גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שומה סופית: "גלובס" סוקר את חידושי חקיקת המס ב-2010

מיסוי ירוק, פטורים ממס, החלת כללי חשבונאות, רפורמות במיסוי מקרקעין ובקבוצות רכישה ועוד: "גלובס" סוקר את חידושי חקיקת המס בשנה החולפת ואת החידושים הצפויים ב-2011

השנה שחלפה הציגה שינויי חקיקה מגוונים בעולם המס, הן בתחומי המיסוי הישיר והן בתחומי המיסוי העקיף. במקביל לחקיקה החדשה יצאו השנה מספר הנחיות, הוראות ביצוע וחוזרים של רשות המסים, אשר מציגים את עמדת הרשות בסוגיות שונות. במרבית המקרים מודגש רצון הרשות להגיע לפרשנות כלכלית מהותית ראויה, ובחלקם מובילה הפרשנות לתוצאות המיטיבות עם הנישומים.

בתום השנה אנו ניצבים על סיפן של מספר רפורמות מהותיות בחקיקת המס. כהרגלו של המחוקק בשנים האחרונות, הרפורמות מוצעות במקביל לחוק ההסדרים, במטרה לקדמן בחקיקה מהירה ומזורזת (יש יאמרו: מהירה מדי). רפורמות אלה כוללות, בין היתר, את התייחסות עולם המס לקבוצות הרכישה, את תחום מיסוי המקרקעין ואת תחום עידוד השקעות ההון, אך יש להניח, כי הוראות אלV "יזכו" לשינויים מסוימים עד לחקיקתן בפועל.

להלן מספר חידושים מרכזיים בחקיקה שהתקבלה ובחקיקה המוצעת, כמו גם בפרסומי רשות המסים.

מס הכנסה

* במסגרת "המיסוי הירוק" נכנסה לתוקף, ביום 1.1.2010, רפורמה במיסוי כלי רכב צמודים, אשר זכתה לכינוי "השיטה הלינארית של זקיפת שווי שימוש ברכב". במקום סכומים קבועים לפי קבוצות מחיר, יחושב שווי השימוש, ככלל ובמקרים הרלבנטיים, כאחוז ממחיר המחירון של הרכב. רשות המסים פרסמה בעניין זה את חוזר מ"ה 1/2010.

* תקן חשבונאות מסPR 29 אימץ, ככלל, את תקני הדיווח הכספי הבינלאומי (IFRS) אל תוך כללי החשבונאות המקובלים בישראל. על-פי "הלכת העקיבה", כללי החשבונאות המקובלים חלים גם לצורך דיני המס, אלא אם כן הם אינם עולים בקנה אחד עם מדיניות המס של המחוקק, עם פסיקת בית המשפט העליון או עם העקרונות העומדים בבסיסה של שיטת המס.

ברשות המסים הוקמה ועדה, אשר התבקשה לבחון את השלכות המיסוי של החלה גורפת זו של תקני הדיווח הכספי הבינלאומי, ולהציע תיקונים, ככל שיידרשו, בהקשר לכך. הוועדה טרם סיימה את מלאכתה, ובמסגרת הוראת שעה לשנות המס 2007-2009 הוסף סעיף 87א לפקודת מס הכנסה, שלפיו בקביעת ההכנסה החייבת לא יחול תקן חשבונאות מספר 29, אף אם הוחל בדוחות הכספיים לאותן שנים.

* להכנסות הפטורות ממס, המפורטות בסעיף 9 לפקודת מס הכנסה, התווספו מלגה, שניתנת לסטודנט או לחוקר בתקופת לימודיהם במוסד לימוד ומחקר, ופיצוי, ששולם לתורמת ביציות, בתנאים הרלבנטיים.

* תוקפן של תקנות מס הכנסה (כללים לחישוב המס בשל החזרה ומכירה של יחידות-השתתפות בשותפות לחיפושי נפט), הקובעות הטבות מס למשקיעים ביחידות-השתתפות נסחרות של שותפויות לחיפוש נפט, הוארך עד ל-31.12.2010.

* כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי, חלק מהחברות הישראליות לא יכלו לפרוע את חובן למחזיקי איגרות-החוב, ואילו חברות אחרות ניצלו את הירידות בשערי איגרות-החוב, שהן הנפיקו לציבור, לרכישת איגרות-החוב במחיר נמוך מסכום ההתחייבות. חוזר מס הכנסה 2/2010 דן בהיבטי מס הכנסה ובהיבטי מע"מ בקשר לרכישה עצמית של איגרות-חוב והסדרי חוב.

* סעיף 74 לחוק לעידוד השקעות הון קובע את אופן ייחוס ההכנסה החייבת לחלקי המפעל השונים תוך השוואה למחזור הבסיס של המפעל, כפי שהיה לפני ההשקעה שבשלה ניתנות ההטבות. תקנות עידוד השקעות הון (הפחתת מחזור בסיס) עוסקות בקביעת התנאים, אשר בהתקיימם זכאים מפעל מאושר ומפעל מוטב להפחתת מחזור הבסיס, כמו גם את אופן ההפחתה. חוזר מס הכנסה 4/2010 סוקר את עיקר הוראות התקנות.

* חוזר מ"ה 5/2010, שפורסם בחודש נובמבר 2010, מפרט את עיקרי הוראות המס הרלבנטיות לגבי חיילים סדירים, חיילים משוחררים, חיילי מילואים, אנשי צבא קבע וכוחות ביטחון אחרים, לרבות הטבות מס ייחודיות להם ואופן הגשת בקשות להחזרי מס.

* חישוב שווי הטבה לעובד בגין אופציות שקיבל נעשה, בין היתר, בהתחשב בשינוי שחל במדד המחירים לצרכן. שיטת חישוב זו יצרה קושי במקרים שבהם חברות ישראליות הנסחרות בחו"ל מקצות אופציות לעובדיהן במחירי מימוש למניות הנקובים במט"ח. לפיכך, בחודש יוני השנה פורסמה הנחיית סמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים ברשות המסים, רו"ח אהרן אליהו, המאשרת לחברות להגיש בקשה לחישוב בהתאם לשינוי בשער החליפין של מטבע החוץ שבו נקוב נייר הערך הרלבנטי, בכפוף לתנאים שונים.

מיסוי בינלאומי

* במהלך השנה ניתן תוקף לאמנות למניעת כפל מס בין ישראל לבין מדינות טייוואן, וייטנאם ואסטוניה.

* בחודש יולי השנה הוציא רו"ח אליהו הסבר בנוגע לעמדת רשות המסים בעניין השלכות מס של שינויים מסוימים במודלים עסקיים בתחום ההיי-טק. העמדה מבקשת לקבוע את חבויות המס במקרים שבהם חברות היי-טק ישראליות עוברות למסלול של מתן שירותים לצד קשור שהוא תושב חוץ בתמורה לכיסוי הוצאותיהן בתוספת רווח מסוים (cost), לאחר שמלכתחילה הפעילות בישראל הייתה אמורה להיות ב"מרכז העניינים".

מע"מ

* במסגרת הרפורמה בדיווח המקוון למע"מ יורחב מעגל החייבים בדיווח מפורט למע"מ החל מחודש ינואר 2011. על-פי הודעת רשות המסים, חובת הדיווח המפורט תחול על עוסקים שמחזור עסקאותיהם מעל 4 מיליון שקלים, על עוסקים שחייבים בניהול ספרי חשבונות בשיטת החשבונאות הכפולה לפי הוראות ניהול פנקסים, על מלכ"רים המעסיקים 300 עובדים ומעלה ועל מוסדות כספיים. רשות המסים פרסמה הוראת ביצוע מעודכנת בעניין.

מיסוי מקרקעין

* אחד התנאים לפטור בהעברת מקרקעין אגב פירוק לבעלי המניות, אשר קבוע בסעיף 71(א)(2) לחוק מיסוי מקרקעין, הוא, כי לא ניתנה תמורה בעד הזכות במקרקעין שהועברה לבעלי המניות. הוראת ביצוע מיסוי מקרקעין 4/2010 מבקשת לתת פרשנות תכליתית להוראה זו, כך שלא יראו בהעברת חובות החברה, אגב פירוקה, לבעלי מניותיה כהעברה "בתמורה", אם ההעברה היתה בהתאם לשיעור אחזקותיהם היחסי של בעלי המניות בחברה ובהתקיים תנאים נוספים.

* רשות המסים הביעה את עמדתה בהוראת ביצוע מיסוי מקרקעין 5/2010, כי "דירות נופש" לעניין מיסוי מקרקעין לא ייחשבו, ככלל ולמעט מקרים ספציפיים, לדירות מגורים. לשאלת היחס לדירות נופש עשויות להיות השלכות לענייני מס הכנסה ומע"מ.

* לתקנות מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (מס רכישה) הוספה תקנה 27א המעניקה פטור ממס רכישה במקרה של פירוק שרשרת איגודים (בתנאי סעיף 71 לחוק מיסוי מקרקעין), ובלבד ששולם מס הרכישה בשל הפירוק הראשון בשרשרת, ושלא חלפו 6 חודשים מהפירוק הראשון ועד להעברה אגב הפירוק בגינה מתבקש הפטור. רשות המסים הוציאה הוראת ביצוע גם בעניינה של התקנה.

הצעת חוק המדיניות הכלכלית ל-2011 ו-2012

* קבוצות הרכישה - בחוק מיסוי מקרקעין מוצעת קביעה מפורשת, אשר תחייב את החבר בקבוצת הרכישה במס רכישה בהתאם לעלות הכוללת של הדירה שתיבנה, ולא רק לפי מרכיב הקרקע. הגדרת "קבוצת הרכישה" בחקיקה אמורה לכלול, בין היתר, קיומו של גורם מארגן המקבל תמורה, כמו גם חזקה, שלפיה התארגנות של 10 רוכשים ויותר תיחשב לקבוצת רכישה. תיקון מרכזי נוסף הוא של הגדרת "עסקת אקראי" בחוק מע"מ, שיוביל לחיובו במע"מ של בעל הקרקע המוכר לקבוצת הרכישה. על-פי הצעת החוק, התיקון יחול על עסקאות כאמור שייעשו מ-1.1.2011 ואילך.

* פקודת מס הכנסה - ביטול הפטור לתושב חוץ על הכנסה מדיבידנד מחברה שמניותיה נסחרות בבורסה, או מריבית על איגרות-חוב לתקופה של 12 שנה לפחות הנסחרות בבורסה; תיקון לעניין הפטור הניתן למלגות מסוימות; הוספת תנאי לסעיף 11 לפקודה, המקנה הטבות מס לתושבים של כ-160 יישובים, בהצגת אישור תושבות מטעם היישוב המזכה; הוספת הוצאות אש"ל לרשימת ההוצאות בסעיף 32 לפקודה שאינן מותרות בניכוי; הוספת הוראה קבועה המאפשרת, בתנאים המפורטים, לבצע שינוי סיווג מקרן נאמנות חייבת לקרן נאמנות פטורה באופן חד-סטרי.

* חוק מיסוי מקרקעין - בנוסף לתיקונים המוצעים ביחס לנושא קבוצות הרכישה, מוצעת רפורמה משמעותית בכל הקשור להליכי הדיווח והשומה.

כך מוצע, בין היתר, לקבוע חובת ניכוי מס במקור במכירת זכות במקרקעין שתמורתה נקבעה בכסף בלבד ובהתקיים נסיבות מסוימות; חיוב כל עסקה במקרקעין בהגשת שומה עצמית, תוך 25 יום, ובהוצאת הודעת שומה על-ידי מנהל מיסוי מקרקעין על-פי הצהרת הנישום בתוך 20 יום מקבלת השומה העצמית (בכפוף לזכותו של המנהל לבדוק ולבקר את השומה); התקופה שתעמוד למנהל לעריכת שומה סופית תהיה 8 חודשים (ובאישור מיוחד, תוך שנה מיום קבלת הודעת ההשגה), תוך מתן זכות טיעון לנישום טרם הוצאת שומה לפי מיטב השפיטה; למנהל תהיה סמכות לעיין מחדש בשומה סופית, אם הורשע הנישום, תוך שנה מיום ההרשעה.

תיקונים מוצעים נוספים בקשר להליכי הדיווח והשומה הם:

הקדמת המועד שבו חלה חובת תשלום המס למועד בו שילם הקונה 30% מהתמורה; החלת חובת דיווח על מכירה ורכישה של זכות במקרקעין גם על המדינה; הטלת חובה להגשת הודעה על נאמנות; ועדת ערר תהיה מוסמכת גם להגדיל שומה; דחיית יום המכירה בעסקאות, שתמורתן כולה אינה בכסף ושהן מותנות בשינוי עתידי של תוכנית, ליום אישור התוכנית, תוך חיוב בהגשת הודעה על ביצוע העסקה טרם התקיימות התנאי העתידי; מועד תשלום המס יהיה 60 יום מיום המכירה, בלי שסכום המס יישא הפרשי הצמדה וריבית; הוראות בדבר תשלום המס שאינו שנוי במחלוקת במסגרת דיון בהשגה, בוועדת ערר ובבית המשפט העליון.

לאחרונה התבשרנו על רצון לערוך רפורמה נוספת, אשר אמורה לסייע בצינון שוק הדיור. חקיקה זו אמורה לפעול בשיטת "המקל והגזר" נגד המשקיעים בדירות מגורים: הגדלת חבות מס הרכישה, מצד אחד, והוספת חלופת פטור ממס שבח, מצד שני.

* חוק לעידוד השקעות הון - מוצע להחליף את סעיף מטרות החוק בסעיף חדש, שבו יינתן דגש על מטרות של פיתוח כושר הייצור של משק המדינה, שיפור יכולת המגזר העסקי להתמודד בתנאי תחרות בסביבה הבינלאומית ועל יצירת תשתית למקומות עבודה חדשים ובני-קיימא, בהעדפה לחדשנות ולפעילות באזורי הפיתוח; תינתן אפשרות ליהנות משני ההסדרים החדשים שייקבעו בחוק - מענקים והטבות מס, במקביל, ותיקבע הגדרה אחידה בחוק למונח "מפעל תעשייתי".

ההסדר שיחול לעניין מענקים לתעשייה יורחב גם לגבי השקעות שאינן בהון פיזי דווקא, אלא בתחומים נוספים שיש בהם כדי לפתח את התעשייה. כגון, הכשרת עובדים ופיתוחם; יבוטלו כל מסלולי ההטבות במס להשקעה במפעלים תעשייתיים וייקבעו הסדרים חדשים.

* הכותב הוא ממשרד עוה"ד ד. פוטשבוצקי.

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות