{25} {26} {29} {30} {27} {28}
משקיעים: Team8, Vintage, Aleph,10D,Lionbird
שנת הקמה: 2019 עובדים: 60 גיוס הון: 48 מיליון דולר
יזמי OneStep רגילים לעשות דברים יחד. "הכרנו בתוכנית תלפיות בצה"ל. טיילנו בדרום אמריקה יחד, גרנו באותה דירה ואז הבנו שאנחנו יכולים גם להקים חברה יחד", אומר שחר דוידסון, סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה. "רציתי לעשות משהו טוב, עם אנשים שאני מעריך וסומך עליהם", הוא מספר.
עולם הרפואה משך אותם: "אם כולנו כבר מסתובבים עם חיישנים בטלפון ובשעון הספורט, איך אפשר להשתמש בכך כדי להועיל?". הרקע של דוידסון הוא מתחום הסייבר, המנכ"ל תומר שוסמן מגיע מתחום האלגוריתמיקה, ויובל נווה, המדען הראשי, מגיע מתחום הפיזיקה.
לאחר שיחות עם רופאים, הם גילו שבדיקות הליכה - שמתבצעות כיום במעבדות יקרות ולא נגישות - הן שוק אידיאלי. בעזרת הטלפון, אפשר למדוד הליכה באופן רציף. "כולנו מבינים אינטואיטיבית שתחלואה גורמת לאנשים ללכת לאט, כפוף וזהיר יותר. הליכה משקפת רבות את מצב הבריאות", מסביר נווה.
בשוק כבר קיימים פתרונות לניטור הליכה מחוץ למעבדה, אבל שניים מהם פחות הצליחו - כאלה שהתבססו על צילום המטופל ועלולים לפגוע בפרטיות, או כאלה שדרשו מכשיר ייעודי שמכביד על הקליניקות. הפתרון של OneStep פשוט ונגיש: בזכות הבינה המלאכותית, ניתן לספק לא רק מידע גולמי, אלא גם שכבת פרשנות. "אנחנו נותנים 'ציון הליכה'. בדקנו את זה אצל ההורים שלנו והם התלהבו", מספר שוסמן.
איך מצאתם את הלקוח הנכון עבורכם?שוסמן: "עולם הרפואה מושפע מאוד מבעלי מקצוע. זיהינו שבעל המקצוע שאחראי על ההליכה הוא הפיזיותרפיסט. התראות המכשיר מאפשרות לפיזיותרפיסט לדייק ולתקן את המטופל בין טיפולים. מבחינה כלכלית, הפיזיותרפיסט יכול לקבל כך עוד תשלום, על טיפול מרחוק. התיעוד המאוד ברור של הטיפול ושל השיפור מאפשרים לו לתבוע את השיפוי בקלות, וזה מיתרגם לכסף".
בהמשך, OneStep עברו לשווק את המוצר גם לחברות פארמה ומכשור רפואי, המשתמשות בו כדי לאמת את הצלחת הטיפולים שלהם. היום יש להם 50 לקוחות ברמת אנטרפרייז עם עשרות עד מאות קליניקות ועוד עשרות שותפי מחקר. "בסך הכול טיפלנו בעשרות אלפי מטופלים", אומר שוסמן. את ההכנסות הוא אומד ב"מספר גבוה של מיליוני דולרים".