x

שיתוף

סגירה
 - מייסדים Finout / צילום: עומר הכהן
01

Finout

לנהל את כל צריכת הענן וה- AI ממקום אחד

משקיעים: פיטנגו, Team8, אינסייט ורד דוט

שנת הקמה: 2021 עובדים: 90 גיוס הון: 85 מיליון דולר

האורקל מתל אביב: פינאאוט הישראלית היא כבר מוצר שלענקיות הטק קשה לוותר עליו
המעבר של חברות לענן גרם להן לאבד שליטה על ההוצאות - חשבונות התנפחו, ואף אחד לא ידע למה • שלושת מייסדי פינאאוט, יוצאי 8200 שעבדו יחד בחברה אחרת וזיהו את הבעיה, בנו מערכת שמאפשרת להבין בזמן אמת מי בארגון צורך מה וכמה זה עולה • מאז, פינאאוט הפכה לכלי חובה בקרב חברות ענק כמו וויז והניו יורק טיימס
אסף גלעד

פינאאוט (Finout), חברת הסטארט־אפ העוסקת בניהול הוצאות ענן ונמצאת בניהולם של רועי רבהון, אסף ליואנו ויזהר גלבוע, החלה - כמו הרבה סיפורי הצלחה - בכלל בתור פרויקט צדדי בחברה אחרת. השלושה, בוגרי הכשרות ביחידת 8200, התגבשו יחד בחברת הסטארט־אפ לוגז איי.או (LogzIO), שגם היא נכללה בעבר ברשימת החברות המבטיחות של גלובס. רבהון הצטרף ללוגז איי.או כמהנדס תשתיות פיתוח והתקדם לאחראי התחום בחברה.

"כשפרצה מגפת הקורונה ראינו את השימוש במערכת שלנו עולה בזמן שכל החברות מסביבנו עברו לעבוד בבת אחת מהבית", מספר רבהון. "אבל אז גם התחילו השאלות. כשפעילות החברה עוברת מהמשרדים לענן, אנשים כמוני פתאום נדרשים לענות על שאלות מורכבות שלכאורה נראות טריוויאליות: כמה זה עולה? למה אנחנו מוציאים כל כך הרבה כסף על זה? מה העלות השולית של כל לקוח וכמה הוא עולה לנו כשאנחנו מעבדים את המידע שלו במערכות שלנו. את כל זה אי אפשר לראות רק בשורת ההוצאות של החברה בשרתי הענן של אמזון AWS, כי חלק מהמערכת נמצא בשירותים שמארחות חברות אחרות כמו מיקרוסופט ואקמאי. רצינו להביא כל מפתח תוכנה בחברה לחוש אחריות ושיהיה אכפת לו מעלויות הענן, אבל כדי לגרום לזה היינו צריכים לייצר תרבות של לקיחת אחריות ולגבש עבורם שכבה של מידע שבעצם לא הייתה קיימת".

בלוגז איי.או, בשעתו, לא רק שהיה קשה למצוא תשובות לכל השאלות הללו, גם כשהמידע כבר הושג לא היה מד להשוואה: "האם חשבונית אמזון שעלתה ב־5% בחודש זה דבר טוב או רע? האם ככל שחברה גדלה, הוצאות הענן שלה אמורות לגדול באופן מעריכי או בצורה שולית?", אומר רבהון. "חיברנו את כל פיסות המידע האלה יחד והן נשברו לנו בידיים - זה נהיה מורכב מדי".

קראו עוד

© כל הזכויות שמורות לגלובס