גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אינטל פרסמה דוחות חזקים; המניה מזנקת בכ-6% במסחר המאוחר

אינטל רשמה הכנסות בהיקף של 12.9 מיליארד דולר ברבעון האחרון, בעוד הרווח למניה עמד על 13 סנט • האנליסטים המסקרים את החברה ציפו בממוצע להכנסות של 12.03 מיליארד דולר והפסד של 4 סנט למניה ברבעון

אינטל / צילום: Reuters
אינטל / צילום: Reuters

אינטל  היכתה את התחזיות ודיווחה הלילה (ה') על הכנסות של 12.9 מיליארד דולר, מעל ציפיות האנליסטים שעמדו על 12.03 מיליארד דולר. מניית אינטל מזנקת כעת בכ-5% במסחר המאוחר בניו יורק.

החברה חזרה לפסים של רווחיות, כאשר הרווח הנקי עמד על חצי מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 13 סנט (Non-Gaap), בהשוואה לציפיות האנליסטים שחזו הפסד של 4 סנט למניה.

אינטל רשמה ירידה בכל תחומי העסקים שלה, למעט עסקי הפאונדרי, יצור השבבים עבוד חברות אחרות, שצמח בכ- 300% אך היקף פעילותו קטן למדי והוא עומד על 232 מיליון דולר.

את הירידה הגדולה ביותר רשמה בתחום שבבי התקשורת לחוות שרתים ורשתות טלקום (38%), בעוד שמובילאיי - חברת הבת הישראלית - ירדה רק ב-1% בהכנסות, אם כי יש לציין כי מובילאיי איננה רגילה לרשום נתוני ירידה. תחום המחשבים האישיים ספג ירידה של 12%, ואילו שבבים לשרתים, דאטה סנטר ובינה מלאכותית ירדו ב- 15% - נתון מצער בתקופה בה ענקיות הטכנולוגיה מתחמשות בשבבים וציוד חומרה לחוות שרתים, כחלק מצמיחת הטרנד של הבינה המלאכותית.

אינטל צופה שהכנסותיה ביחס לרבעון הנוכחי יעלו לטווח שצפוי לנוע בין 12.9-13.9 מיליארד דולר, אם כי נתון זה עדיין צפוי להיות נמוך ביחס לתוצאות אינטל ברבעון השלישי אשתקד (15.34 מיליארד דולר). אינטל הזכירה בדוחותיה את המפעלים שהיא עתידה לבנות בפולין ובגרמניה, ולא הזכירה את שדרוג המפעל בישראל - עליו הסכימה באופן עקרוני עם נציגי הממשלה לפני כחודש. 

מניית אינטל עלתה ב-30% מאז תחילת השנה, תקופה בה עלתה מניית המתחרה אנבידיה  ב-308%. מדד הנאסד"ק, הבורסה בה רשומה אינטל, עלה ב-35% באותה התקופה.  

ברבעון הקודם, חזתה אינטל כי הכנסותיה לרבעון השני יעמדו בין 11.5 ל- 12.5 מיליארד דולר, וכי ההפסד יעמוד על 4 סנט  למנייה. אינטל סובלת מהירידה המתמשכת בביקוש למחשבים אישיים - תופעה שבאה לידי ביטוי גם ביום שלישי האחרון עם הדיווח על המכירות המאכזבות של ווינדוס בדוחות מיקרוסופט.  

במקביל, אינטל סובלת מנטישת לקוחות לשעבר כמו אפל ואמזון שהחליפו את המעבדים המרכזיים שלה במעבדים חלופיים למחשבים אישיים ושרתים בהתאמה. בזירת הבינה המלאכותית, אינטל השיקה את מעבדי גאודי שזכו לביקורות חיוביות בתחום למידת המכונה והשיגו ביצועים טובים בהפעלת שירותים כמו GPT ומודלים אחרים, בעלות נמוכה ביחס לשבבים שמציעה אנבידיה. עם זאת, ענקית השבבים מסנטה קלרה, טרם הצליחה לשכנע את השוק שביכולתה להתחרות בהצלחה עם המעבדים וסביבת התוכנה של המתחרה הגדולה.

תקוות חדשות להשלמת עסקת טאואר 

אינטל שמה את כל יהבה בשנים הקרובות על הקמת ושדרוג מפעלים חדשים בארה"ב, ישראל, גרמניה, פולין ואירלנד ועל פתיחתם לייצור של חברות שבבים אחרות, בהן גם מתחרות. בחודשים האחרונים הכריזה אינטל על שיתוף פעולה בייצור עם המתחרה ARM וסמנכ"לית הכספים של אנבידיה, קולט קרס, הודתה בראיון לגלובס כי "אם אינטל תרצה לבסס את פעילותה כספקית שירות לייצור שבבים - נשמח לקחת בכך חלק".  

כחלק מהאסטרטגיה הזו, אותה היא מכנה IDM 2.0, רכשה אינטל לפני שנה ושבעה חודשים את טאואר הישראלית - אמריקאית תמורת 5.2 מיליארד דולר, עסקה שאישורה עוכב עד לימים אלה על ידי הרגולטור הסיני, לאחר שמקבילו בארה"ב ואירופה כבר אישר אותו. זאת, ככל הנראה על רקע ההגבלות על יצוא שבבים ומכשור לייצור שבבים חכמים לסין מצד ארה"ב.  

אינטל הבטיחה בשנה האחרונה כי היא צופה שהעסקה תסתיים עד סוף החציון בנוסף, אך לא הזכירה את השלמת רכישת טאואר סמיקונדקטור בדיווח הרבעוני. אתמול (רביעי), טיפסה בבת אחת מניית טאואר ב- 11% ולאחר מכן התייצבה על עלייה של 5.6%, זאת על רקע פרסום דוחות מעורבים ואישור שניתן מצד הרגולטור הסיני לרכישה של שתי חברות שבבים אמריקאיות אחרות.  

מוקדם יותר הבוקר דיווחה גם חברת הבת מובילאיי על תוצאותיה הכספיות לרבעון. מובילאיי אומנם היכתה את תחזיות האנליסטים, אך הציגה מעבר להפסד תפעולי והכנסותיה ירדו באחוז בהשוואה לרבעון המקביל. גם ההפסד הנקי גדל פי ארבע. מניית מובילאיי עלתה בכ- 41%  מאז תחילת המסחר בניו יורק.  

עוד כתבות

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?