גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורח נטה ללון (ביוקר)

ענף המלונאות הישראלית עולה כיתה ומשקיע במלונות בוטיק יוקרתיים ששמים דגש על ייחודיות, אווירה ביתית אנינה, אמנות ועיצוב, כמו גם על היצע קולינרי משובח. שני מלונות כאלה שנפתחו זה עתה בת"א: סיטי סנטר של רשת קראון פלאזה ומלון מונטיפיורי, מציעים לאורחים שירותים מיוחדים החל במיטות מתכווננות, דרך מנות גורמה בהגשה אישית ועד מדריך אישי לבילוי בת"א

דיזיין-הוטל, ארט-הוטל, בוטיק-הוטל, היפ-הוטל - יו ניים איט. בשנים האחרונות תופסים מלונות טרנדיים וייחודיים את משבצת היוקרה על חשבון הרשתות המסורתיות, עם השטיחים הכבדים, המסדרונות הארוכים והחדרים האחידים. הם פונים לקהל הולך ומתרחב של אנשים אמידים, מתוחכמים וגלובליסטים - אנשים שמעריכים עיצוב וייחוד.

ראשונים היו design hotels - רשת שיווק ומיתוג מלונות, ששמה הפך למושג גנרי בשוק המלונאות. כיום כל מלון שחתום עליו מעצב-על או שיש בו תפיסה עיצובית חדשנית וייחודית נקרא "דיזיין הוטל" גם אם אינו "חבר" ברשת העולמית.

ישנם גם מלונות אמנות (Art hotel), כמו ברשת האיטלקית הנושאת שם זה וכן במלונות עצמאיים קטנים כמו "אטלייה סול מר" בסיציליה או גדולים יותר, כמו מלון reflections בבנגקוק. במלונות הללו מופקדים אמנים שונים על עיצוב החדרים, הבלתי זהים, ועצם הכניסה לחדר היא חוויה של גילוי והפתעה.

בוטיק-הוטל הוא שם כולל לכל מה שקטן, ייחודי ועצמאי. אך גם כאן יש מצטיינים במיוחד - אלה הם ללא ספק מלונות ה-"3rooms", שהקימה גורו העיצוב קרלה סוצאני, ראשית במילאנו ולאחר מכן בפריז, בשיתוף עם אזאדין אלאייה.

גם ענף המלונאות הישראלית עולה כיתה ומשקיע בגיוון ובאינדיבידואליות. אם עד לאחרונה יכולנו רק לחלום על מלונות בוטיק, מלונות עסקים ומלונות מעצבים - כאלה שרווחו בעשור האחרון במחוזות רחוקים ונחשקים - הרי שבימים אלה ממש נפתחו בארץ בתי מלון ששמים דגש על ייחודיות, אסתטיקה, אמנות ועיצוב, כמו גם על המפרט הקולינרי ואפילו על תפריט הכריות שעליהן תניחו את ראשכם הענוג. להלן סקירה עיצובית-קולינארית של שניים מהם שנפתחו לאחרונה בת"א.

סיטי סנטר, קראון פלאזה - ניקיון וטאץ' אישי

ככה זה במלון העסקים "סיטי סנטר" של רשת קראון פלזה, שנפתח לאחרונה במגדל המרובע של מרכז עזריאלי בת"א. החדרים מרווחים מהמקובל בחדרי מלון סטנדרטיים, המיטות מתכווננות והחלון השקוף בין חדר האמבטיה לאזור השינה (ניתן לסגירה ברפפות חשמליות) הוא רק הקדמה לנוף המגדלים והעיר הנשקפים מהחלונות החיצוניים. בעיצוב החדר שולט גוון אפור עמוק על רקע גווני ירוק-ליים וכתום, והוא משדר אווירה עכשווית מאוד, ניקיון צורני, אך גם נגיעה אישית נעימה.

על העיצוב הופקד משרדו של האדריכל בוקי צוקר, שיחד עם שמוליק שי, המשנה למנכ"ל מלונות ישראל (נציגי קראון פלזה), סיירו במלונות מיוחדים בעולם (כמו Now במילאנו, קוסט בפריז ו-W בניו-יורק) וליקטו מאפיינים שיתאימו לפרופיל של מלון עסקים אורבאני עכשווי. בין היתר החליטו קברניטי המלון להקצות חדרים "לנשות עסקים". אלה ממוקמים קרוב יותר למעליות (לטובת הטופפות על עקבים) ומשופעים בתפריט מוצרי טואלטיקה רחב יותר, שמוגשים לאורחים במעטפת גראפית יפה, ששואבת את השראתה מהמגדלים.

רשת קראון פלזה העולמית חרגה כאן מהפרוטוקול ואפשרה לשי ולאנשיו להעניק למקום נגיעות עיצוב "בוטיקיות". בדיעבד משמש המלון כדוגמה ל"דור העתיד" בעיצוב הרשתי, לצד עמיתיו בדובאי ובשנחאי.

פינות הישיבה בלובי היו יכולות לשמש כסלון קטן וחביב, ומיצגי הווידיאו-ארט על הקירות מעניקים למקום אווירה מעט שונה מהצפוי במלון גדול, אך עד כאן הכול עוד נראה כרגיל. אופיו האמיתי של המקום מתחיל להתגלות בביקור בטרקלין העסקים, ומתעצם עוד יותר בכניסה לבר-מסעדה שבקומה ה-11. כאן מקבלות את פנינו פינות ישיבה מגוונות, כולן בעיצוב איטלקי מובחר, עם ברים מוגבהים, שז לונג וספות השתרעות.

במלון - 273 חדרים וסוויטות ומחיר חדר ללילה מתחיל ב-450 דולר. טרקלין העסקים הפעיל 24 שעות (בתוספת תשלום על מחיר החדר) מעוצב באותם הגוונים, אך נראה כבית קפה קליל וכמקום מפגש נעים. בתוך הטרקלין חדר ישיבות מרווח, העומד לרשות האורחים, בתיאום כמובן. האווירה הדינאמית מועצמת באמצעות עיצוב החלל ובחירת הריהוט לטרקלין, בשטיחי המסדרונות, ואפילו בהחלטה לשבץ וידאו-ארט על מסכים בחללים הציבוריים, במסעדה, בלובי ובאזור ההמתנה למעליות. בין השירותים המוספים שמציע המלון לאורחיו יש מעבר ישיר למרכז הכושר והספא של "הולמס פלייס" (בקומה העשירית).

דברים טובים באריזות קטנות

ממרומי הקומה-11, שם שוכנת המסעדה של המלון, ת"א הכי דומה לניו-יורק, רק בתוספת קו המים התכול שבאופק. מדובר באשליה הישראלית האולטימטיבית ובסיפוק היצר הכי קוסמופוליטי שיש לנו כישראלים - להרגיש ולחיות כמו תושבי התפוח הגדול. מנכ"ל המלון, שי אסיה והשף היצירתי והנמרץ שלו - איתן מזרחי עומדים נרגשים ומתמוגגים נוכח יצירת כפיהם, הן העיצובית והן הקולינרית, אותה הם מגדירים כ"חוויה קוסמופוליטית". במסגרת גיבוש הקונספט הקולינרי למלון, היה ברור לשניים שהם רוצים להעניק לאורחי המלון חוויה אחרת, השונה בהווייתה מכלל הרשת. חוויה שמחד תשדר תחושת מכובדות בינלאומית-עסקית ומאידך תעניק לאורח תחושת אינטימיות ונינוחות המאפיינת מלונות בוטיק.

