סיגל בר צבי / צילום: איל יצהר
הלווייתו של מנהיג הקהילה הרב קנייבסקי לפני כשבועיים הייתה אחד מיני אירועים רבים שעליהם מנצחת ניצב סיגל בר צבי, ראש אגף המבצעים והשיטור במשטרת ישראל. היא מונתה לתפקיד ראש אגף המבצעים באוקטובר 2021, והפכה לאישה הראשונה שממלאת את התפקיד המבצעי הבכיר ביותר במערכת.
מדובר באגף הגדול ביותר במשטרה, שבו משרתים כ־10,000 שוטרים וכ־26,500 מתנדבים. היא אחראית למנהלת אכיפת הקורונה הארצית, מערך החבלה, המערך האווירי ויחידת מתפ"א (מנהלת תיאום פעולות אכיפה). כ־660 קצינים ושוטרים באגף כפופים אליה באופן ישיר (פיקודית), ולמעלה מ־10,000 קצינים ושוטרים כפופים אליה מקצועית.
מדובר בתפקיד שמהווה קפיצת מדרגה משמעותית עבור בר צבי, שכיהנה קודם כסגנית מפקד מחוז דרום, ראש חטיבת השיטור באגף המבצעים וראש חטיבת קהילה ומתנדבים ומפקדת מרחב איילון במחוז תל אביב. "זה לא עבר לכולם חלק בגרון", אומר בכיר במשטרה. "היה רחש בחש למה דווקא היא, וטענות לגבי חוסר הניסיון שלה. היא התעלמה מרעשי הרקע והוכיחה שהיא האדם הנכון לתפקיד".
בר צבי קיבלה את התפקיד רגע לאחר אירועי הפרות הסדר ב"שומר החומות", לאחר אסון מירון ובעיצומה של ועדת חקירה שהיא נדרשה להעיד בה. קודמה פרש מתפקידו בטונים צורמים, על רקע שמועות על מחלוקות עם המפכ"ל - אירוע שיצר זעזוע נוסף באגף. כל זה בלי להזכיר את ההתמודדות עם הגלים הרביעי והחמישי של הקורונה.
"כולם אמרו לה שהאגף בטראומה, שלא תעשה שינויים גדולים ורק תפעל לייצב אותו, אבל היא עשתה שינויים גדולים, יחד עם הרגעה וייצוב המערכת", מספר גורם באגף. "היא הציבה לצוותים יעדים ברורים ודדליין קצר, וכולם נכנסו לעבודה, וכך היא השיגה שתי מטרות: גם ייעול העבודה ושיפור המוכנות וגם ייצוב המערכת, כי כולם היו עסוקים בעבודה ולא בטראומות שעברו על האגף", מספר הגורם.
גורמים העובדים עמה אומרים כי בר צבי "רגישה לאוכלוסייה", וכל הפעילות שלה יוצאת מנקודת מבט של 360 מעלות, הציבור והמשטרה באותו מעגל. "היא רואה את הציבור, וחושבת שאחד הדברים החשובים זה להנגיש מידע בהסברה מקסימלית, וכך גם לקבל את שיתוף הפעולה שלו", אומר גורם בכיר במשטרה. לאורך השנים בנתה את שמה כמפקדת כריזמטית, יצירתית ואמיצה, אשר אינה מהססת לקבל החלטות קשות. האתגר הגדול הבא שנמצא לפניה: אירוע החגיגות שיתקיים בהר מירון בחודש מאי הקרוב.