גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השלדים קמו לתחייה, האם הם יתחילו ללכת?

דיו ייחודית, חסה ללא מגע יד אדם, השתלת איברים שמקורם בוולדות חזירים וטכנולוגיה אינטראקטיבית להימורים ממוחשבים הם בין המוצרים שמפתחות החברות הישראליות האלמוניות בוול סטריט שסקרנו במדור. עכשיו נשאר לראות: מי תגשים את ההבטחה * כתבה אחרונה בסדרה > גתית פנקס

בספרי הלימוד, הדרך הנכונה להגיע לכסף הציבורי, היא כזו: יש לכם רעיון מוצלח? יפה. עכשיו תתחילו לגלגל אותו כמה שנים. תבנו תוכנית עסקית, תקימו חברה, תגייסו קצת כסף, תביאו את החברה למכירות ולרווחים, תגדילו את ערכה ותנפיקו אותה בבורסה. אם הרעיון מבטיח במיוחד, יש גם מודל ביניים: וול-סטריט מוכנה לקבל גם הנפקות של חברות לא רווחיות, אך רק אם הרווחיות נראית באופק, אם אפשר שההשקעה תתברר כ"מכה". ההיגיון שמאחורי דרך החתחתים הזו הוא האמונה שהמשקיעים לא קונים הכול. קשה לשכנע אותם, הם מחכים שחברות יוכיחו את עצמן.

ובכן, בדיקת מציאות קטנה. היום, כל אחד כמעט יכול להנפיק. זה לפחות הרושם העולה מסדרת הכתבות שפירסמנו כאן בשבועות האחרונים, שכללה 16 חברות ישראליות שהגיעו לוול-סטריט בשנים האחרונות באמצעות מיזוג לשלד בורסאי, חלקן אנונימיות לחלוטין.

זה לא פשוט להפוך לחברה ציבורית, בטח לא בשלבים מוקדמים של החיים, ויש לאזן כאן בין שני גורמים המשפיעים על החברה: האחד הוא הרצון לגייס כספים. בדרך כלל החברה נכשלה בכך קודם, או נתקלה בהצעות להשקעות נמוכות ביותר, תמורת אחוזים עצומים מהחברה. קרנות הון סיכון, למשל, לא מזדרזות לשים כסף על חברות בתוליות כל כך. אולם עם כל הרצון לגייס, הגורם השני שיש לקחת בחשבון הוא עד כמה מכביד יכול להיות המעבר לסטטוס של חברה ציבורית: לא פשוט לעמוד בקריטריונים של רשות ני"ע האמריקנית. יש להקדיש לכך זמן ניהולי ניכר ומשאבים כספיים.

חלק מן החברות שסקרנו הגיעו לוול-סטריט בשלבים מוקדמים כל כך, עד שאם מדובר על חברות תרופות הן נמצאות עדיין בשלב הקליני, חברות טכנולוגיות רק הוכיחו היתכנות של הטכנולוגיה שלהן ולאחרות הדרך למכירות ארוכה ורבה. בשבוע שעבר סיכמנו את דרכן של שמונה מן החברות שהצגנו והשבוע מוצג כאן סיכום של שמונה החברות הנותרות. תוכלו לשפוט לבד, האם מישהי מהן תוכל אי פעם להגיע להצלחה של ממש, ולהשיג את היעדים אליהם היא מקווה להגיע.

חלקי חילוף עצמיים לגוף

חברת בריינסטורם סל מפתחת תרפיה תאית עבור חולי פרקינסון ומחלות נוירולוגיות אחרות. הטכנולוגיה שלה גורמת להתמיינות תאי מח עצם לתאי עצב, שאמורים לדעת לייצר את החומר החסר. בריינסטורם סל נמצאת בשלב זה בפרה-קליניקה, ולדבריה היא הוכיחה כי אצל עכברים וחולדות הטיפול שלה עובד. החלום הוא לקחת תאי מח עצם, למיין אותם ולהשתילם בתהליך כירורגי, כך שהגוף ישתמש בתאיו שלו כדי לייצר חלקי חילוף. הניסויים הקליניים, מקווים בחברה, יחלו בעוד שנתיים, ב-2007, אחרי סיום הניסויים בקופים. את החברה מנהלת כיום ד"ר יפה בק, שותפה בעבר לייסוד חברת די-פארם ומנהלת פיתוח מדעי בסאביינט.

"יש לנו סיכון בכל שלב, כמו למשל כישלון אצל הקופים", אומרת בק. "אני חושבת ששווי השוק שלנו כיום סביר בהתייחסות לפוטנציאל שלנו. ברור לך שאני רואה את עצמנו בעוד מספר שנים בשווי גבוה הרבה. כאשר ניכנס לשלב הניסויים הקליניים בבני אדם, אני מאמינה שנגיע אפילו לשווי של מאות מיליוני דולרים".

כל מה שיש על החיילים

דיפנס היא חברה ותיקה בתעשייה. נכון יותר לומר שהחברות הבנות שלה הן הוותיקות, שכן דיפנס היא חברת אחזקות העוסקת בתחום של מיגון בליסטי אישי. החברות הבנות העיקריות שלה הן אקספורט ארז, מאיוטקס ואחידטקס. אקספורט ארז, החברה העיקרית בקבוצה, נוסדה ב-1983 והיא מייצרת אוהלים, אפודי מגן וציוד מחלקתי שונה. אחידטקס היא הוותיקה ביותר, הוקמה כבר ב-1956, ונרכשה על ידי אקספורט ארז לפני כארבע שנים. החברה מתמחה בייצור כיסויים לאחסנה יבשה, רצועות הרמה וכיסויי רכב והיא מייצרת אף טפט בליסטי שמודבק על קירות חדרים לצורך חיסונם מפני קריסת קירות וחדירת רסיסים.

בתקופה הקרובה, מתכוונת דיפנס לגייס מיליוני דולרים בודדים ובזכות המזומנים הללו, לפתח את השוק האמריקני שלה. ההכנסות של החברה הסתכמו ב-2004 ב-12 מיליון דולר והרווח התפעולי היה 873 אלף דולר. ברוך טוש, נשיא החברה, אומר כי "לגבי 2005, אפשר לדבר על שיעור צמיחה ריאלי בהכנסות של כ-25%, תוך שמירה על רווחיות (כלומר, ל-15 מיליון דולר, ג.פ.). השמירה על רווחיות חשובה אצלנו יותר מצמיחה, אך אני מאמין שתוך חמש שנים נגיע להכנסות של 40-50 מיליון דולר לפחות".

זאב ברונפלד, לא רק בת"א

חברת גאמאקן היא גלגול מחודש של חברת ARP ביומד, שפעילותה הוקפאה לפני שלוש שנים בעטיו של מחסור חריף במזומנים. החברה שבה לחיים ב-2004. זאב ברונפלד, מי שעשה לו למנהג לרכוש שלדים בורסאיים וליצוק לתוכם פעילויות שונות - גם בתל אביב ביצע זאת מספר פעמים - הוא זה שרכש את ARP ביומד מבעלי המניות הקודמים, יחד עם ורד קפלן, ויצר את גלגולה הנוכחי. ברונפלד, נזכיר, חבר לאייל שרצקי, גל ארז ומני מור, וביחד הם כבר ביצעו פעולות דומות בטים.די.סי.אל התל אביבית וארית מערכות. גם בחברת ביוסל הוא מעורב.

בגאמאקן מקווים להתחיל בקרוב את השלב ה-II בניסויים קליניים, במוצר שאמור למסחר חיסון נגד סרטן. החיסון יהיה מבוסס על חומר בשם IVIg, שהוא אוסף נוגדנים ופקטורים של קרישה הנמצאים בפלזמה. התקווה היא שהחומר הזה יוכח כעוצר את הידרדרות מחלת הסרטן ומניעת גרורות. "בשביל חברת סרטן שנכנסת לשלב II בניסויים הקליניים, מתנהלת בצורה יעילה ואינה בזבזנית, אני מאמין ששווי השוק שלנו הוא נכון", אומר דן גלוון, המנכ"ל.

