{25} {26} {29} {30} {27} {28}
משקיעים: Lightspeed, Glilot Capital, NFX, Picture, Fusion
שנת הקמה: 2022 עובדים: 60 גיוס הון: 80 מיליון דולר
דמיינו לעצמכם רכב שהמנוע שלו פועל במלוא העוצמה 24/7, גם כשהוא חונה. זה בדיוק מה שקורה בענן - החלק הכי יקר של התשתית הטכנולוגית של כל חברה מודרנית. המפתחים מקצים משאבים לפי תרחיש הקיצון, כמו שעות העומס המרבי, וכשהאפליקציה לא זקוקה לכל הכוח הזה - המשאבים פשוט מתבזבזים. לתמונה נכנס סטארט־אפ ישראלי שמצליח להפוך את הבזבוז הזה לחיסכון של מיליוני דולרים.
"היום כל החברות משתמשות בענן", אומר לגלובס יודר שפריר, מנכ"ל ומייסד סקיילאופס (ScaleOps). "הבעיה היא שהענן והאפליקציות הן דינמיות, צריכת המשאבים של כל אפליקציה כל הזמן משתנה ומי שאחראי על אותן אפליקציות אלה צוותי פיתוח שצריכים להחליט כמה משאבים להקצות. התוצאה היא בזבוז עצום - בין 60% ל־70% - מהכסף שחברות מוציאות על משאבי הענן".
על מנת להתמודד עם הבעיה, סקיילאופס פיתחה מערכת אוטומציה מבוססת אלגוריתמים ובינה מלאכותית שיודעת להקצות משאבים בזמן אמת, כך שכל אפליקציה מקבלת בדיוק את מה שהיא צריכה בכל רגע נתון. "אנחנו משחררים את המפתחים מהצורך להתעסק בהקצאת משאבים ולוקחים אחריות מלאה על התהליך", מדגיש שפריר.
למרות שמדובר בסטארט־אפ צעיר, הוא כבר זכה בתואר "חביב הקהל" בדירוג המבטיחים של גלובס אשתקד. מאז הוא רק צומח. "בשנה האחרונה הכפלנו את ההכנסות פי 13 ואנחנו עומדים על מיליוני דולרים בצד הגבוה", מספר שפריר. גם מבחינת כוח אדם, החברה גדלה: משנה שעברה החברה זינקה מ־15 עובדים ל־60 עובדים כיום. "אנחנו מתכננים יותר מלשלש את מספר העובדים בשנה הקרובה", מוסיף שפריר.
בנובמבר שנה שעברה השלימה החברה סבב גיוס D בגובה של 58 מיליון דולר בהובלת קרן לייטספיד, מה שהעלה את סך הגיוסים שלה ל־80 מיליון דולר. רשימת הלקוחות של סקיילאופס כוללת חברות עם שמות מוכרים, ביניהן וויז, ג'ון דיר, רוקו, אקמאי ופלייטיקה.
לחברה חשוב לבדל את עצמה מהמתחרות, דוגמת פינאאוט, שמספקות בעיקר שקיפות לעלויות ענן והמלצות לחיסכון. "אנחנו מספקים פתרון אוטומטי שמבצע את ההקצאה בזמן אמת", מסכם שפריר.