גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

450 אלף דולר לשעה וחצי: תיירות האקסטרים של המיליארדרים

ממצולות הים לפסגת האוורסט, יותר ויותר מעשירי העולם מעדיפים חופשות שהן גם הימור גורלי ● הם משלמים מאות אלפי דולרים כדי לחוות חוויות שמעטים חוו, והלהיט האחרון הוא טיסות לחלל, שמגיעות גם לעשרות מיליוני דולרים ● מה דוחף אותם לשם, חוץ מזה שהם יכולים להרשות לעצמם, וגם כמה חופשות רגועות יותר למי שיכולים לשלם כדי להגשים כל חלום

מייסד וירג'ין ריצ'רד ברנסון מעופף בחלל. הסכנות הטכניות והפיזיות לא מרתיעות את הלקוחות / צילום: Reuters, ABACA
מייסד וירג'ין ריצ'רד ברנסון מעופף בחלל. הסכנות הטכניות והפיזיות לא מרתיעות את הלקוחות / צילום: Reuters, ABACA

אף אחד מאיתנו לא רוצה לצאת לחופשה שכולם כבר היו בה. אבל מה קורה כשחוג החברים שלך מורכב מאנשים שכבר ראו (כמעט) הכל? סוכני נסיעות יוקרה בעולם מספרים על מי שהזמינו את כל המחלקה הראשונה בטיסה לעצמם או ארגנו ארוחת ערב על ספינה טרופה ב-300 אלף דולר לזוג, סתם כך, אפילו לא ליום נישואים או משהו. משפחה ניו יורקית אחת למשל שילמה 75 אלף דולר כדי ליהנות לבדה מהקפלה הסיסטינת של מיכלאנג'לו בוותיקן, בלי הצפיפות. משפחה אחרת שכרה צלם שוברי קופות הוליוודיים שיתלווה אליה במסע שיט בן שישה שבועות דרך איי אינדונזיה. אלבום התמונות עלה להם כ־665 אלף דולר.

החוקרת שרוצה שנפסיק לפחד ונתחיל לאהוב את הבינה המלאכותית | ראיון
המאבקים שתוקעים את הקמת בית החולים החדש בנגב

האולטרה-עשירים מגשימים חלומות שרובנו אפילו לא הספקנו לחלום, וסוכני נסיעות מתמחים הופכים עבורם את הבלתי אפשרי לאפשרי. למשל, הקמת מקומות לינה יוקרתיים זמניים בעמק בפרו, כשאת הדרך למחנה האוהלים ברכבת פרטית ליווה מופע זיקוקים, כל זה תמורת קצת פחות מ-1.4 מיליון דולר. "אתה למעשה האדם הראשון שאי-פעם נשאר ללון במקום הזה", סיפרה הסוכנת ל-CNN.

אפשרות צנועה יותר, לינה במחנה יוקרתי באווירת מלחמת הכוכבים בקוטב הדרומי, אליו תגיעו במטוס פרטי מקייפטאון, דרום אפריקה. סמנתה קולום, מ־River Oaks Travel Concierge ביוסטון, סיפרה לוול סטריט ג'ורנל שעלות נסיעה כזו מתחילה ב-98 אלף דולר לאדם. מטיילים יכולים גם למשל לשכור את היאכטה האלגנטית קווין מירי של שלדון אדלסון, שאורכה 92 מטר, תמורת 2.8 מיליון דולר לשבוע. היא כוללת מנחת מסוקים שהופך לסיפון נשפים. או לחוויה עירונית יותר, אפשר לשכור סוויטה שעיצב האמן הבריטי דמיאן הירסט במלון פאלמז קיזנו בלאס וגאס. תמורת יותר מ-100 אלף דולר ללילה, שממקמים אותה בצמרת רשימת חדרי המלון היקרים בעולם, תקבלו ג'קוזי הממוקם מעל הסטריפ, חדר הרפיה במלח ושש יצירות אמנות מקוריות של הירסט - בהן ארון מלא ביהלומים, שלד של דג התלוי מעל בר משיש וכן כמובן גם כריש מרחף במיכל פורמלין. במחיר כלולים גם משרת אישי ונהג 24 שעות ביממה.

מטוס של חברת היי פליי נוחת לראשונה על מסלול הקרח באנטארקטיקה. טיול הרפתקני לבעלי ממון / צילום: Reuters, Marc Bow/Speedstream Films

לשלם כל הדרך לפסגה

אבל מה קורה כשכל זה לא מספיק? חלקם, מסתבר, גם מוכנים לשלם הרבה מאוד כסף כדי לעשות דברים שרבים לא היו מסכימים לעשות גם תמורת מיליונים. למשל, לשלם 250 אלף דולר לאדם כדי להיות אחד מחמישה נוסעים שמצטופפים על רצפת כלי, שאורכו 6.7 מטרים ומורכב מחלקי "טכנולוגיית מדף", בדרך לצפות בשרידי הטיטאניק מקרוב. בצוללת טיטאן, שטבעה בשבוע שעבר באוקיינוס האטלנטי כשעל סיפונה הרפתקנים עשירים. הרבה מרווח תנועה לא היה לנוסעים, אבל באופן חריג, הצוללת כללה שירותים. וילון קטן נמשך כשהם בשימוש והקברניט משמיע מוזיקה.

"לטייל זה מהות החיים", אמר הסופר והמשורר הדני חובב המסעות האנס כריסטיאן אנדרסן. אך נראה כי יש מי שעבורם "טיול" לעיתים דומה יותר להימור גורלי. גם חמשת הנוסעים בצוללת חתמו על כתב ויתור המפרט 10 דרכים שונות בהן מסעם עשוי להסתיים במוות בטוח. המשלחת למצולות היא רק דוגמה אחת ל"תיירות קצה" (Frontier Tourism) שהופכת למבוקשת יותר בקרב מי שעבורם המחיר הוא באמת לא שיקול. לא מדובר בסתם תיירות הרפתקאות או בפעילויות אקסטרים. זו תיירות שהולכת עד הקצה, באופן מילולי ומטאפורי - מקרקעית הים, דרך הקוטב ועד פסגת האוורסט. יש גם מי שזוכים להביט מטה על הכוכב הכחול, תענוג שממנו נהנו עד היום מאות בודדות של בני אדם, ורק כ-50 מהם עשו זאת כתיירים. המחיר בהתאם.

נכון שבני אדם חקרו מקומות מרוחקים במשך אלפי שנים, בדרך סיכנו את חייהם ולעיתים קרובות לא שבו. אבל ספק אם אי פעם בהיסטוריה היה מדובר בתעשייה. בזכות הרחבת שירותי רפואה, אבטחה, פינוי וניהול סיכונים בחברות נסיעות ברחבי העולם, מטיילים יכולים כיום להרחיק לכת למקומות ולמצבי קיצון, ולא חסרים כאלה גם בלי לעזוב את כדור הארץ.

המשלחות לפסגת האוורסט הן דוגמה לאופן שבו טיולי הרפתקאות הפכו לאפשריים יותר, וכעת לעשירי העולם מתחיל להיות צפוף בפסגה. בעונת הטיפוס האחרונה, ממשלת נפאל הנפיקה מספר שיא של אישורים להר. Global Rescue, חברה למענה במצבי משבר, צופה כי גם מספר החילוצים בהימלאיה ישבור שיאים, בשעה שאנשים יוצאים למסלולים שהם אינם מוכנים להם והם מעבר ליכולתם, סיפר מנכ"ל החברה לוול סטריט ג'ורנל.

מטפס ההרים גארט מדיסון מוביל 'טיולים' במעלה האוורסט במחיר של יותר מ-90 אלף דולר. הוא מתגאה בכך שאפילו במעלה ההר, בגובה 8,000 מ', האורחים שלו יכולים להינות ממקלחות חמות המופעלות על גז, ומשף ברמה עולמית שיכין להם סטייק, צלעות טלה או פילה סלמון, כך דיווח לאחרונה הגרדיאן.

מי שהאוורסט מרגיש לו צפוף ומעוניין ביעד מבודד יותר, יכול תמורת אותו סכום בערך להצטרף לטיול לקוטב הדרומי לצד פטריק וודהד, שרשם כמה שיאים בחציית אנטארקטיקה וגם גרינלנד. וודהד הקים את חברת White Desert Antarctica כדי לקחת לקוחות עשירים לטיולי יוקרה לקוטב הדרומי.

מלבד התשובה הברורה 'כי הם יכולים להרשות זאת לעצמם', לדברי פסיכולוגית הנסיעות ד"ר שרלוט ראסל, לפופולריות הגואה של תיירות קצה בקרב האולטרה-עשירים יש קשר להשקפת העולם שלהם והפרספקטיבה שלהם על החיים. ד"ר ראסל הסבירה לאתר החדשות הבריטי NationalWorld כי עשירים רבים רואים ב"אתגרים-עצמיים" כאלה דבר חיובי. אצל בעלי מעמד כלכלי "נורמלי" יותר, אותו רעיון יכול להתבטא באימון למרתון, לימוד מיומנות חדשה או תחביב שמחוץ לאזור הנוחות. מעבר לכך, החיים שלהם, במובנים מסוימים, הם כשלעצמם "אקסטרים", הסבירה.

שירלי פאלמר, המייעצת למנכ"לים לגבי חשיבה ואושר, הדגישה את הקשר בין תיירות קיצונית למוניטין. "עבור האמידים מאוד, השתתפות בתיירות אקסטרים משמשת עדות למעמדם החברתי. מעט מאוד אנשים יכולים להרשות לעצמם לצאת למסעות כאלה", הסבירה ל-NationalWorld.

אל האינסוף ומעבר לו

אבל לא מדובר סתם בכך שכדור הארץ כולו הפך להיות מגרש המשחקים של האולטרה-עשירים. עידן התיירות הזה מייצג שינוי פרדיגמה: מי שמגיעים לחזית, לגבול האחרון, לנקודות הקיצון של כדור הארץ ומותירים שם את טביעת ידם הם האולטרה-עשירים - לא האליטה המדעית, הצבאית או הפוליטית.

תיירות החלל למשל לא רק משרתת את מי שניצבים בקצה-קצה הפירמידה, הם גם אלה שדוחפים אותה קדימה. טיסות לחלל הפכו לאחד הטרנדים החמים בקרב המיליוניון העליון של העולם, אך הטכנולוגיה והתחום גם התקדמו הודות לחיבתם של כמה מולטי-מיליארדרים שייסדו את החברות שמובילות את התחום. בלו אוריג'ין של מייסד אמזון והאדם השני בעושרו בעולם ג'ף בזוס, וירג'ין גלקטיק של ריצ'רד ברנסון וספייס אקס של מנכ"ל טסלה אילון מאסק עסוקות במלחמת כוכבים על הקהל שבכדור הארץ.

טיסת החלל המסחרית הראשונה של וירג'ין גלקטיק "Galactic 01", תוכננה להמריא ביום חמישי השבוע. "אנחנו פותחים את המסע לחלל לכל מי שאי פעם תהה מה יש מעל ומעבר", צייצה החברה בטוויטר. ההודעות על תחילת הטיסות הביאו לצניחה במניה (18% ביום שישי שעבר ועוד 4% ביום שני), על רקע גיוסי הון וחשש מקצב שריפת המזומנים עד שהיוזמה תגיע לרווחיות.

לפי הביקוש נראה כי הסכנות הטכניות והפיזיות - הלחץ של כוחות ה-G, נוזלי הגוף שצפים לתוך החזה והראש ולעיתים גורמים לניוון רגליים ולחץ בתוך הגולגולת, או מינוני הקרינה הגבוהים באופן משמעותי - לא יעצרו את ההרפתקנים הנלהבים. לפי רויטרס, לחברה כבר יש רשימה של 800 לקוחות שרשומים לטיסות עתידיות שימשכו כ-90 דקות. המחיר לכרטיס: כ-450 אלף דולר.

וזה עוד זול. ביוני 2021 המושב הראשון לצד בזוס במסע הבכורה של החללית שלו נמכר במכירה פומבית תמורת 28 מיליון דולר. המכירה נמשכה בסך הכל שבע דקות. בתוך ארבע דקות מהפתיחה, ההצעות הגיעו ליותר מ-20 מיליון דולר. מאז, בלו אוריג'ין הציעה טיסות נוספות במסלול לווייני נמוך, לגובה של כ-350 אלף רגל (106 ק"מ), על רקטת New Shepard שלה, שנמשכות כ-11 דקות מהמראה ועד לנחיתה באתר החברה במערב טקסס. הנוסעים חווים כמה רגעים של חוסר משקל לפני שהם יורדים בחזרה לכדור הארץ. לפי הדלפות עבור רגעי התבוננות ביופיו של כדור הארץ מהחלל אנשים שילמו בין 200 אלף ל-300 אלף דולר. כבר לפני שנתיים בזוס הכריז שהחברה מכרה כרטיסים בכ-100 מיליון דולר.

ואפשר ללכת רחוק עוד יותר, באפריל 2022 שלושה אנשים שילמו כ-55 מיליון דולר כל אחד כדי לעלות על חללית של ספייס אקס בדרכם לשהיה של שמונה ימים בתחנת החלל הבינלאומית. שנה קודם לכן, המיליארדר היפני יוסאקו מאזאווה, קנה כל את כל המושבים במסע הבכורה של סטארשיפ, החללית הרב-שימושית של ספייס אקס, שאמור לכלול שלושה ימים סביב הירח והגעה למרחק של 200 ק"מ ממנו. המחיר לא נחשף, אם כי מגזין פורצ'ן דיווח שהוא שילם כ-80 מיליון דולר. בינתיים, הטיסה שתוכננה תחילה להמריא השנה, התעכבה בגלל בדיקות כושלות.

למרות שכרגע מדובר בעשירים משוגעים לדבר, ההנחה היא שטיסות כאלה יהפכו למיינסטרים ככל שהטכנולוגיה המתהווה מוכחת והעלויות יורדות. בבנק UBS מעריכים שכבר ב-2030 שוק תיירות החלל יעמוד על כ-3 מיליארד דולר בשנה, כך לפי רויטרס.

ומה יקרה כאשר השוק הזה יהפוך למיינסטרים והטיסה לחלל לבדה כבר לא תהיה סמל סטטוס שנגיש רק למתי מעט? אל דאגה, מלונות חלל כבר בתכנון. בעשורים הקרובים ייתכן שנראה מלונות בתחנות חלל רב-תכליתיות גדולות במסלול לווייני נמוך. לפחות אחת תניף את דגל הילטון, שנמצאת בשלבים מוקדמים של תכנון האירוח עבור תחנת החלל הפרטית Starlab של חברת Nanoracks. לפי התוכניות, התחנה עתידה להתחיל לפעול כבר ב-2027. כרגע אין עדיין מחיר ללילה, אבל אם הטיסות של בלו אוריג'ן ווירגי'ן גלקטיק עולות 200 עד 500 אלף דולר ניתן לקבל מושג כללי.

עוד כתבות

איך הטייסים של ישראל וארה"ב מתאמים ביניהם?

שנים של אימונים, תכנונים מוקפדים, מכ"מים מתקדמים וניתוחי דאטה: כך נחסך מטייסי הקרב של ישראל וארה"ב הצורך לתקשר אחד עם השני ● שאלת השעה, מדור חדש

איור: גיל ג'יבלי

"בן ערובה של האיראנים": לאן הולכים מחירי הנפט ואיך זה ישפיע לנו על הכיס

חסימת מצרי הורמוז מאיימת להקפיץ את מחיר חבית הנפט ל-100 דולר, וללבות את האינפלציה העולמית ● למרות ההבטחות של טראמפ והגדלת התפוקה של אופ"ק, פרמיית הסיכון מטפסת ● כך הופך הנפט לנשק אסטרטגי במערכה מול איראן - ומה זה יעשה למחיר הדלק בישראל?

ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ז / צילום: ap, Hadi Mizban

כשהוא מנצל את הגנת האיחוד: ר"מ ספרד מסלים את העימות עם טראמפ

ראש ממשלת ספרד ביקר בחריפות את המלחמה נגד איראן: "אנחנו אומרים לא לדריסת החוק הבינלאומי" ● למרות שדונלד טראמפ איים על ניתוק הקשרים המסחריים עם המדינה האירופית, נראה שעבור המנהיג הספרדי מדובר בהזדמנות לחיזוק מעמדו בציבור המקומי

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד 7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל יפתח בקרוב, אך חברות תעופה זרות ממשיכות להאריך את ביטולי הטיסות לישראל ● מתי כל חברה צפויה לשוב?

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; בורסת מדריד מזנקת אחרי החרפת העימות עם טראמפ

בורסת פרנקפורט יורדת בכ-0.6% ● הבורסה בסיאול זינקה בקרוב ל-10%, אחרי שביום שלישי התרחשה הצניחה היומית הגדולה ביותר שלה אי פעם ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות שערים ● מחירי הנפט מטפסים ● מחירי האג"ח הממשלתיות בארה"ב ממשיכים לרדת מחיר הביטקוין נסחר ברמת שיא של חודש ונע סביב 72 אלף דולר

זירת נפילת שבר יירוט בשטח פתוח בצפון הארץ / צילום: כב''ה

בגודל של מקרר או משאית: למה צריך להיזהר גם מ"רסיסים"

למערך ההגנה האווירית של צה"ל שיעור הצלחה גבוה ביירוט טילים, אך כשהוא קורה מעל שטח המדינה, נשקפת מכך סכנה לא פחות גדולה ● איך היא נוצרת, ומה ההבדל בין שבר יירוט לרסיס? ● שאלת השעה, מדור חדש

הבורסה בת''א שוב שוברת שיאים / צילום: Shutterstock

זינוק של פי 3 בשנים ספורות: מחזורי המסחר בבורסה בשיא

מחזורי המסחר הגיעו השבוע לשיאים יומיים ● הזינוק מגיע כחלק מעלייה עקבית בהיקפי הפעילות בבורסה בשנים האחרונות: "קוצרים פירות של השקעה בנזילות וסחירות בבורסה", אמר יניב פגוט, סמנכ״ל המסחר של הבורסה לניירות ערך

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

החנויות אומנם נפתחו, אך מתווה פיצויים לעסקים עדיין לא קיים

מאחורי הודעת פיקוד העורף, והרצון של הממשלה להחזיר את השגרה לצד ירי הטילים מאיראן ולבנון, העובדים עדיין מתקשים לחזור למקומות העבודה ● באיגוד לשכות המסחר דורשים מהממשלה לפרסם במהירות מתווה פיצויים לעסקים לצד מנגנון חל"ת גמיש

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

מחיר התחלתי של 600 דולר: המקבוק המוזל החדש של אפל

אפל משיקה את ה-MacBook Neo, מחשב מקבוק חדש בעל מעבד A18 Pro המוטמע לרוב באייפונים החדשים של החברה ולא במחשבים, וכך גם אפשר להסביר גם את מחירו המוזל

כותרות העיתונים בעולם

"כמעט כל חיל האוויר של ישראל משתתף בתקיפה באיראן"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל משחזרים איך התבצע חיסול חמינאי, רוב האמריקאים מתנגדים לתקיפה באיראן, והאיראנים חוששים שהמדינה תהפוך לעיראק 2 • כותרות העיתונים בעולם

החלק המרכזי של חלבון מדכא הגידולים p53 כשהוא נקשר לסליל כפול של DNA. / צילום: Shutterstock, Bacsica

חוקרי סרטן משוכנעים: התרופה הזאת היא מהפכה אמיתית

ניסוי ראשוני בתרופה שמתקנת את אחת המוטציות הנפוצות האחראיות להתפתחות סרטן השיג תוצאות שמלהיבות את חוקרי התחום ● התרופה מציעה דרך יצירתית לנצל את אחד ממאפייני המוטציה ולהפוך אותו ליתרון

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אחרי תוצאות השיא של הפועלים: למה מניות הבנקים יורדות?

מדד הבנקים נסחר בירידות של מעל 1%, בניגוד למגמה הכוללת בבורסה בתל אביב ● את הירידות מובילה מניית בנק הפועלים, שדיווח מוקדם יותר על עלייה חדה של 28% ברווח הנקי ב-2025 ● מנהל מחלקת המחקר של IBI, לירן לובלין, ציין כי הדוחות כוללים הרבה הכנסות חד־פעמיות, וכי הם "מעט מאכזבים ביחס לציפיות ברבעון"

מיכה שרייר, מנכ''ל טמבור / צילום: הדס דדון

לפי שווי של 2 מיליארד שקל: טמבור רוצה (שוב) לחזור לבורסה

יצרנית הצבע טמבור בדרך לחזור לבורסה בפעם השלישית ● ההנפקה אמורה להתבצע ע"פ הדוחות הכספיים לשנת 2025 וחלון הזמנים להשלמתה הוא עד לסוף חודש מאי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות, בהובלת מניות הטכנולוגיה

הנאסד"ק קפץ בכ-1.3% ● העליות בוול סטריט מגיעות בעקבות הפוגה בעליות החדות במחירי הנפט, לצד נתוני מאקרו חיוביים שפורסמו בארה"ב ● שר האוצר האמריקאי: המכסים הגלובליים בגובה 15% ייכנסו לתוקף השבוע ● בורסות אירופה סיימו את היום בעליות ● הביטקוין נסחר סביב 73 אלף דולר ונמצא ברמתו הגבוהה מזה כחודש ● סיאול צנחה ביותר מ-10% הבוקר והשלימה נפילה של 17% ביומיים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

האוצר נכנס למלחמה עם תקציב המשכי ולא משוכנע שיעמוד ביעדים שהציב

בור של 55 מיליארד שקל בפער התקציבי, יחס חוב־תוצר שמזנק ורפורמות שמאיימות לנשור מחוק ההסדרים ● באוצר מקווים שהצמיחה תעניק למשק אוויר לנשימה מול העלויות המאמירות

בניין בבת ים שנפגע מטיל איראני. ההתחדשות והשיקום בשטח עוד נראים רחוקים מאוד / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"פתרונות מיידיים"? החוק שאמור להבטיח שיקום מהיר של אתרי הרס עדיין מתעכב

כבר באוגוסט הושגו הסכמות על נוסח החוק שאמור לסייע לשיקום מהיר של מבנים שנפגעו מטילים או ברעידת אדמה, כלקחי מבצע "עם כלביא" - אך גם חודשים אחרי, וכשאנחנו כבר בהתנגשות חזיתית חדשה מול איראן, החוק טרם אושר ● גלובס בודק היכן הדברים עומדים נכון להיום

אורן קניאל - מנכ''ל AppsFlyer אפספלייר / צילום: איל יצהר

מדוע בוטל אקזיט המיליארדים של אפספלייר הישראלית?

האקזיט המיוחל שמצפים לו המשקיעים באפספלייר ממשיך להתעכב ● מאז תחילת השנה ירדו מניות חברות התוכנה בעשרות אחוזים, וקרן הפרייבט אקוויטי אפולו שביקשה לרכוש את אפספלייר - חששה מירידת שווי ● אפספלייר עומדת מאחורי תוכנה לניהול קמפיינים פרסומיים ברשת, היא חברה רווחית שמייצרת כ-500 מיליון דולר בשנה בהכנסות

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

ענף הבנייה מוגדר חיוני, אך הקבלנים בשטח מתריעים על עיכובים ושיבושים

ענף הבנייה פועל גם בעת מלחמה מתוקף הגדרתו כחיוני ● בשטח, מחסור במרחבים מוגנים בפרויקטים בשלב מוקדם, קושי באספקת חומרי גלם והנחיות הפוכות של חלק מהרשויות המקומיות, משבשים לטענת הקבלנים את הפעילות ● חלק מהמקרים עשויים להגיע אל בתי המשפט

נתב''ג / צילום: Shutterstock

משמרות המהפכה באיראן טענו: תקפנו את נתב"ג עם טיל ח'רמשהר 4

לאחר לילה מרובה אזעקות, התחדש הירי מלבנון ומאיראן • צה"ל בגל תקיפות בדרום לבנון ● השמיים נפתחים: שתי טיסות ראשונות במבצע החילוץ נחתו בישראל, הטיסות היוצאות יתחדשו ביום ראשון ● איראן תקפה גם את אזרבייג'ן: שניים נפגעו • ההקלות בהנחיות פיקוד העורף נכנסו לתוקף ● דיווח: מפציצים איראניים היו קרובים לפגוע בחיילים אמריקאים בבסיס הענק בקטאר ● עדכונים שוטפים 

האם החגיגה בתעשיית הקרנות בת''א מוצדקת? / אילוסטרציה: Shutterstock

תעשיית הקרנות חוגגת ובשוק כבר מזהירים: "אל תעשו את הטעות של משקיעי S&P 500"

האופטימיות של המשקיעים המקומיים באה לידי ביטוי גם בתעשיית הקרנות המקומית, אליה זרמו 700-800 מיליון שקל בצל המלחמה עם איראן, בעיקר לקרנות אקטיביות המשקיעות בתל אביב • התעשייה שברה השבוע שיא חדש וחצתה את רף 800 מיליארד השקלים של נכסים מנוהלים ● עם זאת בתעשייה יש מי שמתריע: "צריך להיזהר מהטעות שעשו חלק מהמשקיעים עם מסלולי ה-S&P 500"