ארבעים הצעירים המבטיחים 2017

- מגזין גלובס -

עמית דדוש  / צילום: מתן פורטנוי, גלובס
"הבנו שהעולם משתנה וצריך להסתכל הלאה כדי להישאר רלוונטיים"
yes וחברות מסוגה ניצבות כיום בפני צומת קריטי ● עמית דדוש הופקד על הפרויקט המסקרן שאולי יקבע את עתידה

 

עמית דדוש, מנהל אגף פיתוח מוצרים שירותים וחדשנות בקבוצת החברות yes ובזק בינלאומי (ובקרוב גם בפלאפון), קיבל את ההזדמנות לעסוק באחד הפרויקטים הכי מעניינים בשוק התקשורת בשנה האחרונה. דדוש, 36, היה הפרויקטור של שירות הסטרימינג החדש yes פלוס, שהוקם ופותח ביחד עם אפל.

לא בכל יום מפתחת חברת טלוויזיה מוצר שהוא למעשה חבל ההצלה שלה. בכל העולם, שידורי הטלוויזיה על גבי הכבלים והלוויין נמצאים במגמת ירידה מובהקת כשהתנועה היא לכיוון העברת השידורים על גבי האינטרנט. לכן, היקף האחריות שמוטלת על מי שמוביל את הפרויקט, כמו גם הציפיות מהמוצר החדש הם אדירים.

על איכות המוצר שפיתחה yes יש קונצנזוס, אבל כאן גם טמון החיסרון שלו. מדובר באמת באחת המכונות המרשימות מבחינת הביצועים והממשק, רק שזהו מוצר שלא מתאים לכל אחד. גם אנשים שמבינים דבר או שניים בטכנולוגיה לא תמיד מצליחים להשתלט בקלות על הממשק החדש והוא ללא ספק דורש זמן לימוד.

דדוש מסכים שמדובר במוצר שאינו מתאים לכולם: "עבדנו על זה שנה ושמונה חודשים. טסתי לקופרטינו (בקליפורניה, שם נמצא מטה אפל) אולי איזה שבע פעמים הלוך־חזור. פיתחנו את זה יחד עם אפל ומהתחלה אמרנו שאנחנו לא מתפשרים על כלום, ועד שלא ראינו שזה מושלם לא ויתרנו, ואפל היו איתנו ביחד בעניין הזה".

ספר על המעבר לשידורים על גבי האינטרנט מחברה שהיא חברת טלוויזיה מסורתית.

"הבנו שהעולם משתנה והשוק משתנה וצריך להסתכל הלאה אם רוצים להישאר רלוונטיים. אנחנו עדיין עם תשתית הלוויין שהיא תשתית יציבה ואנחנו משתמשים בה בצורה חכמה בבית המשולב, אבל הרגשנו שתשתיות האינטרנט משתפרות, ואנחנו רואים ששחקניות בינלאומיות כמו נטפליקס נכנסות, והפלטפורמות - כמו אנדרואיד, אפל טי וי וטלוויזיות חכמות - הופכות להיות זמינות יותר.

"אז הבנו שאנחנו צריכים להיכנס לדבר הזה והבנו שנכנסים לעולם ה-IP. וכשאתה נכנס אתה צריך להבין מה המשמעויות הכלכליות ואת העניין ההנדסי, כי כש-yes נכנסת לעולם כזה זה לא כמו שחקן חדש שנכנס לשם. ולהעביר לקוחות לאינטרנט זה תהליך מאד מסובך ומורכב ואנחנו נעשה אותו בצורה הדרגתית. זה לא יהיה ביום אחד".

מעבר לפן הטכנולוגי צפוי לכם אתגר גם בפן התוכני. אתם מפיקים תוכן מקורי שנמצא בתחרות הולכת וגוברת מול חברות התוכן הבינלאומיות.

"ההשקעה הגדולה בהפקות מקור זה משהו מאוד חשוב כתוכן מבדל ושפע עצום של תכנים בעולם. נטפליקס כבר לא מוכרת לך תוכן של אחרים והבנו שהפקות המקור הוא אמצעי בידול גם מול שחקנים בישראל.

"בסוף מוצר הטלוויזיה הוא העוגן של הלקוח כשהוא בא לבחור את חבילת התקשורת שלו. כשאתה בוחר טריפל למשל זה קודם כל בחירה של שירות הטלוויזיה ורק אחר כך אתה בוחר את שירות האינטרנט והשירותים הקוויים. זה מאוד מובהק במחקרים".

המספרים מראים שבכל העולם יש נטישה של חברות הכבלים והלוויין לטובת צפייה באינטרנט.

"מתפתח פה תהליך מאוד מעניין בעולם. שירותי הסטרימינג שהתחילו מנטפליקס - שהיו לה תכנים ממספר ספקי תוכן במקביל - מתחילים להפריד כוחות. נטפליקס הופכת להיות שירות סטרימינג שעובד לבד, וממול יש את דיסני וכן הלאה. דיברנו על כך גם עם אפל (שגם לה יש שירות סטרימינג משלה). כל אחד מהשירותים האלה גם עולה בסביבות 10 דולר ואז אם אתה רוצה ליהנות ממגוון גדול של תכנים, אתה מוצא את עצמך רוכש מספר מנויים, וזה מביא אותך לסכומים יותר גדולים. השילוב של תוכן מקור, ערוצים ליניאריים וספריית VOD מגוונת, יחד עם גישה לשירותים בינלאומיים כמו נטפליקס - אני חושב שזה עדיין חוזק מאוד מרכזי שישאיר את חברות הכבלים והלוויין רלוונטיות בשנים הקרובות".

מה מעניין אותך לעשות כשתגדל?

"בגדול, להמשיך ולהתקדם ולהתפתח במגוון גדול של עולמות. אני חושב שיש לי את הזכות להיות בתפקיד כזה בקבוצה כזאת כי השילוב בין החברות מאוד מעניין ומסקרן. התשוקה שלי זה יצירה שמשפיעה על אנשים וחיבור בין אנשים וטכנולוגיה ואני ארצה להמשיך בזה".

X

שיתוף הפרויקט

סגור