גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוב בכיוון מעלה

יום אחד של ירידות הספיק לשווקים האמריקאיים. הדולר אמנם המשיך להיחלש, אבל המשקיעים פחות התרגשו, ובראשות מניות הפיננסים והטכנולוגיה, שלחו את המדדים לעליות

ריצ'ארד ראסל, כבר כתבנו זאת יותר מפעם אחת, הוא אחד הוותיקים המכובדים ביותר בקהיליית הפרשנים ומומחי שוק ההון בארה"ב. ראסל הוא גורו מוביל מזה 30 שנה לפחות, ומכתב השוק שלו כבר בן כ-50. האיש עצמו מעל גיל 70, אבל אקטיבי, פעיל מאוד ונמרץ, ודעתו עדיין מקובלת בחוגים רחבים מאוד בארה"ב ומחוצה לה.

במכתב שוק שלו, "The Dow Theory", הוא כותב כך: "הגירעון במאזן המסחרי לא יוכל להימשך בהיקפו הנוכחי, וחייבים לטפל בו. האם יש סיכוי שהבנק הפדרלי יעלה את הריבית על מנת לתקן זאת? בשום פנים ואופן לא. האם יש סיכוי שהפד ידחוף את המשק האמריקאי למיתון רק בשביל לתקן את המאזן המסחרי? תשכחו מזה. האם יתנו לדולר ליפול חזק? נראה שזו הבחירה היחידה". מוסיף ראסל, "אם הדולר יידרדר לאיטו, יכול להיות שארה"ב תצליח להסתדר עם הגירעון ולסגור אותו. אבל אם הוא יידרדר במהירות, זרים, שמחזיקים ב-46% מהחוב הלאומי שלנו, עלולים לקבל רגליים מאוד קרות ולמכור או אפילו לקנות פחות. בכל מקרה, הנזק לכלכלת ארה"ב יהיה עצום בסצנריו הזה".

אמרנו לכם כבר בשנה שעברה שהמימשל יוריד את הדולר כי זה טוב לאמריקה, והמימשל הזה לא יהסס לעשות דבר כל עוד הוא מאמין שזה טוב לאמריקה. אתם הרי כבר יודעים שמבחינת המימשל הנוכחי, מה שטוב לאמריקה טוב לעולם, ומי שלא מסכים "הוא נגדנו".

אבל ראסל צודק בנושא הסכנה שבהידרדרות מהירה של הדולר. בפרספקטיבה של הבורסה זו נקודה מעניינת כי הידרדרות מהירה של הדולר היא שהתחילה לגלגל את כדור השלג שהביא, באוקטובר 1987, לנפילה הגדולה דאז. גם אז החזיקו זרים בכמויות אדירות של ני"ע אמריקאיים מכל הסוגים, וגם אז טען שר האוצר האמריקאי שארה"ב דוגלת בדולר חזק, והדולר הידרדר. לבסוף נמאס לזרים,, והם התחילו לצאת, בגדול. היום ברור שעזיבת הכסף הזר תרמה בגדול לנפילות של אוקטובר 1987. לא לבדה, אבל זו בהחלט הסיבה למה ששבר אז את גב הגמל.

אבל, כמו תמיד, כל אחד מחפש סיבות להצדיק את התיאוריות שלו, ורואי השחורות נתלים היום בדולר כסיבה לתיקון שהם כל כך מייחלים לו. הבעיה היא שלמרות שראסל צודק בכל מילה שהוא אומר, המצב אינו דומה כלל לזה שהיה ב-1987, וההבדל הגדול הוא שאז מצבן של החברות היה נוראי והמניות טיפסו השמיימה, והיום המניות עולות כשברקע שיפור מתמשך ומאוד משמעותי במצבן של החברות. בנוסף, התלות בהתאוששות של ארה"ב אז לא היתה דומה לזו של היום. מיתון קשה היום בארה"ב פירושו מיתון גלובלי קשה, פירושו משבר אפילו בסין, כך שמה שסטיבן אומר זה טיפה יותר ריאלי, "התמונה אולי דומה אבל הצייר שונה". אסור לבנות תיאוריה על העבר, אבל חשוב מאוד ללמוד ממנו.

יום אחד של סערה והכל נגמר, אבל איזה יום היה יום ב' לרואי השחורות? חגיגה של ממש. בסוף שלשום כבר הכינו את הציבור לנאום תחנונים של הנשיא בוש באו"ם. "הוא יבקש עזרה, אנחנו שוקעים בעיראק" והזהירו גם מפני נאומו של שר האוצר האמריקאי בדובאי, שחלילה ידבר על משבר. לפי הפרשנויות על השווקים ביום ב' העולם כמעט נחרב, וכלום לא קרה. למה? כי החכמים והנורמלים שמשחקים במשחק הבורסה מבינים שירידות במניות בבורסות של היום הן "הזדמנות קנייה" ולא "איתות למכירה". השאלה היחידה ששואל את עצמו משקיע היום, לאור המצב בסביבה המאקרו כלכלית, היא: "באיזה גודל של תיקון אני נכנס?"

לא מצאנו מילה אחת של התנצלות בדברי הנשיא האמריקאי, ושר האוצר סנואו מדבר על "פתיחות ושקיפות בעולם העסקים". התיאוריה המנחה כרגע את מנהלי הכספים מתבססת על כך שכל הסימנים, כולל ירידת הדולר, הם לטובת המשק האמריקאי, וזה מה שחשוב. אם הדולר יירד אבל המניות יעלו, האמינו לנו שאיש לא ימכור. אפילו ביפן נרגעו הרוחות, ושם העליות בניקיי מאז תחילת השנה היו גדולות בהרבה מהעליות במדדים האמריקאיים באותה התקופה.

מי שכנראה תמיד יוצאים טוב הם בתי ההשקעה הגדולים ששלושה מהם פירסמו אתמול דו"חות כספיים מדהימים. מורגן סטנלי הגדילה את רווחיה ביותר מפי 2, 1.15 דולר למניה לעומת 55 סנט, רווח נטו של 1.27 מיליארד סך הכל ברבעון. האנליסטים ציפו לרווח של 66 סנט למניה. קבוצת ליהמן הראתה רווח למניה של 1.8 דולר לעומת 1.35 דולר לפי קונסנזוס האנליסטים ולעומת 70 סנט ברבעון המקביל, ואילו גולדמן זאקס הראתה 1.32 דולר למניה לעומת קונסנזוס של 1.22 ולעומת 1 דולר ברבעון המקביל אשתקד.

לאחר שבר סטרנס הציגה נתונים אפילו טובים יותר, ברור שתעשיית הכסף הזו פורחת ולא יהיו לה שום בעיות לשלם כל מיני קנסות ולמלא הסכמים עם תובעים שעדיין מחפשים דרך לגבות תשלום על "פשעי העבר". שלוש המניות, אגב, לא עלו בעוצמה, גולדמן אפילו ירדה, אבל לא צריך לדאוג, הן עלו מספיק בשנה האחרונה.

האנליסטים, שרבים מהם היפוכונדרים מוחלטים ורואים צל הרים כהרים, ממהרים כמובן לשנות דעה במהירות בעקבות כל אירוע חיצוני-כלכלי משמעותי. אתמול למשל בא האנליסט ג'ורג' שפירו מסמית בארני וחתך את כל חברות הביטחון הגדולות, ובעודו מרוקן את האמבטיה מהמים, שפך החוצה גם את אלביט מערכות (ESLT). "מה אתה עושה, ג'ורג'? בדקת ביסודיות? או שבגלל שמניות הביטחון האמריקאיות עלו כל כך אלביט צריכה להימכר? מה עניין שמיטה להר סיני?"

בכל מקרה, שפירו מאמין, לאור סקר שערך, שה"תיאבון" בבתי הנבחרים ובציבור האמריקאי לעוד הוצאות ביטחון הולך ויורד. לפיכך, הוא הוריד את ההמלצות שלו על שמונה חברות ביטחון, ביניהן אלביט מערכות. את אלביט הוא הוריד מ"החזק" ל"מכירה" ואת כל היתר הוא הוריד מ"קנייה" ל"החזק".

לפחות דבר אחד יש לומר לזכותה של וול סטריט והוא שעל כל אחד שחושב כך יש אחר שחושב אחרת, וזה היופי שבמקום הזה שעושה את הדברים מעניינים. ביירון קאלאן ממריל לינץ', גם הוא אנליסט הגנה מוביל, הסביר ששפירו לא עשה את הבדיקות שלו בדרך הנאותה ושהוא רואה את שיא ההכנסה של חברות ההגנה רק ב-2005. שפירו אינו טוען שהחברות לא ירוויחו או שהכנסתן תרד בקרוב. מה שבעצם טוען שפירו זה שהוויכוח הציבורי שיתחיל כעת על תקציבי הביטחון הענקיים יפגע במניות. "יכול להיות", אומר קאלאן, "אבל לא בחברות", ולכן והמסקנה של קאלאן הפוכה משל שפירו.

אם תשאלו אותנו, אז שפירו אינו יודע על מה הוא מדבר ומכמה סיבות. ראשית, סביבת הפעולה של אלביט, בעיקר ישראל, עדיין שונה מזו של ארה"ב. שנית, להשוות את אלביט עם חברות כמו נורת'רופ, ג'נרל דיינמיקס, לוקהיד מרטין, ריית'און או אליינט זה מוזר, בלשון המעטה. גם הפעילות של אלביט מצטמצמת לתחומים צרים בהרבה משל רוב החברות עליהן האיש מדבר. אבל, ולמרות שמניית אלביט עלתה טיפה בסוף אתמול, יכול מאוד להיות שמעז ייצא מתוק והאנליסט של מריל ואחרים יתחילו להציץ טיפה באלביט ואולי יסיקו מסקנות אחרות משל שפירו.

הפרוייקטים של אלביט בתחום האלקטרוניקה הביטחונית אינם מסוג העסקאות של חברות תוכנה או מוליכים שאפשר לשנותן מהיום למחר, וברובם אינם צמודים לתקציבי הביטחון ולבטח לא להרגשת הציבור בקשר לתקציבים הללו. נכון מה שאומרים בסמית בארני בקשר לדברים שקרו בעבר, אבל למה זה קשור לאלביט? השד ושפירו יודעים.

קאלאן טוען שתקציבי הביטחון לא ייפגעו בעתיד הנראה לעין ושום מועמד לא יפגע בהם כל עוד הטרור והמלחמה בו נמצאים במרכז העניינים, ואנחנו נוטים להסכים עם מריל לינץ'. הכי חשוב הוא ששפירו שם את כל התעשייה בסל אחד בעוד ההבדלים בין החברות הכלולות בהורדת ההמלצות כל כך גדולים, שבהחלט יכול לקרות למשל שאכן יקצצו בתקציבי הביטחון אבל יגדילו את תקציבי המלחמה האלקטרונית, ומה אז?

המניה שעשתה את היום אתמול בוול סטריט היתה דווקא מניה של חברת משחקי מחשב ובידור, AKLM) Acclaim Entertainment) שעלתה ב-25% למחיר של 90 סנט. למה עלתה ולמה במחזור של 52 מיליון מניות? כי אתמול היא החלה להפעיל את משחק הווידאו NBA JAM. המניה, שביוני 2002 עמדה על 5 דולרים, ירדה בתחילת השנה לכחצי דולר והתחילה את ספטמבר ב-47 סנט. כלומר, המניה הזו הלכה בניגוד לכיוון הכללי. מדוע? בעיקר בשל ירידה תלולה במכירות וברווחיות ובשל העובדה שהיו"ר החליט למכור מיליון מניות בסוף אוגוסט ובמחיר של אז, כחצי דולר.

מה שמעניין הוא שמאז תחילת ספטמבר יודעים שהמשחק הזה, ה-NBA JAM, עומד לצאת. מדובר על משחק שהוא בעצם חזרה על משחק מאוד פופולרי שהשוק כולו ציפה בדריכות למהדורה החדשה שלו, המתוחכמת שמתואמת לפלייסטיישן ול-XBOX. מי שקנה אתמול את המניה יכול היה לקנות במחצית המחיר עד אמצע ספטמבר בערך, כי הרי כל אחד שמתעסק בתחום היה מודע לכך שבסוף ספטמבר הם יוצאים עם המהדורה החדשה. זה רק מלמד אתכם את נפלאות התבונה בכל מה שקשור לביזנס המוזר הזה של וול סטריט, למה כולם חיכו לאתמול?

זה מזכיר לנו סיפור מימים עברו, שאז השתתפנו בהנפקה ציבורית של חברה מסוימת בישראל שכבר אינה בנמצא, אבל בעליה הצליחו בגדול ולא נזכיר שמות על מנת שאיש חלילה לא ייפגע. אותה חברה, שלא היה בה כלום מלבד חלום יפה שהובטח למשקיעים, הונפקה בימים הכי חמים של תחילת שנות ה-80. כשנפתח המסחר, הסתבר שהביקושים עצומים, משהו כמו ביקוש של 100 מיליון שקל על שווי הנפקה של 5 מיליון. המניה טסה השמיימה ולא היו מספיק מוכרים שיספקו את הביקוש.

בעלי החברה התבקשו על ידי הנהלת הבורסה אז, למכור את מניותיהם למרות שהן היו עדיין "סגורות" כדי "שלא נגיע לאבסורדים מטורפים". הביטו בעלי החברה במסך ובביקוש, והחליטו שלא להיענות לבקשה. המניה עלתה פי 10 לפני שהמסחר הסתיים, ושווי הבעלים, באותו היום, הגיע לכמה עשרות מיליוני דולרים. לימים, כשהסתברה האמת, כאשר הבורסה חזרה לשפיות והמניה ירדה לעשירית ממחיר ההנפקה, שאלנו את הבעלים למה הם לא מכרו ביום הפתיחה. לאחר שהבטחנו לא לספר לאף אחד, הם ענו: "לא תאמין, אבל אז נראה לנו שהחברה באמת שווה את העליות ולכן לא רצינו למכור. חשבנו שהיא תמשיך לנסוק". על זה ועל Acclaim נאמר, "המפסידים הגדולים בוול סטריט הם אלו שבתוך העניינים".

נא לשים לב לתפרון (TFR). המניה עלתה אתמול ב-6.7% ובשקט כבר עלתה בכ-15% בשבועיים האחרונים. לא צריך להתרגש מהעלייה הזו, אבל בהחלט כדאי לעקוב בגלל ההתאוששות הכלכלית מחד והעברת המפעלים לגליל מאידך. נוצר כאן מצב מאוד מעניין של פוטנציאל גידול במכירות מחד וירידה חדה בעלויות מאידך. שמנו לב שאנליסטים רבים בארה"ב מתחילים להמליץ על מניות שמייצגות חברות שעשויות ליהנות מהצמיחה הכלכלית המתחדשת. תפרון היא בטח כזו, רק שאף אנליסט לא עוקב.

אחרי אי.סי.איי (ECIL) עוקבים גם עוקבים. חלק מהעוקבים הם אנליסטים שטעו כל השנים, וחלק הרבה יותר גדול הם משקיעים שנשרפו לאורך השנים וכולם מתפללים להבראת החברה הזאת. אמרנו לכם תמיד, זה הכל ההנהלה, ואם דורון ענבר הוא האיש, אז נגיד לו סליחה על ההשמצות בעבר ונרוץ קדימה, אבל עדיין מוקדם. העגלה עוד לא יצאה, ואם היא יצאה, לא ברור למה היא מחוברת, לסוס או לחמור. במחזור גבוה מאוד עלתה המניה אתמול ב-5.5% למחיר של 4.2 דולרים. נכון עשה האנליסט מיו.בי.אס שלא הזדרז להעלות את ההמלצה כי עדיין כאמור השאלה היא מה גורם לעליות, האם זו אנחת הרווחה שהחברה מתחילה להתייצב או שיפור אמיתי, ואת זה נדע רק לפי התוצאות המעשיות בדו"חות. אגב, מה שקרה לאחרונה באי.סי.איי רק יכול להמחיש להנהלת החברה מה יקרה אם החברה תחזור לרווחיות. הפרמיה שמשקיעים יהיו מוכנים לשלם עבור אמונה בדבר שכזה תהיה הרבה יותר גבוהה מהפרמיה שהם משלמים כעת.

אחרי שקרן אוק העבירה את אחזקותיה בקליקסופטוור (CKSW), הודיעו אתמול שקרן ג'נסיס מכרה את אחזקותיה באודיוקודס (AUDC). הדיבורים על "ניצול העליות במניה" לצורך המכירה של הקרן נכונים, אבל רק בחלקם. האמינו לנו שאם הקרן היתה יכולה להרשות לעצמה, היא לא היתה מוכרת הכל, אבל כפי שכתבנו אתמול בנושא אוק וקליקסופטוור, הקרנות הללו מחויבות, בתוך פרק זמן נתון, למכור את אחזקותיהן, או כאלטרנטיבה, להעביר את המניות לבעלי היחידות, אז אוק החליטה כך וג'נסיס אחרת, זה כל הסיפור. מצד שני, כל הכבוד למשקיעים, שלמרות המחזורים הגדלים, המשיכו להאמין באודיוקודס, וזה נכון גם לאתמול.

תרגיל מעניין לחובבי בורסה יכול להיות בדיקה של אילו קרנות נמצאות היום במצב כמו אוק או ג'נסיס, ולפי זה לנצל מצבים לרכישת מניות. הניסיון שלנו אומר שכאשר קרן מהסוג הזה, קרן הון סיכון, יוצאת ממניה סחירה, זה סימן טוב למשקיעים ולעתידה של המניה כי הוסר הצל הגדול של המכירה. משקיעים מוסדיים, לפיכך, מחפשים מצבים כאלו, להחליף קרנות הון סיכון במניות.

תחשבו על זה כך, נניח שהייתם רוצים לקנות אודיוקודס בתחילת יולי, במחיר דאז, של 4.6 דולרים, ומישהו היה לוחש לכם, "רגע אחד, ג'נסיס מתחילה למכור ויש לה כחצי מיליון מניות כאלו למכירה עד סוף אוגוסט". האם הייתם קונים? בטח שלא. משקיעים אינם אוהבים עננה כזו בשוק.

ב-25 באווסט, לפני כחודש, "התייצבה" אורביט (ORFR.OB) על 42 סנט. היא המשיכה לשמור על המחיר עד שלשום, ומשלשום הוכפל המחיר ל-85 סנט. ברור שהחוזים החדשים עשו זאת, אבל גם היום, ב-85 סנט, שווי שוק של 5 מיליון דולר, עדיין מאוד מעניין לאיסוף, וזה כאמור נכון לכל החברות הזנוחות האחרות.

בעניין זה, האם הודיעו משהו בחברת אי.וי. אס (EVSN) לקראת סוף המסחר אתמול? 109,000 מניות עברו שם בשעה האחרונה, פי 9 כמעט מהממוצע היומי. יכולה להיות כאן מקריות, אבל זה לא מה שנראה לנו. נמתין בסבלנות.

ארוטק (ARTX), שבחמישה ימי מסחר התגלגלו בה כ-22 מיליון מניות, דווקא ירדה אתמול ובמחזור כבד. יכול מאוד להיות שמשקיעים רבים חששו שאולי הסיכויים שהם יצילו את מזרחה של ארה"ב מהפסקת החשמל לא כל כך ריאליים עדיין ואולי משהו אחר. בכל מקרה, זו אינה מניה שאנליסטים ומוסדיים אוהבים כי זה יותר מדי שעטנז, ולכן העליות הפוטנציאליות של חברה כזו מוגבלות. הכנסת הביזנס הביטחוני לצד ההיי-טק לשעבר מקשה מאוד על הערכה של החברה.

הכותב משקיע בניירות ערך שונים, ולכן עשוי להיות לו עניין בחברות עליהן הוא כותב בטור זה. מערכת "גלובס" איננה אחראית לתוכן המאמר ואין לראות בו משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו עקב פעולותיו.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות קלות; ישראכרט זינקה ב-5.5%, אל על ב-3%

ת"א 35 ירד ב-0.2% ● השקל ממשיך להתחזק, הדולר נסחר מתחת ל-3.31 שקלים ● הביטקוין רושם ראלי ● המכסים של טראמפ הקפיצו את מחירי הנחושת בארה"ב ● אנבידיה שוב עושה היסטוריה - נגעה אתמול בשווי שוק של 4 טריליון דולר ● וגם: הענף החם שבאופנהיימר מעריכים שיצמח בחדות

ישראל פריי / צילום: איל יצהר

"מקרה גבולי": הוארך מעצרו של העיתונאי ישראל פריי שבירך על מות חיילים

בית משפט השלום האריך עד יום ראשון את מעצרו של העיתונאי ישראל פריי, שנעצר בחשד להסתה ותמיכה בטרור בעקבות ציוץ ברשת X ● השופטת ציינה כי מדובר במקרה גבולי, ודחתה את בקשת המשטרה להאריך את המעצר בשבוע ● נציב שב"ס הורה להתייחס לפריי כאל אסיר ביטחוני

מתוך ''הבהלה לזהב'', 1925. קולנוען מהשורה הראשונה / צילום: Stern/mptvimages.com

100 שנה ל"הבהלה לזהב": החדשנות הבלתי נדלית של צ'רלי צ'פלין

במאי ושחקן הסרטים האילמים הגיע לשיא אומנותי עם הקומדיה, שמצליחה לחלץ הומור מאחד הנושאים הרציניים ביותר - הרעב ● בסצנות כמו אכילת הנעל המפורסמת הוא הנציח את האיום של רעב קיצוני, ועל הדרך עורר את הזדהות האנדרדוגים

סדאו מודל 3 / צילום: טסלה

טסלה משיקה את מודל 3 עם הטווח הגדול ביותר שלה עד כה ומחיר חדירה אגרסיבי

המכונית מושקת עם תמחור אגרסיבי יחסית של החל מ-228,748 שקל, והיא כוללת את כל השדרוגים שהוכנסו בדור האחרון של הסדרה, כולל זכוכית אקוסטית 360 מעלות, בולמי מתלים מדור חדש ומערכת שמע פרימיום בעיצוב עם 9 רמקולים ומגבר

יער האפשרויות / צילום: אנה בורשטיין

ממקלחת יער ועד מדיטציית מים: ארבע תחנות להורדת הדופק

נביעה סודית שאפשר לצוף בה, סדנת ריפוי באמצעות עצים, התמסרות למים וקונצרט ייחודי ● רגע אחרי הריצה למקלט, אלה המקומות שיעזרו לכם לנשום מחדש ● חגית אברון תופרת יום 

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

אחרי הדרישה של ווליו בייס והפניקס: פריון מבטלת את מנגנון "גלולת הרעל"

המנגנון אומץ באפריל במטרה להדוף ניסיונות השתלטות, ובעלי מניות ישראלים יצאו נגדו ודרשו לכנס אסיפה ולהצביע על ביטולו ● פריון: ההתקדמות בתוכנית האסטרטגית והעלייה בשווי מביאים לכך שאין עוד הצדקה להמשך קיום המנגנון

מרכז אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

מומחים מנתחים: כך יראה המפץ שמתכננת אנבידיה בישראל

מרכז הפיתוח של אנבידיה שיקום בצפון הוא "גיים צ'יינג'ר" לתעשיית ההייטק ● ענקית השבבים עשויה להפוך לאחת המעסיקות הגדולות במשק ולהשפיע על התעשייה כולה ● בכיר בענף: "אנבידיה תביא לכאן ידע ויכולות AI שאין באקדמיה, אלא רק בחברות מסחריות"

אביעד גליקמן / צילום: ויקיפדיה,  רן יחזקאל

היועמ״שית תבחן את חקירת אביעד גליקמן

היועצת המשפטית לממשלה תקיים ישיבה לבחינת זימונו לחקירה של עיתונאי חדשות 13, אביעד גליקמן ● לפי ההודעה, הישיבה תתקיים לפני שתתקבל החלטה, כך שהיועמ״שית משהה בפועל את החקירה - ועשויה שלא לאפשרה בהמשך

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

איך עושים רוורס בפקס? תשאלו את אודי כגן ששוב שולח את ביטוח 9 לפסגה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לטורנדו ולנעמי לבוב ש"עושה בושות" מול השכנים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● דיסקונט מגייס את אינדה גיים, וחוזר להתברג גבוה - מקום שני בזכירות ושלישי באהדה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - Caral Archaeological Zone

המכס האמריקאי שיהרוס ארץ שלמה באפריקה; ואוקראינה נושמת טיפ-טיפה לרווחה

טראמפ מטיל 50% מכס על ברזיל בגלל רדיפת בולסונרו ● מעניש את לסוטו, מן החלשות והעניות ביותר בעולם ● "אנרכיה" מסכנת את אחת הדמוקרטיות המעטות באפריקה ● אוקראינה תקבל את הפטריוטים ● עיר מימי אברהם אבינו נחשפת בהרי פרו ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

צילום: ap, Planet Labs PBC

הלוויין חשף את מה שטראמפ הסתיר: הפגיעה בבסיס בקטאר

צה"ל ושב"כ חיסלו בלבנון את המחבל מחמד שעייב ● סוכל ניסיון הברחת אמצעי לחימה בגבול המזרחי ● סרן רעי בירן ז"ל, בן 21 משורשים, מפקד צוות בסיירת גולני, נהרג בפיצוץ במהלך פעילות ● שני לוחמים נפצעו הלילה בג'באליה בינוני וקל מירי נ"ט לעבר טנק ● חמאס: נתניהו מציב מכשולים בפני הגעה להסכם ● 50 חטופים - 644 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

תיירות / צילום: Shutterstock

השחקן החדש שמנסה להשיג דריסת רגל בשוק התיירות החרדי

חברת הטרוול-טק StarNext בראשות המנכ"ל דרן רוזובסקי נכנסת לשוק התיירות החרדי עם האתר החדש "צייד הטיסות" ● חברת הסייבר ההגנתי דרים סקיוריטי של שלו חוליו ● התקבלה כחברה בקהילת החדשנות של הפורום הכלכלי העולמי ● אירועים ומינויים

הרכישה האחרונה של מיקי מלכה / צילום: איור: גיל ג'יבלי

מהיפר־אינפלציה בוונצואלה לפסגת עמק הסיליקון: המסלול הלא צפוי של השותף החדש בהפועל תל אביב

מיקי מלכה הוא אחד המשקיעים הבולטים בעולם הפינטק, אך הרכישה האחרונה שלו היא דווקא בספורט הישראלי: 15% מהפועל תל אביב בכדורסל תמורת כ־27 מיליון שקל ● את המיומנויות הפיננסיות שלו רכש כילד בוונצואלה, ששימשה עבורו מעבדה חיה להבנת ערך הכסף ולניהול סיכונים ● מאז הספיק להקדים את מגמת הקריפטו, להציל את רובין הוד מקריסה ולהקים קרן לשימור יצירות NFT

עשור למתווה הגז / צילום: ap

עשור לסוגיה שפילגה את ישראל: האם "שוד הגז" הפך ל"נס כלכלי"?

עשור חלף מאז יצא לדרך מתווה הגז שעורר סערה, ונדמה שמרבית תחזיות האימה התבדו ● חזרנו לשחקנים הבולטים כדי להבין אם ה"שוד" אכן הפך ל"נס" ● וגם: בדיקת גלובס מגלה כי עתודות הגז צפויות להכניס למשק לפחות 300 מיליארד שקל, סכום שנראה במקור כמעט דמיוני

עמוס תמם בפרסומת של בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בנק הפועלים נפרד מעמוס תמם. מי הן הפרזנטוריות החדשות?

אחרי ארבע שנים עם הפרזנטור עמוס תמם, את הקמפיינים של בנק הפועלים יובילו כעת השחקנית ליאת הר לב, שמוכרת בעיקר מ"ארץ נהדרת", והילה קורח, לשעבר מגישת חדשות 13 וכיום מנחת "המרדף" בכאן 11

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

האם ישראל מוכנה למהפכת הרכבים החשמליים?

הממשלה קבעה יעד: עד 2030, 100% מהרכבים הנמכרים יהיו חשמליים ● קצב החדירה לשוק מרשים, אבל הפוליטיקאים לא ממהרים להכין כראוי את המדינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי היערכות המשק למעבר לתחבורה חשמלית

שיפוצים / צילום: מד''א

הוויכוח על הכסף הגדול: מי ישפץ את עשרות אלפי הדירות שנפגעו?

הממשלה החליטה על תוכנית שבה הקבלנים הגדולים הם שיהיו אחראים לשיפוץ הדירות שנפגעו במבצע "עם כלביא" ● יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב, זועם: "יש כאן קומבינה על קומבינה. בסוף הקבלנים יעסיקו את קבלני השיפוצים ויגזרו קופון" ● בממשלה טוענים בתגובה: "יש עבודה לכולם" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

זירת שריפה שפרצה בעקבות תקיפה רוסית על תחנת חשמל באוקראינה / צילום: ap, Alex Babenko

רוסיה שיגרה על אוקראינה 728 כטב"מים במכה. כך איראן עזרה לה

התקיפה האחרונה כללה יותר כטב"מים בלילה אחד, מאשר כל הכטב"מים שרוסיה השתמשה בהם במשך חודש שלם בשנה שעברה

בארה"ב מתפעלים מישראל וטוענים - זה ההישג הגדול שלה באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך ישראל הצליחה לחסל 16 מדעני גרעין איראניים, בארה"ב מתפעלים מההישגים של ישראל מול איראן, ורוג'ר ווטרס תמך בארגון פרו-פלסטיני שהוצא מחוץ חוק בבריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

יש לכם קרן השתלמות? בעבר היא הייתה שווה הרבה יותר

הבורסה עולה, אבל ההטבה בקרן ההשתלמות נשחקת ● מודי'ס מוצאים שוב סיבה למה לא ● והדיבורים על משבר חוקתי כבר התממשו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק