גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמסונג S22 אולטרה: אנדרואיד איכותי עם קצת נוסטלגיה

סמסונג הכריזה על שלושה מכשירי גלקסי חדשים, הדגם הרגיל S22, דגם ה-S22+ ודגם ה-S22 Ultra ● גלובס בדק איך חידשה סמסונג בגלקסי החדש, מה ההבדלים בין הדגמים, ואילו בשורות מביא איתו האולטרה החדש

סדרת S22 של סמסונג / צילום: Shutterstock, Framesira
סדרת S22 של סמסונג / צילום: Shutterstock, Framesira

ענקית החומרה הקוריאנית, סמסונג, עשתה מה שהיא עושה כמו בכל שנה, אבל הפעם עם טוויסט: היא הכריזה על שלושה מכשירי גלקסי חדשים, הדגם הרגיל S22, דגם ה-S22+ ודגם ה-S22 Ultra. זה מהלך שקורה אצל המתחרות שלה - גם אפל משיקה מכשירי דגל בגדלים שונים, עם תצוגה שונה ועם שינויים במצלמה בין הדגמים, אבל הפעם סמסונג עשתה מהלך מבריק שמתבטא במוצר.

עד כה, לחברה היה מכשיר בשם Galaxy Note שאפיין אותו לרוב המסך הגדול והעט המובנה. בגלל בעיות אספקה והמחסור בשבבים ובמהלך שיווקי נכון, סמסונג החליטה לשלב את הטכנולוגיות של ה-Note ב-Ultra החדש. קל להכתיר את המכשיר הזה בקלות כאחד הסמארטפונים הטובים ביותר שיש כיום, אבל למעט העט החדש המובנה, המכשיר דומה במיוחד לדור הקודם עם השיפורים המתבקשים.

המסך של המכשיר מסוג Dynamic AMOLED 2X , בגודל 6.8 אינץ' ברזולוציית QHD +, ועם בהירות שיא של 1,750 ניטים, זה אומר שאפשר לראות סרטון בחוץ עם קרני שמש ישירות וזה לא פוגע בתצוגה. החברה שילבה טכנולוגיית ה-Vision booster בשביל להתאים את בהירות המסך במהלך היום, וזה אכן מורגש. קצב ריענון עומד על 120 הרץ עם תמיכה בטכנולוגיה שתתאים את קצב הרענון על פי השימוש שלכם, כך שזה אמור לחסוך בסוללה. ובתחושה הכוללת, המסך המאסיבי והצבע הרווי - לא צריך להתעמק יותר מדי כדי לראות שהתצוגה נראית פשוט טובה.

משחקים רצים על המכשיר נהדר, יש חידושים במצלמה

כיאה למכשיר הדגל שעולה הכי הרבה מבין כל הסדרה שהושקה, הביצועים חייבים להיות גבוהים ומשופרים. המכשיר בעל מעבד Snapdragon 8 Gen 1 החדש של חברת קוואלקום עם זיכרון הרצה 12GB RAM וזיכרון אחסון עומד על 256GB (יש כמובן יותר בדגמים יותר משופרים שיעלו יותר). המכשיר רץ חלק כמובן, ויודע להתאים את עצמו למה שהוא צריך לעשות. משחקים רצים על המכשיר נהדר, בשימוש רגיל לא פגשתי בתקלות וזה סטנדרטי. מה שכן, המכשיר מתחמם מעט בזמן משימות סופר אינטנסיביות (כמו משחק מאוד כבד), אבל זה בסך הכל הגיוני.

העיצוב של המכשיר הוא עיגולי יותר, כך שזה יכול לסייע קצת יותר בתחושת האחיזה. חשוב להגיד שבגלל שהמכשיר מאוד גדול, זו תהיה מעמסה למי שיש לו יד קטנה ולא יוכל להחזיק את זה ביד אחת. ובכלל, אני פחות מחבב את המכשירים הענקיים ואת העובדה שאני לא יכול להגיע עם האגודל שלי לפינה הקיצונית במכשיר.

מבחינת המצלמה, המפרט די דומה לאולטרה של שנה שעברה. במכשיר יש מערך צילום מרובע, מצלמה אולטרה רחבה של 12MP, מצלמה רחבה של 108MP, ושני חיישני טלפוטו של 10MP, אחד מהם עם זום אופטי פי שלושה ואחד עם זום אופטי פי עשרה. בחלק הקדמי יש חיישן של 40 MP לצילום סלפי. למעשה סמסונג חיזקה את התוכנה, כמו קליטת אור ונתונים רבה יותר ובינה מלאכותית משפורת: לדוגמה, מצב הדיוקן (Portrait) מצליח כעת לזהות גם פרטים קטנים שיכולים אולי לברוח, כמו טיפה שיוצאת מגבולות עלה ועוד. לטעמי, הצילום בתאורה פחותה שופר, התמונה קצת יותר מפורטות וקצת פחות מטושטשות.

למעשה, קל להכתיר את המצלמה הזו כבין המצלמות הטובות שנמצאות בשוק היום. לא הכי טובה, אבל ללא ספק היא מספקת תמונות חדות, צבעים חיים ורווים וזה פשוט תענוג. מה שכן, יש לי שני חסרונות להגיד כאן: הראשון - החיישנים בולטים החוצה בלי איזו "מדרגה" שתצמצם שטח פנים (בדומה לאייפונים החדשים). המרווח בין החיישנים למעשה צובר לכלוך ומוך, וזה די שיגע אותי. השני - "Space Zoom" של פי 100 שיש במכשיר. אתם יכולים להגדיל לזום כ"כ גבוה, שאי אפשר שלא להגדיר את זה ככלי ריגול. עמדתי בבניין והפעלתי את הכלי אל עבר המדרכה או הדשא, והצלחתי לראות פרטים שאני לא אמור לראות. חשוב להגיד שככל שמגדילים יותר מאבדים גם איכות בתמונה וזה קצת יותר מפוקסל, אבל יכולתי לעקוב אחרי דברים יותר מדי רחוקים. אז מצד אחד זה גימיק מגניב, אבל מצד שני זו יכולת שלא צריכה להיות במכשיר. לצד זאת, למכשיר יש זום של פי 10 ופי 30, שם כבר התמונות טובות יותר.

ובכל זאת יש בשורות

אם מדברים על הבשורות של המכשיר, זה הצילום המשמעותי והשיפורים בביצועים. אבל יש עוד בשורה שהופכת את המכשיר ליורשו של ה-Note, עט S Pen מובנה. בהשקה, סמסונג אמרה שזמן השהייה של הסטיילוס בעת שימוש נמוך ב-70% כעת, מה שיגרום לכם להרגיש הרבה יותר טבעי. ואם לומר את האמת - השימוש היה חלק ומהיר, וזו הייתה חוויה טובה וכיפית. אין ספק שממשקי המגע של החוד עם המכשיר נותנים תחושה טובה. אממה? לא רק שמדובר בעולם שלא כל-כך מדבר אליי, גם הסיילוס היה קטן לטעמי. לי יש ידיים לא קטנות, וכשהחזקתי אותו הייתי צריך לקמץ את כף היד כדי להשתמש בו. קצת כמו עיפרון שחודד יותר מדי ובלי קשר הוא דק מדי? אז כזה.

נקודה חשובה במיוחד היא הסוללה. לרוב, אנשים שרוכשים מכשירים מהסוג הזה ובתג המחיר הזה, רוצים לקבל מכשיר שיחזיק להם ליותר מיום וחצי של שימוש, כי הם משתמשים באפליקציות אינטנסיביות ובהירות גבוהה. למכשיר יש סוללה בקיבולת של5,000 מיליאמפר לשעה, ובתצורה הזו אכן זה אמור להחזיק ליותר מיום וחצי של שימוש. אבל גם כאן, זה קרה לי כשהשתמשתי עם בהירות נמוכה ולא הפעלתי יישומים כבדים. בשימוש כבד יותר, הסוללה הייתה מגיעה לסופה כבר בתום היום הראשון אחרי הטעינה.

המכשיר תומך בטעינה מהירה של 45W, בתוך 50 דקות הסוללה תיטען במלואה. בנוסף, המכשיר תומך בטעינה אלחוטית של עד 15W, כך שמעל לשעתיים ייקח לכם להטעין את הסוללה עד הסוף. בעיניי זו סוללה לא מספיק טובה ביחס למה שקורה כאן. משתמשי ה-Note (ועכשיו זה כבר Ultra) לרוב צריכים מכשירים אינטנסיביים יותר, כאלו שמשתמשים בתוכנות עריכה או משחקים כבדים, ציירים שאוהבים לדרך ועוד. בקופסה לא תקבלו את ראש המטען, ואתם תצטרכו לרכוש בעוד הוצאה נוספת - שזו גישה שיש גם אצל אפל ואני חייב להודות שזה עדיין מכעיס.

מורגש היטב ביד וגם בכיס

המכשיר שוקל 229 גרם, כך שהוא מורגש היטב ביד וגם בכיס. המכשיר, כולל העט, עמיד בפני אבק ומים בתקן IP68. למכשיר יש חיישן טביעת אצבע מובנה בתוך המסך שעושה עבודה נהדרת, לצד גם זיהוי פנים שאפשר להפעיל, כך שאם אתם עם מסיכה אז תוכלו לעשות את טביעת האצבע וכן הלאה.

בשורה התחתונה, זה מכשיר מוצלח במיוחד, אם כי אפשר להגיד יותר מדי. המפרט כאן אדיר, וצריך להגיד שאם מסתכלים בצורה יבשה על ה-S22+ שיצא יחד איתו, המפרט דומה למעט העט המובנה, גודל המסך ועדשת טלפוטו נוספת. אם אלו שלושה דברים שאתם לא הכי צריכים, אולי שווה לכם לעצור בפלוס. ובכל זאת, אם אתם רוצים מכשיר עם מפרט משמעותי, חווית שימוש טובה וצבעים מוציאי עיניים, אבל גם במחיר כל-כך גבוה, ה-Ultra החדש של סמסונג שעולה בישראל החל מ-4,800 שקלים יכול להיות מכשיר שמתאים עבורכם. בטח ובטח אם חיכיתם ל-Note כל-כך הרבה, הנה התשובה של סמסונג עבורכם.

***גילוי מלא: חברת סמסונג שלחה לנו את המכשיר לסקירה

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט בהובלת מניות השבבים, והישראליות שביניהן

נאסד"ק יורד ב-2.6%, ירידות חדות גם באירופה ● בורסת סיאול נפלה במעל 7% ● נפט מסוג ברנט נסחר סביב 83 דולר לחבית ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עולות, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת ● הביטקוין מוחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 66 אלף דולר

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

בשל חסימת מיצרי הורמוז והמתקפות של איראן: קטאר עוצרת ייצור גז, דשנים וכימיקלים

על פי סוכנות הידיעות הקטארית, חברת האנרגיה הלאומית QatarEnergy הודיעה שהיא עוצרת את הייצור של חלק מהכימיקלים והמוצרים התעשייתיים המיוצרים במדינה ● קטאר היא יצואנית הגז השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

לאחר התנגדות הרגולטורים: פטריק דרהי מודיע על שני משקיעים בינלאומיים שיצטרפו לעסקת רשת 13

הבעלים של HOT ו-i24News, פטריק דרהי, מודיע על שני משקיעים בינלאומיים בכירים שיצטרפו לעסקה של רשת 13 ● "מדובר בשילוב כוחות עוצמתי של שחקני מפתח בזירה העסקית הבינלאומית", ציין בדבריו ● במקביל להצעת דרהי, קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט עדיין בתמונה

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

עשן מיתמר מעל אזור תעשיית הנפט בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות / צילום: Reuters, REUTERS

מדינות המפרץ פועלות נגד הזמן במאמץ להדוף את המתקפות של איראן

יש בידי מדינות המפרץ מספר מוגבל של מיירטים להגנה אווירית, לעומת מספר כמעט בלתי מוגבל של כטב"מים איראניים ● המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הוכיחה שכטב"מים מסוגלים לגרום נזק קטסטרופלי למתקני אנרגיה דליקים כמו בתי זיקוק, תחנות שאיבה ומסופי נפט

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

ההרס מהפגיעה של טיל איראני בתל אביב / צילום: אלה לוי וינרייב

יש שיפור, אבל לא מספיק: הערים שמובילות במספר הדירות ללא ממ"דים

למרות שיפור קל במספר הדירות הממוגנות, כשני שלישים מהדירות בערים הגדולות עדיין ללא ממ"ד ● בבת ים ובבני ברק יותר מ־80% מהדירות אינן ממוגנות

כותרות העיתונים בעולם

מבוכה לסין: מערכת ההגנה לא הצליחה להגן על חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טילים במיליוני דולרים משמשים לנטרל רחפנים איראניים זולים, מערכת ההגנה הסינית שנפרסה על פי דיווחים באיראן נכשלה במשימה, וחיזבאללה הצטרף למערכה נגד ישראל וישלם על כך ביוקר • כותרות העיתונים בעולם

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

הוא בדרך כלל נביא זעם, אבל דווקא ביחס להשלכות המלחמה הוא אופטימי

מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, אמר בראיון ל-CNBC כי הוא אופטימי לגבי האפשרות שהמבצע הצבאי נגד איראן יוביל לשלום במזרח התיכון ● לצד זאת, ג'יימי דיימון הזהיר כי "ישנה אדישות רבה בשווקים" וסימן התפרצות מחודשת של האינפלציה בארה"ב כסיכון מרכזי

מיצרי הורמוז / עיבוד: Shutterstock

"להורמוז אין חלופה": מה המשמעות של הצעד הדרמטי של איראן, ואיך תגיב ארה"ב

"להכרזה על סגירת מיצרי הורמוז יש יותר משמעות תודעתית מכל דבר אחר", כך אומר פרופ' יהושע קרסנה, מנהל הפורום לשת"פ אזורי במרכז דיין באוניברסיטת ת"א ● עוד מציין קרסנה, כי אם החסימה תימשך לאורך זמן, תהיה לה השפעה חמורה על השווקים "מחירי הנפט יזנקו, אולי אפילו ל-100 דולר"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר