גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באתרי הנופש לא שמעו על המיתון: עליית מחירים של 5%-10% בבתי-המלון, עד 2,100 שקל ללילה בצימר בצפון

בדיקת "גלובס": בצימרים בצפון עדיין דורשים מינימום שני לילות - והמחירים זהים למחירי 2007 ; במלון המלך שלמה באילת ישלם זוג ללילה וארוחת בוקר 1,100 שקל באמצע השבוע - לעומת 900 שקל בשנה שעברה

בדיקת "גלובס" מגלה כי למרות המיתון, קשה למצוא מחירים מוזלים בצימרים ובבתי-המלון באתרי הנופש הפופולריים.

ברשת הולידיי אין מודים בפה מלא כי המחירים כיום גבוהים ב-5%-10% מהמחירים בתקופה המקבילה אשתקד. שמוליק שי, מנהל פעילות המלונות בישראל, מסביר כי לאור הצפי לירידה בביקושים, נערכה הרשת כבר לפני מספר חודשים עם מבצעי שיווק אטרקטיביים לתקופה הנוכחית: "המאמצים הוכיחו את עצמם, והשנה צבר ההזמנות גבוה מזה שהיה בתקופה המקבילה אשתקד".

רפי בארי ממלונות דן מחזק את דבריו: "המצב הכלכלי משפיע גם פיזית וגם פסיכולוגית על הנטייה של האנשים להוציא כסף על דברים לא חיוניים, אבל בניגוד למגמה העולמית, בתיירות הנכנסת אין שינויים דרמטיים".

לאילת, הוא מספר, מתוכננות להגיע שבע טיסות שכר שבועיות מרוסיה, שתי טיסות שבועיות מפולין ושתי טיסות שבועיות מפינלנד - החל מאוקטובר ועד סוף אפריל, והמלונות מלאים השנה יותר משהיו מלאים בתקופות מקבילות בשנים קודמות.

לדבריו, גם התיירות האמריקנית ליעדים כמו אילת וים המלח לא צפויה להיפגע בחודשים הקרובים, כך ממידע שמעבירים סיטונאי הנסיעות האמריקנים: "למרות שזה נשמע מופרך לאור כל הכותרות בעיתונים, מצאנו חיזוק לתיאוריה הזו בכך שלכינוס הקהילות היהודיות האמריקניות שנערך בישראל לפני מספר שבועות הגיעו 3,200 איש, למרות שלאור התחושות הכלכליות היה מי שצפה שיגיעו 1,500 בלבד. זה מוכיח שהתיירים בוכים אולם לא מוותרים על חופש ביעדים שנחשבים אקזוטיים, דוגמת אילת, ים המלח או ירושלים".

בארי מספר שנובמבר השנה היה אחד מחודשי נובמבר החזקים של הרשת גם במלונות בתל אביב. "מצב ההזמנות כיום נמצא במצב סביר מאוד ביחס לאותה נקודה שהיינו בה ב-2007. לא נדרשות התאמות מיידיות, ואנחנו מתכננים מבצעים אטרקטיביים לינואר ופברואר. בכל מקרה, בניגוד לחששות בענף, אין תחושה של "מכירה כללית".

לדברי שמעון מגימי, מנהל מרכז הזמנות פנים בסיטונאית התיירות אשת טורס, בחלק מהאתרים בישראל נרשמה אפילו עליית מחירים. מגימי מסביר זאת בעליית ההוצאות של תיירנים בכל הנוגע למזון ולמימון.

כך למשל, במלון הולידיי אין בים המלח ישלם זוג ללילה וארוחת בוקר החל מ-700 שקל באמצע השבוע, כשהמינימום הוא הזמנת שני לילות. המחיר משקף התייקרות של 50 שקל לעומת השנה שעברה. במלון המלך שלמה באילת ישלם זוג ללילה וארוחת בוקר 1,100 שקל באמצע השבוע, ובשנה שעברה דובר על 900 שקל.

צימרים: הדרום זול יותר

גם בצימרים, ובמיוחד ביוקרתיים שביניהם, לא מזדרזים להוריד מחירים.

מנדי נשר, מנכ"ל אתר וויק-אנד מקבוצת האינטרנט דפי זהב, המפעיל פורטל לחיפוש צימרים: "למרות שהמצב הכלכלי מכביד כרגע על בעלי הצימרים ומספר הטלפונים שהם מקבלים הולך ויורד, נראה שלבעלי הצימרים, בייחוד אלה בצפון, אין כרגע תובנות מיוחדות. המחירים נותרו פחות או יותר זהים לאלה שהיו בשנה שעברה, ונעים סביב 600-700 שקל לזוג ללילה באמצע השבוע, וסביב 900 שקל לזוג ללילה בסוף השבוע. גם בימים אלה, חלק ניכר מהצימרים בצפון לא מוותרים בקלות על ההתניה לשני לילות בסוף שבוע".

למי שבכל זאת מחפש צימרים משובחים במחירים מעט יותר נמוכים, ממליץ נשר דווקא על דרום הארץ: "בשנים האחרונות שודרגו הצימרים בדרום וכיום רוב הצימרים ביישובים כמו עין יהב, חצבה, עידן, צופר ופארן, הם ברמה גבוהה ובהחלט בני תחרות עם הצימרים הצפוניים. גם מזג האוויר בעונה זו אידיאלי לטיולים בדרום. צימרים בדרום ניתן להשיג במחירים הנמוכים ב-20%-40%".

כך, לדוגמה, ב"פנינה במדבר" במושב צופר משכירים בקתות עץ גדולות (שני חדרי שינה וסלון, מרפסת גדולה, ג'קוזי וגינה קטנה) ב-500 שקל ללילה לזוג באמצע השבוע, כולל ארוחת בוקר ושימוש בספא ללא תשלום. לילה בסוף השבוע יעלה 600 שקל, ולדברי בעלת הצימר לא תהיה בעיה להזמין לילה אחד בסוף השבוע, בכפוף למקום פנוי כמובן. לעומת זאת, בצימרים "בקתה ברמה" במעלה גמלא שבגולן, המציעים על פי אתר האינטרנט תנאים דומים לאלה שמציע הצימר הדרומי, תתבקשו לשלם כ-600 שקל לילה לזוג באמצע השבוע כולל ארוחת בוקר, וכ-800 שקל לזוג ללילה בסוף השבוע.

יוקרתי במחיר יוקרתי

קשיחות דומה מציגים גם הצימרים היוקרתיים ומלונות הבוטיק בצפון. מלונות אלה מציעים עיצוב מושקע, איבזור ברמה גבוהה ופינוקים כמערכות שמע משוכללות, מכונות אספרסו, בריכות פרטיות, תכשירי טיפוח ומצעים יוקרתיים, ודורשים מחירים בהתאם.

כך לדוגמה, בצימרים היוקרתיים "פנחס וגסטון" במושב לימן דרשו מאיתנו השבוע 1,900 שקל ללילה כולל ארוחת בוקר באמצע השבוע, ו-2,100 שקל לזוג ללילה כולל ארוחת בוקר בסוף השבוע. במשרד ההזמנות של הצימר נמסר כי כעיקרון לא נמכר לילה אחד לסוף השבוע, אולם לעתים לקראת סוף השבוע ניתן למצוא לילה אחד. בסוף השבוע הזה, לדוגמה, נמצאים הצימרים בתפוסה מלאה. מחירים אלה זהים למחירים בשיא העונה.

במלון הספא "הבית בגליל", הנמצא בסמוך לעמוקה במעמקי יער ביריה, מציעים בדצמבר הנחה של 10% על המחיר המלא, וכך יעלה לילה באמצע השבוע הכולל חצי פנסיון 1,665 שקל ללילה באמצע השבוע ו-2,300 שקל לזוג ללילה בסוף השבוע, כשכמובן ההתניה למינימום שני לילות עומדת בעינה.

עוד כתבות

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

הוא בדרך כלל נביא זעם, אבל דווקא ביחס להשלכות המלחמה הוא אופטימי

מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, אמר בראיון ל-CNBC כי הוא אופטימי לגבי האפשרות שהמבצע הצבאי נגד איראן יוביל לשלום במזרח התיכון ● לצד זאת, ג'יימי דיימון הזהיר כי "ישנה אדישות רבה בשווקים" וסימן התפרצות מחודשת של האינפלציה בארה"ב כסיכון מרכזי

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

האם החגיגה בבורסת ת"א תימשך גם מחר?

האם המשקיעים בת"א הגיבו באופטימיות יתר? תשובה לשאלה הזו צפויה להתקבל עם שובו של המסחר בבורסה מחר ● "ת"א נסחרה אמש בבועת אופטימיות, כשהמשקיעים מתמחרים את ההישג האסטרטגי ואת אשרור מעמדה של ישראל כמעצמה אזורית" ● "העליות המקומיות יצרו פער ארביטראז' משמעותי מול המגמה השלילית בעולם"

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות בהובלת מניות השבבים, מניות התוכנה עלו

נאסד"ק ירד ב-1% ● הדולר התחזק, מחיר הזהב ירד ● תעודת הסל על מניות השבבים נפלה במעל 4%, מניות התוכנה עלו זה היום השני ברציפות ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עלו, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת ● הביטקוין מחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 68 אלף דולר

דוכן של אחת החברות הישראליות בביתן הישראלי ב-MWC / צילום: תמונה פרטית

עם מתנדבים ותחת אבטחה: כך מציגים הישראלים בתערוכת הסלולר בברצלונה

על רקע הלחימה, רק 15 מתוך 25 החברות שתכננו להשתתף הגיעו לביתן הישראלי בתערוכת MSC בברצלונה, שפועל תחת אבטחה מתוגברת ● במקביל, נוצר גל יוזמות תמיכה: סיוע למשפחות מילואימניקים, פרויקט משותף של בנק לאומי ומלון פתאל למען האוכלוסיה המבוגרת והטבות חריגות מחברות הסלולר בארץ ובחו”ל ● אירועים ומינויים

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

העולם יכול להתמודד עם הצעד הזה של משמרות המהפכה ל״שבוע, שבועיים״

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ במסיבת העיתונאים, היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ סוגר חשבון: מאיים באמברגו על ספרד ותוקף את בריטניה

במהלך מסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, איים טראמפ באמברגו על ספרד בעקבות סירובה להעלות את תקציב הביטחון והגבלת השימוש בבסיסיה, והעביר ביקורת חריפה על התנהלות ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ● מנגד, גרמניה זכתה לשבחים על תמיכתה המלאה והתרת השימוש בבסיסים

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

לאחר התנגדות הרגולטורים: פטריק דרהי מודיע על שני משקיעים בינלאומיים שיצטרפו לעסקת רשת 13

הבעלים של HOT ו-i24News, פטריק דרהי, מודיע על שני משקיעים בינלאומיים בכירים שיצטרפו לעסקה של רשת 13 ● "מדובר בשילוב כוחות עוצמתי של שחקני מפתח בזירה העסקית הבינלאומית", ציין בדבריו ● במקביל להצעת דרהי, קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט עדיין בתמונה

כותרות העיתונים בעולם

מבוכה לסין: מערכת ההגנה לא הצליחה להגן על חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טילים במיליוני דולרים משמשים לנטרל רחפנים איראניים זולים, מערכת ההגנה הסינית שנפרסה על פי דיווחים באיראן נכשלה במשימה, וחיזבאללה הצטרף למערכה נגד ישראל וישלם על כך ביוקר • כותרות העיתונים בעולם

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות