ארבעים הציערים המבטיחים 2016

- מגזין גלובס -

אידו ג'ינו / צילום: כפיר זיו
אידו ג'ינו
מייסד מיזם RapidAPI
גיל: 19
אישי: רווק, מתגורר בסן פרנסיסקו
השכלה: תואר ראשון בהנדסת תוכנה

המיזם של אידו ג'ינו (יחד עם השותף שלו, מיקי חסלבסקי), הוא ההגשמה של הכלל הידוע "תנו לאדם דג, ותהיה לו ארוחה ליום; למדו אותו לדוג, ויהיה לו אוכל לכל החיים". החברה, שנקראית RapidAPI נועד לאפשר לכל יזמית או יזם להקים ולפתח חברת סטארט-אפ (או לפחות את הגרעין הראשוני שלה) ללא רקע טכני. "הרעיון היה לפתח פלטפורמה לבניית שרתים בקוד פתוח", מסביר ג'ינו "אנחנו מתכוונים לחבר את כל המפתחים בעולם לפלטפורמה אחת מגובשת שמאפשרת לחסוך זמן. בסוף אנחנו רוצים לחבר בין כל המפתחים האלה, כך שמישהו יוכל להשתמש בפונקציה שמישהו אחר כתב בקצה העולם".

איך זיהיתם את הצורך הזה?

"הנה דוגמא: היום, כשמורידים אפליקציה חדשה, נגיד סנאפצ'אט או אינסטגרם, אין צורך ברישום, נכון? כי היום התוכנות יודעות להתממשק אחת לשנייה. אבל במקרה של תוכנות ארגוניות גדולות, רובן לא מתקשרות היטב אחת עם השנייה, אף על פי שכל המידע קיים. העניין מסתבך כשכל שירות שמתווסף 'מדבר' בשפה אחרת, כי החיבורים משתנים מתוכנה לתוכנה - יש להן שפות אחרות ופרוטוקול שימוש שונה. אז RapidAPI קובעת שפה אחת עבור כל התוכנות ומרכזת אותם במקום אחד".

ג'ינו, רק בן 19, למד לתואר ראשון בהנדסת תוכנה למד כבר בגיל 16 (באוניברסיטה הפתוחה, עם אפשרות להמשיך בטכניון). את RapidAPI הוא ייסד לפני כשנה וחצי, כאשר פגש באירוע יזמות לצעירים את דב מורן, מאבות ההיי־טק הישראלי, ואת לוטן לבקוביץ', שותפו של מורן בקרן גרוב ונצ'רס. את החברה הקים עם חסלבסקי (22), חברו ומנהל מרכז הפיתוח של החברה בישראל (ג'ינו יושב בסן פרנסיסקו באסקלרטור "500 סטארטאפס"). שאר החבר'ה ממוקמים במתחם ווי-וורק בתל אביב והעבודה ביניהם מתנהלת אונליין. בנוסף קיים גם משרד בארה"ב האחראי על השיווק של החברה, וצוות מפתחים נוסף שהוקם לאחרונה באוקראינה. כיום עובדים בחברה כ-16 אנשים, ורשומים בה כבר 25 אלף משתמשים. בחודש שעבר דיווח הסטארט־אפ על השלמת סבב גיוס של 3.5 מיליון דולר מקרן ההון סיכון אנדריסן הורוביץ.

"האתגר הוא לעבוד בצוות שמפוצל בין שלוש יבשות", אומר ג'ינו. "לקח לנו הרבה זמן ללמוד איך להיות טובים בזה".

איפה החברה עוד חמש שנים מהיום?

"הסטטיקסטיקה מראה שכל שנה מתווספות כ- 150 אלף פיסות תוכנה חדשות, בין אם זה אפליקציות, אתרים, או רכיבי תוכנה אחרים. אם הכל יילך כמתוכנן, כל הרכיבים האלה יהיו בראפיד וכל המתכנתים בעולם ישתמשו בשירות כדי להתחבר ולחבר בין אותן תוכנות, כך שכל פיסת תוכנה תדבר אל כל תוכנה אחרת באמצאותינו. במילים אחרות, לא תצטרכי לסנכרן מידע כי כולם כבר ידברו אחד עם השני".

אקזיט על הפרק?

"אני חושב שהוכח בשנים האחרונות, בעיקר על-ידי חברות כמו מלאנוקס, וויקס, איירון סורס ואחרות, שאפשר לבנות פה בישראל חברות גדולות - וזה גם מודל שאנחנו מסתכלים עליו".

כתבה: יעל בן ישראל