גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיעים מהססים, השוק תקוע

מחיר הנפט המשיך להיחלש אתמול והירידות האחרונות בשווקים יצרו מחירים נוחים יותר. המדדים פתחו אמנם את יום המסחר בעליות, אבל בהמשך היום הן נחלשו, כך שהדאו ג'ונס נסגר בעלייה קלה והנאסד"ק מעט ללא שינוי

האם לרכישה של סנגארד (SDS) הייתה השפעה חיובית על השוק? האם לעובדה שאתמול לא היו בכלל חדשות מאקרו כלכליות יש השפעה יותר חיובית מאשר כשיש הודעות חיוביות? האם העובדה שהתשואות על האג"ח המשיכו לטפס יש לפתע אפקט חיובי על הבורסה? האם למה שקורה ב-AIG יש אפקט חיובי? ואולי למה שקורה ב-GM? אז מה העלה את המדדים? מניות כמו בואינג, AIG ושכמותן, כל הכבדות שירדו חזק לאחרונה, התגלו אתמול כ"הזדמנויות קנייה" למשקיעים שאינם מתייחסים לתקשורת.

"מה התחזיות שלכם לשבועות הבאים?" שאל המנחה של רשת פוקס כמה מנהלי השקעות בארה"ב. "התחזיות לטווח הקצר הן הדבר הקל ביותר כרגע, More of the same", ענה אחד המנהלים מקבוצת מאריו גאבלי, "לנו זו חגיגה של ממש בגלל כל המשברים שיוצרת וול סטריט".

גאבלי, וכמוהו קארל אייקן ו-וורן באפט, משחקים אותה בגדול בימים אלו, הם חיים היטב במשברים. מה אמר באפט לפני כחצי שנה? "הכול יקר, אין במה להשקיע". אמר ועשה שורט ענקי על הדולר. אגב, העלייה הנוכחית בדולר אינה בדיוק בהתאם לתורת הכלכלה.

ימים לא קלים נכונו למשקיעי המניות ולא רק להם. משקיעי איגרות החוב ניצבים גם הם בפני דילמות רבות וכך גם כל המשקיעים האחרים, אפילו משקיעי חומרי הגלם, הנפט והזהב, כולם במבוכה. להשקיע בימים אלו זה לא דבר קל והמעניין הוא שזה לא בגלל שאין הזדמנויות השקעה אלא בעיקר בגלל שצופים שיהיו הזדמנויות טובות יותר. תלוי בעצם איך המשקיע מסתכל על מה שבאמת קורה במיין סטריט. ישבנו עם סטיבן וכמה חברים ביום שישי וכולם מסכימים שאם כולם יסכימו על מה שקורה במיין סטריט, לא יהיו בעיות. "הבעיה היא", אומר סטיבן, "שגם על זה לא מסכימים".

שלושה זוגות עיניים עוקבים אחרי מה שקורה במיין סטריט, בכלכלה האמריקנית והגלובלית: זוג העיניים של מיין סטריט עצמה, זוג העיניים של וול סטריט וכמובן זוג העיניים של האקדמיה.

במיין סטריט הדברים נראים הרבה יותר פשוטים מאשר בוול סטריט ולבטח פשוטים יותר מאשר באקדמיה. במיין סטריט חייבים להגיב על ההתפתחויות מיד, אין זמן לתיאוריות ולחלומות. האם להשקיע בפיתוח ובייצור של מערכת זו או אחרת? האם לקנות חומרי גלם למלאי או להמתין לירידות מחירים? מיין סטריט זה המציאות. ממיין סטריט רואים כלכלות צומחות לרוחבו ולאורכו של הגלובוס. ממיין סטריט רואים ביקושים שהולכים וגדלים. במיין סטריט משוכנעים שהאינפלציה תתגבר, אבל איש אינו יכול לומר עד כמה ובאיזו עוצמה. כלומר, אם ההשקעות היו נעשות על בסיס הלוך המחשבה במיין סטריט, הדבר היחיד שכולם היו מסכימים עליו הוא שאסור כרגע לקנות אג"ח כי מכל איתותי הכלכלה היחיד שנראה פחות או יותר בטוח הוא שהבנק המרכזי יעלה את הריביות וזה יפגע במחירי איגרות החוב.

מנקודת המבט של מיין סטריט המניות שכרגע מעניינות יותר הן של חברות שמצד אחד יכולות להעלות מחירים ומצד שני מחלקות דיבידנד. במילים פשוטות, במיין סטריט מסתכלים על המצב המתפתח, שוקלים דברים אמיתיים, צופים בנתונים כמו תעסוקה, תפוקה תעשייתית וכל שאר האינדיקטורים של התעשייה. מנסים לפענח מה קורה בתחום הנדל"ן ושואלים להיכן הולכים מחירי הנפט וכמובן חומרי הגלם האחרים.

אפשר לראות בבירור את הבדלי הגישה בין שלושת זוגות העיניים בתחום הנדל"ן. במיין סטריט משקיעים בגדול (כך מראות העובדות בשטח), האקדמיה מתווכחת כבר שנתיים אם הנדל"ן הוא "הבועה של המאה ה-21" או שהתופעה שאנחנו עדים לה בנדל"ן האמריקני היא תהליך ארוך מאוד של התאמה בין כמה סוגי ביקושים. בוול סטריט התייאשו מזמן מלקבל החלטה בנושא הזה. תשאלו שני אנליסטים בוול סטריט לגבי עתידן של הרי"טים ותקבלו ארבע תשובות שונות. אבל כל המומחים בוול סטריט ובאקדמיה יודעים לענות בחדות ובתקיפות שההתפוצצות בנדל"ן, כשתגיע, תהיה לא פחותה מהתפוצצות בועת האינטרנט. תשאלו קבלנים וסוכני נדל"ן ואלו יצביעו על מה שקורה היום בביקושים למוצרים שלהם. "עובדה", הם טוענים, "מכירות בתים חדשים, ישנים והתחלות בנייה רק מתגברים בעוד אתם, המומחים באקדמיה והאנליסטים, הזהרתם מפני התפוצצות הבועה כבר לפני שנתיים". זו, מבחינתם, התשובה.

המצב הנוכחי מזכיר לנו את סוף 1996. גם אז נחלק עולם ההשקעות לשלוש נקודות השקפה, זו של מיין סטריט, זו של וול סטריט וזו של האקדמיה ובדיוק כמו היום, גם אז ניצח על המחלוקות אלן גרינספן. תבדקו ותגלו עד כמה היו הדעות חלוקות גם אז ומה קרה לאחר מכן, ארבע שנות גאות במניות וגאות באג"ח, ואתם יודעים מה, גם אז שמענו ניצנים של ויכוח על בועת הנדל"ן.

בכל מקרה, גרינספן, המומחה הגדול מכולם, האיש שחייב לערבב את הדעות של מיין סטריט, וול סטריט והאקדמיה ולצאת עם מסקנות מעשיות, הוא שטבע אז את הסיסמה, "נפיחות מוגזמת" על המניות בנובמבר 1996.

אז מה אנחנו אומרים, שכדאי לרוץ ולקנות מניות ואג"ח? חס וחלילה, אנחנו רק מציינים עובדות ואיש הישר בעיניו יעשה כי שום מומחה לא יודע טוב יותר ממך או ממני. בעולם שבו הרכילות היא העובדות ולעובדות אין התייחסות מלבד כרכילות מה יש להתייחס לאקדמיה ולחלומותיה של וול סטריט? איך שלא יהיה, הדברים שמפחידים את כל עולם ההשקעות ולא משנה באיזה עיניים מתבוננים הם ממשלת ארה"ב וגירעונותיה, הדולר והאינפלציה. הבעיות הללו ממלאות כותרות ולבעיות הללו, כרגע, אין תשובה, ולכן המשחק בוול סטריט הפך למשחקם של ספקולנטים וסחרנים בעיקר.

מה קורה בסרגון ? 4 מתוך 5 אנליסטים ממליצים לקנות כאשר 3 מתוכם ממליצים ב"קנייה חזקה". האחרון שהצטרף באמצע פברואר, אונטרברג טובין, המליץ גם הוא בקנייה והמניה יורדת. כמו רבות ממניות הטכנולוגיה הישראליות גם המניה הזו עלתה משפל של 92 סנט בספטמבר 2002 לשיא של 8.7 דולר בינואר 2004. אז החלה לרדת וירדה עד מתחת ל-4 דולר בקיץ 2004. אז שוב החלה בעלייה, לרמה של 6.9 דולר בסוף דצמבר 2004 ומאז היא יורדת, 28% מתחילת השנה. שנת 2004 הייתה שנת שיא לחברה. היא עברה מהפסד לרווח, הגדילה מכירות לכמעט 55 מיליון דולר, כ-60% לעומת 2003, והרווח למניה ב-2004 הגיע ל-6 סנט בהשוואה להפסד של 33 סנט ב-2003. המצב ברבעון האחרון של השנה שעברה אפילו טוב יותר.

בתחילת פברואר האחרון נתן שרגא כץ, נשיא ומנכ"ל החברה, סיכום והנחיות כה אופטימיות שנראה היה שהמניה צפויה לפרוח. כץ רואה את המשך ההצלחה גם ב-2005 וכך רואים זאת גם האנליסטים, אז למה המניה יורדת?

הסיבה העיקרית קשורה לשינוי הפסיכולוגי בתחום ההערכות שעבר על וול סטריט. לדוגמה ראו את אלווריון וכוכבות אחרות בתחום מ-2003, כולן מתקשות לחזור לימי הזוהר של 2003. מהרגע שברור היה שהחברות הללו עוברות לרווח חזרו החששות וההיסוסים, וכאשר זה קורה, אז חברה כמו סרגון נראית יקרה ב-6 כאשר ב-8 הייתה זולה, ואילו אלווריון נראית יקרה ב-10 כאשר ב-17 נחשבה כזולה, ככה זה בוול סטריט. הקונסנסוס לגבי התוצאות ב-2005 מצביע על ממוצע של רווח של 20 סנט למניה ורווח של 34 סנט למניה ב-2006. אז אם מה שאנחנו רואים בנתונים שידועים עד כה זה העובדות, אז כל מחיר מתחת ל-5 נראה מאוד מעניין להשקעה במניה הזו.

הלת'קר נוסדה בשנת 1988 כחברה לקיטים דיאגנוסטיים ומי לא היה מעורב בה לאורך הדרך? לא נזכיר שמות, אבל רבים מהשמות הידועים בקהילייה הפיננסית הישראלית של סוף שנות ה-80 היה קשור בדרך זו או אחרת לקבוצה. מאז ומעולם הייתה החברה מסובכת להבנה. אתמול זינקה המניה ביותר מ-34%. מה יש בהלת'קר הוותיקה שיכול לגרום למניה להתפרץ לפתע? ובכן, יש בה הכול ואין בה כלום. החברה מעורבת בתחומי הביוטכנולוגיה, מדעי הטבע ואפילו בגנום וזה מצוין עדיין לייצור חלומות בוול סטריט, אבל מבחינת הביזנס זה לא משהו שאפשר להתפאר בו אחרי כל כך הרבה שנים של פעילות, בכל זאת, חברה שמוכרת בכ-12 מיליון ומרוויחה משהו נסחרה בשווי של כ-5.5 מיליון דולר עד שלשום. מישהו עוד יכול לבוא ולומר שהמחצית השנייה של 2004 (הם פירסמו רק מחצית ראשונה עד כה) הייתה פיצוץ והחברה עוברת לרווח גבוה, והרי ראינו מה שהודעה כזו עשויה לעשות למניות קטנות.

לא שאנחנו חושבים שיש קשר לאלטק , אבל 5.5 מיליון דולר שווי שוק זה כלום בימינו ושני סחרני יום בינוניים בארה"ב יכולים בקלות לגרום להכפלת הערך הזה. אלטק המשיכה במרוץ המטורף מעלה ובינתיים אין שום ידיעה מדוע ולמה. המניה הזו כבר עלתה בלמעלה מ-241% בארבעה ימים של מסחר ובמחזורי ענק לעומת הממוצע בה.

יחד עם זאת, כדאי לכולנו להסתכל שוב על דלתא 3 שעלתה מ-2 דולר ל-7.04 (252%), אפילו יותר מאלטק. נכון, אצלה זה לקח חמישה חודשים והמחזורים היו נמוכים יותר (כנראה התפרשו לאורך זמן), אבל גם בדלתא שאלו כולם מה הסיפור. שם הסיפור התבסס על ה-VOIP ועל ההסכם עם SBC ו-וורייזון הענקיות. דלתא נמצאת היום ב-3.3 דולר, ירידה של 53% מלמעלה וזה קרה בתוך חודש בדיוק. נא לקחת זאת לתשומת לבכם כשאתם רודפים אחרי אלטק וזאת למרות שאנחנו באמת מקווים שיש כאן סיפור ענק.

האם לנאופטיקס הולכת לסיבוב נוסף? קראנו את הכתבה על איזיצ'יפ בתחילת השבוע ב"גלובס" ואנחנו מכירים את החברה מיום הנפקתה ועוד קודם לכן. כמובן שלנאופטיקס 2005 אינה זו של 1988. היום איזיצ'יפ זה הסיפור הגדול, בכך אין ספק, אבל "להשאיר את אינטל מאחור"? זו כבר טיפה של יומרנות. איזיצ'יפ בשטח לא מהיום ואם אינטל אכן הייתה חוששת שתישאר מאחור, היא לבטח הייתה מציעה 200 מיליון ולוקחת, אבל עד כמה שלנו ידוע, אינטל מודעת למעבד ולטכנולוגיה וידוע לנו שהיא גם עוקבת, ומן הסתם באינטל עדיין לא בטוחים שזה אכן הדבר הגדול כפי שמבטיח לנו גורו הטכנולוגיה ג'ורג' גילדר. נכון, הטכנולוגיה של איזיצ'יפ עדיין מקדימה את זמנה ולכן המכירות מתעכבות, אבל אחרי מה שעברנו בתחום הטכנולוגי בחמש השנים האחרונות היינו אומרים שבשלב הנוכחי יפה השתיקה, במיוחד להנהלה, ועדיף להמתין. לא קל להשאיר חברות כמו אינטל מאחור. *

הכותב משקיע בניירות ערך שונים ולכן עשוי להיות לו עניין בחברות עליהן הוא כותב בטור זה. מערכת "גלובס" אינה אחראית לתוכן המאמר ואין לראות בו משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו עקב פעולותיו.

עוד כתבות

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

האם ישראל מוכנה למהפכת הרכבים החשמליים?

הממשלה קבעה יעד: עד 2030, 100% מהרכבים הנמכרים יהיו חשמליים ● קצב החדירה לשוק מרשים, אבל הפוליטיקאים לא ממהרים להכין כראוי את המדינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי היערכות המשק למעבר לתחבורה חשמלית

פרופ' שי דוידאי, בשיאן של ההפגנות באוניבריסטת קולומביה, בשנה שעברה / צילום: Reuters, Katie Smith

"תחקרו, אבל לא תשתיקו אותי": פרופ' שי דוידאי, שנלחם למען ישראל באוניברסיטת קולומביה, עוזב

דוידאי היה אחד הקולות הבולטים בקולומביה למען ישראל ובטיחות הישראלים והיהודים בקמפוס בזמן המחאות הפרו־פלסטיניות ● האוניברסיטה השעתה אותו ופתחה נגדו חקירה שנמשכה מעל שנה, אך זו נסגרה ללא ממצאים, ודוידאי החליט להתפטר: "היה לי חשוב לומר שאני לא עוזב כדי לחפש הזדמנויות, אלא כי אני לא רוצה להיות פה"

בארה"ב מתפעלים מישראל וטוענים - זה ההישג הגדול שלה באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איך ישראל הצליחה לחסל 16 מדעני גרעין איראניים, בארה"ב מתפעלים מההישגים של ישראל מול איראן, ורוג'ר ווטרס תמך בארגון פרו-פלסטיני שהוצא מחוץ חוק בבריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

משה פתאל / צילום: דוברות משרד הביטחון

מתכנן מערך ההגנה האווירית: "ההישגים מעבר לציפיות, אבל איומי העתיד כבר כאן"

משה פתאל, שעומד בראש מנהלת חומה במשרד הביטחון, פגש לראשונה את מערכת החץ לפני כמעט 30 שנה, אז לא האמין שישראל תצטרך להשתמש בה ● כעת, אחרי שהמערכת הפגינה ביצועים חסרי תקדים במהלך הלחימה עם איראן, פניו קדימה להתמודדות עם האיום ההיפרסוני ● מה נדרש כדי לשמר את היתרון של ישראל בתחום?

מלגו ומלבר / צילום: רן בירן

השעות המתות של המסעדות נהפכו לשעות הכי יציבות

המלחמה דחפה יותר ויותר מסעדות להפוך את ההפי האוור (16:00-19:00) לשעות פעילות, מניבות ושמחות מאוד - להן ולסועדים

השקל מתחזק בחדות מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק מול הדולר. האם הוא יגיע לרמה של 3 שקלים?

התיסוף החד של השקל מול המטבעות הזרים ממשיך גם הבוקר, כאשר שער הדולר-שקל נסחר מתחת לרמה של 3.31 שקלים ● הכלכלנים הבכירים מסבירים מה עומד מאחורי המגמה, האם היא תימשך, ומה הסיכוי שהדולר יגיע לרמה של 3 שקלים

סניף בנק UBS / צילום: ap, Sang Tan

הצניחה המפתיעה בדולר הובילה את הבנק השוויצרי לפצות לקוחות על הפסדי עתק

בנק UBS השוויצרי יפצה לקוחות על הפסדים של מאות מיליוני דולרים כתוצאה משימוש במכשיר פיננסי ששווק להם, שהתבסס על שער הדולר־פרנק ● ההפסדים נרשמו אחרי שהדולר צלל בשל הכרזת טראמפ על מלחמת סחר ● הבנק: הפיצוי יוענק כ"מחווה של רצון טוב"

דונלד טראמפ ומארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מכריז על מכס של 35% על יבוא מקנדה החל מה-1 באוגוסט

"במקום לשתף פעולה עם ארצות הברית, קנדה השיבה במכסים משלה", כתב טראמפ לראש ממשלת קנדה, מארק קרני, במכתב שפורסם ברשת Truth Social ● עוד מאיים טראמפ, על פי דיווח ב-NBC, בהטלת מכסים גורפים של 15% או 20% על רוב שותפות הסחר של ארה"ב

מתוך ''הבהלה לזהב'', 1925. קולנוען מהשורה הראשונה / צילום: Stern/mptvimages.com

100 שנה ל"הבהלה לזהב": החדשנות הבלתי נדלית של צ'רלי צ'פלין

במאי ושחקן הסרטים האילמים הגיע לשיא אומנותי עם הקומדיה, שמצליחה לחלץ הומור מאחד הנושאים הרציניים ביותר - הרעב ● בסצנות כמו אכילת הנעל המפורסמת הוא הנציח את האיום של רעב קיצוני, ועל הדרך עורר את הזדהות האנדרדוגים

מפעל אינטל בישראל שנמצא בתהליכי בנייה / צילום: אינטל

מאז הקפאת בניית המפעל הבא של אינטל: מספר עובדי הבניין הצטמצם בחצי

התוכנית המקורית של אינטל לבנות בקריית גת מפעל שבבים בהוצאה של 25 מיליארד דולר, מתוכה 3 מיליארד בסיוע ממשלתי - לא יוצאת לפי שעה לפועל ● לגלובס נודע כי במקביל לפיטורי העובדים במפעל אינטל הקיים בקריית גת, מספר עובדי הקבלן שהועסקו בבינוי המפעל החדש ירד מאז השיא ב־2024 מ־5,500 לכ־2,000 עובדים כיום

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

איך עושים רוורס בפקס? תשאלו את אודי כגן ששוב שולח את ביטוח 9 לפסגה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לטורנדו ולנעמי לבוב ש"עושה בושות" מול השכנים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● דיסקונט מגייס את אינדה גיים, וחוזר להתברג גבוה - מקום שני בזכירות ושלישי באהדה

מרכז אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

מומחים מנתחים: כך יראה המפץ שמתכננת אנבידיה בישראל

מרכז הפיתוח של אנבידיה שיקום בצפון הוא "גיים צ'יינג'ר" לתעשיית ההייטק ● ענקית השבבים עשויה להפוך לאחת המעסיקות הגדולות במשק ולהשפיע על התעשייה כולה ● בכיר בענף: "אנבידיה תביא לכאן ידע ויכולות AI שאין באקדמיה, אלא רק בחברות מסחריות"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

למה ביטלה השכנה של ישראל עסקת ענק לרכישת מטוסי קרב?

עפ"י פרסומים איראניים, הם הצליחו ליירט כ־8 מל"טים ישראלים במלחמה ● חברת הרחפנים הישראלית שפיתחה במלחמה טכנולוגיות לסריקת מנהרות ומבנים בעזה, מתרחבת כעת גם בארה"ב ● שורת ליקויים הביאו את מצרים לבטל את עסקת רכש מטוסי סוחוי 35 מרוסיה ● הסעודים השלימו את מבצוע מערכות ה־THAAD שרכשו בארה"ב ב־15 מיליארד דולר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עשור למתווה הגז / צילום: ap

עשור לסוגיה שפילגה את ישראל: האם "שוד הגז" הפך ל"נס כלכלי"?

עשור חלף מאז יצא לדרך מתווה הגז שעורר סערה, ונדמה שמרבית תחזיות האימה התבדו ● חזרנו לשחקנים הבולטים כדי להבין אם ה"שוד" אכן הפך ל"נס" ● וגם: בדיקת גלובס מגלה כי עתודות הגז צפויות להכניס למשק לפחות 300 מיליארד שקל, סכום שנראה במקור כמעט דמיוני

פגיעת הטיל האיראני במפעל בזן. הכל מסובך / צילום: ap, Ariel Schalit

מי שרוצה לפנות את מאגרי הנפט מחיפה, צריך למצוא קודם לאן

הטיל האיראני שפגע בבזן אולי הגביר את תחושת הדחיפות של הזזת המפעלים מחיפה, אבל השאלה הגדולה היא להיכן ● אף אחד לא רוצה מזהם בחצר שלו, ועוד אחד ששם אותו על הכוונת של האיראנים ● וכמובן שהמתקנים באים על חשבון בנייה של שכונות חדשות

בני  לנדא / צילום: עינת לברון

ביהמ"ש אישר: הקפאת הליכים בחברת הדפוס של בני לנדא

התקבלה בקשתה של לנדא דיגיטל פרינטינג להקפיא תביעות של נושים נגדה עד סוף אוגוסט, על-מנת לאפשר לה לגבש הסדר חוב ● ביהמ"ש מינה מנהלי הסדר לחברה, אשר נקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל – רובם למשקיעים שהעניקו לה הלוואות

זאב אלקין, הימין הממלכתי הבוקר הזה, כאן ב', 12.6.25 / צילום: ראובן קופיצ'נסקי

איום בלי שיניים? המספרים שמאחורי הסנקציות במתווה לגיוס חרדים

חוק הגיוס שעל הפרק כולל גזירות דרקוניות על חרדים שלא יתגייסו ● ביניהן: איסור הוצאת רישיון נהיגה, אי־סבסוד לימודים אקדמיים וביטול העדפה מתקנת בשירות המדינה ● אלא שצלילה לנתונים מגלה שרק מיעוט של אנשים יושפע מכך, ויש ספק לגבי האפקטיביות של הצעדים

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר ושאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: רפי קוץ, שלומי יוסף

ההפרטה תשוב לשולחן? חילופי מהלומות בין נמל אשדוד לרשות החברות

עימות חריף התלקח לאחרונה בין יו"ר נמל אשדוד לרשות החברות ● בהמשך הצטרף הממונה על השכר, והמאבק ירד לפסים אישיים וחשף מחלוקת אמיתית: האם לנמל יש זכות קיום ללא הפרטה

משאית של אמזון פריים בארה''ב / צילום: Shutterstock

אמזון הרחיבה את ה"פריים דיי" ל-4 ימים, אבל לישראלים יהיה קשה ליהנות ממנו

ימי הקניות של אמזון פריים, ה"בלאק פריידיי" של הקיץ, מתקיימים השבוע ויימשכו לראשונה ארבעה ימים ● ההערכות מדברות על מכירות שיא, אבל מדיניות המכסים החדשה פוגעת בעומק המבצעים ● והישראלים יגלו שממילא עלות המשלוח מבטלת לא פעם את פער המחירים

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - Caral Archaeological Zone

המכס האמריקאי שיהרוס ארץ שלמה באפריקה; ואוקראינה נושמת טיפ-טיפה לרווחה

טראמפ מטיל 50% מכס על ברזיל בגלל רדיפת בולסונרו ● מעניש את לסוטו, מן החלשות והעניות ביותר בעולם ● "אנרכיה" מסכנת את אחת הדמוקרטיות המעטות באפריקה ● אוקראינה תקבל את הפטריוטים ● עיר מימי אברהם אבינו נחשפת בהרי פרו ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם