גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שמישהו ינקה את כדור הבדולח

כשמנסים לחזות מה יקרה ב-2002, רואים ערפל סמיך מלבד דבר אחד שבו אין ספק: כל התאוששות עולמית או המשך מיתון תלויים אך ורק בארה"ב. מעבר לזה, נראה כי עד שנדע משהו יותר ברור יעבור לפחות רבעון אחד, אולי שניים. ואז, כמו תמיד, זה תלוי: אם נראה סימני התאוששות, השוק יזנק. אם לא, הוא ייפול כמו אבן. תחזית יותר טובה מזו לא תקבלו

שמעתם פעם על ג'יימס גלאסמן ועל קאבין האסט? השניים כתבו רב מכר גדול בשנת 1999 ששמו היה "דאו 36,000". הספר הזה באמת הצליח בשנת 1999, ובתחילת 2000 היו שני החבר'ה אורחי כבוד בכל מסיבה שקשורה לוול סטריט.

"עשר

"עשר

באותם ימים עליזים של 1999 ותחילת 2000 התקיים כנס של חכמי חיזוי באוניברסיטת פרינסטון היוקרתית. היה שם ויכוח גדול. קאבין האסט, שרואיין בשבוע שעבר על ידי "ביזנס וויק", מספר שהיה שם ויכוח בינו, האופטימיסט, לבין פרופ' בוב שילר מאוניברסיטת ייל, פסימיסט מובהק בקשר למניות. הוויכוח התמקד בשאלה איך אפשר לדעת אם אחרי עליות כה חדות קיימת עדיין האפשרות שהדאו ישלש את עצמו בתוך 3 עד 5 שנים כפי ששני הסופרים הנ"ל חזו, או שהעליות של תחילת 2000 יסתיימו במכה שתגרום למשקיעים להתרחק מהשוק לשנים.

המסקנה היתה פשוטה. המתווכחים הסכימו על "נוסחה קובעת". הנוסחה אמרה שאם "מסיבה כלשהי, אפילו שאין צופים כמוה כרגע, מלחמת עולם או משבר בצמיחה", שכתוצאה ממנה השוק יעבור שנתיים של עמידה במקום או אפילו ירידות חדות והמשקיע הקטן עדיין ימשיך להשקיע ולא יברח מהמניות, זה יהיה הסימן שהסופרים צדקו והדאו אכן יכול להמשיך לרוץ. לעומת זאת, אם כתוצאה מאותן הפתעות, המשקיע הקטן יברח מהשוק, זה יהיה הסימן שאותו שילר צדק, שהכל היה בועה אחת גדולה. תזכרו שהוויכוח הזה התקיים בימים שאיש לא חלם על תיקון מהסוג שהיה ולבטח לא על הפגיעה במגדלי התאומים ובפנטגון. אנחנו נמצאים היום כמעט שנתיים לאחר אותה תקופה ומי צדק?

מי באמת צדק נראה רק בעוד שלוש שנים לפחות כי אחרי מה שעברנו בשלוש השנים האחרונות הכל יכול להיות, אפילו דאו ב-36,000. אבל ה"ביזנסוויק" שאל את קאבין האסט אם הוא טעה כאשר הוציא את אותו ספר, והוא ענה בשלילה. "אז אתה רואה את הדאו ב-36,000 בעתיד הקרוב?" שאלו.

היום מסביר האסט שלמעשה הם כלל לא התכוונו שהמדד יגיע ל-36,000 והשם למעשה ניתן על מנת למכור את הספר. "אבל היום", מסביר האסט, "אין להתווכח עם העובדות, אנחנו צדקנו". הכיצד? האם הדאו מתקרב ל-36,000? לא על זה הוא מדבר. האסט טוען שהוא ושותפו לכתיבה צדקו בזה שלאחר שנתיים של עצירה ("עצירה" זה לשון המעטה לא רגילה), ציבור המשקיעים הפרטיים לא ברח מהבורסה, וזה עדיין משאיר את הסיכוי שהדאו אכן יגיע להיכן שצפו שיגיע.

כאשר מפרידים את 20-15 החברות המובילות בדאו ג'ונס משאר החברות בבורסות של ניו יורק, וכאשר הולכים אחורה לקיץ 1999, אכן נכון שהמניות הללו ירדו במהלך סוף 1999 ותחילת 2000 והחלו להתאושש כאשר מניות הטכנולוגיה החלו ליפול, בסוף מארס 2000. לכן, אם משווים מניה כמו קוקה קולה למניה כמו סיסקו או משווים את ג'ונסון אנד ג'ונסון לסיסקו, מגלים שבעוד שסיסקו עדיין נמוכה בהשוואה למחירי סוף 1999, מניות כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון נמצאות מעל הרמה בה היו באותה עת. לכן טוענים השניים, הבורסה עברה את המבחן שלה בהצלחה והם עדיין מאמינים שהבורסה תמשיך לשגשג.

באים אלינו עכשיו אנשים ומבקשים תחזיות לשנת 2002, אבל אנחנו אומרים, אם ההיסטוריונים לא מצליחים להגיע להסכמה על דברים שכבר קרו, אז אנחנו, ככלכלנים יכולים לתת מידע על דברים שיקרו? מלבד זאת כלכלן שנותן היום תחזית מנומקת, בתנאים הנוכחיים, מסכן בגדול את המוניטין שלו כי במודל החזוי שלו יש יותר נעלמים ממשתנים.

בכל מקרה, כאשר מסתכלים על כדור הבדולח ומנסים לנחש מה יקרה ב-2002, רואים ערפל סמיך שלמעשה עושה את התמונה כמעט בלתי ניתנת לראייה מלבד דבר אחד שבו אין היום ספק. כל התאוששות או המשך מיתון תלויים אך ורק בארה"ב, ובארה"ב לבדה. כל מחשבות העבר (שגם הן היו מקובלות על המומחים כולם) לפיהן ארה"ב יכולה להיכנס למיתון ואזורים אחרים הם שימשכו את הכלכלה הגלובלית קדימה, התנפצו. אולי פעם, בעתיד, נראה מצב שבו אירופה או יפן מוציאות את הכלכלה הגלובלית למיתון או מוציאות אותה ממנו, אבל לא בעתיד הקרוב. איך אומר סטיבן? "רצינו להיות הכוח המוביל בעולם? רצינו להעלים את הקומוניזם? יופי, הצלחנו בגדול וכעת הכל עלינו, גם הבעיות, ואין עם מי להתחלק".

לכן, החלטנו לזרוק את הכדור אליכם. אנחנו נביא לכם את התמונה, כפי שהיא מצטיירת מכיוונים שונים, ותחליטו לבד.

נתחיל בתחזית של מריל לינץ'. לפי החומר שהגיע אלינו בסוף השבוע מלונדון מריל מסתכלת על 2001 ולאחר מכן מדברת על 2002. המסקנה של מריל היא לייעץ ללקוחות הרבים שלה "להישאר בעמדות הגנה". מה זאת אומרת? זאת אומרת שלמרות שבמריל לינץ' מוכנים לקבל כל סצנריו של יציאה מההאטה, גלובלית, אזורית או בארה"ב, הם עדיין מעדיפים להמתין ולראות מה קורה בכלכלה האמריקאית במיוחד בתחום השירותים ועוד יותר במיוחד בשירותים הפיננסיים.

החשש הגדול הוא ממה שאנחנו מזכירים כבר זמן רב, איכות החובות, CREDIT QUALITY. הסביבה הכלכלית, גם הגלובלית ולבטח בארה"ב, מוכנה להתחלה של חזרה לצמיחה. התמריצים לצמיחה בארה"ב ברורים ואין סכנה של אינפלציה, אבל שאלת הביקושים הצרכניים בעינה עומדת וכך גם שאלת התעסוקה. לכן, מריל לינץ' מסכמת במילים: "השנה הבאה תהיה אתגר (לחיזוי) למשקיעים". כלומר, קשה מאוד לחזות את השנה הבאה לפני שיראו מה המשמעות האמיתית של הפיגועים ואיך מתנהג הצרכן, וזה יכול לקחת לא מעט זמן. לכן, מריל ממליצה על מדיניות של "הגנה". הסיכום של מריל הוא ששנת 2002 תהיה שנה של אתגרים, כאשר כמעט הכל תלוי במצב הרוח של הצרכן, האמריקאי כמובן.

רוצים מניות ספציפיות? למה לא? בתחום התקשורת ממליצים במריל לינץ' על סיסקו, F5 NETWORK ,EXTREME NETWORK ואחרות. בתחום המחשבים הם ממליצים על חברות כמו FISERY AFFILIATED COMPUTERS ואחרות. בתחום האינטרנט על YAHOO ,EBAY ו-PRICELINE. בתחום התוכנה ADOBE היא המובילה, ובמוליכים אנאלוג דבייסיס.

בטלקום, בין המובילים הגדולים נמצאת רק חברה אמריקאית אחת, וריזון, ואילו היתר הן חברות כמו CHINA MOBILE או החברה המכסיקנית הגדולה AMERICA MOVIL. בתחום הרפואי מופיעות אוונטיס, בריסטול מאיירס, פייזר ופוג'יסאווה היפנית, ובטכנולוגיות רפואיות מובילה החברה הקנדית אנג'יוטק לצד בקסטר וג'ונסון אנד ג'ונסון. זה, בגדול, מה שרואים במריל. כלומר, לא רואים הרבה.

מה רואים מתוך השוק? הדעה הכללית כרגע היא ששנת 2002 תהיה טובה משנת 2001, בטח מתשעת החודשים הראשונים של 2001. להגיד דבר כזה זה כמעט כמו לחזות את מזג האוויר בישראל בקיץ. הבעיה היא שככל שמאזינים יותר למומחים בוול סטריט (וגם בישראל), המסקנה היא שמה שאומרת מריל לינץ' זה מה שאומרים כולם, "יותר טוב להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה". מה זה שייך? זה שייך ועוד איך כי כמעט כולם אומרים היום ששנת 2001 היתה שנה קשה מאוד ואילו שנת 2002 תהיה קשה לא פחות אבל עם סיכוי להתאוששות כלכלית". מה זה אומר? כלום.

ביירון וויין, באמת אחד המוחות המובילים בוול סטריט מזה שנים רבות ואסטרטג של מורגן סטנלי, רואיין בסוף השבוע על ידי כתבי ה-CNBC והפתיע אותנו בטענה שהמימשל והבנק המרכזי אינם עושים די לעידוד ותימרוץ הכלכלה האמריקאית, "הם שופכים כסף אבל לא מכוונים אותו כיאות", הוא אומר. בכל מקרה, וויין ממש מופתע ממה שקורה בשוק המניות מאז סוף ספטמבר ומזהיר מאופטימיות יתר: "לכלכלה, להבדיל ממניה, קשה להתאושש במהירות". אבל בסך הכל וויין מאמין ביציאה מהמיתון במחצית השנייה של השנה הקרובה והוא בוחר במניית וורלדקום, ענקית התקשורת האמריקאית, כמניית השנה שלו.

ג'ון שרייבר זה הצד השני של וול סטריט, הדור הצעיר. שרייבר הוא מהמנהלים המובילים בקרנות ג'אנוס המפורסמות. ג'אנוס תמיד הובילה בביצועים שלה וב-2001 פיספסה בגדול. שרייבר היה גורו טכנולוגי עד השנה שעברה, והיום הוא אומר: "אין יותר דבר כזה, טכנולוגיה. יש מניות וצריך לבחור". הבחירה שלו היא ליברטי מדיה, חברת הכבלים והמדיה הגדולה. אבל שרייבר, בדיוק כמו וויין, מאמין שהמשק האמריקאי ייצא מההאטה באמצע השנה הבאה. אז מהן המסקנות?

ובכן, עד שנדע באמת מה קורה בכלכלה האמריקאית, אם היא יוצאת מההאטה או לא, קיימת רק עובדה אחת שעליה מסכימים כל המומחים ואפילו אלו שסתם מפרשנים, כמונו. העובדה הזו היא שרוב המניות, במיוחד הטכנולוגיות, נסחרות בערכים גבוהים ביותר. למי שלא מבין נגיד זאת בפשטות, "מחירי המניות בשמיים". לא כולם, אבל הרוב הגדול ולבטח הטכנולוגיות.

אנחנו מעריכים שעד שנדע מה שבאמת קורה יעבור עוד רבעון אחד לפחות, או אולי שניים. זה אומר שלא נדע במדויק מה קורה בכלכלה האמריקאית לפני שנקבל את נתוני המאקרו והמיקרו של הרבעון האחרון של 2001 ואת נתוני המאקרו והמיקרו של הרבעון הראשון של 2002. במילים פשוטות, לא נדע כלום לפני אפריל-אמצע מאי של 2002 וכבר כעת מחירי המניות מתנהגים כאילו אנחנו יודעים וכאילו מה שאנחנו יודעים זה טוב בלבד. את מה שיתפרסם לגבי הרבעון שנגמר היום, האחרון לשנת 2001, אפשר כבר לנחש ודי בדייקנות: לא יהיו בנתוני הרבעון שחלף שום דבר עובדתי שיצדיק את מחירי המניות היום. הלוואי שהנתונים לא יקלקלו את הציפיות לעתיד. מעט מאוד מהמומחים ומהסוחרים בשוק מאמינים שאפילו נתוני הרבעון הראשון של השנה יראו שיפור משמעותי.

אם ההנחה שלפני סוף הרבעון הראשון של 2002 לא נדע הרבה יותר משיודעים היום נכונה והמניות כבר קובעות בבירור שהכל נהדר והולך להיות נהדר, אז הסיכוי לתיקון, במהלך שלושת החודשים הקרובים, הולך וגדל עם כל יום של עליות.

ומה אחרי שנדע יותר טוב מה שקורה בכלכלה האמריקאית? התשובה לשאלה מה יקרה נחלקת לשניים: 1. מה יקרה אם הנתונים שיגיעו יראו תהליך שיפור ברור? 2. מה יקרה אם הנתונים העובדתיים שיגיעו במהלך החודשים הבאים לא יראו שיפור? התשובה ל-1 ברורה. השוק יקפץ מעלה עם כל נתון חיובי ויחזור למה שמראה הדאו ג'ונס מאז החלו לרשום אותו, מגמת עליות מתמשכת. התשובה ל-2 גם היא ברורה. בשלב מסוים, לא כל כך רחוק, השוק ייפול כמו אבן גדולה שמתגלגלת מראש ההר. תחזית טובה מזו לא תקבלו מאף אחד.

יש כאן רק עוד בעיה "קטנה", הפתעות. הפתעות, מכל סוג, זה הקלף המשוגע שבמשחק הציפיות ואין לאיש מושג מה יקרה עם הנתון הזה. אבל זה נתון שעליו אי אפשר לעשות תחזיות ממילא. מישהו האמין, לפני חודש, שקליין יוריד את הריבית ב-2% במכה אחת? מישהו חלם שאיזה מטורף יטיס מטוס לתוך המגדלים בניו יורק? אז אם ננכה את נתון ההפתעות מהתחזיות, אז מי אמר שהדברים אינם ברורים לחלוטין?

שנה טובה לכולכם.

הכותב משקיע בניירות ערך שונים, ולכן עשוי להיות לו עניין בחברות עליהן הוא כותב בטור זה. מערכת "גלובס" איננה אחראית לתוכן המאמר ואין לראות בו משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו עקב פעולותיו.

עוד כתבות

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

למה ביטלה השכנה של ישראל עסקת ענק לרכישת מטוסי קרב?

עפ"י פרסומים איראניים, הם הצליחו ליירט כ־8 מל"טים ישראלים במלחמה ● חברת הרחפנים הישראלית שפיתחה במלחמה טכנולוגיות לסריקת מנהרות ומבנים בעזה, מתרחבת כעת גם בארה"ב ● שורת ליקויים הביאו את מצרים לבטל את עסקת רכש מטוסי סוחוי 35 מרוסיה ● הסעודים השלימו את מבצוע מערכות ה־THAAD שרכשו בארה"ב ב־15 מיליארד דולר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'אקו. אחד המותגים שכלמוביל תשווק באוסטריה / צילום: יח''צ

מתרחבת לאירופה: כלמוביל תתחיל לשווק רכבים שהיא מייבאת גם באוסטריה

כלמוביל הודיעה כי תתחיל לשווק השנה את המותגים ג'אקו ו־OMODA של צ'רי גם באוסטריה, לאחר שרשמה הצלחה בשיווק של ג'אקו בישראל ● הקרוס־אובר אאודי Q5 נחת בישראל ● מותג הפרימיום הסיני החדש שבדרך לארץ ● וגם: דלק רכב משלימה את רכישת חברת סחר הרכב "יורודרייב" ● השבוע בענף הרכב

השקל מתחזק בחדות מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק מול הדולר. האם הוא יגיע לרמה של 3 שקלים?

התיסוף החד של השקל מול המטבעות הזרים ממשיך גם הבוקר, כאשר שער הדולר-שקל נסחר מתחת לרמה של 3.31 שקלים ● הכלכלנים הבכירים מסבירים מה עומד מאחורי המגמה, האם היא תימשך, ומה הסיכוי שהדולר יגיע לרמה של 3 שקלים

מגדל ביונד בגבעתיים / הדמיה: ברעלי לויצקי כסיף אדריכלים

בדרך לעסקה גדולה בגבעתיים: חברת ההייטק שתכפיל את שטח המשרדים

בהתאם לתוכניות ההתרחבות של החברה, אקמאי במשא ומתן מתקדם לשכירת שטח משרדים של במגדל ביונד בגבעתיים ● התוכנית לקירוי שדרות בגין בירושלים אושרה על ידי הוועדה המחוזית ● וגם: חברת הנדל"ן המניב שנכנסת לתחום המגורים ● חדשות השבוע בנדל"ן

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

איך עושים רוורס בפקס? תשאלו את אודי כגן ששוב שולח את ביטוח 9 לפסגה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לטורנדו ולנעמי לבוב ש"עושה בושות" מול השכנים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● דיסקונט מגייס את אינדה גיים, וחוזר להתברג גבוה - מקום שני בזכירות ושלישי באהדה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; לוי שטראוס זינקה בכ-11%

S&P 500 נסוג מהשיא כשטראמפ מחריף את מדיניות המכסים ● וול סטריט ירדה אחרי שטראמפ הטיל מכסים על קנדה ופיזר איומים לגבי מדינות נוספות ● נעילה שלילית גם באירופה ● אתמול, וול סטריט ננעלה בשיאים: נאסד"ק עלה ב-0.1%, S&P 500 ב-0.3%, דאו ג'ונס עלה ב-0.4% ● הביטקוין מוסיף לטפס והגיע מוקדם יותר לשיא של מעל 118 אלף דולר

מלגו ומלבר / צילום: רן בירן

השעות המתות של המסעדות נהפכו לשעות הכי יציבות

המלחמה דחפה יותר ויותר מסעדות להפוך את ההפי האוור (16:00-19:00) לשעות פעילות, מניבות ושמחות מאוד - להן ולסועדים

אילון מאסק / צילום: ap, Chip Somodevilla

שיתוף הפעולה של אילון מאסק עם התעשייה האווירית

הלווין הישראלי דרור-1, שפותח בהזמנת המדינה בתקציב של 200 מיליון דולר ימריא לחלל בימים הקרובים ● הלווין ישוגר על ידי חברת ספייס אקס (SpaceX), שבבעלות אילון מאסק

משה (שיקו) זאנה, מנכ''ל רכבת ישראל, בכנס התשתיות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

החזון ל־300 מיליון נוסעים לא יתממש אם רכבת ישראל תמשיך לנהל את עצמה

בענף התחבורה גוברות ההערכות כי מנכ"ל הרכבת יצטרף בקרוב לשושלת קודמיו אשר לא הצליחו לסיים את כהונתם בחברה הממשלתית ● כשאותו הגוף אחראי גם על תפעול יומיומי וגם על בניית תשתיות בעשרות מיליארדי שקלים - הכישלון לא מפתיע, וכולנו סובלים ממנו

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

האם ישראל מוכנה למהפכת הרכבים החשמליים?

הממשלה קבעה יעד: עד 2030, 100% מהרכבים הנמכרים יהיו חשמליים ● קצב החדירה לשוק מרשים, אבל הפוליטיקאים לא ממהרים להכין כראוי את המדינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי היערכות המשק למעבר לתחבורה חשמלית

בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock, Seth Aronstam

בג"ץ לממשלה: אם לא תגיבו עד ראשון, נקפיא את הדחת היועמ"שית

הממשלה לא הגישה את תגובתה לעתירות נגד הליך ההדחה של היועמ"שית ● בתגובה, שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, קבע כי אם הממשלה לא תגיב עד יום ראשון בג"ץ יוציא צו ביניים שיקפיא את הליך ההדחה

משה פתאל / צילום: דוברות משרד הביטחון

מתכנן מערך ההגנה האווירית: "ההישגים מעבר לציפיות, אבל איומי העתיד כבר כאן"

משה פתאל, שעומד בראש מנהלת חומה במשרד הביטחון, פגש לראשונה את מערכת החץ לפני כמעט 30 שנה, אז לא האמין שישראל תצטרך להשתמש בה ● כעת, אחרי שהמערכת הפגינה ביצועים חסרי תקדים במהלך הלחימה עם איראן, פניו קדימה להתמודדות עם האיום ההיפרסוני ● מה נדרש כדי לשמר את היתרון של ישראל בתחום?

דונלד טראמפ ומארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מכריז על מכס של 35% על יבוא מקנדה החל מה-1 באוגוסט

"במקום לשתף פעולה עם ארצות הברית, קנדה השיבה במכסים משלה", כתב טראמפ לראש ממשלת קנדה, מארק קרני, במכתב שפורסם ברשת Truth Social ● עוד מאיים טראמפ, על פי דיווח ב-NBC, בהטלת מכסים גורפים של 15% או 20% על רוב שותפות הסחר של ארה"ב

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

יש לכם קרן השתלמות? בעבר היא הייתה שווה הרבה יותר

הבורסה עולה, אבל ההטבה בקרן ההשתלמות נשחקת ● מודי'ס מוצאים שוב סיבה למה לא ● והדיבורים על משבר חוקתי כבר התממשו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מפעל אינטל בישראל שנמצא בתהליכי בנייה / צילום: אינטל

מאז הקפאת בניית המפעל הבא של אינטל: מספר עובדי הבניין הצטמצם בחצי

התוכנית המקורית של אינטל לבנות בקריית גת מפעל שבבים בהוצאה של 25 מיליארד דולר, מתוכה 3 מיליארד בסיוע ממשלתי - לא יוצאת לפי שעה לפועל ● לגלובס נודע כי במקביל לפיטורי העובדים במפעל אינטל הקיים בקריית גת, מספר עובדי הקבלן שהועסקו בבינוי המפעל החדש ירד מאז השיא ב־2024 מ־5,500 לכ־2,000 עובדים כיום

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר ושאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: רפי קוץ, שלומי יוסף

ההפרטה תשוב לשולחן? חילופי מהלומות בין נמל אשדוד לרשות החברות

עימות חריף התלקח לאחרונה בין יו"ר נמל אשדוד לרשות החברות ● בהמשך הצטרף הממונה על השכר, והמאבק ירד לפסים אישיים וחשף מחלוקת אמיתית: האם לנמל יש זכות קיום ללא הפרטה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות קלות; ישראכרט זינקה ב-5.5%, אל על ב-3%

ת"א 35 ירד ב-0.2% ● השקל ממשיך להתחזק, הדולר נסחר מתחת ל-3.31 שקלים ● הביטקוין רושם ראלי ● המכסים של טראמפ הקפיצו את מחירי הנחושת בארה"ב ● אנבידיה שוב עושה היסטוריה - נגעה אתמול בשווי שוק של 4 טריליון דולר ● וגם: הענף החם שבאופנהיימר מעריכים שיצמח בחדות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

וול סטריט ננעלה בשיאים; קלוג זינקה ב-30%, הביטקוין מעל 113 אלף דולר

פררו האיטלקית רוכשת את קלוג ב-3 מיליארד דולר ● מניות הכרייה הבריטיות הובילו את בורסת לונדון לשיא כל הזמנים ● מניית אם.פי מטריאלס, זינקה במעל 40% ● המדיניות הפרו-קריפטו של טראמפ, צבירת ביטקוין מצד חברות ציבוריות, והתאוששות בשוק המניות – הסיבות לראלי בביטקוין ● ירידה במספר המובטלים בארה"ב זה השבוע הרביעי ברצף ● מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן: "יש שאננות בשווקים"

בארה"ב מתפעלים מישראל וטוענים - זה ההישג הגדול שלה באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך ישראל הצליחה לחסל 16 מדעני גרעין איראניים, בארה"ב מתפעלים מההישגים של ישראל מול איראן, ורוג'ר ווטרס תמך בארגון פרו-פלסטיני שהוצא מחוץ חוק בבריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

ישראל פריי / צילום: איל יצהר

"מקרה גבולי": הוארך מעצרו של העיתונאי ישראל פריי שבירך על מות חיילים

בית משפט השלום האריך עד יום ראשון את מעצרו של העיתונאי ישראל פריי, שנעצר בחשד להסתה ותמיכה בטרור בעקבות ציוץ ברשת X ● השופטת ציינה כי מדובר במקרה גבולי, ודחתה את בקשת המשטרה להאריך את המעצר בשבוע ● נציב שב"ס הורה להתייחס לפריי כאל אסיר ביטחוני