גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירידות קטנות; מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, "הרע עוד לפנינו"

נאסד"ק ירד ב-0.4% ● ביומה הראשון למסחר, הרשת החברתית של טראמפ זינקה בכ-16% ● רדיט זינקה ב-10%, טסלה בכ-3%, UPS מהשילה 8% ● בעקבות הסכם הפצה עם מקדונלד'ס, יצרנית הדונטס, קריספי קרים זינקה ב-40% ● ויקינג תרפיוטיקס עלתה בכ-16% לאחר שדיווחה על תוצאות טובות בניסוי לתרופת הרזייה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior
וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

22:03

לאחר שברוב יום המסחר נרשמו עליות שערים, וול סטריט ננעלה הלילה בירידות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.3%.

מניות שריכזו עניין היום: ביומה הראשון למסחר, זינקה הרשת החברתית של דונלד טראמפ, Truth Social כבר ב-50% אך נסגרה בעליה שלבכ-15%. בעקבות הסכם הפצה עם מקדונלד'ס, יצרנית הדונטס, קריספי קרים זינקה ב-40%. ויקינג תרפיוטיקס עלתה בכ-16% לאחר שדיווחה על תוצאות טובות בניסוי לתרופת הרזייה.

מניית UPS ירדה בחדות, לאחר שבתחילת המסחר זינקה. היום קיימה החברה את "יום המשקיעים" השנתי והכריזה על אסטרטגיה חדשה ועל תחזית לשנת 2026 - הצעדים של החברה יטייבו את תהליכי האוטומציה ויפחיתו הוצאות, כך מקווים בחברה.

טסלה עומדת להציע ללקוחותיה בארה"ב חודש חינם בשימוש טכנולוגיית ה-FSD Full Self-Driving. החברה מקדמת את הצעד הזה בתגובה לירידה בביקוש ועליה בתחרות. מחיר התוכנה הוא כ-12 אלף דולר.

21:19

ויקינג תרפיוטיקס מזנקת בכ-20% לאחר שדיווחה על תוצאות טובות בניסוי שערכה לתרופת ההרזייה בבליעה שלה. לפי החברה, תוצאות השלב הראשון שבחנו את בטיחות התרופה, הראו שמשקל הנבדקים ירד בכ-5% בתוך 28 ימים. בניסוי לא נרשמו ארועי בטיחות חריגים ותופעות הלוואי היו שוליות.

21:01

מחירי הקקאו זינקו היום לשיא כל הזמנים כשהחוזים העתידיים לחודש מאי הגיעו במשך היום ל-10,080 דולר לטון. המחיר יותר משילש את עצמו ב-12 החודשים האחרונים ועלה ב-129% מתחילת השנה.

אלה חדשות רעות לצרכנים, אם יצרניות השוקולד ימשיכו לגלגל עליהם את העלויות או ימכרו חפיסות קטנות יותר או שיש בהן פחות שוקולד. חג הפסחא הקרב הוא תקופת שיא בצריכת שוקולד, והפער בין שוק הסחורות לשוק הקמעוני פירושו שעיקר ההשפעה על הקונים עוד לפנינו.

מנכ"ל הרשי, מישל באק אמר בשיחה עם CNBC כי לחברה יש אסטרטגיית גידור כנגד עליית המחיר, כך נכון גם לגבי יצרניות ממתקים אחרות והן לא גילגלו עדיין את המחיר אל הלקוחות, אבל "גם לכך יש גבול", אמר פאול ג'ולס, אנליסט סחורות בראבובנק. ולמרות זאת בנק ההשקעות BNP Paribas הוריד את דרוג מניית הרשי ל"נטורל" מ"קניה" בעקבות זאת.

העולם חווה עתה את המשבר הגדול ביותר ביצור הקקאו מזה 60 שנה, עיקר הבעיה הוא בחוף השנהב ובגאנה, שם מזג אוויר סוער ומחלות של היבול הותירו את התעשייה במצב בעייתי, שתי המדינות מייצרות כ-60% מכמות הקקאו. הצרכנים יחלו להרגיש את ההשפעה על מחירי השוקולד בתחילת 2025. ארגון הקקאו העולמי צופה למחסור של עד כדי 375 אלפי טונות, עליה של 405% לעומת השנה שעברה. "הרע עוד לפנינו", אמר ג'ולס. "מחירי הקקאו יהיו גבוהים לזמן מה כי אין פתרונות קלים לבעיות הללו".

19:52

מניית UPS יורדת בחדות, לאחר שבתחילת המסחר זינקה. היום קיימה החברה את "יום המשקיעים" השנתי והכריזה על אסטרטגיה חדשה ועל תחזית לשנת 2026 - הצעדים של החברה יטייבו את תהליכי האוטומציה ויפחיתו הוצאות, כך מקווים בחברה.

החברה גם הוסיפה ובישרה על שורה של צעדים שיביאו לגידול בנתח השוק ואף יוסיפו שווקים חדשים לחברה. החברה צופה הכנסות של 110-114 מיליארד דולר עד 2026. בשנת 2023 ירדו הכנסות החברה ל-91 מיליארד דולר.

18:56

בוול סטריט המדדים המרכזיים מתייצבים בעליות של כ-0.25%. הביטקוין שעלה בכ-60% מתחילת השנה נסחר כעת בירידה קלה של כ-0.5%, 69,700 דולר למטבע.

המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב בעליות שערים - מדד דאקס עלה ב-0.7%, קאק ב-0.4% ומדד הפוטסי הבריטי ב-0.2%.

17:51

המסחר בוול סטריט מתנהל אחר הצהריים בעליות - נאסד"ק עולה ב-0.4%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.3%.

בעקבות נתונים מפתיעים של ההזמנות של מוצרים ברי קיימא ועליית מחירי הבתים בארה"ב - תשואת איגרת החוב האמריקאית לעשר שנים עולה ל-4.6%.

מחיר הזהב זינק בחודש האחרון בכ-8%, בגולדמן סאקס מעריכים שמחירו ינסוק עד כדי 2,300 דולר לאונקיה עד סוף השנה. מחירו כעת עומד על כ-2,170 דולר.

16:54

הרשת החברתית Reddit הגיעה לבורסת ניו יורק לפני כחמישה ימים, החברה הונפקה ב-34 דולר למניה ועתה היא מזנקת בכ-11% נוספים ונסחרת בכ-67 דולר למניה, כמעט כפול.

מניית קריספי קרים מזנקת ב-27% לאחר שהחברה הגיעה להסכם עם מקדונלד'ס לפיו האחרונה תמכור את הדונאטס של קריספי בכל החנויות שלה בכל רחבי ארה"ב בתוך שנה וחצי. למקדונלד'ס יש כ-13,000 סניפים בארה"ב.

קריספי חזרה להסחר בוול סטריט ב-2021 והמנייה לא המריאה מאז והיא נסחרת אפילו מתחת לשער ההנפקה. החברה הוקמה ב-1937 ומפעילה מעל 1,100 סניפים ב-26 מדינות ברחבי העולם.

16:03

המסחר בוול סטריט מתנהל אחר הצהריים בעליות - נאסד"ק עולה ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.3%.

טסלה עומדת להציע ללקוחותיה בארה"ב חודש חינם בשימוש טכנולוגיית ה-FSD Full Self-Driving. החברה מקדמת את הצעד הזה בתגובה לירידה בביקוש ועליה בתחרות. מחיר התוכנה ההוא כ-12 אלף דולר.

בנוסף לכך, לקוחות חדשים יהנו מהדרכה חינם בעת קבלת המכונית. "אף אחד לא יודע כמה טובה התוכנה הזאת", אמר מאסק באימייל לעובדים.

15:33

המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים במגמה חיובית - נאסד"ק עולה ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.2%.

חברת המדיה והטכנולוגיה של דונלד טראמפ, חברת האם של הרשת החברת Truth Social החלה להסחר היום תחת הסימול DJT לאחר שמוזגה לתוך הסאפק דיגיטל וורלד אקוויזישן, המנייה מזנקת כעת בכ-45%.

שווי השוק של DWAC ועתה DJT כמעט ושולש השנה יעמוד בפתיחת המסחר על כ-7 מיליארד דולר, והשווי לטראמפ עצמו הוא כ-4 מיליארד דולר שיחזיק כ-78 מיליון מניות מתוך 135 מיליון המניות הנסחרות. את ההשקעה הזו יוכל טראמפ לממש רק בעוד כחצי שנה, כדי למכור חלק מהמניות או כדי ליטול הלוואה כנגדה יצטרך לבקש אישור הדירקטוריון, שבחלקו יאויש על ידי בנו וכמה מבכירי הממשל שעבדו איתו בעבר.

15:05

המדדים המרכזיים באירופה נסחרים בשעה זו במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.7%, הקאק מוסיף לערכו 0.3% והפוטסי עולה ב-0.2%.

בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים במגמה חיובית.

מאקרו ארה"ב: הזמנות מוצרים ברי קיימא עלו בחודש פברואר ב-1.4% בקצב חודשי - מעל התחזיות המוקדמות.

12:38

המגמה המעורבת באירופה נמשכת. הדאקס עולה ב-0.5%, הקאק מוסיף לערכו 0.2% והפוטסי נסחר סביב רמות הבסיס.

מניית אוקאדו מזנקת בחדות לאחר שדיווחה על עלייה של 10.6% בהכנסות חטיבת הקמעונאות שלה ברבעון הראשון של השנה, בהשוואה לשנה הקודמת.

גם מניית אסוס קופצת בכ-9% למרות שהחברה דיווחה על ירידה משמעותית במכירות שלה בחצי השנה האחרונה. עם זאת, החברה דיווחה על שיפור בתזרים המזומנים שלה.

10:33

בורסות אירופה נסחרות לפי שעה במגמה מעורבת. הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס, הקאק נסחר במגמה דומה והפוטסי משיל מערכו 0.2%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים לפי שעה במגמה חיובית.

08:36

הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים לפי שעה במגמה חיובית. הניקיי נסחר סביב רמות הבסיס, ההנג סנג עולה ב-1.3%, בורסת שנגחאי מוסיפה כ-0.2% ומדד הקוספי עולה ב-0.7%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים לפי שעה במגמה חיובית.

אמש (ב'), נרשמו ירידות קלות בנעילה בוול סטריט. הנאסד"ק ירד ב-0.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.4% וה-S&P 500 ב-0.3%.

מניית דיגיטל וורלד אקוויזישן זינקה אמש בכ-35%. חברת הספאק, שעתידה להתמזג בקרוב עם הרשת החברתית של דונלד טראמפ לאחר שבעלי המניות אישרו את העסקה בשבוע שעבר, מחכה לאישור הסופי של הרגולטור. היום צפוי להתקיים יום המסחר הראשון וכשתחל להיסחר ישתנה טיקר המניה ל-DJT, ראשי התיבות של דונלד טראמפ.

הבכירה שעזבה את מטא כדי למצוא לאנבידיה מנוע צמיחה חדש

אפל מרכזת עניין הבוקר לאחר שבחברת שירותי הפיננסים - Wedbush Securities, ציינו כי אפל יכולה להכפיל את מכירות הסמארטפונים בסין למרות הירידה שרשמה במכירות האייפון והתחרות הקשה. כזכור, אפל דיווחה על צניחה של 24% במכירות האייפון בסין בששת השבועות הראשונים של 2024.

להערכתם, "הכל מתחיל באישור מחדש של נוכחות אפל בסין". עוד הם מציינים כי אפל יכולה להתגבר על האתגרים בסין לרבות סביבת המאקרו הקשה יחד עם התחרות מול Huawei, לפני השקת האייפון 16.

ביום שישי האחרון, שר המסחר של סין וואנג וונטאו נפגש עם מנכ"ל אפל טים קוק ביום והדגיש שמדינתו טומנת בחובה הזדמנויות עבור אפל כמו גם לחברות אחרות, וביקש מיצרנית האייפון להמשיך לבנות את עסקיה בסין ל"פיתוח משותף".

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות הבוקר במגמה מעורבת. התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים נסחרת סביב 4.24% והתשואה על אג"ח לשנתיים עומדת על 4.59%.

מחירי הנפט עולים הבוקר בכ-0.1%, כשהנפט האמריקאי נסחר ב-82 דולר לחבית ומחיר הנפט מסוג ברנט עמד על 86.2 דולר.

מחיר הביטקוין מזנק הבוקר ב-5% ל-70,430 דולרים.

בנק ההשקעות גולדמן זאקס פרסם מספר תרחישים עתידיים לגבי כיוונו של מדד ה-S&P 500. בבנק מציינים כי קיים תרחיש שבו המדד יעלה ב-15% וישנם אסטרטגים בבנק שטוענים שהמדד עשוי לסיים את שנת 2024 ברמה של 6,000 נקודות. בגולדמן זאקס מדגישים כי התחזית שלהם תלויה במניות הביג טק שלהערכתם, קיימת סבירות גבוהה שימשיכו להציג פיתוחים ותוצאות חזקות וכי על פי ההערכות השווי הן עדיין רחוקות מטריטוריית בועה.

במקביל, בבנק ההשקעות מזהירים כי קיים גם חשש שהמדד יירד לרמה של 4,500 במידה וענקיות הטכנולוגיה לא יעמדו בציפיות הצמיחה של השוק.

קוק התייחס לדברים וציין שסין הייתה שותפה מכרעת בשרשרת האספקה ​​של אפל וכי החברה מתכננת להגדיל את ההשקעות במדינה בטווח הארוך. בשבוע שעבר, קוק פתח את חנות הדגל החדשה של אפל בשנגחאי ביום חמישי ונפגש עם ספקים מרכזיים בסין, על פי CNBC.

עוד כתבות

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

באל על מחכים שנתב"ג ייפתח כדי לחלץ - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ דרך טאבה

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

בשל חסימת מיצרי הורמוז והמתקפות של איראן: קטאר עוצרת ייצור גז, דשנים וכימיקלים

על פי סוכנות הידיעות הקטארית, חברת האנרגיה הלאומית QatarEnergy הודיעה שהיא עוצרת את הייצור של חלק מהכימיקלים והמוצרים התעשייתיים המיוצרים במדינה ● קטאר היא יצואנית הגז השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה על ידי בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

ההרס מהפגיעה של טיל איראני בתל אביב / צילום: אלה לוי וינרייב

יש שיפור, אבל לא מספיק: הערים שמובילות במספר הדירות ללא ממ"דים

למרות שיפור קל במספר הדירות הממוגנות, כשני שלישים מהדירות בערים הגדולות עדיין ללא ממ"ד ● בבת ים ובבני ברק יותר מ־80% מהדירות אינן ממוגנות