גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורח נטה ללון (ביוקר)

ענף המלונאות הישראלית עולה כיתה ומשקיע במלונות בוטיק יוקרתיים ששמים דגש על ייחודיות, אווירה ביתית אנינה, אמנות ועיצוב, כמו גם על היצע קולינרי משובח. שני מלונות כאלה שנפתחו זה עתה בת"א: סיטי סנטר של רשת קראון פלאזה ומלון מונטיפיורי, מציעים לאורחים שירותים מיוחדים החל במיטות מתכווננות, דרך מנות גורמה בהגשה אישית ועד מדריך אישי לבילוי בת"א

דיזיין-הוטל, ארט-הוטל, בוטיק-הוטל, היפ-הוטל - יו ניים איט. בשנים האחרונות תופסים מלונות טרנדיים וייחודיים את משבצת היוקרה על חשבון הרשתות המסורתיות, עם השטיחים הכבדים, המסדרונות הארוכים והחדרים האחידים. הם פונים לקהל הולך ומתרחב של אנשים אמידים, מתוחכמים וגלובליסטים - אנשים שמעריכים עיצוב וייחוד.

ראשונים היו design hotels - רשת שיווק ומיתוג מלונות, ששמה הפך למושג גנרי בשוק המלונאות. כיום כל מלון שחתום עליו מעצב-על או שיש בו תפיסה עיצובית חדשנית וייחודית נקרא "דיזיין הוטל" גם אם אינו "חבר" ברשת העולמית.

ישנם גם מלונות אמנות (Art hotel), כמו ברשת האיטלקית הנושאת שם זה וכן במלונות עצמאיים קטנים כמו "אטלייה סול מר" בסיציליה או גדולים יותר, כמו מלון reflections בבנגקוק. במלונות הללו מופקדים אמנים שונים על עיצוב החדרים, הבלתי זהים, ועצם הכניסה לחדר היא חוויה של גילוי והפתעה.

בוטיק-הוטל הוא שם כולל לכל מה שקטן, ייחודי ועצמאי. אך גם כאן יש מצטיינים במיוחד - אלה הם ללא ספק מלונות ה-"3rooms", שהקימה גורו העיצוב קרלה סוצאני, ראשית במילאנו ולאחר מכן בפריז, בשיתוף עם אזאדין אלאייה.

גם ענף המלונאות הישראלית עולה כיתה ומשקיע בגיוון ובאינדיבידואליות. אם עד לאחרונה יכולנו רק לחלום על מלונות בוטיק, מלונות עסקים ומלונות מעצבים - כאלה שרווחו בעשור האחרון במחוזות רחוקים ונחשקים - הרי שבימים אלה ממש נפתחו בארץ בתי מלון ששמים דגש על ייחודיות, אסתטיקה, אמנות ועיצוב, כמו גם על המפרט הקולינרי ואפילו על תפריט הכריות שעליהן תניחו את ראשכם הענוג. להלן סקירה עיצובית-קולינארית של שניים מהם שנפתחו לאחרונה בת"א.

סיטי סנטר, קראון פלאזה - ניקיון וטאץ' אישי

ככה זה במלון העסקים "סיטי סנטר" של רשת קראון פלזה, שנפתח לאחרונה במגדל המרובע של מרכז עזריאלי בת"א. החדרים מרווחים מהמקובל בחדרי מלון סטנדרטיים, המיטות מתכווננות והחלון השקוף בין חדר האמבטיה לאזור השינה (ניתן לסגירה ברפפות חשמליות) הוא רק הקדמה לנוף המגדלים והעיר הנשקפים מהחלונות החיצוניים. בעיצוב החדר שולט גוון אפור עמוק על רקע גווני ירוק-ליים וכתום, והוא משדר אווירה עכשווית מאוד, ניקיון צורני, אך גם נגיעה אישית נעימה.

על העיצוב הופקד משרדו של האדריכל בוקי צוקר, שיחד עם שמוליק שי, המשנה למנכ"ל מלונות ישראל (נציגי קראון פלזה), סיירו במלונות מיוחדים בעולם (כמו Now במילאנו, קוסט בפריז ו-W בניו-יורק) וליקטו מאפיינים שיתאימו לפרופיל של מלון עסקים אורבאני עכשווי. בין היתר החליטו קברניטי המלון להקצות חדרים "לנשות עסקים". אלה ממוקמים קרוב יותר למעליות (לטובת הטופפות על עקבים) ומשופעים בתפריט מוצרי טואלטיקה רחב יותר, שמוגשים לאורחים במעטפת גראפית יפה, ששואבת את השראתה מהמגדלים.

רשת קראון פלזה העולמית חרגה כאן מהפרוטוקול ואפשרה לשי ולאנשיו להעניק למקום נגיעות עיצוב "בוטיקיות". בדיעבד משמש המלון כדוגמה ל"דור העתיד" בעיצוב הרשתי, לצד עמיתיו בדובאי ובשנחאי.

פינות הישיבה בלובי היו יכולות לשמש כסלון קטן וחביב, ומיצגי הווידיאו-ארט על הקירות מעניקים למקום אווירה מעט שונה מהצפוי במלון גדול, אך עד כאן הכול עוד נראה כרגיל. אופיו האמיתי של המקום מתחיל להתגלות בביקור בטרקלין העסקים, ומתעצם עוד יותר בכניסה לבר-מסעדה שבקומה ה-11. כאן מקבלות את פנינו פינות ישיבה מגוונות, כולן בעיצוב איטלקי מובחר, עם ברים מוגבהים, שז לונג וספות השתרעות.

במלון - 273 חדרים וסוויטות ומחיר חדר ללילה מתחיל ב-450 דולר. טרקלין העסקים הפעיל 24 שעות (בתוספת תשלום על מחיר החדר) מעוצב באותם הגוונים, אך נראה כבית קפה קליל וכמקום מפגש נעים. בתוך הטרקלין חדר ישיבות מרווח, העומד לרשות האורחים, בתיאום כמובן. האווירה הדינאמית מועצמת באמצעות עיצוב החלל ובחירת הריהוט לטרקלין, בשטיחי המסדרונות, ואפילו בהחלטה לשבץ וידאו-ארט על מסכים בחללים הציבוריים, במסעדה, בלובי ובאזור ההמתנה למעליות. בין השירותים המוספים שמציע המלון לאורחיו יש מעבר ישיר למרכז הכושר והספא של "הולמס פלייס" (בקומה העשירית).

דברים טובים באריזות קטנות

ממרומי הקומה-11, שם שוכנת המסעדה של המלון, ת"א הכי דומה לניו-יורק, רק בתוספת קו המים התכול שבאופק. מדובר באשליה הישראלית האולטימטיבית ובסיפוק היצר הכי קוסמופוליטי שיש לנו כישראלים - להרגיש ולחיות כמו תושבי התפוח הגדול. מנכ"ל המלון, שי אסיה והשף היצירתי והנמרץ שלו - איתן מזרחי עומדים נרגשים ומתמוגגים נוכח יצירת כפיהם, הן העיצובית והן הקולינרית, אותה הם מגדירים כ"חוויה קוסמופוליטית". במסגרת גיבוש הקונספט הקולינרי למלון, היה ברור לשניים שהם רוצים להעניק לאורחי המלון חוויה אחרת, השונה בהווייתה מכלל הרשת. חוויה שמחד תשדר תחושת מכובדות בינלאומית-עסקית ומאידך תעניק לאורח תחושת אינטימיות ונינוחות המאפיינת מלונות בוטיק.

התפיסה הקולינרית של המלון מושפעת בראש ובראשונה מהעיצוב של המסעדה: "רצינו משהו ללא גבולות ומחיצות ואף אסרתי על עובדי המלון לכנות את המסעדה חדר אוכל", מסביר אסיה. הקומה משלבת מספר חללי הסעדה - בר אלכוהולי שבו ניתן ללגום דרינק של "אחרי העסקה" בשילוב מבחר סשימי וסושי טריים, כורסאות וספות נוחות שעליהן ניתן להתפרקד ולנשנש משהו קטן מהבר או שולחנות וכסאות בהירים ויפים, שסביבן ניתן לאכול את ארוחת הבוקר השופעת או את מטעמי "הסטייק האוס". "בכל מקום ובכל מצב, אומר אסיה, יכול אורח לאכול מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה". את ארוחת הבוקר הישראלית המפורסמת שידרג השף מזרחי בכך שיצר תפיסה של שפע אנין המוגש במנות קטנות ובכלים מעוצבים.

השקשוקות והחביתיות מוגשות במחבתות אישיות, המוזלי כבר מורכב בגביעי זכוכית יפים והיוגורטים, החלב וכדורי הלבנה באריזות אישיות וממותגות של המלון. "החלטנו לשנות את הקונספט של מגשי הענק והקערות העצומות המוגשות בבתי מלון רגילים למשהו שהוא הרבה יותר אסתטי ובוטיקי בתפיסה", מסביר מזרחי. לצד הביצים וסלטים הרגילים מוגשות גם גבינות ממחלבות בוטיק, סלמון שנכבש במרינדה עדינה, ומיני בייגל'ס כמו גם בליני קטנים ומגולגלים שלצידם צלפים ושאר תוספות בהגשה אישית.

מלון מונטיפיורי - מאות ספרים בכל חדר

כשמדברים על בוטיק, בחוד החנית של הטרנד ניצב "הוטל מונטיפיורי", הבייבי התל-אביבי החדש של רותי ומתי ברודו, בעלי הברסרי והקופי בר, ומיזמים כמו סיטי-גייד וארט-אייג'נסי. השניים ואנשיהם מוכיחים הבנה עמוקה בקריאת מגמות בתרבות הפנאי בעולם, ויודעים להגשים הלכה למעשה פרויקטים עסקיים מדויקים להפליא. המלון הוקם במקום שבו פעלו בעבר בית "זמן לאמנות" ומסעדת "ארטישוק". את הבניין ההיסטורי, שנבנה בסגנון האקלקטי של ראשית המאה ה-20, שיפץ בכישרון אדריכל השימור גדי הלפרין (סטודיו גד), ואילו קווי המתאר של פנים המבנה הותאמו לרוח התקופה, עם מסגרות תקרה בגימורים מודגשים וכרכובים בסגנון המודרניזם.

אולם יפי הקירות מחוויר לנוכח הבחירה בפריטים שמאכלסים את המקום - החל מעבודות האמנות (צילום, ישראלי) במסדרונות; עבור בפינות הישיבה במסעדה, המאובזרת בשילוב נאה בין ריהוט רומנטי ונוסטלגי לעכשווי, ובעיקר נוח; וכלה בחדרים פנימה. עיצוב המסעדה נאמן לסגנון הקולינרי הנבחר: בהשראת הקולוניאליזם הצרפתי בווייטנאם. זהו טרנד בפני עצמו, שניתן לראות את סממניו גם במסעדת "מועדון הקצינים" של רשת ג'ירף.

סגנון עיצובי ותפיסתי המנכס לעצמו ערכים גבריים ודקדנטיים - שמשדר שובע ונהנתנות, ומידה של התנשאות. זאת, בשילוב עם הטרנד של השאלת המוטיבים ועירוב בין סגנון קלאסי-מערבי לאסיאתי, שמרכך את האווירה.

12 חדרים בלבד יש במלון, שנפתח לפני חודש בדיוק, ועיצובם משדר אנינות ואדנות. קשה שלא לכנות את האווירה "גברית", לנוכח הבחירה בגווני שחור ועץ כהה לרהיטים ולרצפה, עם נגיעות של לבן בוהק במצעים ובפריטי הטקסטיל הנאים - כמו השריג הדק בדוגמת צמות מצמר כותנה, המונח לרוחב המיטה, בסגנון ביתי, או חלוקי הפיקה-מגבת הנעימים, שממתינים בארון.

שום דבר כאן אינו "סטנדרטי" וצפוי, כמו במלון. הארון עצמו הוא רהיט בסגנון אסיאתי. לצידו מראה ענקית במסגרת עץ כבדה שעונה על הקיר. המיני בר ב"מונטיפיורי" מציע שוקולדים של גודייבה ושמפניה, וסט למזיגת וויסקי ניצב על שולחן הסבה קטן, לצד הספרייה שתופסת קיר שלם.

כ-400(!) ספרים יש בכל חדר, והם מסודרים באופן מזמין ומפתה - ספרי עיצוב ואמנות, אלבומי אדריכלות, אופנה וקולנוע, נערות האמצע של פלייבוי וספרי קריאה. רק לשקוע בכורסה ולצלול בספר. ספרייה דומה, אשר בה מושם דגש מיוחד על ספרות קולינרית מרחבי העולם נמצאת ב"סלון" המסעדה. תמורת 350-450 דולר ללילה כדאי לנצור כל רגע בממלכה הקסומה הזאת.

למי שבכל זאת מעוניין לצאת קצת, מציע המלון מגוון עוטף ומפנק של שירותים משלימים, בתשלום כמובן. נהג פרטי, ספא ומסאז', חדר כושר פרטי, סיור לילה במקומות הכי נחשבים בעיר (עם או בלי מלווה צמוד/ה) או בילוי בוקר בחוף פרטי, עם סלסילת פיקניק.

מפגש בין וייטנאמי לצרפתי

"צמד הברודויים", כאמור, משתייכים לזן נדיר של מסעדנים שהטביעו את המושג איכות ומצוינות על כל מזלג ומפית. התפיסה המסעדנית של השניים גורסת הליכה על קונספט קולינרי מוגדר ומובחן כפי שעשו בברסרי ובקופי בר ולא למסעדת שף, התלויה בסגנון אישי ובגחמותיו של שף כזה ואחר. את התפיסה הקולינרית של המסעדה היפה שבמלון מונטיפיורי הם מגדירים, בהמשך לתפיסה העיצובית, כ"צרפתי וייטנאמי אבל לא על אותה צלחת". רותי ברודו מספרת שעוד לפני שנים, עת התגוררו בסן פרנסיסקו, הם נפגשו לראשונה בשילוב של אוכל צרפתי במסעדה וייטנאמית קלאסית. "כבר אז חשבתי שמדובר בשילוב מעניין והתמונה המדליקה של אנשים אוכלים בגטים וביף בורגיניון במסעדה וייטנאמית לא יצאה לי מהראש עוד הרבה לפני שבכלל היינו בעסקי המסעדנות", משחזרת ברודו.

כשחיפשו קונספט חדש למסעדת המלון, נסעה ברודו לוויטנאם יחד עם הצוות הבכיר של הקופי בר והברסרי כדי לנסות ולשחזר את הטעמים, אבל חזרו וחצי תאוותם בידם. "חומרי הגלם שם באיכות ירודה בשל העוני, אבל החלטנו לא לוותר. ידענו שאם ניקח את הפרודוקטים המצטיינים שיש לנו בשילוב היידע, נצליח לייצר אינטרפרטציה לתפריט מוקפד בסגנון שעליו חלמנו". במשך שנה עמלה ברודו וצוותה על הכנת קריספי צ'יקן בסגנון וייטנאמי, על Nams קטנים (ספרינג רולס ויאטנמי) Cha-Gio ועל ייבוש אווזים ותרנגולות.

התוצאה: מספר מנות בהשראת המטבח הוויטנאמי, לצד מנות צרפתיות קלאסיות יותר כמו קונסומה צלול עם רביולי כבד אווז, מנה של טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז, מוסר ים על פסטה טליאטלי, חמאה ושמיר, פסטות והמבורגרים לצד אויסטרים וקוויאר. הקינוחים הם ברובם צרפתיים קלאסיים וכוללים כמה מנות דגל מתוצרת הקופי בר והברסרי כמו עוגת הגבינה המצטיינת והטארט טאטן. *

עוד כתבות

החברים מהצבא שהביאו את מהפכת ההייטק לשוק הנדל"ן

אגורה, שאחד ממייסדיה הוא בנו של היזם חנן מור, פיתחה פלטפורמה גלובלית לניהול השקעות נדל"ן, בעיקר במודל של קבוצות רכישה, המשרתת כיום כ־70 אלף משקיעים ● בין לקוחותיה בישראל ניתן למצוא את אלטשולר שחם, הראל ואלקטרה נדל"ן

פרויקט פינוי־בינוי. מינימום של 24 יח''ד / צילום: שי אשכנזי

מה עושים כשבניין שלם מתנגד לפרויקט פינוי־בינוי?

החקיקה והפסיקה מצאו פתרונות, גם אם חלקיים, למצבים שבהם דיירים מעכבים פרויקטים של התחדשות עירונית - אך מה קורה כשבניין מסרב להצטרף לפרויקט פינוי־בינוי שהוא חלק ממנו?

מדרחוב אשתורי הפרחי / צילום: אורבן תל אביב - ברק בריקנר

הילד נהנה וההורה משתעמם? כך תכנון עירוני יכול לעבוד לטובת כל המשפחה

יוזמות שונות מנסות להפוך את המרחב העירוני לידידותי יותר למשפחות, כדי לתמוך בקשר בין הורים לילדיהם ● "בזמן שהילד משחק, איפה ההורה יושב?"

פיטר טוכמן / צילום: ap, Craig Ruttle

״אל תבזבזו זמן על בדיקת התיק״: הוא אחד הסוחרים המפורסמים בוול סטריט וזה הטיפ שלו

פיטר טוכמן, אחד הסוחרים המפורסמים בוול סטריט, מכנה את התנהלות טראמפ והבית הלבן כ"טרור כלכלי" ● ואומר כי משקיעים לטווח הארוך לא יכולים לעשות הרבה בתנודתיות הגבוהה, מלבד להחזיק מעמד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

באוצר בוחנים דרך חדשה לצמצום הטבת המס בקרנות ההשתלמות

במשרד האוצר מעוניינים לכלול את קרנות ההשתלמות ברפורמה להשוואת תנאי המיסוי במכשירי החיסכון ● על הפרק: הצבת תקרה להטבות המס, אך ייתכן שיתפשרו על מודל מתון יותר

בריכה בפנטהאוז באשדוד. בונים קונסטרוקציה למשקל כבד / צילום: אלעד בן נחמיאס

ממשיכים לשדרג גם אחרי עליות המחירים: מה רוכשי הדירות רוצים

במקביל לעליית הסטנדרט של הקבלנים, רוכשי הדירות ממשיכים לשדרג אותן בעשרות אלפי שקלים ● "אנשים נכנסים לשיפוץ שלם אחרי שהם מקבלים את הדירה"

הבניין של חברת סולם יעקב, בדרום קריית אתא / הדמיה: Sveta Aryeva

קבוצת רוכשים קנתה בניין בקריית אתא. כמה זה עלה לה

הרוכשים קיבלו הטבות שונות כמו עו"ד על חשבון החברה ותנאי תשלום נוחים של 10/90 ● הבניין הוא חלק מפרויקט "מול הקיבוץ" של סולם יעקב, הפונה אל שדות הקיבוצים הסמוכים אושה ורמת יוחנן

יו''ר שלמה החזקות, אסי שמלצר / צילום: איל יצהר

האקזיט של שמלצר וקושנר מתרחק: בוטלה הנפקת שלמה החזקות רכב

אחת ההנפקות הגדולות שתוכננו בת"א השנה בוטלה, על רקע התנודתיות בשווקים ● לעומתה הצליחה קבוצת קסטרו לסגור את הנפקת רשת אורבניקה, בשווי של מיליארד שקל לפני הכסף

רמי שבת, סוכן הביטוח עליו הוטל קנס / איור: גיל ג'יבלי

סוכן הביטוח העביר הנחות של לקוחות למקורבים, וחטף את הקנס הגדול אי פעם

רשות שוק ההון הטילה עיצום כספי של כ־200 אלף שקל על רמי שבת, סוכן ביטוח מהוד השרון לאחר שבמקום להשיב כספי הנחות שקיבל עבור מבוטחיו, הוא השתמש בהם כדי להיטיב עם בני משפחה ומקורבים ● "התחכום במקרה הזה הוא ששבת גלגל הנחות וערבב אותן עם תשלומים אחרים"

מהם הפיצ'רים החדשים בוואטסאפ? / צילום: Shutterstock

הפיצ'רים החדשים בוואטסאפ שחובה להכיר

בתקופה האחרונה התחדשה אפליקציית המסרים המיידיים בשורה של אפשרויות לייעול השימוש ● מהתראות על אירועים בצ'אטים, דרך זום דיגיטלי בשיחות וידאו ועד נעילת צ'אטים באמצעות סיסמה

צוות EON / צילום: אסף רביבו

בשווי של 1.4 מיליארד דולר: הסטארט־אפ הכי צעיר ברשימת המבטיחים

איון מבטיחה שמסדי נתונים שארגונים שומרים בענן לא יימחקו, גם בעקבות מתקפות כופרה או אסון טבע ● שלושה המייסדים ראו מקרוב את הביקוש למוצר כשעבדו אצל ספקית הענן הגדולה ביותר, אמזון

ליאור יוחפז, מנהל ההשקעות הראשי של מנורה מבטחים / צילום: יעל צור

מנהל ההשקעות הבכיר שמסביר: למה מניות הבנקים והביטוח ממשיכות לעלות כשכל העולם רועד

ליאור יוחפז, מנהל ההשקעות הראשי של מנורה מבטחים, מסביר בראיון ראשון איך מנהלים נכסים בהיקף מעל 370 מיליארד שקל בימים של טלטלה בשווקים ● למה הוא חושב ש"המשקיעים בארץ הרבה יותר בוגרים" מבעבר ● מדוע לדעתו מניות הבנקים והביטוח בישראל ממשיכות לעלות כשכל העולם רועד ● והאם ענף הנדל"ן המקומי עומד בפני משבר

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

ענקית התרופות בשיתוף־פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב

תביעה שהוגשה נגד היזם סם וקסל מאשימה אותו כי טיפל בילד באמצעות תרופה וטרינרית ● מחקר אדיר־ממדים בתחום בריאות האישה שפועל משנות ה-90 נסגר - והושב לאחר קול זעקה תקשורתית ● Healthee הישראלית גייסה 50 מיליון דולר ● וקול קורא חדש לחברות טכנולוגיות מחפש אחר פתרונות ללוקמיה ● השבוע בביומד 

שטרות של 200 / צילום: Shutterstock

ביטול שטר 200 השקלים חוזר: האם הממשלה תכפה את המהלך על בנק ישראל?

יוזמה חדשה של שר החוץ גדעון סער מבקשת לבטל סדרות של שטרות 200 שקל שמוחזקים בידי חמאס ברצועת עזה ● המהלך מעורר התנגדות בבנק ישראל וסערה בקרב מומחים, שמזהירים: הציבור הישראלי ייפגע מזה יותר

מודעת פרסומת של שיין / צילום: Reuters, Suzanne Plunkett

בעקבות המכסים: הענקית הסינית מעלה מחירים בארה"ב בעד 377%

לקראת כניסתם לתוקף של מכסים על חבילות קטנות, ענקית האופנה והמסחר המקוון שיין מעלה בארה"ב את מחיריהם של מגוון מוצרים, בחלק מהמקרים במאות אחוזים - כך לפי בלומברג ● גם ענקית המסחר המקוון TEMU הודיעה בסוף השבוע על העלאת מחירים בשל מדיניות המכסים

קמפוס מיקרוסופט בהרצליה / צילום: עמית גרון

מיקרוסופט ישראל עוברת לצי ליסינג של מכוניות חשמליות בלבד

כחלק מהמדיניות הגלובלית לא תאפשר לעובדים לקבל רכב צמוד עם מנועי בעירה פנימית החל מהקיץ

''ביתו של שפירו הועלה באש'', מכריז עיתון בפנסילבניה, 14 באפריל / צילום: גזיר עיתון

יהודי אמריקה הם סיפור הצלחה פנומנלי, אבל הייתכן שעליהם לחזור ולהצניע את מוצאם?

בהפרש של חצי מאה מילטון וג'וש שפירו נבחרו למושלי פנסילבניה. אחד הצניע את זהותו היהודית, השני החצין אותה. זה לא עזר לו כשמתנקש ניסה לרצוח אותו בפסח

כריש עפרורי. בן בית עונתי בחופי ישראל / צילום: Shutterstock

מזג נוח, אבל עדיין טורף: על הכריש העפרורי שתקף השבוע בחדרה

כל עוד הכרישים המגיעים לחופי ישראל יסבלו מהצקות של סקרנים או יוכלו להשיג ארוחת צהריים קלה בגניבת שלל, הם לא יהססו לתקוף ● זה יכול להיגמר כסרטון ויראלי בטיקטוק או באובדן חיי אדם, אך לרשויות יש איך לסייע

עו''ד דודי קופל, ייכנס לתפקיד היועץ המשפטי של משרד האוצר / צילום: דוברות אוצר

נבחר פה־אחד: זה היועץ המשפטי הבא של משרד האוצר

עו"ד דודי קופל, שכיהן כמשנה ליועמ"ש האוצר הקודם אסי מסינג, נבחר לתפקיד היועץ המשפטי של משרד האוצר ● אחד האתגרים עמם יצטרך להתמודד: הכרעה בגורל כספים בהיקף של יותר ממיליארד שקל המיועדים למגזר החרדי

מושל אילנוי, ג'יי.בי. פריצקר / צילום: ap, Erin Hooley

עם כמעט 4 מיליארד דולר בכיס: הפוליטיקאי ששם עין על הבית הלבן

המושל המיליארדר ג'יי. בי. פריצקר מאילינוי סומן כאחד הדמוקרטים שעשויים להוציא את המפלגה מהשממה הפוליטית ● הוא יכול לממן בעצמו קמפיין נשיאות, והוא לא מהסס לצאת נגד טראמפ ה"סמכותני", גם כשהאחרון לועג למשקל שלו