ב-3,000 שקלים. ה-S22 Plus יתחיל ב-1,000 דולרים, ובישראל יתחיל ב-3,799 שקלים.

ה-Galaxy S22 Ultra מתחיל ב-1,199 דולרים, כך לפי סמסונג. מחסני חשמל מוסרים שהם ימכרו בישראל את המכשיר ממחיר התחלתי של 4,749 שקל.

Galaxy S22 / צילום: יח''צ סמסונג

מבחינת סמסונג, הבשורה בסדרת ה-S הייתה ונשארה המצלמה החזקה שלה. המכשירים מצוידים במצלמות דינמיות עם עיבוד תמונה חכם, כדי לספק לכם את התמונות הטובות ביותר. גם כאן, החברה הכניסה את יכולות צילום הלילה שלה, כולל הגדלת החיישן ב-23% ושילוב של טכנולוגיית Pixel Adaptive, שמאפשר כניסת אור בכמות גדולה יותר. לשני המכשירים יש מערך צילום משולש דומה: מצלמה אולטרה רחבה של 12MP, מצלמה רחבה של 50MP ומצלמת טלפוטו של 10MP. מצלמת הסלפי בעלת 10MP.

המכשירים כוללים מעבד Snapdragon 8 Gen 1 החדש של חברת קוואלקום, בייצור של 4nm. מבחינת הזיכרון, המכשירים מגיעים עם 8GB RAM ואפשרויות של זיכרון אחסון 256GB או 128GB. הסוללה של ה-S22 בעלת 3,400 מיליאמפר לשעה התומכת בטעינה מהירה של 25W, לפלוס יש 4,500 מיליאמפר לשעה התומכת בטעינה מהירה של 45W. שניהם תומכים בטעינה אלחוטית של 15W.

המכשיר הרגיל שוקל 168 גרם, ה-S22+ שוקל יותר, 196 גרם. גם Galaxy S22 וגם S22+ מתהדרים בעיצוב Contour-Cut שמאפיין את סדרת ה-S. החברה ציידה את המכשיר עם גימור מט וזכוכית כדי לתת תחושה של מכשיר יוקרתי. גם המצלמה נועדה להשתלב בצבע המכשיר עם מסגרת מתכת דקה וסימטרית. לצד זאת הדגמים האלו הם הראשונים שכוללים Armor Aluminum, משמע אלומיניום חזק במיוחד בענף, מה שמגביר את העמידות של המכשיר. זאת לצד שילוב זכוכית גורילה גלאס ויקטוס, גם בחזית המכשיר וגם בגב.

המכשירים הרבה יותר דומים למה שאנחנו מכירים, אבל ישנם כמה שיפורים. המצלמה שקיבלה שיפורים באיכות התמונה ובתצלומי הקירוב, העיצוב שכולל את האלומיניום החזק והזכוכית - שנותנים עמידות טובה, לצד נראות יוקרתית. אם שמים את ה-S22 לצד האולטרה, היינו חושבים בהתרשמות ראשונית שזה יראה משחק ילדים, אבל היתרונות של הדגם הרגיל קיימים ומורגשים.

המכשירים דומים למה שאנחנו מכירים, אבל ישנם כמה שיפורים / צילום: יח''צ סמסונג

Galaxy Tab S8

לצד הסמאטרפונים שהשיקה, החברה גם הציגה שלושה טאבלטים חדשים בסדרת Galaxy Tab S8. החברה למעשה כבר השיקה שלושה, Galaxy Tab S8, +Galaxy Tab S8, ולראשונה השיקה טאבלט מסוג Tab S8 Ultra. מבחינת המסך, לשלושתם יש תמיכה בקצב ריענון של 120 הרץ, הגדלים של המסכים בהתאמה: 11 אינץ', 12.4 אינץ' ו-14.6 אינץ' לאולטרה. הטאבלט מורכב מאלומיניום חזק בשוק, Armor Aluminum.

רבים משתמשים בטאבלטים בשביל לקיים שיחות וידיאו, ולכן חשוב לראות מה הטאבלט מציע. לשלושת הטאבלטים יש מערך צילום כפול של 13MP ו-6MP. בחלק הקדמי, לרגיל ולפלוס יש חיישן אולטרה רחב של 12MP, ובאולטרה יש שני חיישנים של 12MP, אחד רחב והשני אולטרה רחב. מבחינת הזיכרון, לדגם הבסיסי ולדגם הפלוס יש אפשרויות שונות בין: 8/12GB זיכרון הרצה ו-128/256GB. לדגם האולטרה יש יותר אופציות: 8/12/16GB זיכרון הרצה ו-128/256/512GV זיכרון אחסון.

הסוללה של הדגם הבסיסי עומדת על 8,000 מיליאמפר לשעה, הפלוס כולל 10,090 מיליאמפר לשעבר ובאולטרה יש 11,200 מיליאמפר לשעה. כל הטאבלטים תומכים בטעינה מהירה של 45W. לטאלבלטים יש שלושה מיקרופונים בעלי טכנולוגיית הפחתת רעשים, ויש גם ארבעה רמקולים עם Dolby Atmos. למציירים הרוכשים את הטאבלטים, שיתוף פעולה של סמסונג עם Clip Studio Paint, יאפשר להפוך את המכשיר שלכם לפלטת צבעים דיגיטלית, והעט יהפוך למכחול.

טאלבט של סמסונג עם מקלדת מתחברת / צילום: יח''צ סמסונג

גם כאן, לפי סמסונג, יהיו ארבעה דורות שדרוג למערכות ההפעלה של אנדרואיד. הטאלבטים כבר זמינים להזמנה מוקדמת ותושק רשמית ב-25 בפברואר.

בהתרשמות ראשונית, הטאבלטים קלים בצורה מאוד מפתיעה. גם האולטרה שאמור להיות הרבה יותר כבד מהשאר, פיזרו את המשקל בצורה חכמה כך שזה לא עול להחזיק את המכשיר הזה. גם כאן, העיצוב סולידי וטוב, אין פה בשורה משמעותית ולא משהו שיפיל אתכם מהכיסא. מה שכן, המצלמות משופרות כאן וזה בולט במיוחד - אין ספק שמדובר ביתרון משמעותי.

עוד כתבות

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התרעה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן