גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמסונג S22 אולטרה: אנדרואיד איכותי עם קצת נוסטלגיה

סמסונג הכריזה על שלושה מכשירי גלקסי חדשים, הדגם הרגיל S22, דגם ה-S22+ ודגם ה-S22 Ultra ● גלובס בדק איך חידשה סמסונג בגלקסי החדש, מה ההבדלים בין הדגמים, ואילו בשורות מביא איתו האולטרה החדש

סדרת S22 של סמסונג / צילום: Shutterstock, Framesira
סדרת S22 של סמסונג / צילום: Shutterstock, Framesira

ענקית החומרה הקוריאנית, סמסונג, עשתה מה שהיא עושה כמו בכל שנה, אבל הפעם עם טוויסט: היא הכריזה על שלושה מכשירי גלקסי חדשים, הדגם הרגיל S22, דגם ה-S22+ ודגם ה-S22 Ultra. זה מהלך שקורה אצל המתחרות שלה - גם אפל משיקה מכשירי דגל בגדלים שונים, עם תצוגה שונה ועם שינויים במצלמה בין הדגמים, אבל הפעם סמסונג עשתה מהלך מבריק שמתבטא במוצר.

עד כה, לחברה היה מכשיר בשם Galaxy Note שאפיין אותו לרוב המסך הגדול והעט המובנה. בגלל בעיות אספקה והמחסור בשבבים ובמהלך שיווקי נכון, סמסונג החליטה לשלב את הטכנולוגיות של ה-Note ב-Ultra החדש. קל להכתיר את המכשיר הזה בקלות כאחד הסמארטפונים הטובים ביותר שיש כיום, אבל למעט העט החדש המובנה, המכשיר דומה במיוחד לדור הקודם עם השיפורים המתבקשים.

המסך של המכשיר מסוג Dynamic AMOLED 2X , בגודל 6.8 אינץ' ברזולוציית QHD +, ועם בהירות שיא של 1,750 ניטים, זה אומר שאפשר לראות סרטון בחוץ עם קרני שמש ישירות וזה לא פוגע בתצוגה. החברה שילבה טכנולוגיית ה-Vision booster בשביל להתאים את בהירות המסך במהלך היום, וזה אכן מורגש. קצב ריענון עומד על 120 הרץ עם תמיכה בטכנולוגיה שתתאים את קצב הרענון על פי השימוש שלכם, כך שזה אמור לחסוך בסוללה. ובתחושה הכוללת, המסך המאסיבי והצבע הרווי - לא צריך להתעמק יותר מדי כדי לראות שהתצוגה נראית פשוט טובה.

משחקים רצים על המכשיר נהדר, יש חידושים במצלמה

כיאה למכשיר הדגל שעולה הכי הרבה מבין כל הסדרה שהושקה, הביצועים חייבים להיות גבוהים ומשופרים. המכשיר בעל מעבד Snapdragon 8 Gen 1 החדש של חברת קוואלקום עם זיכרון הרצה 12GB RAM וזיכרון אחסון עומד על 256GB (יש כמובן יותר בדגמים יותר משופרים שיעלו יותר). המכשיר רץ חלק כמובן, ויודע להתאים את עצמו למה שהוא צריך לעשות. משחקים רצים על המכשיר נהדר, בשימוש רגיל לא פגשתי בתקלות וזה סטנדרטי. מה שכן, המכשיר מתחמם מעט בזמן משימות סופר אינטנסיביות (כמו משחק מאוד כבד), אבל זה בסך הכל הגיוני.

העיצוב של המכשיר הוא עיגולי יותר, כך שזה יכול לסייע קצת יותר בתחושת האחיזה. חשוב להגיד שבגלל שהמכשיר מאוד גדול, זו תהיה מעמסה למי שיש לו יד קטנה ולא יוכל להחזיק את זה ביד אחת. ובכלל, אני פחות מחבב את המכשירים הענקיים ואת העובדה שאני לא יכול להגיע עם האגודל שלי לפינה הקיצונית במכשיר.

מבחינת המצלמה, המפרט די דומה לאולטרה של שנה שעברה. במכשיר יש מערך צילום מרובע, מצלמה אולטרה רחבה של 12MP, מצלמה רחבה של 108MP, ושני חיישני טלפוטו של 10MP, אחד מהם עם זום אופטי פי שלושה ואחד עם זום אופטי פי עשרה. בחלק הקדמי יש חיישן של 40 MP לצילום סלפי. למעשה סמסונג חיזקה את התוכנה, כמו קליטת אור ונתונים רבה יותר ובינה מלאכותית משפורת: לדוגמה, מצב הדיוקן (Portrait) מצליח כעת לזהות גם פרטים קטנים שיכולים אולי לברוח, כמו טיפה שיוצאת מגבולות עלה ועוד. לטעמי, הצילום בתאורה פחותה שופר, התמונה קצת יותר מפורטות וקצת פחות מטושטשות.

למעשה, קל להכתיר את המצלמה הזו כבין המצלמות הטובות שנמצאות בשוק היום. לא הכי טובה, אבל ללא ספק היא מספקת תמונות חדות, צבעים חיים ורווים וזה פשוט תענוג. מה שכן, יש לי שני חסרונות להגיד כאן: הראשון - החיישנים בולטים החוצה בלי איזו "מדרגה" שתצמצם שטח פנים (בדומה לאייפונים החדשים). המרווח בין החיישנים למעשה צובר לכלוך ומוך, וזה די שיגע אותי. השני - "Space Zoom" של פי 100 שיש במכשיר. אתם יכולים להגדיל לזום כ"כ גבוה, שאי אפשר שלא להגדיר את זה ככלי ריגול. עמדתי בבניין והפעלתי את הכלי אל עבר המדרכה או הדשא, והצלחתי לראות פרטים שאני לא אמור לראות. חשוב להגיד שככל שמגדילים יותר מאבדים גם איכות בתמונה וזה קצת יותר מפוקסל, אבל יכולתי לעקוב אחרי דברים יותר מדי רחוקים. אז מצד אחד זה גימיק מגניב, אבל מצד שני זו יכולת שלא צריכה להיות במכשיר. לצד זאת, למכשיר יש זום של פי 10 ופי 30, שם כבר התמונות טובות יותר.

ובכל זאת יש בשורות

אם מדברים על הבשורות של המכשיר, זה הצילום המשמעותי והשיפורים בביצועים. אבל יש עוד בשורה שהופכת את המכשיר ליורשו של ה-Note, עט S Pen מובנה. בהשקה, סמסונג אמרה שזמן השהייה של הסטיילוס בעת שימוש נמוך ב-70% כעת, מה שיגרום לכם להרגיש הרבה יותר טבעי. ואם לומר את האמת - השימוש היה חלק ומהיר, וזו הייתה חוויה טובה וכיפית. אין ספק שממשקי המגע של החוד עם המכשיר נותנים תחושה טובה. אממה? לא רק שמדובר בעולם שלא כל-כך מדבר אליי, גם הסיילוס היה קטן לטעמי. לי יש ידיים לא קטנות, וכשהחזקתי אותו הייתי צריך לקמץ את כף היד כדי להשתמש בו. קצת כמו עיפרון שחודד יותר מדי ובלי קשר הוא דק מדי? אז כזה.

נקודה חשובה במיוחד היא הסוללה. לרוב, אנשים שרוכשים מכשירים מהסוג הזה ובתג המחיר הזה, רוצים לקבל מכשיר שיחזיק להם ליותר מיום וחצי של שימוש, כי הם משתמשים באפליקציות אינטנסיביות ובהירות גבוהה. למכשיר יש סוללה בקיבולת של5,000 מיליאמפר לשעה, ובתצורה הזו אכן זה אמור להחזיק ליותר מיום וחצי של שימוש. אבל גם כאן, זה קרה לי כשהשתמשתי עם בהירות נמוכה ולא הפעלתי יישומים כבדים. בשימוש כבד יותר, הסוללה הייתה מגיעה לסופה כבר בתום היום הראשון אחרי הטעינה.

המכשיר תומך בטעינה מהירה של 45W, בתוך 50 דקות הסוללה תיטען במלואה. בנוסף, המכשיר תומך בטעינה אלחוטית של עד 15W, כך שמעל לשעתיים ייקח לכם להטעין את הסוללה עד הסוף. בעיניי זו סוללה לא מספיק טובה ביחס למה שקורה כאן. משתמשי ה-Note (ועכשיו זה כבר Ultra) לרוב צריכים מכשירים אינטנסיביים יותר, כאלו שמשתמשים בתוכנות עריכה או משחקים כבדים, ציירים שאוהבים לדרך ועוד. בקופסה לא תקבלו את ראש המטען, ואתם תצטרכו לרכוש בעוד הוצאה נוספת - שזו גישה שיש גם אצל אפל ואני חייב להודות שזה עדיין מכעיס.

מורגש היטב ביד וגם בכיס

המכשיר שוקל 229 גרם, כך שהוא מורגש היטב ביד וגם בכיס. המכשיר, כולל העט, עמיד בפני אבק ומים בתקן IP68. למכשיר יש חיישן טביעת אצבע מובנה בתוך המסך שעושה עבודה נהדרת, לצד גם זיהוי פנים שאפשר להפעיל, כך שאם אתם עם מסיכה אז תוכלו לעשות את טביעת האצבע וכן הלאה.

בשורה התחתונה, זה מכשיר מוצלח במיוחד, אם כי אפשר להגיד יותר מדי. המפרט כאן אדיר, וצריך להגיד שאם מסתכלים בצורה יבשה על ה-S22+ שיצא יחד איתו, המפרט דומה למעט העט המובנה, גודל המסך ועדשת טלפוטו נוספת. אם אלו שלושה דברים שאתם לא הכי צריכים, אולי שווה לכם לעצור בפלוס. ובכל זאת, אם אתם רוצים מכשיר עם מפרט משמעותי, חווית שימוש טובה וצבעים מוציאי עיניים, אבל גם במחיר כל-כך גבוה, ה-Ultra החדש של סמסונג שעולה בישראל החל מ-4,800 שקלים יכול להיות מכשיר שמתאים עבורכם. בטח ובטח אם חיכיתם ל-Note כל-כך הרבה, הנה התשובה של סמסונג עבורכם.

***גילוי מלא: חברת סמסונג שלחה לנו את המכשיר לסקירה 

עוד כתבות

הצהרת משפחות מירן וסיגל בכיכר החטופים / צילום: Paulina Patimer

בתו של קית' פרצה בבכי: "אל תמות שם במנהרות"

משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; טסלה קופצת ביותר מ-15%

השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● דומינו'ס פיצה קופצת אחרי שפירסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"