תשובה מכר, עצמון עוד בפנים

איש העסקים יצחק תשובה מכר באחרונה את אחזקותיו בחברה, אבל מנהליה של אינקשור מרחובות מקווים כי בכל זאת למניה יש פוטנציאל לעליות. חברת אינקשור הוקמה ב-1995 כספין אוף של סופרקום (סימול: SPCBF). החברה הקימה מערך של חברות סטארט-אפ פנימיות שאמורות היו להבטיח את צמיחתה העתידית ומאוחר יותר לצאת להנפקה. אצל אינקשור זה אכן קרה, גם אם ההנפקה התרחשה בדלת האחורית של הנאסד"ק, באמצעות מיזוג לשלד בורסאי.

הטכנולוגיה של החברה מרחובות, המעסיקה 18 עובדים, כוללת דיו מיוחדת וקורא ייעודי. הדיו, שאינה נראית, משולבת כבר בתהליך הייצור, ובשלב מאוחר יותר ניתן לקרוא את הסימון שנוצר, באמצעות קורא אלקטרו-אופטי שהחברה מספקת. החברה אף לוטשת עיניים לתחום RFID, תגי זיהוי אלחוטיים שמכילים משדר רדיו זעיר שמפיק נתונים הנקלטים על ידי מחשבים, טלפונים סלולריים וכל מכשיר אלחוטי אחר. בתחום זה, החברה נמצאת בתחילת הדרך למציאת פתרון ללא רכיבים אלקטרוניים. ההשקעות יהיו "של 7 ספרות", כפי שמכנה זאת המנכ"ל, ירון מירפלד.

שליש ממניות החברה נמצאות בבעלות חברת ICTS של מנחם עצמון ובעזבונו של איש העסקים המנוח עזרא הראל. תשובה מכר, באמצעות חברת אל-עד, כ-11% ממניות אינקשור בינואר, במחיר של 1.3 דולר למניה, תמורת סכום המוערך ביותר מ-1.5 מיליון דולר, כך שזכה לתשואה של כ-100% על השקעתו. המניה נסחרת היום בשער דומה.

בלי אדמה, ללא מגע יד

עם הנהלת אורגניטק נפגשנו בתחילת אפריל, כאשר החברה נסחרה בבולטין בורד. מאז היא הספיקה לא להגיש את הדו"ח השנתי שלה, לא לעמוד בדרישות הבורסה ולכן לרדת לרשימת הפינק שיט, דלת הסחירות והעניין. אורגניטק, המנוהלת על ידי ליאור הסל, מתכננת להיכנס לשוק החסה השטופה והמוכנה לאכילה. היא חברת אגרו-טכנולוגיה שמפתחת בתי גידול לחסה ועלי תבלינים בצורה אוטומטית-מכאנית - מעין חממות ניידות, שזקוקות אך ורק לחיבור למקור חשמל ולברז מים, כדי להוציא תנובה של חסות ללא מגע יד אדם או תלות בתנאי מזג האוויר וגם ללא לכלוך, שכן החסה גדלה על משטח של קלקר.

ומה החזון? סופרמרקטים, מסעדות, מפעלים וחנויות יעמידו בתי גידול קטנים מחוץ לחנותם, כך שיוכלו לייצר באופן סדיר לאורך כל השנה, חסה נטולת חרקים ואדמה.

מכירות? הסל מקווה שהשנה הן יסתכמו ב-2.5 מיליון דולר. בינתיים, נמכרו חוות כאלה באירלנד, למושב ירדנה, לקיבוץ יגור וכן מספר מערכות באזור אילת. עלות כל יחידת ייצור היא 250 אלף דולר.

יש לציין, כי לירידה של החברה לפינק שיט יכולה להיות השפעה שלילית על מהלך גיוס שהיא מנסה לבצע באחרונה. החברה גייסה 550 אלף דולר והיא קיוותה להגדיל את הגיוס לכמיליון דולר. כל עוד לא תעלה בחזרה לבולטין בורד, אפשר להעריך כי עניין זה יוכל להרתיע משקיעים פוטנציאליים. טרם הגיוס הנוכחי של 550 אלף הדולר, אגב, המזומנים בקופתה של החברה אזלו.

מתחרים בגמידה

חברת פלוריסטם, בניהול ד"ר שי מרצקי, הוקמה לאחר שש שנות מחקר בתחום העשרת הגזע, שבוצעו בטכניון ובמכון ויצמן. תחום זה נחשב לחם מאוד, ומהלך קסם על משקיעים פוטנציאליים, שכן התקוות לריפוי מחלות גנטיות ואחרות באמצעות תאי הגזע, הן גדולות. בחברה מקווים להיכנס לניסויים קליניים בשלב I/II בתוך כשנה. במסגרת ניסויים אלה תיבדק כמות קטנה יחסית של חולים, כ-30.

תוך 4-5 שנים מהיום, מקווה פלוריסטם להציג מוצר, לסיים את הניסויים הקליניים ולהגיש את התיק ל-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקנית. הכסף שיש לה כיום, אומר מרצקי, יספיק כדי להגיע לשלב ה-I של הניסויים הקליניים. היא תצטרך כ-15-20 מיליון דולר כדי להשלים את הניסויים.

היקף השוק הפוטנציאלי נאמד במיליארדי דולרים. בפלוריסטם לא נתפסים לשיגיונות כאילו כל הסכום הזה יתורגם להכנסות, אבל ברור להם שהפוטנציאל גדול. "אנחנו מקווים לייצר הכנסות עוד לפני שנגיע להתקדמות במוצר הראשי שלנו, בעוד 4-5 שנים", אמר באחרונה יוסי קרת, סמנכ"ל הכספים של פלוריסטם, "המודל שלנו יאפשר להגיע להכנסות מהר יותר, והמשקיעים שלנו יראו שאנחנו יודעים לייצר כסף עוד קודם לכן. חברות ביוטכנולוגיה מבינות היום, שלהיות תלויים במוצר אחד זה לא טוב".

אחת המתחרות של החברה היא גמידה-סל, שהודיעה באחרונה על תוצאות מוצלחות בניסויים הקליניים של שלב I ו-II בקרב חולי לוקמיה, עם תרופת ה-StemEx שלה. "הם שונים מאיתנו בכך שהם מוסיפים גורמי גידול חיצוניים לתאים", הסביר מרצקי. "הם, כמובן, יגיעו לשוק לפנינו, אבל אנחנו מאמינים שלמוצר שלנו יש עדיפות ושניקלט בשוק בשמחה, גם אם הם כבר יהיו בו. זה שוק עצום, יהיה מקום גם לנו".

פלוריסטם ושתי החברות הנוספות כאן בהמשך, טיסרה וזון-פור פליי, חולקות נקודה משותפת נוספת: בשלושתן אפשר למצוא את בעלי המניות של קבוצת מגלן, משלב זה או אחר. על פי ההערכות, קבוצה זו הביאה לחברה הון לא גדול תמורת המניות שקיבלה במיזוג. היא מנתה בעיקר את אפי שגיא, נשיא ומנכ"ל ניסקו, את אריאל מליק, את יורם אלאלוף וגורמים נוספים - חלקם בני משפחותיהם, אחרים מכריהם.

ולדות חזירים לשירותכם

על פי רוב, השם "טיסרה" אינו מעלה קונוטציות חיוביות. ככלות הכול, קשה לשכוח כי החברה ביצעה מיזוג הפוך לשלד בורסאי, מנייתה השתוללה וטיפסה מעלה לשוויים חלליים, אך עשתה משם את הדרך מטה לנפילה כואבת ביותר, של מעל 97%. "טיסרה של היום היא לא זו של העבר", אמר באחרונה עמוס ערן, מנכ"ל החברה, תוך תקווה כי יתחיל עידן חדש בחיי החברה הצעירה. "החברה נקלעה למשבר ניהולי, אך לא משבר מדעי".

טיסרה מפתחת שיטות להשתלת רקמות ואיברים, תוך שימוש בתאי גזע עובריים מוולדות של חזירים. היא מנסה לפנות לנישה אותה היא מגדירה כ"חלקי חילוף" לבני אדם. החברה מבוססת על המחקרים והשיטות של פרופ' יאיר רייזנר. את מהלך המיזוג הובילה קבוצת מגלן.

החברה מפנה מאמצים לכיוון מחלת הסוכרת, וטוענת כי הצליחה לרפא סוכרת אצל עכברים באמצעות תאים מוולדות של חזירים. השלב הבא, בו כבר החלה, הוא ניסויים בקופים. תוך שנה וחצי עד שנתיים, אם הכול ילך לפי התוכניות, היא מקווה להתחיל בניסויים בבני אדם. הכסף שגייסה החברה עד כה, יספיק עד אמצע 2006. ברבעון הרביעי של 2005 מקווים בחברה לבצע גיוס נוסף.

הימור חוקי למשקיעים

חברת Zone4Play מקריית עתידים, מעוררת עניין בשל מספר גורמים. הראשון הוא התחום בו היא עוסקת - תעשיית ההימורים (החוקית) באינטרנט, תעשייה שמגלגלת מיליארדי דולרים בשנה בכל העולם, בעיקר באירופה. זון פור פליי מפתחת טכנולוגיה אינטראקטיבית המאפשרת משחקים והימורים ממוחשבים.

גורם נוסף המושך תשומת לב הוא בעלי המניות של החברה. מייסדיה הם שמעון ציטרון, שהוא כיום היזם הראשי, הנשיא והמנכ"ל; שחר שלקה, סמנכ"ל הטכנולוגיות, וגיל לוי, סמנכ"ל פיתוח. ציטרון זכור כחבר בקבוצת יובל רן. ידיד קרוב שלו, המחזיק אף הוא במניות בחברה, הוא פיני גרשון - מאמן מכבי תל אביב בכדורסל, שרק לא מזמן הביא לישראל את גביע אירופה בכדורסל.

ומי עוד? שלמה רוטמן, יו"ר חברת החשמל; איש העסקים רוני שאטן, לשעבר יו"ר בני יהודה; גלנרוק של לני רקנאטי ואחרים. ברשימה נמצאים גם, איך לא, חברי קבוצת מגלן, שהתפרקה.

"ההכנסות שלנו ב-2004 היו שוליות. הן נבעו בעיקר מעסקות חדירה, משהו כמו בדיקת היתכנות", אמר באחרונה עידן מילר, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברה. "ההכנסות המהותיות יותר יגיעו ברבעון השלישי של 2005. אם השנה תסתיים עם מחזור שאינו גדול פי 4 או 5 מב-2004 (כ-3.6-4.5 מיליון דולר), נהיה מאוכזבים. אותו הדבר גם לשנה שלאחר מכן (הכנסות של כ-15-23 מיליון דולר)". מילר אף אמר באותה העת, ששווי שוק של 200 מיליון דולר לחברה נראה לו בר מימוש לרבעון השני של 2006. *

לתגובות: gitit-p@globes.co.il

עוד כתבות

סכר הרנסנס על הנילוס הכחול באתיופיה / צילום: ap

סכר הרנסנס מביא להחרפת המאבק האזורי בין אתיופיה ומצרים

השלמת בניית סכר הרנסנס על הנילוס באתיופיה מעוררת זעם במצרים, שהנהר מהווה את מקור המים החשוב ביותר שלה ● בקהיר, שכורעת תחת חובות, חוששים ממלחמה ומנסים למצוא פתרונות יצירתיים למשבר

צילום: Shutterstock

וול סטריט או בורסות אירופה: איפה עדיף להשקיע כיום?

אירופה הפכה במחצית הראשונה של 2025 ללהיט המפתיע בשוקי המניות ● אולם התשואות שהושגו לא תואמות את צמיחת רווחיות החברות באירופה, שנמוכה דרמטית מארה"ב ועלולה להיפגע עוד ממלחמת הסחר ● האם השקעה בארה"ב עדיפה למרות המחירים הגבוהים?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

"האינדיקטור של וורן באפט" מאותת: צרות בוול סטריט

המדד של באפט מחלק את שווי השוק של כל המניות שנסחרות בארה"ב בתוצר הגולמי של המדינה, וזה נמצא כעת בשיא ומאותת: המניות יקרות מדי • סימן נוסף לזהירות של באפט: ברקשייר האת'וויי אוגרת מזומנים בדפוס שנראה דומה לתקופת המשבר ב-2008

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מסחר תנודתי בוול סטריט; מניות השבבים עולות, אינטל מזנקת

נעילה חיובית באירופה ● טראמפ: "המכסים יתחילו להיות משולמים ב-1 באוגוסט 2025. ולא יחול שינוי בתאריך הזה" ● יוליוס בר: "החוק הגדול והיפה" של טראמפ משאיר את הגירעון ברמתו - והדולר עלול לשלם את המחיר ● וגם: המשקיעים בוול סטריט ממתינים לפתיחת עונת הדוחות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

דירה שניזוקה מפגיעת טיל איראני / צילום: ap, Matt Rourke

אפקט הטילים מאיראן: חוזי השכירות עומדים להשתנות דרמטית

אפקט ההדף של המלחמה אינו פוסח על ההסכמים המשפטיים שבין שוכרים למשכירים, ועורכי הדין כבר נערכים לנסח חוזי שכירות המותאמים לחוסר הוודאות הביטחוני ● מהו השינוי הדרמטי הצפוי בהגדרה של מלחמה כ"כוח עליון", האם ניתן יהיה להקפיא את תשלום שכר הדירה במתקפת הטילים הבאה, ולכמה זמן אפשר יהיה לחתום על חוזה שכירות לדירה חלופית ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

לאור התקדמות המו"מ: הלילה פגישה נוספת בין נתניהו לטראמפ

דו"צ תא"ל אפי דפרין: לוחמי צה"ל מכתרים את בית חאנון, יש במרחב עשרות מחבלים שמתבצרים ● חמישה הרוגים מגדוד נצח יהודה של חטיבת כפיר באסון בבית חאנון ● הדוח המקיף של מעשי האונס והזוועה של חמאס ב-7 באוקטובר נחשף היום ● מקור המעורה במו"מ בדוחא: וויטקוף להכריז בסופ"ש הקרוב על השגת הסכם הפסקת אש ● 50 חטופים - 641 ימים בשביעדכונים שוטפים

הציבור הישראלי מאמץ בחזרה את שגרת הבילוי והקניות / צילום: גיא חמוי

הישראלים שוב קונים, ובגדול: כל הענפים הבולטים עם גידול במכירות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי העלייה הגבוהה ביותר נרשמה בענפי התיירות, האופנה והאופטיקה

גורמים בשוק מעידים שחלק ניכר מהחברות הן הפסדיות תפעולית / צילום: Shutterstock

ההנחות יגדלו? רשות החשמל מרחיבה את רפורמת האספקה

עד עתה, רק מתקנים סולאריים ומתקני אגירה יכלו לספק חשמל מוזל לספקים, אותם הם גלגלו ללקוחות ● כעת, גם תחנות כוח קונבנציונליות יוכלו להשתתף באספקה ● אם התחנות הקונבנציונליות יציעו הנחות נרחבות מספיק, זה יפתח פתח לספקים להגדיל את ההנחות כדי למשוך לקוחות נוספים

צילום: ap, Alex Brandon

הסכם הפסקת אש, המו"מ עם איראן והרחבת הסכמי אברהם: נתניהו וטראמפ נפגשו בבית הלבן

טראמפ אמר בארוחת הערב עם נתניהו: "אני נשיא שעוצר מלחמות" • נתניהו: "אני חושב שנגיע לשלום עם כול שכנינו במזה"ת עם מנהיגותו של טראמפ" • ראש הממשלה הגיש לטראמפ מכתב המלצה לקבלת פרס נובל לשלום • על המו"מ עם איראן אמר הנשיא: "הם רוצים לדבר, נעשה הכול כדי שתישאר ללא גרעין" • טראמפ: "לא חושב שיש עיכוב בשיחות המשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחמאס"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

המוסדיים קנו מניות במיליארדי שקלים מבעלי שליטה: "בהמשך יגיעו גם הנפקות"

בשוק החיתום ממשיכים להיערך לגל עתידי של הנפקות ראשוניות, ומעודדים מהרעב של גופים מוסדיים לסחורה חדשה ומהכסף הרב שזורם להשקעות בבורסה המקומית ● השבוע תושלם הנפקתה של קבוצת הנדל"ן אמפא, לפי שווי מופחת של 3 מיליארד שקל אחרי הכסף ● הראלי בבורסה, פרויקט מיוחד

גיא אלמוג / צילום: רמי זרנגר

מנהל ההשקעות שממליץ על שוק מניות מפתיע "עם דמיון לישראל"

גיא אלמוג, מנהל ייעוץ ההשקעות בבנק ירושלים, שהזהיר אשתקד מפני תחושה של אופוריה בשוק המניות המקומי, מעריך כי למרות העליות החדות שהתרחשו מאז השוק לא יקר מדי ● הוא ממליץ על מניות פיננסים, נדל"ן ואנרגיה בת"א, השקעה בשוק ההודי ומעריך שגם לוול סטריט יש עוד לאן לעלות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית / צילום: דוברות הרשות השופטת

אין עיגון בדין להרכבי הבכירות של הנשיא עמית

לאחרונה, קבע נשיא העליון במספר מקרים מרכזיים הרכב של אותם שלושה שופטים - הוא עצמו, סגן הנשיא סולברג והשופטת ברק־ארז - תחת ההסבר כי מדובר ב"הרכב בכירות" ● לנוהג אין מקבילה בבתי משפט אחרים בעולם, וייתכן כי הסיבה למהלך היא רצונו של עמית להבטיח רוב אקטיביסטי, מה שעשוי להעלות טעם לפגם

הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס / צילום: יוסי כהן

הממונה על התקציבים תוקף את מתווה הגיוס: "לא יביא חיילים ויזיק לתעסוקה"

יוגב גרדוס, הממונה על התקציבים במשרד האוצר הגדיר בכנס לשכת רואי החשבון את סוגיית המגזר החרדי כ"הסוגייה הכלכלית הכי דרמטית שמשפיעה על כלכלת ישראל" ● גרדוס היה עקבי לאורך השנים בהדגשת הנחיצות שבגיוס חרדים ושילובם בשוק התעסוקה

טראמפ מציג את תוכנית המכסים באפריל 2025 / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המכסים של טראמפ חוזרים לשולחן: האם יטלטלו מחדש את השווקים?

אחרי תקופה של רגיעה בשווקים הגלובליים, שבמהלכה נרשמו בהם שיאים חדשים, הודיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על מימוש כוונתו להטיל מכסים על שורה של מדינות, כולל דרום קוריאה ויפן ● עכשיו השווקים בכוננות ספיגה לקראת המועדים הבאים של התוכנית

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

סיאול, דרום קוריאה. בפתיחת המסחר באסיה הבוקר נרשמו עליות קלות / צילום: Shutterstock, yun jung chao

טראמפ שוב עולה למתקפה, ושתי ידידות קרובות של אמריקה במוקד

שעון החול לפקיעת האולטימטום שהציב נשיא ארה"ב מתקתק, ובינתיים הושגו הסכמות סחר רק עם בריטניה ווייטנאם ● אתמול שיגר טראמפ מכתבים ל-14 מדינות והודיע להן כי החל מאוגוסט יתמודדו עם מכסי יבוא גבוהים ● מי השתיים שייפגעו במיוחד?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע שיטיל מכסים על שבע מדינות; וול סטריט ננעלה באדום

הנאסד"ק ירד בכ-0.9% ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טסלה נפלה בכ-7%, בעקבות הכרזתו של מאסק על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מחירי הנפט עלו בכ-2% ● סקטורי השבבים והאנרגיה המתחדשת ירדו ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

הספקולציות חוגגות כאילו אנחנו ב-2021: שובן של מניות המם וה־YOLO

הראלי הנוכחי בוול סטריט הציף מגמה שמזכירה נשכחות: מניות של חברות לא רווחיות הניבו מתחילת אפריל ביצועים עדיפים גם ביחס למניות רווחיות ואיכותיות ולמדדים מרכזיים ● בין אלה בולטות חברות מכירת והשכרת רכב ● מה מוביל לכך ואיך הטרנד צפוי להסתיים הפעם

בתמורה לנפט: הטילים שסין העבירה לאיראן רגע אחרי סיום המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: סין מספקת טילים לאיראן, ביקורת נגד התוכנית של שר הביטחון לרצועת עזה וכך המלחמה עם איראן עלולה להאיץ התחמשות של מדינות בגרעין ● כותרות העיתונים בעולם