גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בסין מסתכלים על ישראל ורואים שדה ניסוי לרכבים

כלי תקשורת בסין מדווחים כי בשנתיים הקרובות ייכנסו לשוק הרכב הישראלי עוד ועוד חברות סיניות, אשר רואות בו "שדה ניסויים" ● יונדאי קונה הייבריד החדשה יוצאת לשוק ● חברת האוטו-טק מכפר נטר צוברת תאוצה ● השבוע בעולם הרכב

מפעל ייצור של טסלה בשנחאי, סין / צילום: Reuters, Aly Song
מפעל ייצור של טסלה בשנחאי, סין / צילום: Reuters, Aly Song

לא רק הלקוחות בישראל "מגלים" את תעשיית הרכב הסינית, גם הסינים מגלים את השטיח האדום, שפורש שוק הרכב הישראלי בפני מותגי הרכב מסין. בשבוע שעבר הקדיש אתר החדשות הסיני רב התפוצה "SOHU" מאמר נרחב לתופעה תחת הכותרת "כלי הרכב החשמליים מסין עושים את דרכם לישראל".

המאמר, שמבוסס בין השאר על מקורות בתעשיית הרכב הסינית, סוקר את החדירה המואצת לשוק של מותגי רכב חשמלי מתוצרת סין לשוק הישראלי ובהם MG, AIWAYS ואפילו טסלה 3, שמיוצרת בשנחאי. לדברי הכותבים "בשנתיים הקרובות לפחות תריסר מותגי רכב סיניים מתכננים לייצא רכב לישראל וכולם מכוונים לפלח הרכב החשמלי".

מחבר המאמר כותב כי "לפני 2019 הנוכחות של מותגי הרכב הסיניים בישראל הייתה מזערית... אבל כיום יצרני רכב רבים "בודקים את טמפרטורת המים" בשוק המקומי בצורה של שיתופי פעולה עם יבואני רכב מקומיים".

המאמר מצטט בין השאר בכיר בחברת AIWAYS שאחראי על הייצוא ולדבריו "הדבר החשוב ביותר בהצלחה של החדירה לשוק הרכב החשמלי בישראל הוא להגיע מוקדם מספיק". המאמר מספר לקוראיו שלמרות שלישראל "יש גם שטח אדמה וגם אוכלוסייה שקטנים יותר מאלה של מחוז האיינן בסין (שנמצא על אי ליד חופי סין)" ושוק הרכב כאן קטן, לכניסה לשוק הרכב הישראלי יש חשיבות ויתרונות עבור יצרני הרכב הסינים.

בין היתרונות: המחויבות של ישראל להטיל בעתיד איסור על מכירות רכב שאינו חשמלי; העובדה ששטח המדינה קטן ולפיכך כלי רכב חשמליים אינם נתקלים כאן ב"חרדת הטווח" האופיינית ללקוחות במדינות גדולות; העובדה שהרגולציה בישראל ידידותית לייבוא רכב מסין ומאפשרת ייבוא של כמויות מוגבלות בתקינה מקילה; הטבת מס קניה משמעותית לרכב חשמלי; והעובדה שישראל היא המדינה המפותחת היחידה במזרח התיכון, שמאמצת תקינת רכב אירופאית ומערבית - עובדה שהופכת אותה "שדה ניסויים אידיאלי ליצרנים סיניים, שמתכוננים לייצא רכב אירופה".

בנוסף, במאמר מצוינת העובדה כי לישראל יש תפקיד חשוב ב"מעגל החברים" של סין וב-2021 נחנך כאן נמל המפרץ בניהול סיני שמהווה צומת חשוב לאורך תוכנית "דרך המשי" של ממשלת סין. לפיכך יצרני רכב סיניים מקבלים תמיכה ממשלת סין וממשלת ישראל להיכנס לשוק המקומי". המאמר מציין גם, שישראל הופכת למרכז חשוב של טכנולוגיות מתקדמות בשרשרת האספקה של תעשיית הרכב.

חברת אוטוטוקס מדווחת על צבר מכירות של למעלה מ-200 מיליון דולר לפתרון V2X שלה

חברת אוטוטוקס (AUTOTALKS) מכפר נטר, שמפתחת פתרונות לתקשורת אלחוטית בין כלי רכב ובינם לבין תשתית של כבישים חכמים (V2X) דיווחה כי בשנה החולפת הכפילה את צבר ההזמנות שלה ל-200 מיליון דולר ובמהלך 2021 גם הכפילה את כמות יצרניות הרכב, שאיתן היא עובדת, משלוש לשש יצרניות לאחר שחתמה על הסכם לאספקת מערכת שבבי ה-V2X שלה לשלוש יצרניות נוספו באירופה, ביפן ובסין.

החברה סירבה למסור באילו יצרנים מדובר אולם על פי הערכות רכיבים שלה כבר מסופקים כיום לדגמים סדרתיים של קבוצת פולקסווגן ב.מ.וו וב-2022 יעלו לראשונה על כבישי סין בכלי רכב סדרתיים.

החברה גם ממשיכה לספק את המוצר שלה לפרויקטים בתחומי התשתיות והערים החכמות ברחבי העולם ובין השאר החברה סיפקה לעיר סיאול רכיבים פרי פיתוחה שהוטמעו בפרויקט של העיר להסבת התחבורה הציבורית של העיר לאוטונומיה בדרגה 4 באמצעות תקשו. יצוין כי בעולם קיימות כיום שתי תקשורת שונות ומתחרות לפתרונות V2X בשל חוסר הסכמה בתעשייה והחברה היא אחת הבודדות בעולם, שהמוצר שלה תואם את שתי השיטות.

חסכונית יותר ויקרה יותר: יונדאי קונה הייבריד החדשה יוצאת לשוק

חברת כלמוביל החלה לשווק את דגמי 2022 המחודשים של יונדאי קונה ההיברידית לאחר הפסקה של מספר חודשים. המכונית מצוידת כעת במנוע בנזין מדור חדש בנפח 1.6 ליטר ובתיבה אוטומטית כפולת מצמדים שעברה שדרוג. ההספק המירבי נותר ללא שינוי, 141 כ"ס, אולם הפליטה הופחתה וכך גם צריכת הדלק הממוצעת המוצהרת שעומדת כעת על 26.3 ק"מ לליטר.

יונדאי קונה הייבריד החדשה יוצאת לשוק / צילום: יחץ

האבזור בתא הנוסעים כולל מערכת מולטימדיה משודרגת ואופציה ללוח מחוונים מבוסס LCD בהתאם לדגם. הרכב משווק בשלוש רמו גימור שונות והמחירים עלו בכ-6,000 שקל בממוצע ונעים בין כ-148 אלף שקל ל-154 אלף שקל, בין השאר בגלל ביטול ההטבה במס הקניה.

אוניברסיטת תל אביב וזרוע ההשקעות של קבוצת יונדאי הקוריאנית מזמנות חברות סטארט אפ להגיש פתרונות ל"עיר החכמה". זרוע ההשקעות של קבוצת יונדאי, (Hyundai CRADLE,וסיטיזון, תכנית החדשנות הפתוחה של עיריית תל אביב-יפו, אוניברסיטת תל אביב ופארק עתידים תל אביב, קוראות לחברות סטרטאפ להגיש פתרונות לאתגרי התחבורה ב"עיר החכמה" של העיד. הגופים יבחנו יחד פתרונות העוסקים בתחבורה עירונית חכמה, שעשויים להשתלב בעתיד ב"פיילוטים" בתוך תל אביב ומחוצה לה.

תחומי העניין שהוגדרו הם: בטיחות הולכי רגל ומיקרו מוביליטי, תשתיות עירוניות ותקשורת נתונים דו כיוונית בין הרכב לסביבה העירונית, אופטימיזציה לוגיסטית עירונית לק״מ האחרון, עצמאות אנרגטית ואנרגיה אלטרנטיבית עבור טעינת רכב וניתוח מידע מתקדם עבור ניטור וניהול תחבורה ברמה הטקטית, האופרטיבית והאסטרטגית. חברות הסטארטאפ שייבחרו, יוכלו לבצע פיילוט בליווי הגורמים המקצועיים בעיריית תל אביב-יפו, ובשיתוף פעולה עם היחידה העסקית הרלוונטית של יונדאי מוטורס. ההרשמה היא עד ה-10 במרץ.

עוד כתבות

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

העולם יכול להתמודד עם הצעד הזה של משמרות המהפכה ל״שבוע, שבועיים״

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

אילוסטרציה: shutterstock

ירידות חדות באירופה; מחירי הנפט ממשיכים לטפס

בורסת פרנקפורט יורדת במעל 2% ● בורסת סיאול נפלה במעל 7% ● מחירי הנפט ממשיכים לעלות אחרי הודעת איראן על חסימת מיצרי הורמוז ● וול סטריט הגיבה יחסית במתינות למבצע הצבאי נגד איראן, מניות הטכנולוגיה התאוששו ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת לטווח הזמן הקרוב ● הביטקוין התאושש ונסחר הבוקר סביב 68 אלף דולר

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר