גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גוגל אינסייד: 5 מכשירי הסלולר המבטיחים שהוצגו בברצלונה

כפי שהמעבדים של אינטל נכנסו לליבם של המחשבים האישיים, כך גם מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל כובשת את לב הסלולריים, ומהווה המנוע מאחורי רובם

תערוכת הסלולר השנתית בברצלונה שהתקיימה השבוע (MWC) הייתה מפגן כוח של התעשייה, אבל בעיקר של חברת גוגל ושל האנדרואיד, מערכת ההפעלה שלה לטלפונים חכמים. כמעט כל היצרניות הכריזו על מכשירים שפועלים עם מערכת ההפעלה הזו והלוגו של אנדרואיד, אותו יצור ירקרק בעל המראה הרובוטי, היה מפוזר בצורות שונות כמעט בכל פינה בתערוכה - בכניסה לאזור האירועים ובובות ענק בדוכנים.

מי שהיה מגיע לתערוכה בלי להכיר את שוק הסלולר, לא היה יודע שיש מכשיר כזה שנקרא "אייפון", או שנוקיה עם מערכת ההפעלה של סימביאן בכלל שייכות לתעשייה.

מלבד גוגל, התערוכה סימנה גם את כוחן של שתי היצרניות הדרום-קוריאניות המרכזיות, סמסונג ו-LG, שצומחות על חשבונה של נוקיה. היום הן מדורגות במקום השני והשלישי בתעשייה, אך כשנוקיה תתחיל לאבד גובה, צפוי שהן יתמקמו בשני המקומות הראשונים.

כעת, כשהחגיגה הקטלונית בברצלונה הסתיימה, "גלובס" מסמן את חמשת המכשירים הסלולריים הבולטים והמבטיחים ביותר שהוצגו בתערוכה.

החיבור לפייסבוק הוא חלק מהדנ"א

דגם Salsa של HTC הוא אחד משני הטלפונים הראשונים של החברה, שיתגאו בשיתוף פעולה עם הרשת החברתית הגדולה בעולם, פייסבוק. בניגוד לרוב הטלפונים החכמים שמגיעים היום עם אפליקציות לפייסבוק, החיבור של המכשיר אליה הוא חלק מהדנ"א. את הגישה לפייסבוק המשתמש מקבל באמצעות כפתור המאפשר לעדכן בלחיצה בודדת את הסטטוס וגם לעשות פעולות אחרות, כאשר נמצאים ביישומים שונים במכשיר. למשל, כאשר מתבצע צילום תמונה, הכפתור מהבהב ומודיע שניתן באותו רגע, בלחיצה בודדת, להעלות את התמונה לעמוד בפייסבוק. למכשיר יש גם ממשק מיוחד להודעות הצ'אט בפייסבוק, הדומה ל-SMS בטלפונים חכמים.

HTC לא אפשרה למבקרים בתערוכה ואפילו לנציגי המפעילות הסלולריות לגעת בסלסה. הטלפון הוצג כפריט אומנות מאחורי ארון זכוכית בביתן ובאמצעות סרטוני וידיאו. לכן, ניתן להעריך שהמכשיר עדיין לא בשל, והחברה מיהרה להכריז עליו כדי שתהיה לה בשורה אמיתית לתערוכה.

הטלפון יושק ברבעון השני, מה שמאפשר ל-HTC עוד מספר חודשים בודדים לעבוד עליו. קיים סיכוי גדול לכך שהמכשיר יגיע גם לישראל.

פייסבוק, הייטק, HTC

מכשיר שרוצה להיות אייפון

הגלקסי S2 של סמסונג, ממשיכו של הגלקסי S הנמכר היום בישראל בהצלחה רבה, מסמן מגמה חדשה בתחום המסכים: מעבר למסך שגדל ל-4.3 אינץ' לעומת 4 אינץ' בדגם הנוכחי.

אמנם, אין זו צמיחה אדירה אבל כאשר מסתכלים על המסך היא נראית משמעותית. בחברה הצליחו לשמור גם על תחושה נוחה ביד, כך שהגודל לא משפיע על הנוחות. כמו-כן, מסך המגע מגיע בטכנולוגיית Super AMOLED Plus, שמניבה שיפור בתצוגה.

למכשיר יש מצלמה עם חיישן של 8 מגה-פיקסל ופלאש, לעומת 5 מגה-פיקסל ללא פלאש בגלקסי S הראשון. צילום הווידאו הוא באיכות HD (בתקן 1080p). נפח הזיכרון הפנימי הוא 16 או 32 ג'יגה, לפי בחירת הלקוח, ויש גם חריץ הרחבה לכרטיסי זיכרון עד נפח 32 ג'יגה.

סמסונג גלקסי s2 הייטק

גם מגע, גם מקלדת

חברה נוספת שלא אפשרה, כמו HTC, למבקרי התערוכה לגעת במכשירי הטלפון שהציגה היא HP-פאלם, שהציגה את דגם Pre-3 שלה, שעליו הכריזה לראשונה בארה"ב לפני התערוכה.

המכשיר מגיע במראה הסליידר המסורתי של הדגמים הקודמים, מה שמאפשר למי שלא אוהב להקליד על מסכי מגע עדיין ליהנות מהניווט במסך כזה, אבל לבצע את פעולת ההקלדה על מקלדת.

מערכת ההפעלה webOS 2.2 מציעה חיבור עם הטאבלט של HP בצורה אלחוטית. כך, כאשר מניחים את הטלפון על מסך הטאבלט בעת גלישה באינטרנט, אותה כתובת תעבור באופן מיידי ל-Pre-3. בהמשך, ניתן יהיה להעביר מידע נוסף בצורה הזו בין שני המכשירים.

הממשק בנוי בצורה גרפית, האמורה לספק אותה חוויה של ידידותיות כמו באייפון. המכשיר רץ על מעבד במהירות 1.4 ג'יגה-הרץ, מה שצפוי לספק לו עבודה חלקה. בינתיים ל-webOS אין אפשרות של עברית, ולכן לא ברור אם המכשיר יגיע לישראל.

HP PRE3 הייטק

נקודת האופטימום של אופטימוס

דגם אופטימוס 3D של חברת LG, מהווה סנונית ראשונה לחדירת טכנולוגיית תצוגת התלת-ממד אל מסכי הטלפון. מכשיר כולל מסך מגע בגודל 4.3 אינץ', המאפשר לצלם וידיאו ותמונות בתלת-ממד ולצפות בהם על-גבי המסך ללא משקפים. איכות התלת-ממד היא טובה כאשר מסתכלים על המסך מנקודה ספציפית ומזווית מדויקת, אולם במקרים אחרים התמונה פחות טובה. האופטימוס כולל מעבד כפול ליבה וגם את האנדרואיד של גוגל בגרסה 2.2, שתשודרג בהמשך ל-2.3. הטלפון יכול גם להציג קליפים בתלת-ממד מיו-טיוב. למרות שהמכשיר יחסית כבד במשקל, הדבר לא מורגש בעת אחיזה ביד.

אופטימוס 3d LG

כמו פלייסטיישן, רק טלפון

טלפון המשחקים של סוני-אריקסון, Xperia Play, מבוסס אף הוא על מערכת ההפעלה אנדרואיד 2.3. בניגוד ליצרניות כמו HTC או סמסונג, המכשיר מגיע עם אנדרואיד בתצוגה שכמעט אינה כוללת שום תוספות מיוחדות.

ייחודו של הטלפון הזה הוא תו התקן של סוני למשחקי פלייסטיישן, המאפשר גישה לחנות משחקים שתציע 50 כותרים בעת ההשקה של המכשיר בחודש הבא בעולם.

לטלפון יש מסך מגע בגודל 4 אינץ' והוא מאפשר תצוגת אופקית, בה גם מתגלה משטח הכולל מקשי משחק ייעודים: כפתורי החיצים וארבעת כפתורי הסימנים של הפלייסטיישן. יש לטלפון גם שני משטחי מגע לאגודלים, המחליפים את שני הסטיקים בידיות המשחק בפלייסטיישן.

חוויית המשחק ב-Xperia Play היא נוחה מאוד באמצעות משטח הכפתורים הייעודים למשחק, המדמה בצורה טובה שלט של פלייסטיישן. מה שפחות טוב במכשיר הוא הרמה הגרפית של המשחקים שהודגמו עליו.

בשלב זה לא ידוע אם המכשיר הזה יגיע לישראל, מכיוון שהמפעילות עדיין לא גיבשו את עמדתן בנוגע למכשיר שאמור להיות יקר, ולפנות לקהל נישה של גיימרים המחפשים קונסולה ניידת.

הלו, זה טאבלט?

מלבד טלפונים סלולריים, יצרניות האלקטרוניקה הציגו בתערוכה גם מחשבי-לוח חדשים. חברת HTC חשפה את הטאבלט הראשון שלה הכולל את מערכת ההפעלה אנדרואיד, מסך מגע של 7 אינץ' וגם עט מגע לכתיבה על המסך. הוא מבוסס על טכנולוגיית המגע של אן-טריג הישראלית. סמסונג הציגה את הגלקסי טאב 10.1 ו-LG הכריזה על האופטימוס פד, המגיע עם מסך של 8.9 אינץ', אשר לטענתה מציע תמונה באיכות אופטימלית. מה שמייחד את המכשיר הוא אפשרות לצלם סרטי וידיאו בתלת-ממד ולצפות בהם על טלוויזיה תואמת.

הכותב היה אורח חברת סמסונג בתערוכה

עוד כתבות

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

חיל האוויר החל בגל תקיפות נרחב בביירות ובטהראן במקביל

אין נפגעים בנפש, רסיסים נפלו במרכז ובטבריה - נזק לבית בטמרה • בלבנון מדווחים: צה"ל תקף בדאחיה, במוקד: רשת התקשורת המזוהה עם חיזבאללה • חיזבאללה בהצהרה רשמית: "הזהרנו שוב ושוב כי העוינות ללא תגובה לא יכולה להימשך" • שגרירות ארה"ב בריאד הותקפה על ידי כטב"ם איראני, טראמפ איים: "בקרוב תגלו מה תהיה התגובה" • עדכונים שוטפים 

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

קיר סטארמר, רה''מ בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת / צילום: Kin Cheung, Tschaen Eric/Pool/ABACA

אירופה פוחדת להיכנס למלחמה, ומתרכזת במסרים פייסניים ובחילוץ אזרחים

מדינות אירופה הבליגו על התקפות איראניות על כוחותיהם הפרושים במפרץ ובמזרח התיכון ● הן קראו ל"הרגעת הרוחות" על ידי "כל הצדדים" ואף שיגרו שורת מסרים מתונים המנסים להבהיר לאיראן כי לא יתערבו ● אם לא תשתנה, ההשלכות של מדיניות הפייסנות האירופית עשויות להיות רחבות