התפיסה הקולינרית של המלון מושפעת בראש ובראשונה מהעיצוב של המסעדה: "רצינו משהו ללא גבולות ומחיצות ואף אסרתי על עובדי המלון לכנות את המסעדה חדר אוכל", מסביר אסיה. הקומה משלבת מספר חללי הסעדה - בר אלכוהולי שבו ניתן ללגום דרינק של "אחרי העסקה" בשילוב מבחר סשימי וסושי טריים, כורסאות וספות נוחות שעליהן ניתן להתפרקד ולנשנש משהו קטן מהבר או שולחנות וכסאות בהירים ויפים, שסביבן ניתן לאכול את ארוחת הבוקר השופעת או את מטעמי "הסטייק האוס". "בכל מקום ובכל מצב, אומר אסיה, יכול אורח לאכול מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה". את ארוחת הבוקר הישראלית המפורסמת שידרג השף מזרחי בכך שיצר תפיסה של שפע אנין המוגש במנות קטנות ובכלים מעוצבים.

השקשוקות והחביתיות מוגשות במחבתות אישיות, המוזלי כבר מורכב בגביעי זכוכית יפים והיוגורטים, החלב וכדורי הלבנה באריזות אישיות וממותגות של המלון. "החלטנו לשנות את הקונספט של מגשי הענק והקערות העצומות המוגשות בבתי מלון רגילים למשהו שהוא הרבה יותר אסתטי ובוטיקי בתפיסה", מסביר מזרחי. לצד הביצים וסלטים הרגילים מוגשות גם גבינות ממחלבות בוטיק, סלמון שנכבש במרינדה עדינה, ומיני בייגל'ס כמו גם בליני קטנים ומגולגלים שלצידם צלפים ושאר תוספות בהגשה אישית.

מלון מונטיפיורי - מאות ספרים בכל חדר

כשמדברים על בוטיק, בחוד החנית של הטרנד ניצב "הוטל מונטיפיורי", הבייבי התל-אביבי החדש של רותי ומתי ברודו, בעלי הברסרי והקופי בר, ומיזמים כמו סיטי-גייד וארט-אייג'נסי. השניים ואנשיהם מוכיחים הבנה עמוקה בקריאת מגמות בתרבות הפנאי בעולם, ויודעים להגשים הלכה למעשה פרויקטים עסקיים מדויקים להפליא. המלון הוקם במקום שבו פעלו בעבר בית "זמן לאמנות" ומסעדת "ארטישוק". את הבניין ההיסטורי, שנבנה בסגנון האקלקטי של ראשית המאה ה-20, שיפץ בכישרון אדריכל השימור גדי הלפרין (סטודיו גד), ואילו קווי המתאר של פנים המבנה הותאמו לרוח התקופה, עם מסגרות תקרה בגימורים מודגשים וכרכובים בסגנון המודרניזם.

אולם יפי הקירות מחוויר לנוכח הבחירה בפריטים שמאכלסים את המקום - החל מעבודות האמנות (צילום, ישראלי) במסדרונות; עבור בפינות הישיבה במסעדה, המאובזרת בשילוב נאה בין ריהוט רומנטי ונוסטלגי לעכשווי, ובעיקר נוח; וכלה בחדרים פנימה. עיצוב המסעדה נאמן לסגנון הקולינרי הנבחר: בהשראת הקולוניאליזם הצרפתי בווייטנאם. זהו טרנד בפני עצמו, שניתן לראות את סממניו גם במסעדת "מועדון הקצינים" של רשת ג'ירף.

סגנון עיצובי ותפיסתי המנכס לעצמו ערכים גבריים ודקדנטיים - שמשדר שובע ונהנתנות, ומידה של התנשאות. זאת, בשילוב עם הטרנד של השאלת המוטיבים ועירוב בין סגנון קלאסי-מערבי לאסיאתי, שמרכך את האווירה.

12 חדרים בלבד יש במלון, שנפתח לפני חודש בדיוק, ועיצובם משדר אנינות ואדנות. קשה שלא לכנות את האווירה "גברית", לנוכח הבחירה בגווני שחור ועץ כהה לרהיטים ולרצפה, עם נגיעות של לבן בוהק במצעים ובפריטי הטקסטיל הנאים - כמו השריג הדק בדוגמת צמות מצמר כותנה, המונח לרוחב המיטה, בסגנון ביתי, או חלוקי הפיקה-מגבת הנעימים, שממתינים בארון.

שום דבר כאן אינו "סטנדרטי" וצפוי, כמו במלון. הארון עצמו הוא רהיט בסגנון אסיאתי. לצידו מראה ענקית במסגרת עץ כבדה שעונה על הקיר. המיני בר ב"מונטיפיורי" מציע שוקולדים של גודייבה ושמפניה, וסט למזיגת וויסקי ניצב על שולחן הסבה קטן, לצד הספרייה שתופסת קיר שלם.

כ-400(!) ספרים יש בכל חדר, והם מסודרים באופן מזמין ומפתה - ספרי עיצוב ואמנות, אלבומי אדריכלות, אופנה וקולנוע, נערות האמצע של פלייבוי וספרי קריאה. רק לשקוע בכורסה ולצלול בספר. ספרייה דומה, אשר בה מושם דגש מיוחד על ספרות קולינרית מרחבי העולם נמצאת ב"סלון" המסעדה. תמורת 350-450 דולר ללילה כדאי לנצור כל רגע בממלכה הקסומה הזאת.

למי שבכל זאת מעוניין לצאת קצת, מציע המלון מגוון עוטף ומפנק של שירותים משלימים, בתשלום כמובן. נהג פרטי, ספא ומסאז', חדר כושר פרטי, סיור לילה במקומות הכי נחשבים בעיר (עם או בלי מלווה צמוד/ה) או בילוי בוקר בחוף פרטי, עם סלסילת פיקניק.

מפגש בין וייטנאמי לצרפתי

"צמד הברודויים", כאמור, משתייכים לזן נדיר של מסעדנים שהטביעו את המושג איכות ומצוינות על כל מזלג ומפית. התפיסה המסעדנית של השניים גורסת הליכה על קונספט קולינרי מוגדר ומובחן כפי שעשו בברסרי ובקופי בר ולא למסעדת שף, התלויה בסגנון אישי ובגחמותיו של שף כזה ואחר. את התפיסה הקולינרית של המסעדה היפה שבמלון מונטיפיורי הם מגדירים, בהמשך לתפיסה העיצובית, כ"צרפתי וייטנאמי אבל לא על אותה צלחת". רותי ברודו מספרת שעוד לפני שנים, עת התגוררו בסן פרנסיסקו, הם נפגשו לראשונה בשילוב של אוכל צרפתי במסעדה וייטנאמית קלאסית. "כבר אז חשבתי שמדובר בשילוב מעניין והתמונה המדליקה של אנשים אוכלים בגטים וביף בורגיניון במסעדה וייטנאמית לא יצאה לי מהראש עוד הרבה לפני שבכלל היינו בעסקי המסעדנות", משחזרת ברודו.

כשחיפשו קונספט חדש למסעדת המלון, נסעה ברודו לוויטנאם יחד עם הצוות הבכיר של הקופי בר והברסרי כדי לנסות ולשחזר את הטעמים, אבל חזרו וחצי תאוותם בידם. "חומרי הגלם שם באיכות ירודה בשל העוני, אבל החלטנו לא לוותר. ידענו שאם ניקח את הפרודוקטים המצטיינים שיש לנו בשילוב היידע, נצליח לייצר אינטרפרטציה לתפריט מוקפד בסגנון שעליו חלמנו". במשך שנה עמלה ברודו וצוותה על הכנת קריספי צ'יקן בסגנון וייטנאמי, על Nams קטנים (ספרינג רולס ויאטנמי) Cha-Gio ועל ייבוש אווזים ותרנגולות.

התוצאה: מספר מנות בהשראת המטבח הוויטנאמי, לצד מנות צרפתיות קלאסיות יותר כמו קונסומה צלול עם רביולי כבד אווז, מנה של טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז, מוסר ים על פסטה טליאטלי, חמאה ושמיר, פסטות והמבורגרים לצד אויסטרים וקוויאר. הקינוחים הם ברובם צרפתיים קלאסיים וכוללים כמה מנות דגל מתוצרת הקופי בר והברסרי כמו עוגת הגבינה המצטיינת והטארט טאטן. *

עוד כתבות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה / צילום: כדיה לוי

אלה הרוכשות של מניות הבורסה מקרן מניקיי

לגלובס נודע כי חברות הביטוח מנורה וכלל הן שתי הרוכשות הגדולות במכירת החזקותיה של קרן מניקיי במניות הבורסה לניירות ערך שבוצעה בשבוע שעבר

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

צעד נוסף להסדרת זירת הקריפטו: בממשלה ידונו מתי נכסים דיגיטליים חייבים במס

ועדת השרים לחקיקה תדון היום בתזכיר החוק של משרד האוצר המבקש לעגן בחוק את הגדרת המטבעות הדיגיטליים כ"נכסים" לצורכי מיסוי וכן מבהיר מתי רווחים מזירת הקריפטו נחשבים ל"ישראלים" לצורכי תשלום מס

על כסף ואושר / צילום: Shutterstock

רוצים להיות מאושרים? תבזבזו על אחרים

סדרת מחקרים הוכיחה שכשאנחנו בוחרים לתרום את הכסף שלנו, רמות האושר שלנו עולות - יותר מאשר כשאנחנו משקיעים אותו בעצמנו ● "אם קניתי קפה ב–20 שקל אני אשכח את זה מהר, אבל אם נתתי אותם לאדם ששכח את הארנק, זה יישאר איתי זמן" ● מה עומד מאחורי התופעה ומתי זה לא עובד? ● המחקרים שיסדרו לכם את החיים, פרויקט מיוחד

צילום: Shutterstock

עוד לפני הסנקציות: היצוא לאיחוד האירופי נחתך ברבע

לפי הלמ"ס, אם בחודשים ינואר-אוגוסט 2024 ישראל ייצאה סחורות בשווי 40.8 מיליארד שקל, הרי שבינואר-אוגוסט 2025 היצוא לאיחוד האירופי עמד על 36.9 מיליארד שקל בלבד ● היבוא, לעומת זאת, דווקא גדל

אבנר סטפק / צילום: שלומי יוסף

"הבועה בשוק הנדל"ן הגיעה לקנה מידה מדעי - והיא עומדת להתפוצץ"

אבנר סטפק, מבעלי השליטה במיטב, סבור שהראלי בבורסה שיקף תיקון מתבקש לשנים קשות, אך מזהיר שהמשך המלחמה עלול לשחוק את הכלכלה ● שוק הנדל"ן, הוא בטוח, נמצא במצב של בועה - שכבר מראה סימני התפוצצות ● ולמה למרות שהנתונים מראים שמיטב הוא בית ההשקעות הגדול בישראל, סטפק מעדיף להתרחק מהטייטל הזה ● כוחות השוק

יותר כשרות, גל שיפודיות ושעות שמחות: מה קרה למסעדות הישראליות בשנת תשפ"ה

מסעדות כשרות צצו בכל מקום, השעות השמחות עזרו להחזיק את הראש מעל למים וכל דבר טעים עלה על שיפוד ● המגמות שבלטו במסעדנות הישראלית בשנה החולפת, והעוסקים במלאכה שראויים לשבחים

''מהמנהיגות האגדיות בהייטק''. צפרא כץ / צילום: ap

לאחר למעלה מעשור בתפקיד: צפרא כץ תהפוך לסגן יו״ר אורקל

חברת התוכנה שרק בשבוע שעבר הדהימה את המשקיעים עם זינוק בעשרות אחוזים ביום אחד, תמנה מנכ״לים משותפים חדשים ● כץ, ישראלית לשעבר ילידת חולון, כיהנה כמנכ״לית מאז 2014

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות האוצר

נתניהו בתגובה ראשונה: "לא תקום מדינה פלסטינית"

קנדה ואוסטרליה הכריזו על הכרה רשמית במדינה פלסטינית. נתניהו: "מעניקים פרס עצום לטרור" ● חשש במערכת הביטחון: יוזמת ההכרה במדינה פלסטינית תוביל לעלייה בפיגועים ● לקראת כיבוש עזה: פעילי חמאס ומחבלי נוח'בה נצפו עוזבים את העיר ● הסכם ביטחוני במוקד: נתניהו יכנס דיון מכריע בעניין המו"מ עם סוריה ● קטאר מבקשת התנצלות ישראלית כדי לחדש את התיווך ● 48 חטופים - 716 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

דיווח: ארה"ב נערכת להפיל את משטר מדורו בוונצואלה

מומחים צבאיים אומרים לניו יורק טיימס: הכוח של צבא ארה"ב סמוך לוונצואלה עשוי להצביע על ניסיון להפיל את משטר מדורו • לפחות ארבע סירות סמים כבר הושמדו, וגובר החשש בוונצואלה ● טראמפ משגר איומים לעבר הטליבאן: "דברים רעים מאוד יקרו" אם הם לא ייענו לדרישתנו

המכשול הגדול של הפלסטינים בדרך להכרה באו"ם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: 12 מדינות צפויות להכריז השבוע על הכרה במדינה פלסטינית, הפנטגון חושף כמה עלה לארה"ב להגן על ישראל מפני המתקפות מאיראן, ותנועת החרם על ישראל על רקע המלחמה בעזה צוברת תאוצה ● כותרות העיתונים בעולם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבעל ברח לחו"ל והשאיר אישה וילדים. זה ה"עונש" שנתן לו ביהמ"ש

יו"ר ועד אגודת מושב זוהר וחברי ועד נוספים חויבו לשלם כ־2.5 מיליון שקל לשני אחים, לאחר שסירבו לאשר את חברותם ● ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי הימלטות של בעל מהארץ, כשהוא מותיר את אשתו וילדיהם ללא תמיכה כלכלית, מהווה "סיבה מיוחדת" להעניק לאישה נתח גדול יותר מדירתם ● בימ"ש השלום בחיפה הורה לתקן צו ירושה שניתן ב־2014 ולקבוע כי ויתורו של חייב בהוצאה לפועל על חלקו בירושה לטובת שני אחיו - אינו תקף ● 3 פסקי דין בשבוע

עריכת תמונה בגלקסי S25, וצילום תמונה באייפון 17 / צילום: יח''צ

כך תצלמו טוב יותר עם הסמארטפון שלכם

יצרניות הטלפונים משלבות בכל דגם חידושים להפקת תמונות באיכות גבוהה יותר, אך לא כולם יודעים כיצד לנצל אותם ● מהתאורה דרך המיקוד ועד העריכה, בעזרת בינה מלאכותית כמובן

חברי ועדת בכר. מימין למטה בכיוון השעון: יוסי בכר ז''ל, מנכ''ל האוצר דאז ויו''ר הוועדה, דרור שטרום, הממונה על התחרות לשעבר, יואב להמן, המפקח על הבנקים בזמנו, מאיר סוקולר, המשנה לנגיד בנק ישראל לשעבר, ואייל בן שלוש , הממונה על שוק ההון לשעבר / איור: גיל ג'יבלי

20 שנה אחרי, גלובס חוזר לאנשים, הקולות, וההשלכות של הרפורמה ששינתה את המשק

באוגוסט 2005 יצאה לדרך אחת המהפכות הגדולות של שוק ההון שזכתה לשם "רפורמת בכר" על שם מנכ"ל האוצר דאז יוסי בכר ז"ל. ועדה בראשותו הפרידה את הבנקים מניהול קופות הגמל וקרנות הנאמנות של הציבור ● 20 שנה אחרי, גלובס חוזר לאנשים, הקולות, וההשלכות של הרפורמה: איך היא הפכה את חברות הביטוח ובתי השקעות לענקים פיננסים, איך הבנקים הצליחו לשמור על ההגמוניה, והאם הציבור הרוויח מהשינוי?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי / צילום: ap, Alex Brandon

מה המניע של מדיניות טראמפ אל מול הודו, ואיך זה קשור לרוסיה

המדיניות של וושינגטון מול הודו נובעת מהאכזבה שלהם מהניסיונות החוזרים ונשנים להביא את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לכינון הפסקת אש עם אוקראינה, וההבנה כי הודו היא מקור הכנסה חשוב שלו ● מהצד השני, המדיניות ההודית נובעת מצרכי האנרגיה שבלעדיהם לא תוכל הודו להמשיך לצמוח באופן שאליו היא שואפת להגיע

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה חיובית בוול סטריט; אנבידיה ואפל עלו, מטסרה שנרכשת ע"י פייזר זינקה ב-60%

אנבידיה ו-OpenAI הודיעו על שותפות אסטרטגית שתכלול השקעה של 100 מיליארד דולר מצד אנבידיה ב-OpenAI והקמת מרכזי נתונים משותפים ● מניית יצרנית תרופות ההרזיה מטסרה זינקה ביותר מ-61% לאחר שהודיעה כי תירכש על ידי פייזר בעסקה במזומן בהיקף של כ-4.9 מיליארד דולר ● נעילה שלילית באירופה ● מחירי הנפט רושמים ירידות קלות

מי יהיו האקזיטים הישראליים הבאים? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראליות על הכוונת: האם אלה יהיו האקזיטים הגדולים הבאים בשוק ההון?

את מכירתן של החברות סייברארק, ורינט וסאפיינס, שהוכרזו לאחרונה, זיהו חלק מהאנליסטים עוד בשנת 2019 ● כעת הם צופים מהיכן יגיעו האקזיטים הבאים: ישראליות הנסחרות בוול סטריט ומגיעות מתחומי הטכנולוגיה, בדגש על הסייבר ● לצידן יש גם מי שמזהה אקזיט פוטנציאלי דווקא בלונדון, מחברה העוסקת במלונאות

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

האתגרים שיצטרך להתמודד איתם מנכ"ל אל על החדש

לוי הלוי המנכ"ל החדש של אל על יקבל חברה שונה לגמרי מזו שקיבלה קודמתו ● הוא גם יצטרך להתמודד עם שורת אתגרים: החזרת התחרות לנתב"ג, ביקורת ציבורית חריפה על מחירים מופרזים, והאיום על הקמת בסיס וויזאייר בישראל ● עם האתגרים יצטרך להתמודד לאחר שורת עזיבות של בכירים בחברה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ יטען כי מצא את הסיבה לאוטיזם - וגם את התרופה

טראמפ צפוי לטעון כי תרופה בשם לוקובורין הניתנת היום לחולי סרטן, יכולה לשפר תסמיני אוטיזם ● קנדי, שר הבריאות האמריקאי, הבטיח עם כניסתו לתפקיד כי ימצא את הגורם לאוטיזם עד ספטמבר 2025

אסף בנאי / צילום: ענבל מרמרי

ההפתעה, האכזבה והטרנד החם הבא: מייסד פרופיט מתכונן לשנה העברית החדשה

אסף בנאי, המייסד והבעלים של קבוצת הפיננסים פרופיט, מסכם שנה עברית ומספק תחזיות לזו הבאה ● מההזדמנות שעשויה להיות בשוק האג"ח, דרך התשואה של החוסכים במניות ועד להשפעות איומי החרם מאירופה: "נצא מהאירוע הזה מחוזקים" ● המסלול לצמיחה פיננסית, סדרת מפגשים בשיתוף פרופיט

ערן פיק ודן שיינמן / צילום: נעם פריסמן

אנשים שמאמינים בעבודה קשה וחולקים חזון: היקב הוותיק צרעה לימד את הקהל המקומי מהו טרואר

בעוד שיקבים רבים מעוניינים במיתוג והרחבה יקב צרעה מלמד את הישראלים על החיבור בין האדמה, האדם והגפן ● ליקב החלוצי יש מוטו שהוא לא מוותר עליו "לעשות את היין הטוב ביותר שאפשר, ולעולם לא להעדיף כמות על פני איכות"