גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מעריב" יימכר לבן-צבי; 1,400 עובדים יועסקו; הוועד: הצעה רעה

אישור לחשיפת "גלובס": ‎נאמן "מעריב" שלמה נס הגיש את המלצותיו לביהמ"ש ‏‎■‎‏ בן-צבי מבקש להמשיך להוציא לאור את העיתון והמגזינים תחת המותגים הקיימים ■ בית הדפוס יימכר לעמוס מימון ■ ההיקף הכולל של העסקה: 145 מיליון שקל

‎‎כפי שנחשף אתמול (א') ב"גלובס", בתום הליך משא-ומתן מורכב ואינטנסיבי, נאמן "מעריב ", ד"ר שלמה נס, ממליץ לבית המשפט למכור את עיקר נכסי העיתון למו"ל העיתון "מקור ראשון", שלמה בן-צבי, ואת בית הדפוס ליזם הנדל"ן עמוס מימון. הסכום הכולל של העסקה הוא 145 מיליון שקל.

אם יאשר בית המשפט את הצעת הנאמנים שלמה נס וירון ארבל, תשלם קבוצת מימון 65 מיליון שקל תמורת בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור פעילות העיתון, המגזינים ואתר האינטרנט וכן עבור רכישת חובות החייבים של "מעריב".

מבנה העסקה של בן-צבי מבוסס על תשלום שייפרש בתשלומים, וחלק עיקרי בו יבוסס על עמידה בהבטחה לגביית חובות "מעריב".

‏‏12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה. 9.7 מיליון שקל נוספים ישולמו 120 יום לאחר מועד ההעברה, ו-11 מיליון שקל נוספים ישולמו שנה אחרי. יתר הסכום, כאמור, תלוי בגביית חובות העיתון.

35 מיליון שקל הוא סכום חובות לקוחות "מעריב" שנוצרו בחצי השנה האחרונה. 26 מיליון שקל נוספים נחשבים "חובות קשים לגבייה". בן-צבי התחייב לפעול לגבות אותם, ואם וכאשר ייגבו, יקבלו הנאמנים מחצית החובות השוטפים ו-85% מהחובות הקשים. היתר ילך לקבוצת הירש מדיה.

בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית בסך 2 מיליון שקל. נקבע כי בן-צבי יעביר את מלוא התקבולים מהגבייה לקופת הנאמנים, והנאמנים יעבירו את חלקה של קבוצת בן-צבי לידיה על-פי השיעור הרלוונטי. העיתון "מקור ראשון" עצמו יעמיד ערבות לעסקה.

‎‎עסק חי ופעיל

‏‎‎הנאמנים הגישו את המלצתם לשופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ורדה אלשיך, אתמול בשעות הלילה, לאחר התמחרות שנמשכה שעות ארוכות.

על-פי הנאמנים, קבוצת "מעריב" תימכר כעסק חי ופעיל. כמו כן גובש הסכם עבודה בין בן-צבי למציע רכישת בית הדפוס, עמוס מימון, להמשך העסקת עובדי הדפוס.

600 מבין 2,000 עובדי "מעריב" כיום יפוטרו, זאת לאחר שהעסקה כוללת התחייבות קצובה בזמן להעסקת 1,400 מהעובדים. הנאמנים ציינו כי "לנגד עיניהם עמד שיקול מרכזי בדמות גורלם ושמירת מקור תעסוקתם של עובדי הקבוצה".

‏לפי ההצעה, קבוצת בן-צבי מתחייבת להעסיק 330 עובדי מינהלה ומערכת עיתונאית לתקופה מינימלית של שנה וחצי, ובין 50 ל-70 קבלני ועובדי הובלה שהועסקו על-ידי חברות הקבוצה כקבלנים עצמאיים, לתקופה מינימלית דומה.

בנוסף, בין 70 ל-110 עובדי דפוס יועסקו במסגרת ההתקשרות המסחרית בין בן-צבי למימון. לבן-צבי יש אפשרות להקטין את מספר העובדים המועסקים בשיעור של 10% לאור מצבו של העיתון כפי שיהיה בעתיד.

על-פי ההמלצה, אף אחת מההצעות לא כללה הצעות לרכישת חברת ההפצה "גל", המעסיקה כ-900 עובדים. בסופו של דבר הגיעו נציגי עובדי ההפצה יחד עם הנאמנים להסכמה כי פעילותה תימשך בשלב זה תחת הנאמנים. עם זאת, רוכש העיתון יתקשר עם קבוצת עובדי ההפצה בהסכם מסחרי שיאפשר את המשך הפעלת מערך ההפצה, בתקווה שיימצא לבסוף רוכש פוטנציאלי. בן-צבי התחייב כי יתקשר עם עובדי ההפצה וישתמש בשירותיהם לתקופה של שנתיים לפחות.

‏מימון הציע לרכוש את שטח בית הדפוס וכן את מלאי הנייר והציוד שעומדים לרשותו. בזמן ההעברה ישלם מימון 22.5 מיליון שקל ו-7 מיליון שקל ישלם בעבור המכונות והציוד. כעבור חודשיים ישלם 10.5 מיליון שקל נוספים ו-25 מיליון שקל בתוך חצי שנה. מימון יציג ערבויות בסך 6 מיליון שקל.

מימון, שכוונותיו הן ככל הנראה לעשות שימוש בקרקע ולא להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הסכים להשכיר את בית הדפוס לקבוצת בן-צבי כדי להמשיך להעסיק בין 70 ל-110 עובדי דפוס.

‏עד למועד ההעברה, קובעת ההמלצה, יהיה ניתן לשנות את ההסכם, כך שבמקום רכישת המגרש תרכוש קבוצת מימון את מניות חברת לוין אפשטיין וכן את המכונות והציוד בבית הדפוס.

‎‎ההצעות האחרות

‏‎‎ההצעות שבחר הנאמן גברו על כ-17 הצעות אחרות. הרציניות שבהן היו של ה"ג'רוזלם פוסט" של אלי עזור.

"עזור שיפר את הצעתו ממש בשעות הערב", אמרו הנאמנים, ששיבחו אותו והוסיפו כי הבחירה התבססה על הצעה כספית גבוהה יותר. עזור הציע לרכוש את העיתון ואת בית הדפוס יחד ב-122 מיליון שקל, והתחייב להעסיק 500 עובדים לשנה וחצי ולהמשיך להעסיק גם את עובדי ההפצה לחצי שנה לפחות.

‏הפרסומאי הדר גולדמן ביקש לקנות את נכסי העיתון ללא בית הדפוס. הוא הציע 6 מיליון שקל ותוכנית תשלומים לנאמנים על פני עשור שהייתה מגיעה ל-22.5 מיליון שקל. גולדמן הציע להעסיק 400 עובדים שמהם 120 ל-7 שנים לפחות.

‏ההפתעה הגדולה, עם זאת, הייתה העובדה ש"ישראל היום" לא הצליח לשים את ידו על בית הדפוס. העיתון של שלדון אדלסון הציע 50 מיליון שקל בעבור בית הדפוס. לאור העובדה שבניגוד למימון ביקש אדלסון להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הוא הציע להמשיך ולהעסיק את כל עובדיו.

ועד העובדים לא מרוצה

לאור הודעת הנאמן, אמר היום (ב') ועד העובדים כי "ההצעה החדשה מהווה שיפור קל לעומת ההצעה הקודמת, אולם לטעמנו לא די בכך. אנו ממשיכים לנהל משא-ומתן עם כלל הגורמים, במטרה להמשיך לשפר את ההצעות הן מבחינת זכויות עובדים והן מבחינת חופש העיתונות".

על-פי גורם בוועד, "זו הצעה מאוד רעה לעובדים. הוא מדבר על 330 עובדים מתוך 800, ולא מובטח לנו דבר. לא דובר דבר על הסכם קיבוצי שדרשנו, המשכיות תעסוקה וקליטה של מקסימום עובדים. נגיע לבית המשפט ונביע התנגדות לעסקה. לא ייתכן שישלחו 600 עובדים הבייתה בגלל שיש הצעה יותר משתלמת לנאמן".

העובדים ייוועדו היום אחר-הצהריים כדי לחשב את המשך פעולותיהם. ‏‎‎‏

‎‎עיקרי העסקה למכירת "מעריב"

‏1. קבוצת "מעריב" תימכר כ"עסק חי" ב-145 מיליון שקל. ‏

‏2. קבוצת מימון תשלם 65 מיליון שקל עבור בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור העיתון.

‏‏3. 12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה, 9.7 מיליון שקל ישולמו 120 יום לאחר מכן, ו-11 מיליון שקל ישלמו שנה לאחר מכן‏.

‏4. יתר הסכום תלוי בגביית חובות העיתון. ‏

‏5. בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית‏ בסך 2 מיליון שקל.

‏‏6. 600 מתוך 2,000 עובדי "מעריב" יפוטרו‏.

רוכש בית הדפוס של "מעריב": עמוס מימון, יהלומן ואיש נדל"ן / אורי חודי

עמוס מימון, בעלי קבוצת צמרות סלע, הציע לרכוש את בית הדפוס של "מעריב" בעבור כ-65 מיליון שקל. העסקה כוללת את מבנה בית הדפוס, את הציוד שבתוכו וכמובן את הקרקע שעליה הוא שוכן ברחוב הקוממיות באזור התעשייה של בת-ים.

על-פי רשם החברות, מימון הוא יהלומן המחזיק במניות בחברת חלום בים בנתניה ומ.ע. גאיה פנטגון ברמת-גן. גורמים בענף מספרים כי מימון היה מעורב בעבר בעסקה לרכישת מתחם עלית על-ידי שעיה בוילמגרין ואזורים.

המגרש של בית הדפוס בבת-ים, המשתרע על שטח כ-18 דונם, כולל מבנה בן כ-5,100 מ"ר המשמש את בית הדפוס, משרדים ומרתף. נכון להיום ייעוד המגרש הוא תעשייה. המגרש נמצא בבעלות פרטית ואינו מוחכר מהמינהל, מה שהופך אותו לאטרקטיבי יותר עבור הרוכש.

מכרזים של עיריית בת-ים שנסגרו לפני כמה חודשים בקרבת מקום, ברחוב הקוממיות, משקפים שווי של כ-82 מיליון שקל לקרקע בשטח של מעט יותר משישה דונם. המגרשים שנמכרו מאפשרים בנייה של כ-250 דירות ושטחי מסחר.

אם נשווה את הזכויות שניתנו במגרשים הסמוכים למגרש שעליו ממוקם בית הדפוס של "מעריב", נראה כי אם אכן ישונה הייעוד תיתכן בנייה של יותר מ-700 דירות במקום.

עוד כתבות

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

המניות שעלו במאות אחוזים בחסות המלחמה, והאם יש להן עוד לאן לעלות?

למרות שתמונת המערכה הצבאית טרם התבהרה, מנהלי ההשקעות מסמנים מרוויחים ומפסידים פוטנציאליים ● בצד החיובי: מניות התעשיות הביטחוניות, רשתות מזון וחברות אנרגיה ● עלולות להיפגע: רשתות מלונות, מרכזי מסחר ומניות התעופה ● ומה התחזית למניות הבנייה?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

אל על לא תפעיל טיסות חילוץ דרך מצרים - כך תוכלו בכל זאת לחזור לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג ● על פי ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ ● באל על ובישראייר נערכים קודם כל לחילוץ לקוחות החברה ללא עלות ● בארקיע מפרסמים מועדים חדשים לטיסות חילוץ

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התרעה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות