מ"מ מנכ"ל משרד המשפטים וכונסת הנכסים הרשמית, מכהנת במקביל בשני תפקידים רגישים באחת התקופות המורכבות שידעה המדינה
עו"ד סיגל יעקבי מונתה בספטמבר 2019 למ"מ מנכ"לית משרד המשפטים באחת התקופות הסוערות במשרד. זאת, לאחר ששר המשפטים אמיר אוחנה פיטר את מנכ"לית המשרד הקודמת, אמי פלמור, וביקש למנות מועמד מטעמו - מהלך שנחסם על-ידי בג"ץ.
וזה לא היה הכול: עם כניסתה של יעקבי לתפקיד שרר מתח רב בין השר אוחנה לבין היועץ המשפטי לממשלה, וזמן קצר לאחר מכן פרקליט המדינה שי ניצן סיים את כהונתו מבלי שמונה לו מחליף. במצב זה עמדו בפני יעקבי אתגרים ניהוליים לא פשוטים, שאליהם הצטרף גם משבר הקורונה והניהול היומיומי של משרד עצום בגודלו המונה 4,850 עובדים.
יעקבי נחשבת במשרד המשפטים למנהלת מעולה, עניינית, חדה, מבינת עניין וישרה. היא עומדת בראש הוועדה הבין משרדית לקידום החוק לאיסור צריכת זנות ופעלה בכנסת לקדם את כניסתו לתוקף. בתקופתה השלימה את הרפורמה בעבודת המחלקה לחקירות שוטרים שכללה אזרוח מערך החקירות, קיצור לוחות זמנים והקמת מוקד שירות. היא גם השיקה, יחד עם שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן, פרויקט חברתי בשם "מגדלור של זכויות", במטרה להגביר את נגישות השירותים המשפטיים-חברתיים הניתנים על-ידי המשרד.
סמוך למינויה נקלעה יעקבי למחלוקות העזות סביב מינוי עו"ד ליאת בן ארי, התובעת בתיק נגד ראש הממשלה, למשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלכליים. רגע לפני התכנסות ועדת המכרזים בעניינה של בן ארי, התחוללה מהומה כאשר יעקבי ביקשה לבטל את המכרז, אך בסופו של דבר המכרז חודש ובן ארי נבחרה לתפקיד.
בהמשך נטלה יעקבי חלק בהחלטת ועדת האיתור למינוי פרקליט המדינה על מינויו לתפקיד של עמית אייסמן - מינוי השנוי במחלוקת. חמשת חברי הוועדה המליצו על אייסמן למרות התבטאויותיו הבעייתיות כלפי עובדות בפרקליטות שנים רבות קודם לכן, לאחר שהשתכנעו כי אמירות אלו לא מאפיינות אותו ואינן עולות "כדי פגם ערכי-נורמטיבי המונע ממנו מלכהן בתפקיד".
יעקבי משמשת במקביל גם ככנ"רית, וגם שם ידיה היו מלאות עבודה בשנה האחרונה. סגירתם של עסקים רבים בשל הקורונה התבטאה בגידול במספר הבקשות לפשיטת רגל מצד חייבים, נושא המצוי תחת אחריותה. על פי נתוני משרד המשפטים, במהלך 2020 בתקופה שעד חודש נובמבר, חלה עלייה של 41% בבקשות לפשיטות רגל. המגמה הזו תמשיך ותיתן אותותיה מן הסתם גם לאחר שתחלוף המגפה והחיים יחזרו למסלולם.