גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תקציב הפרסום היוקרתי של פרטנר יוצא למכרז

יהושע , גליקמן, גלר, ברוקנר ו-JWT הוזמנו להתמודד על החלק שטופל בשלמור ■ במקביל, ראובני-פרידן נפגשים עם שביט כשעל הפרק המרת תקציב פרטנר בנתח מתקציבי המשביר

לפני שבועות ספורים נורתה יריית הפתיחה למשחק הכיסאות המוזיקליים של משרדי הפרסום בקטגוריית הסלולר, כשפרטנר הפסיקה את ההתקשרות שלה עם משרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי.

עתה נראה כי המהלך שהתניעה פרטנר הולך צעד נוסף קדימה, והיא מוציאה למכרז את תקציב הפרסום שלה. רשמית מדובר בשלב זה רק על החלק שטופל באמצעות שלמור.

עוד נודע ל"גלובס" כי משרדי הפרסום אליהם נעשתה בימים האחרונים פנייה לקחת חלק במכרז הם יהושע TBWA, גליקמן-נטלר-סמסונוב, גלר-נסיס-פובליסיס, JWT ישראל וברוקנר-נטע-יער.

אולם תקציב הסלולר של פרטנר איננו היחידי שעומד פתוח בשלב זה בשוק. רמי שביט, בעלי קבוצת המשביר לצרכן, עסוק אף הוא בתקופה האחרונה באיוש מערך הפרסום שלו ומנהל פגישות עם משרדי פרסום פוטנציאליים.

ל"גלובס" נודע כי שביט מציע למשרד הפרסום ראובני-פרידן, הנמנה כיום עם מערך הפרסום של פרטנר, להצטרף למערך הפרסום של קבוצת המשביר ולהמיר את תקציב פרטנר בתקציב המותג הסלולרי שבונה המשביר, לצד פעילויות נוספות שיגיעו עם זה, כמו בניית המותג 365, טיפול ברשת המרכולים שתוקם וכדומה.

לדברי מקורבים, מדובר בהצעה רצינית ומשמעותית שעומדת על הפרק וצפויה להיסגר כבר בימים הקרובים.

שביט מחפש משרד למותג הסלולר

לכאורה קשה להבין למה ראובני-פרידן צריך לבחון ברצינות אופציה כזאת. אבל כדי לקרוא נכון את המפה המצטיירת במאבק על תקציבי הסלולר, חשוב להבין גם את ההתפתחויות המתרחשות מתחת לפני השטח - בעיקר בחברת פרטנר.

כפי שנחשף ב"גלובס", לאחר שנה של מערכת יחסים רעועה וקשה נפרדה החברה לפני מספר שבועות ממשרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי, שליווה אותה מאז ההשקה, ונותרה עם מערך פרסום המורכב מראובני-פרידן ותל-אביב-מוסקבה - שעושה את החלק הארי של העבודה הפרסומית בחודשים האחרונים.

קודם לכן הודיעה פרטנר למשרדים על שינוי שיטת התשלום מולם: לא עוד תשלום ריטיינר קבוע, כי אם תשלום על-פי עבודה בלבד.

לאור העובדה שאת רוב העבודה עושה תל-אביב-מוסקבה, המשמעות היא כי משרדי הפרסום האחרים החלו להרוויח הרבה פחות כסף - אם בכלל.

יותר מזה, רשמית כאמור המכרז הוא על חלקו של שלמור-אבנון-עמיחי, אבל מקורבים בתעשייה מספרים כי סמנכ"ל השיווק של החברה, יעקב קדמי, רחוק מלסמוך בימים אלה על חלק ניכר מהספקים שלו בתחומי השיווק והפרסום.

על-פי אותם מקורות, לא מן הנמנע כי החלפת שלמור היתה רק הצעד הראשון במסגרת שורת צעדים.

במקביל, רמי שביט הופך בהדרגה לאחד המפרסמים הגדולים והמשמעותיים במשק. כבר היום שווים תקציבי הפרסום שלו למעלה מ-60 מיליון שקל, ועם התבוננות לעתיד הרחוק ולפעילויות אליהן הוא נכנס, יש להניח כי היקפי הפרסום שלו עשויים להגיע גם ל-100 מיליון שקל.

מי שרוצה ללמוד על חשיבותו לשוק, די לו להתבונן במאבק הקשה והממושך שניהלו בחודשים האחרונים משרדי הפרסום מקאן-אריקסון ואדלר-חומסקי על תקציבי המשביר וניו-פארם.

המשרדים (כמו שביט כנראה) הבינו כי מדובר בתקציב שובר שוויון ולא חסכו במאמצים. בסוף הצליח מקאן להשאיר את התקציב אצלו - למרות שלכאורה בגלל ניגודי אינטרסים עם סלקום וקו-אופ הוא לא יכול לטפל במלוא התקציב.

כידוע, ראובני-פרידן ומקאן-אריקסון נמצאים שניהם בשליטת קבוצת אינטרפבליק, ואף יש להם אישור מהממונה על ההגבלים העסקיים לשתף פעולה בתחום המדיה. כך שאם ראובני-פרידן יחליטו בסופו של דבר לקבל את ההצעה, תהיה זאת אותה קבוצה (אם כי משרדים שונים ועצמאיים) שמטפלת בתקציבי שביט לכל אורך היריעה.

יש לציין כי ראובני-פרידן לא היו הפנייה הראשונה של קבוצת המשביר: בחודשים האחרונים נערכו מספר פגישות עם משרדי הפרסום, ביניהם גליקמן-נטלר-סמסונוב, יהושע TBWA ושמעוני-פינקלשטיין.

מקפצה אדירה

פרטנר הוא עדין ללא ספק אחד התקציבים האסטרטגיים והאטרקטיביים שיש במשק, ועבור כל אחד מהמשרדים שיתמודדו עליו הוא מהווה מקפצה אדירה במעמד בשוק הפרסום - וכמובן גם בהיקפי המשרד ורווחיו.

לכל אחד מהמשרדים אליהם נעשתה פנייה יש קשר אישי או זיקה למישהו בפרטנר, ולחלק מהמשרדים יש גם לא מעט מה להפסיד אם ייגשו להתמודדות.

יהושע TBWA נמנה בעבר עם מערך הפרסום של בזק וטיפל בתקציב בזק בינלאומי. עם הגדלת הטריטוריות של אדלר-חומסקי בתקציבי בזק הוא נדחק החוצה ונותר ללא תקציבי תקשורת.

גליקמן-נטלר-סמסונוב מטפל כיום בתקציב הפרסום של מירס, שנקנתה כידוע על-ידי קבוצת פטריק דרהי השולט גם ב-HOT.

עבור גליקמן ההחלטה להשתתף במכרז אינה פשוטה, שכן היא עלולה לעלות לה בתקציב מירס - אם כי בעבר בעלי מירס (הקודמים) גילו סבלנות כשהמשרד התמודד על תקציבים שהם לכאורה מנוגדי אינטרסים. גליקמן נפגשו בחודשים האחרונים גם עם רמי שביט, אך למרות שהשיחות התפתחו, ניגודי העניינים שיש להם (גם בתחומי הקמעונאות) מנעו סגירת התקשרות עד לרגע זה.

גלר-נסיס-פובליסיס מטפלים בתקציב 012 סמייל שנרכשה לאחרונה על-ידי פרטנר, יורם דמבינסקי, מבעלי JWT ישראל, עבד בעבר על תקציבי פרטנר בהיותו איש קריאייטיב בשלמור-אבנון-עמיחי; וכך גם עופר יער, מבעלי ברוקנר-נטע-יער, שטיפל בתקציב תחת כובע איש הקריאייטיב בראובני-פרידן.

מחברת פרטנר נמסר בתגובה: "אנחנו לא מתייחסים בעיתון לעניינים מסחריים".

עד לפרסום הידיעה לא התקבלו תגובות המשביר ומשרד הפרסום ראובני-פרידן.

תקציב הפרסום של פרטנר

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים