גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר
משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

אחרי חמש שנים של צמיחה מרהיבה בתוצאותיה, חל שינוי לרעה בעסקיה של חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד  מיקנעם, אשר טועמת כעת מנחת זרועם של המשקיעים בוול סטריט. אינמוד, שהקים ומוביל משה מזרחי, מחלוצי התעשייה, דיווחה על ירידה בהכנסות וברווחים החל מאמצע 2023 ונאלצה לחתוך את תחזיות ההכנסות שלה שלוש פעמים. זו עדיין חברה מכניסה ורווחית מאוד, עם כסף רב בקופה, אבל המשקיעים לא אהבו את שינוי המגמה בעסקיה ואת חיתוך התחזיות, והם דואגים לכך שהחברה גם תדע זאת.

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת 
המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א 

אינמוד הוקמה ב-2008 על ידי מזרחי וד"ר מיכאל קליינדל, שניהם מחלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית המפוארת שקמה בישראל, שמילאו תפקידים בכירים בחברות לומניס וסינרון. את אינמוד הקימו כמעט באופן חשאי, וניהלו אותה בתקציב מצומצם ביותר עד להנפקתה בנאסד"ק ב-2019 שאליה הגיעה כחברה רווחית. טרם ההנפקה גייסה החברה 3.5 מיליון דולר בלבד.

 

אינמוד פיתחה ומשווקת מוצרים לטיפול אסתטי זעיר-פולשני אשר מחליף ניתוח הרמת פנים, ויש לה מוצרים נוספים לאסתטיקה רפואית. בשיא ההייפ סביב תעשיית הביומד בוול סטריט, בשנת 2021, נסחרה אינמוד בשווי של 7.7 מיליארד דולר ששיקף תשואה של מאות אחוזים במניה. אך כעת היא חזרה למחיר הגבוה אך במעט ממחיר ההנפקה, המשקף לחברה שווי של 1.5 מיליארד דולר "בלבד". מדובר בירידה של 50% במניה בשנה האחרונה וקריסה של 82% ממחירה בשיא.

 

"לפעמים אני תוהה אם זה היה נכון להפוך לחברה ציבורית", אומר בחוכמה שבדיעבד המייסד והמנכ"ל מזרחי לגלובס. עד לאחרונה הוא כיהן גם בתפקיד היו"ר, אבל משקיעים מוסדיים בחברה (ביניהם בלקרוק, מיטב ומנורה), החליטו לאחרונה לקחת את התפקיד מידיו, "כעונש" הוא צוחק, ולמנות במקומו את מיכה אנגל, בעבר הרחוק מבכירי חברת דיסקונט השקעות. מזרחי מספר כי הוא מקבל מן המשקיעים מכתבים ארוכים של עצות איך כדאי לו לנהוג, "כל אחד ועצה אחרת איך לנהל".

מדוחות שפרסמה החברה בשבוע שעבר לרבעון הראשון של 2024, עולה כי הכנסותיה הסתכמו ב-80 מיליון דולר, ירידה של 24% לעומת הרבעון המקביל ב-2023, והרווח הנקי עמד על 23.7 מיליון דולר - ירידה של כמעט 50% לעומת הרבעון המקביל. זאת לאחר שבשנת 2023 כולה נרשמו הכנסות של 492 מיליון דולר ורווח של 197 מיליון דולר, גידול של 8.3% ו-23% בהתאמה.

עד לאחרונה ציפתה אינמוד לשבור את ה'תקרה' הפסיכולוגית של חצי מיליארד דולר הכנסות בשנה, אך לאחר הורדת התחזיות האחרונה בדצמבר היא צופה כעת כי הללו יגיעו ל-485-495 מיליון דולר, כלומר ללא צמיחה.

"תביעות שקריות ותחרות לא הוגנת"

כנהוג במקרים של ירידות חדות במניות של חברות הנסחרות בנאסד"ק, הוגשו כנגד אינמוד תביעות שרובן מבוססות על תחקיר באתר בשם The Capitol Forum, עליו נאמר בעבר כי הוא מקושר עם קבוצות שורטיסטים. בתחקיר נטען כי החברה העניקה הנחות על מוצריה באופן לא שקוף (ולכן הביקוש למוצריה נראה גבוה מכפי שהוא באמת), וגרוע יותר - שהיא התעכבה בלדווח ל-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) על פציעות שנבעו ממוצריה.

"הכול שקרים", אומר מזרחי. "שיקרנו ל-FDA? הסתרנו הנחות? זה סיפורי אלף לילה ולילה, ואני מקווה שבית המשפט לא יבזבז על זה אפילו זמן. עכשיו המתחרים שלנו הולכים עם התביעה הזו, שכולה שקר, ומראים אותה ללקוחות. ואז אומרים להם: 'זו חברה ישראלית, מה תעשו אם ישראל לא תשרוד?'. השוק הפך יותר קשה לכולם, ושוק קשה דוחף חלק מהמתחרים שלנו לתחרות לא הוגנת".

מה הוביל למגמה השלילית בעסקים?
מזרחי: "אנחנו מתמודדים כבר מאמצע השנה שעברה עם האטה כלכלית בארה"ב. הריביות עלו פלאים. הלקוחות שלנו, הרופאים האסתטיים, קונים את הציוד מאיתנו בליסינג לחמש שנים, והריבית עלתה ל-14%-15%". המספר הזה, הוא אומר, מרתיע את הלקוחות והם מעדיפים להמתין עם הקנייה לסביבת ריבית נוחה יותר, אפילו אם בינתיים המוצר יכול להכניס להם כסף.

"כדי לעודד את הלקוחות לקנות, לקחנו עלינו חלק מסיכון הליסינג. זה אומר שאני מכיר ב-6% מההכנסות מכל מוצר רק עם תום החוזה, בעוד 4 שנים", מספר מזרחי. "זה הגיוני מאוד לחברה עם מזומן בכמות שיש לנו, אבל פוגע בדוחות.

"חזינו, בהתאם לתחזיות המקרו, שהריבית בארה"ב תחל לרדת מאמצע השנה. בפועל הריבית נותרה ללא שינוי, ולא הייתה לנו ברירה אלא לחתוך את התחזיות בהתאם. השוק לא אהב את זה. כאילו לא אמרנו את האמת, כאילו יכולנו לדעת שזה מה שיקרה".

בדוח אתם מציגים הכנסות ממוצרים שהוזמנו וטרם סופקו. מה קרה שם?
"פיתחנו שני מוצרים חדשים שייעדנו לשנת 2024. עם פרוץ המלחמה גייסו לנו אנשים למילואים, גם מצוות הפיתוח וגם מקו הייצור. הכרזנו על המוצרים בינואר כמתוכנן, אנשי המכירות התחילו למכור, וכבר נרשמו הכנסות של 16.5 מיליון דולר ממוצרים שקווי הייצור שלהם עדיין לא הושלמו, ולכן ההכנסות שציפינו להן נדחו. לעומת ציפיות השוק להכנסות של 105 מיליון דולר, רשמנו הכנסות של 96 מיליון פרו-פורמה, ובעצם סיפקנו והכרנו רק ב-80 מיליון דולר. אנחנו מקווים שקווי הייצור יתחילו לפעול במאי".

"כלל אצבע - רכישה שתתרום לרווח תוך שנה"

איך החברה מתמודדת עם האתגרים השונים?
"החלטתי שאני לא חותך בהוצאות ולא מפטר אנשי פיתוח או מהשיווק. הרי אחר כך קשה לגייס אותם, ולהכשיר אותם כמו שצריך לוקח שנים. בזמן הקורונה קיבלנו החלטה דומה, וזה השתלם לנו, כי כאשר השוק נפתח שוב אנחנו היינו שם לרוץ בכל הכוח ולקחת נתח שוק מהמתחרים. נכון שהפעם בגלל ההחלטה לא לקצץ למרות הירידה במכירות, ספגנו ירידה ברווחיות, אבל אנחנו עדיין רווחיים ולכן יכולים להרשות זאת לעצמנו".

יש לכם 770 מיליון דולר בקופה. המשקיעים לא אוהבים לראות חברה ש"יושבת על מזומן".
"נכון, המזומן הפך להיות גם משקולת. קשה למצוא חברות עם רווחיות גולמית כמו שלנו, אז קבעתי לעצמי כלל אצבע, לקנות רק חברות שתוך 12 חודשים רכישתן תוסיף לרווחיות שלנו. אחרת מה עשיתי בזה? הצעתי מחיר בהתאם לחישוב הזה לשלוש חברות, ואף אחת לא הסכימה.

"המשקיעים ציפו שנשתמש במזומן לקנות בחזרה את המניות שלנו. לי זה נשמע מוזר. הנפקתי חברה כדי לקנות מניות בחזרה? והרי בעבר עשינו רכישה כזו ב-150 מיליון דולר וזה לא השפיע על מחיר המניה. בסוף נשברתי ואישרתי עוד רכישה ב-100 מיליון דולר".

"כל חברה עוברת את זה. מאמין שיהיה בסדר"

ההשקעה הנכונה כעת בעיני מזרחי היא התרחבות גיאוגרפית, הקמת חברות בנות במקומות שעד כה המוצרים שווקו על ידי מפיצים, ובהמשך פיתוח מוצרים חדשים. בשנתיים האחרונות השיקה החברה מוצר למיצוק רצפת האגן הנשית ומוצר לתחום רפואת העיניים. מדובר בפריצה ראשונה מחוץ לתחום האסתטיקה הכל-כך מוכר למזרחי, לעבר מחוזות אחרים עם כללים אחרים.

אך הוא טוען כי זו הייתה הצלחה. "נכנסנו לשווקים שלא הכרנו, ומכרנו 45 מיליון דולר בשנה בתחום הנשים וב-31 מיליון בתחום העיניים, והצמיחה עוד תמשיך. אנחנו מביאים עוד טכנולוגיה לתחום האף-אוזן-גרון ועוד אחת לתחום האין אונות. לא נפסיק להתרחב בכיוונים האלה".

בבנק ההשקעות אופנהיימר מעריכים כי אינמוד עלולה שוב לחתוך תחזיות. אולם, האנליסטים מציינים כי החברה איתנה ורואים את התמחור שלה כרגע כזול, בדגש על משקיעי ערך לטווח ארוך.

איך ההרגשה להיות חברה ישראלית בחו"ל בימים אלה?
מזרחי: "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על העסקים שלו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'. לפעמים לא מזמינים אותנו לתערוכות בטענה ש'אי אפשר לאבטח אתכם'.

"המלחמה היא אתגר, המצב הכלכלי הוא אתגר, והתביעות הן אתגר. אבל אני מאמין שיהיה בסדר. זה עובר על כל חברה בשלב כלשהו. כשצמחנו פי 25 בהכנסות ב-5 שנים, זה היה משום שכל העולם היה באופוריה כלכלית, כולל ישראל, והשוק היה צמא לטכנולוגיה חדשה. התזמון היה לטובתנו, ביצענו היטב וניצלנו אותו. עכשיו דברים השתנו, אך אני מקווה שאנחנו לא השתנינו ונמשיך לבצע טוב, ונצא מזה מחוזקים".

עוד כתבות

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך, והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

רון בנימין ז''ל / צילום: דוברות מטה החטופים

החטוף רון בנימין נרצח על ידי חמאס, וגופתו הושבה לישראל

תוך שעות ספורות הופעלו ארבע אזעקות מחשש לחדירת כלי טיס עוין בגליל העליון ובאצבע הגליל • צה"ל: הלחימה בג'באליה, במזרח רפיח ובמרכז הרצועה נמשכת - יותר מ-70 מטרות הותקפו • הלילה: תקיפה אווירית חריגה בג'נין, חוסל המחבל שביצע את הפיגוע בחרמש • עשרות אלפים מפגינים ברחבי הארץ להשבת החטופים ונגד הממשלה ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; נקסט ויז'ן ומג'יק צללו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ות"א 90 השיל מערכו כ-2.1% ● השקל התחזק קלות מול הדולר במהלך השבוע האחרון ● שבוע גדוש בדוחות צפוי בת"א ובוול סטריט, כולל תוצאות ענקית השבבים אנבידיה ● בדיסקונט מעריכים: 2-3 הפחתות ריבית בארה"ב במהלך השנה

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל נגד רשות ני"ע: לא לאפשר לגופים חוץ בנקאיים להתחייב על ריבית

ד"ר יוסי סעדון, מנהל האגף הפיננסי בבנק ישראל, שלח מכתב לרשות ניירות ערך בבקשה שלא תאשר את תזכיר חוק התשלומים, הכולל הוראה שמאפשרת לגופים החוץ בנקאיים להתחייב בפני הלקוחות בריבית קבועה על הפיקדונות ● לדבריו, מדובר בהוראה העלולה "לסכן את היציבות במערכת הפיננסית"

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

אז רוב העולם נגדנו או בעדנו? מסקנות מהמקום החמישי של עדן גולן

האירוויזיון מלמד אותנו פרק חשוב על חוכמת ההמונים מול חוכמת המומחים, ולפיו הקולקטיב יודע יותר טוב ● גם בסוגיית דירוג האשראי של ישראל, האנשים בשטח מיטיבים לתמחר את הסיכונים ● ומה לישעיהו ליבוביץ ולכל זה

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

יעל דיין / צילום: איל יצהר

חה"כ לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה

לאחר שנים רבות של פעילות ציבורית וחברתית, יעל דיין נפטרה בגיל 85 • דיין, בת למשפחת ה"אצולה" הישראלית המפורסמת, התפרסמה גם כסופרת וכפעילה למען השלום במגוון מסגרות, וכיהנה עד לשנת 2013 במועצת עיריית תל אביב - שם שימשה גם כסגנית ראש העירייה

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' קורא להכניס כוחות ללבנון: "ליצור רצועת ביטחון בדרום המדינה"

בעזה מדווחים: בכיר במשטרת חמאס חוסל על ידי כטב"ם ● ניסיון פיגוע סמוך לאבו דיס: לוחמי מג"ב נטרלו את המחבל ● הותר לפרסום: נועם בטאן ונחמן מאיר חיים וקנין ז"ל נהרגו בקרב בדרום הרצועה, 4 לוחמים נפצעו ● לראשונה אחרי 4 חודשים: רה"מ נתניהו ייפגש עם ראשי רשויות בצפון ● עדכונים שוטפים

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר