בת 49, נשואה + 6, מתגוררת במורשת | בעלת דוקטורט ממכון ויצמן, פוסט-דוקטורט מ-MIT. ב-2006 נבחרה לאחת מ-50 המדענים המובילים של סיינטיפיק אמריקן
בחודש פברואר האחרון הצליחה פרופ’ שולמית לבנברג לגעת בגביע הקדוש. לאחר שנים של מחקר ופיתוח במעבדת חברת הבשר המתורבת "אלף פארמס", השלימה פרופ' לבנברג לראשונה בעולם גידול של סטייק אנטריקוט מתורבת בגודל מלא. זהו סטייק שהודפס בטכנולוגיה חדשנית, תוך שימוש בתאי פרה טבעיים וללא הנדסה גנטית.
למעשה, פרופ' לבנברג והצוות שלה הצליחו לגדל בחדר קטן פרה, ולהפוך אותה לבשר למאכל - ללא שחיטה וללא זיהום סביבתי. מי שיטעם את האנטריקוט, מספרים ב"אלף פארמס", יהנה מאותה חבילה מוכרת - מראה, טעם וריח - שמציע הסטייק המקורי.
כך זה עובד בפועל: כדי להפוך תאים שמקורם בבעלי חיים לנתח האנטריקוט, גידלה פרופ' לבנברג תאים טבעיים בתוך מצע ייחודי, שעטף ועודד אותם לייצר את אבני הבניין של הרקמה כולה. בשלב הבא, המתקיים גם הוא בתנאים מבוקרים, מובילות האינטראקציות בין התאים ליצירתה של רקמה המאופיינת באיכויות השונות של סטייק.
מערכת החללים המדמים כלי דם נוצרת ברקמה, מאפשרת לרקמות לספוג חומרי תזונה, ומקנה להן את הצורה והמבנה של סטייק שמקורו בשחיטה. האנטריקוט המודפס מכיל רקמות שריר ושומן, ובאופן הזה החברה תוכל בהמשך להדפיס כל סוג סטייק, בכל גודל אפשרי.
לבנברג משמשת במקביל גם כדיקנית הפקולטה להנדסה ביו־רפואית וראש המרכז להנדסה והדפסה בטכניון. היא עשתה דוקטורט במסלול ישיר במכון ויצמן, ולאחר מכן פוסט דוקטורט ב־MIT. במהלך השנים זכתה בפרסים רבים, ובשנת 2006 נבחרה לרשימת 50 המדענים המובילים של סיינטיפיק אמריקן.
כעת היא מקווה שבאמצעות הפיתוח שלה תצליח לשנות את שוק המזון העולמי באופן חסר תקדים: לחסוך כמויות ענק של שטח, משאבים וזיהום סביבתי, למנוע סבל ומוות של מיליארדי בעלי חיים בשנה, ולאפשר תזונה יציבה ובריאה למיליארדי בני אדם ברחבי העולם.