{25} {26} {29} {30} {27} {28}
משקיעים: VIola, Ventures, signaifire, 7wire, Ventures, NEW, Enterprise, Associates
שנת הקמה: 2019 עובדים: 110 גיוס הון: 77 מיליון דולר
4,000 דולר. זהו הסכום שמשפחה ממוצעת בארה"ב תשלם מכיסה מדי שנה עבור שירותים רפואיים, גם אם יש לה ביטוח בריאות איכותי ממקום העבודה. אם הצרכים עולים על הממוצע, או שמא המשפחה מרוויחה פחות מהממוצע, התוצאה היא חוב שאי אפשר לשלם, או מנקודת המבט של מערכת הבריאות - חוב שאי אפשר לגבות.
"שירותי הבריאות מצליחים לגבות רק 30% מהחוב, ובריאות היא הסיבה המובילה לפשיטת רגל של אזרחים בארה"ב", אומר איציק כהן, מנכ"ל פייזן (Payzen). ואם לא פשיטת רגל, "ציון האשראי" שלהם עלול להיפגע באופן בלתי הפיך, והוא המפתח ליציבות כלכלית בארה"ב. "לכן אומרים שמערכת הבריאות האמריקאית היא מערכת הבריאות הכי טובה שאף אחד לא יכול להרשות לעצמו", אומר כהן.
חברת פייזן שהוא הקים פיתחה מערכת המזהה מטופלים שהם במצוקה מצד אחד, ועם יכולת עקרונית לשלם את החוב אם ייפרס לתשלומים מצד שני. "אנחנו משתמשים בדאטה כדי להבין כמה הלקוח יכול לשלם בכל חודש ולהנחות אותו בצורה מאוד מדויקת", מסביר כהן.
למטופלים הוא מציע את התשלומים ללא ריבית, עם גמישות רבה. מי שמשלמת את הריבית ואת העמלה ממנה מרוויחה פייזן היא מערכת הבריאות, שמעדיפה במקרה כזה לראות חלק מן הסכום, במקום לגרום ללקוח לפשוט רגל ולא לראות את החזר החוב בכלל.
מדובר בשוק ענק, של כחצי טריליון דולר על הנייר, שאחוזים מהם כאמור אינם משולמים ומהם יכולה פייזן לקחת נתח. "אנחנו משפרים למערכת הבריאות את הגבייה ב־35%".
הנפקה ב־2027?כהן, בעבר שחקן כדורסל במכבי תל אביב, כבר ראה הצלחות בחברות קודמות. הוא היה אחד המייסדים ובכיר ב־WebEx שנמכרה לסיסקו ב־2008, היה הסמנכ"ל העסקי בחברת Prosper וניהל את חברת Beyond Finance - שתי חברות בתחום הפינטק שבנו מודלים יצירתיים של הלוואות.
את פייזן הוא הקים לפני כחמש שנים יחד עם טוביאס מצגר, ואריאל רוזנטל, הצלע הישראלית של החברה, שבזכותו הוקם מרכז הפיתוח שלה בישראל. "אני וטוביאס עבדנו יחד בפרוספר, ואת אריאל הכרתי בביונד פייננס. כשהבנתי את הבעיה, ידעתי שאנחנו יכולים לפתור אותה עם הידע שלנו והיכולות השונות שכל אחד מאיתנו מביא".
הוא מספר כי הקבוצה הכירה את מערכת הבריאות האמריקאית כלקוחה שלה. "ניגשנו לבעיה מנקודת מבט מאוד אמריקאית, לא כישראלים שמנסים לפתור בעיה מנקודת המבט החיצונית". החברה מעסיקה 110 עובדים בארה"ב וישראל. רוזנטל עזב לפני כמה שנים "ואנחנו עדיין חברים טובים", מספר כהן.
את כספי הסיד גייסה החברה מויולה. "היה לנו די קל לגייס בסוף 2019, כי הכרתי את הקרן", אומר כהן. בהמשך הגיעו גיוסים של 77 מיליון דולר מויולה, SignalFire, 7Wire Ventures ו־New Enterprise Associates.
"ההכנסות שלנו צומחות פי 3־4 בכל שנה, ובשנה הבאה נגיע למאות מיליוני דולרים", אומר כהן, "אנחנו קרובים לתזרים מזומנים חיובי בסוף השנה הזו. אנחנו בעיצומו של תהליך ארגוני ושדרוג רציני להנהלה ולמבנה החברה, כך שאם נרצה לצאת לבורסה ב־2027, נוכל. עדיף לצאת לבורסה עם 400 מיליון דולר הכנסות, ואחרי שנוציא עוד כמה מוצרים לשוק ונרגיש בנוח עם הבגרות של החברה. בנוסף, כרגע, השוק לא רגוע".
המוצר של פייזן התפתח עם השנים, וכיום אפשר לנהל מספר חובות מאותו אירוע בריאותי דרך אותו חשבון. בנוסף, ישנו פיצ'ר של הלוואות גישור בין הגשת החשבון לבין קבלת התשלום בפועל מחברת הביטוח. מוצרים וחידושים נוספים צפויים להגיע במהלך השנה.
מי המתחרים שלכם?"כמעט ואין, למעט מערכות בריאות שבעצמן פורשות את התשלומים עבור הלקוחות, אבל הן לא עושות חיתום חכם מבוסס מידע".
אתה זוכר סיפור של מטופל שהמערכת שינתה את חייו?"אנחנו מקבלים מיילים כאלה כל יום. אני זוכר במיוחד מטופל שהיה מרותק למיטה, והביטוח הסכים לשלם לו עבור קוצב לב, אך היו חסרים לו 1,000 דולר. הגענו איתו לתוכנית בה התשלום הוא 45 דולר בחודש. הוא קיבל קוצב, חזר לעבוד, וכמובן הצליח לעמוד בתשלום. הוא אמר לנו: 'לא חשבתי שיכול לקרות דבר כזה'".