גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עופר בחוף תל-אביב

ליולי עופר יש היסטוריה של בנייה על חוף הים, ובפרשה הנוכחית מדובר על אחד המיתחמים האחרונים מול הים בתל-אביב, מיתחם ש"טופל" על ידי השמאי של עופר, שאול וייסמן, באופן שהקצפת נמסרה לעופר על חשבון בעלי קרקע אחרים במיתחם. גם אלי לנדאו נמצא ברקע, והוועדה המחוזית שיתפה פעולה

אלי לנדאו (לשעבר ראש ממלכת הרצליה), יולי עופר (עדיין ראש ממלכה), מנחם אורן (איש עסקים ושלוחו של מלך), שאול וייסמן (שמאי מקרקעין וממלכה בפני עצמו), ברוך יוסקוביץ (פעם כל יכול ומהנדס העיר ת"א), דן דרין (היה פעם סגן ראש עיר כזה), ויורם לוי, סתם אזרח, נפגשו בשבוע שעבר שחור על גבי פסק דין.

עתירה מינהלית 0012/98 - יורם לוי בגירסה מודרנית של כבשת הרש: סידרו לעופר אחוזי בנייה ומיליונים, על חשבון המגרש שסבא שלו קנה בחולות, מגרש שהפך ברבות הימים לאחד היקרים בתל-אביב. תנאים מוקדמים: בית המשפט המחוזי בתל-אביב לא אוהב תיאוריות קונספירטיביות. השופט עודד מודריק ק-פ-ד-ן.

עופר הביא את עו"ד הרטבי, מהגדולים בתחומו, לוי הביא את עו"ד יונה מרקוביץ. עד פסק הדין - מי זאת? עכשיו כדאי לזכור את השם.

עו"ד מרקוביץ עשתה להם בית ספר.

האזרח יורם לוי ניצח.

איך התגלגל המגרש של מודד הקרקעות הראשון בתל-אביב, הבית הראשון על שפת הים של העיר העברית הראשונה, לבית המשפט המחוזי? מה היה למודריק לומר על לנדאו, אורן, דרין ווייסמן? מי ישלם את המחיר? איך קרה שיולי עופר יצטרך לשלם לנכד של המודד העברי הראשון הוצאות של שמאות? ואיך הפכה שדירת עמודים תמימה פלסתר לבנות ברצועת חוף, שאסור באיסור חמור לאשר בה שום בנייה?

הכל, מסתבר, התחיל בתוכנית גרנדיוזית של עיריית תל-אביב, להזיז את הבניינים ברחוב הירקון מערבה. את ההריסה והבנייה תכננה העירייה להוציא אל הפועל באמצעות אחוזי בנייה מפתים: אחוזי בנייה שתכננה לחלק לבעלי מגרשים קטנים, "שיתחתנו" על מנת לבנות יחדיו מגדלי יוקרה רבי קומות.

בשנת 91' הגישה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של תל-אביב לעצמה, את אחת מתוכניות הפיתוי: תוכנית לבניית שני מגדלים (175 דירות) על מגרש בשטח יותר מ-6 דונם, בין הרחובות: הירקון, הרברט סמואל, נחמיה, ודניאל, על שפת הים.

חברת האחים עופר ומינהל מקרקעי ישראל (המחזיקים במחצית מהמגרש) קיבלו את המגדל הקדמי הנושק לים, 23 קומות ו-105 דירות. יורם לוי ואחרים קיבלו את המגרש העורפי, 15 קומות ו-70 דירות, בריכה, ומכשול: דיירים מוגנים, שמגדל דירות יעיף אותם מהבית. סיכוי זעום שיזוזו. כמעט אין סיכוי לבנייה.

הוועדה המקומית אמנם חתמה על התוכנית כמו היתה שלה, אבל לא היא שתכננה. היא גם לא שילמה.

את התוכנית תכנן אדריכל אלי פירסט, מהמשרד של אדם מזור. שילם: יולי עופר. מינהל מקרקעי ישראל שיתף איתו פעולה.

במארס 93' החליטה הוועדה המקומית לאשר את התוכנית שהגישה, ולהעביר אותה לאישור הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. חודשים חלפו, התוכנית צברה אבק. ברקע התפוצצה ברעש גדול פרשיית סי אנד סאן (בנייה בחוף הים בשטח אסור באיסור חמור לבנייה). הוועדה המחוזית גילתה, שגם התוכנית הזו ממוקשת באותה הבעיה: הבניין של עופר חודר לרצועה האסורה של 100 מטר מקו המים, בניגוד לתמ"א 13.

שנתיים ורבע לקחו לוועדה המחוזית לנטרל את חומר הנפץ. אלא שבמקום לשלוח את היזמים אל שולחן השרטוט ולהחזיר את הבניין מזרחה, היא שלחה אותם להכשיר את המוקש במועצה הארצית לתכנון ובנייה. גם המועצה הארצית (שיזמה את איסור הבנייה בחוף), לא ביקשה מהמתכננים להחזיר אחר כבוד את הבניין המתוכנן אחורה. היד שאסרה שיחקה בנדמה לי: התירה למתכננים לחשב שדירת עמודים של בית דירות יוקרתי, כשטח חוף ציבורי פתוח שמשמש את מתרחצי הים.

במארס 97' הופקדה התוכנית. המתנגדים כצפוי היו רבים. יורם לוי, עו"ד אלי טמיר (בן זוגה של הזמרת אילנית ובעל חלק מהקרקע) ואחרים, הציפו את הוועדה המקומית בטענות ומענות. למה, שאלו המתנגדים, סידרתם לעופר ולמינהל שטחים נקיים לבנייה, ואותנו חיתנתם עם דיירים מוגנים?

בימים כתיקונם מסרבות ועדות מקומיות לדון בעניינים קנייניים. משהו כנראה זז במצפון של חברי הוועדה והם קיבלו את ההתנגדויות. ביולי 97' הטילו חברי הוועדה המקומית על דרין ויוסקוביץ (יו"ר הוועדה המקומית ומהנדס העיר), להציע בתוך חודש תוכנית הוגנת, בה בניין משותף לכל הבעלים. רוחב לב מיוחד נקטו החברים כשהחליטו באותו מועד גם להגדיל את אחוזי הבנייה. ברגע אחד צמחו 280 האחוזים, 175 הדירות, ל-%400.

הגדלת האחוזים היתה לכאורה דרכם של חברי הוועדה המקומית לפצות את כל הבעלים בקרקע על העיכוב במימוש חלום הבנייה. אלא שבפועל היתה זו כנראה דרכם של חברי הוועדה המקומית לסכל אפשרות של תביעת פיצויים שיגיש עופר על עיכוב הליכים (הוא והמינהל היו היחידים שיכלו לממש את הבנייה, כי הבעלים האחרים סובכו הרי עם כל הדיירים המוגנים).

חברי הוועדה המקומית גילו עירנות גם לבירוקרטיה, והטילו על מינהל ההנדסה העירוני להודיע לוועדה המחוזית על השינויים. חמישה חודשים עברו ואז התברר, שכוונות טובות (כמו תמיד) עולות על שרטון. הוועדה המחוזית סתמה לדן דרין, שניסה להציג את רעיון התוכנית החדשה, את הפה. שמאי הוועדה המקומית, שאול וייסמן, אמר למתנגדים, שהוא לא חייב להם כלום, הוא בכלל שמאי של היזמים. הוועדה המחוזית אישרה את המתכונת המקורית ושלחה את התוכנית החדשה ואת המתנגדים הביתה. כל ניסיונות המתנגדים לערור בפני המועצה הארצית לתכנון ובנייה עלו בתוהו. בצר להם פנו המתנגדים לבית המשפט המחוזי.

בחודש פברואר 98' ניסו המשיבים להוריד את העתירה מהפרק ולמחוק אותה על הסף. לבית המשפט אין סמכות, טענו. בית המשפט אינו רשות תכנון, כתבו, ואין לו סמכות לדון בעתירה המבקשת כביכול להעדיף תכנון אחד על פני תכנון שני.

ועוד טענו המשיבים: העותרים לא צירפו חוות דעת מקצועיות. העתירה שלהם בנויה על כרעי תרנגולת. התוכנית שאושרה, לעומת זאת, נבחנה בידי מומחים והיא נתמכת בידע המקצועי של מומחים.

המומחים העיקריים שכבר עסקו בתוכנית היו, כאמור, קשורים בעופר. שמאי מקרקעין, שלא זכר את האינטרסים של מי הוא משרת: הוא מונה על ידי ועדת התכנון המקומית, אבל כשחילק את זכויות הבנייה קיבל משכורת מעופר. מתכנן התוכנית, שקיבל את שכרו מאותו היזם (כמקובל במרבית התוכניות מהסוג הזה).

בית המשפט דחה את טענות המשיבים על הסף. השופט עודד מודריק החליט לדון גם בענייני המינהלה גם בחשדות לכאורה לכמה וכמה ניגודי עניינים, שעלו בעתירה.

בראש ובראשונה טענו העותרים, שבפרשה הזו יד רחצה ידיים: אלי לנדאו (אז חבר בוועדה המחוזית) סייע לעופר להוריד את התוכנית החדשה מהפרק. לנדאו ועופר ידידים. לנדאו ומנחם אורן (שלוחו של עופר בתוכנית זו), קיימו בעבר קשרים של תרומות ועסקים. לנדאו שכר פעם משרדים בבניין של אורן. אורן תרם את פסל הנשר שהוצב במרינה, לקרן בראשה עומד לנדאו. טקס חנוכת הנשר היה גם אחד מטקסי הפרידה של לנדאו מהממלכה. לנדאו, הוסיפו העותרים, עשה הפוך על הפוך: דחק בוועדה לשמוע את המתנגדים, אבל בפועל פעל נגדם.

"עלי לומר", כתב השופט מודריק על טענות העותרים: "כי משהו מן הספק חלחל אל מסגרת ההתרשמות שלי. לא תוכן דבריו של לנדאו בוועדה שלא מצאתיו יוצא דופן לעומת האחרים. עיקר הספקות נובע מהניסיון של לנדאו, ובמיוחד של אורן בעדותו, להתרחק זה מזה. מסתבר שלא זו בלבד שאין ריחוק כל כך גדול ביניהם, אלא שהסתברו נקודות זיקה (תרומות, שכירת שרותי משרד של לנדאו מאת חברה של אורן). דא עקא, שכל אלה בבחינת ראיות משניות, שמשקלן מועט והן כשלעצמן אינן מוכיחות מסגרת של קשרים כה הדוקה, שהופכת את לנדאו למשרת האינטרסים של עופר בוועדה".

בגלל מעמדו של לנדאו משכו לנדאו ואורן את האש. למרות זאת, חשובים עוד יותר סימני השאלה בהם צבע מודריק את פועלו של שמאי המקרקעין שאול וייסמן, "שמונה לכאורה מטעם הוועדה המקומית, אך למעשה פעל בשירות היזמים ומהם הם הוא מקבל את שכרו"(במקור).

לבחינה השמאית של תוכניות מהסוג הזה (איחוד וחלוקה) חשיבות גדולה מחשובות התכנון עצמו. שמאי המקרקעין הוא זה שסופר את הרווחים. כל סנטימטר בזכויות המקוריות של בעלי הקרקע בא לידי ביטוי ברווח שיפיקו מהתוכנית. שקלול הזכויות חייב להיות מדוייק, ואסור לו להיות קשור למזמין העבודה.

"קו המים הוסג בכ-10 מטר", קיבל מודריק את טענת העותרים. "ליזמים (עופר והמינהל) נוצר בכך רווח של מאות מ"ר לבנייה, ששוויים מיליוני דולרים.. בדלת האחורית", הוסיף מודריק, "הכניס וייסמן תוכנית לא רלנבטית, 'שהועילה' להגדיל את זכויות היזמים ב-%34.. איני אומר שווייסמן הזיד לנקוב בנתונים מוטעים, אולם מידת הדיוק של נתוניו נותרת בעיני בצריך בדיקה".

גם מהוועדה המחוזית לא חסך מודריק את שבטו: "הוועדה המחוזית נכשלה כישלון חרוץ. הוועדה המקומית מצאה אלטרנטיבה טובה יותר מן התוכנית המקורית, אשר יכולה להביא לידי מיצוי טוב יותר את האינטרסים של כלל בעלי הזכויות. משום מה, ואינני יודע להסביר את הדבר, לא היתה לוועדה המקומית הזדמנות להסביר את השקפתה בהרחבה. דן דרין ניסה לעשות זאת בדברו בפני הוועדה אך הדבר נמנע ממנו כמעט ברגל גסה (בוודאי במענה לשון בוטה)".

אדריכל פירסט, יש להדגיש, קיבל את אמונו של בית המשפט המחוזי. מודריק מתח ביקורת על ניסיון העותרים להציג טעות (שפירסט כבר תיקן) כאילו עשה אותה על מנת להעשיר את היזמים. מודריק לא נכנס לבעייתיות הקשה של נוהגן של ועדות תכנון מקומיות, לאפשר ליזמים להרחיק בעלי קרקע קטנים מתוכניות העוסקות בקניינם.

בשבוע שעבר ביטל מודריק את אישור התוכנית בוועדה המחוזית. פסק דינו מאפשר לוועדה המקומית לקדם את התוכנית החדשה שהציעה, ומחייב אותה לוודא, שהיזמים לא יקבלו היתר לבנייה בתוך רצועת החוף האסורה לבנייה. מלבד זאת הורה מודריק לבדוק את השומה של וייסמן באמצעות שמאי מקרקעין בעל ניסיון ורקע הולמים, שאין לו זיקה ליזמים ולא לעותרים. את שכר הטרחה של השמאי הממונה הטיל מודריק על היזמים.« נעה ווסרמן-עמיר « עופר בחוף תל-אביב « ליולי עופר יש היסטוריה של בנייה על חוף הים, ובפרשה הנוכחית מדובר על אחד המיתחמים האחרונים מול הים בתל-אביב, מיתחם ש"טופל" על ידי השמאי של עופר, שאול וייסמן, באופן שהקצפת נמסרה לעופר על חשבון בעלי קרקע אחרים במיתחם. גם אלי לנדאו נמצא ברקע, והוועדה המחוזית שיתפה פעולה

עוד כתבות

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו