גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברה על הכוונת: טלדור ממציאה את ה-IT מחדש

טלדור, אחת משחקניות ה-IT המובילות בארץ, מתאימה עצמה לשינוי שעובר השוק שבו היא פועלת, ולא רק על ידי רכישות חכמות

שוק ה-IT הישראלי (Information Technology) רחוק מלהיות סקסי, לפחות מבחינה תקשורתית. זהו שוק יציב וסולידי, שלא מרבה לשנות את פניו, אך כזה שמגלגל מדי שנה מחזור של מיליארדי שקלים, ומעסיק אלפי עובדים.

בישראל, למרות גודלה היחסית קטן, יש לא מעט חברות IT, וכולן מתחרות כמעט על אותם לקוחות, ונותנות - פחות או יותר - את אותם שירותים. כך, נוצר שוק מאוד תחרותי שפוגע בשולי הרווח התפעולי של רוב השחקניות, ולכן מאלץ כל אחת מהן לנסות לבדל עצמה מהמתחרות. טלדור, אחת מאותן שחקניות IT מובילות, מנסה לעשות זאת. זהו סיפורה.

מה החברה עושה

לטלדור (Taldor), שהוקמה לפני 26 שנה כ"אלול מערכות מחשבים", ועברה לפני 9 שנים לשליטת קבוצת DBSI, יש שני תחומי פעילות עיקריים. הראשון, תחום המערכות, ובמסגרתו מספקת החברה שירותי תוכנה ופתרונות מחשוב בתחומי ה-IT דרך ביצוע פרויקטים והספקת שירותי ייעוץ מקצועי, וכן מיקור חוץ תפעולי (BPO - Business Process Outsourcing). כמו כן, תחום המערכות כולל הפצה בישראל של מערכות ERP ומערכות CRM על ידי החברה של יצרנים זרים (כמו SAP, אורקל ומיקרוסופט).

תחום הפעילות השני הוא תחום התקשורת והתשתיות, ובמסגרתו מספקת החברה פתרונות תקשורת נתונים ותשתיות בתחומי ה-Data Center. כמו כן, תחום זה כולל פתרונות לשירות עצמי (כגון עמדות ATM, עמדות מידע ועמדות להפקדת צ'קים בסניפי בנקים).

התחום הראשון (ראו טבלה) אחראי לכמעט 59% מסך הכנסות החברה, ואילו התחום השני ליתר, 41%. בגלל מרכיב התוכנה שבו, תחום המערכות הרבה יותר רווחי מתחום התקשורת והתשתיות, ואשתקד הוא ייצר לחברה רווח תפעולי של 21.2 מיליון שקל לעומת 10.9 מיליון שקל במקרה של תחום התקשורת והתשתיות (66% ו-34% בהתאמה).

במקרה של טלדור, 80% בקירוב מהכנסותיה נובעים מלקוחות ממשלתיים, תאגידים בנקאיים וגופי ביטחון (בעיקר השב"כ והמוסד). ל-20% הנותרים אחראי המגזר הפרטי, בעיקר חברות טלקום וחברות הייטק. לדברי אריה רימיני, מנכ"ל החברה מזה קרוב לארבע שנים, נתון זה מהווה יתרון וחיסרון באותה עת.

"היתרון טמון בכך שמול לקוחות ממשלתיים או בנקאיים נוצרות מערכות יחסים ארוכות טווח, וזה האופי של טלדור: לחפש לקוחות עימם אפשר לייצר מערכת יחסים ארוכת טווח, ולא כזו של שנה-שנתיים. לקוח שמוכן להישאר איתי לאורך זמן, יקבל ממני מחיר טוב יותר - דהיינו נמוך יותר - כי אני לא בוחן את התרומה ממנו רק לאורך שנה אחת. מצד שני, זהו החיסרון. המחיר הנמוך יותר יוצר רווחיות נמוכה יותר שמאלצת אותי להתייעל כל הזמן, ולדאוג לאופטימיזציה כמה שיותר גבוהה של השירות שאני נותן, הן עבורי והן עבור הלקוח שלי".

אופי הענף והתחרות בו

כפי שציינו בתחילת דברינו, שוק ה-IT הוא שוק מאוד תחרותי. טלדור מתמודדת מול חברות דוגמת מטריקס, מלם-תים, נס ו-וואן. תחרות זו הופכת לאגרסיבית יותר ככל שעובר הזמן, ומאלצת כל אחת מהשחקניות בענף לחשוב מחוץ לקופסה, ולפעמים להמציא עצמה מחדש. במקרה של טלדור, פירוש הדבר הוא "לתת ללקוח פתרון מקצה לקצה שיענה על כל צרכיו, החל מהטכנולוגיים וכלה בתפעוליים", אומר רימיני.

"לכן, מעבר לכל הפעילויות שלנו, אנו מתרכזים בפעילות ה-BPO, פעילות שמתאפיינת בחוזים ארוכי טווח, ואין בה עדיין דריסת רגל של המתחרות העיקריות שלנו".

BPO, מיקור חוץ תפעולי, פירושו מיקור חוץ המשלב בין פעילות מערכות ה-IT לתהליכים עסקיים של הלקוח. שירותים או פרויקטים בתחום זה דורשים הקמה, ניהול ושילוב של מערכים לוגיסטיים בארגון הלקוח המבוססים על מערכות IT, כשהחברה מקימה עבור הלקוח את המערכת ואף מאיישת אותה בכוח האדם הדרוש לשם הפעלתה. בתחום זה נחלקת פעילות החברה לשלושה תתי תחומים: הראשון, ניהול פרויקטים, הן של גופים ממשלתיים וציבוריים והן של גופים פרטיים; השני, פרויקטי סריקת מסמכים וטיוב נתונים, והשלישי, פרויקטי GIS (Geographic Information System, מערכת מידע גיאוגרפי או ממ"ג).

"תחום זה נותן לנו עוצמה פרויקטלית", אומר רימיני. "וזה מה שמבדיל את טלדור משאר השחקניות בשוק ה-IT המקומי".

תחזית לעתיד

לדברי רימיני, שוק ה-IT משתנה, אומנם לאט אך משתנה. "אנו חווים חילופי דורות בתעשיית ה-IT וזה אומר שהלקוח רוצה לקבל מהספק שלו ערך מוסף הרבה יותר גבוה. השינוי הזה מתרחש לאט כי עדיין מדובר בשוק זהיר, אך כזה שהלקוחות בו זקוקים לפתרונות שיסייעו להם לחסוך כמה שיותר בטווח הארוך, ולחסוך באופן חכם, כלומר להגדיל השקעה ב-IT כדי להקטין עלויות שוטפות לאורך זמן. מגמה זו מעידה על בגרות של שוק ה-IT".

רימיני מקווה כי ב-2013 תעבור החברה רף הכנסות של מיליארד שקל (לעומת 751 מיליון שקל אשתקד) , הן באמצעות צמיחה אורגנית והן באמצעות רכישות נוספות, ואילו הרווחיות התפעולית תשתפר ותעבור רף של 6% (לעומת 4.3% אשתקד).

"טלדור ממוצבת היטב כדי להרוויח מהכיוון אליו פונה שוק ה-IT", מסכם רימיני.

"Glasshouse התאימה לתפיסה שלנו"

קונסולידציה היא חלק בלתי נפרד משוק ה-IT. חברות קטנות נרכשות על ידי גדולות, בעיקר כאלו שמיצו את הצמיחה בתחומי פעילותן העיקרית, וטלדור אינה יוצאת דופן. מתחילת השנה ביצעה החברה שתי רכישות משמעותיות, לאו דווקא בעלותן כמו בהשפעתן על עתיד החברה.

הרכישה השנייה, שהושלמה במאי, היא זו של Glasshouse, חברה פרטית שלמעשה ריכזה את הפעילות הישראלית של Glasshouse העולמית. Glasshouse מספקת קשת רחבה של פתרונות ושירותים בתחום תשתיות ה-IT, כשעיקר התמחותה הוא בתחומי אחסון וגיבוי, תכנון רציפות עסקית (BCP), והתאוששות מאסון (DRP), בסיסי נתונים, פתרונות BI ועוד. תמורת Glasshouse שילמה טלדור 6.8 מיליון דולר.

"Glasshouse התאימה לתפיסה שלנו של מתן פתרון מקצה לקצה", אומר רימיני. לדבריו, רכישה זו ממצבת את טלדור כאינטגרטור החזק בשוק, וצפויה להכפיל את כמות הלקוחות של החברה במגזר התקשורת והתשתיות. "למעשה, אין כרגע גוף כזה בארץ, בעל התמחות ב-Data Center, כמונו", מדגיש רימיני. לדבריו, "Glasshouse, כמו החברה הראשונה שרכשנו השנה (ראו מסגרת נפרדת, ט.צ.), עדיין לא מיצתה את מלוא הפוטנציאל שלה, ואני מאמין ביכולת של טלדור להשביח אותה". Glasshouse מונה כ-200 איש.

רכישת 3BASE - כששוק העבודה החרדי פוגש את החילוני

את מסע הרכישות השנתי שלה החלה טלדור ברכישה מעט שונה מהרגיל, זו של 3BASE, בוטיק טכנולוגי המתמחה במתן פתרונות מתקדמים בסביבת WEB וענן באמצעות - לפחות כרגע - כ-150 מתכנתות חרדיות. 3BASE, שנרכשה תמורת 4.5 מיליון שקל, מתמחה בטכנולוגיות קוד אינטרנט וקוד פתוח, ונחשבת לחברה המתקדמת בישראל בתחום ה-Big Data. לדברי רימיני, "טלדור חיפשה חברה שהיא פרויקטלית, ולכן 3BASE התאימה לנו. כמו כן, החומר האנושי המרכיב אותה, דהיינו מתכנתות חרדיות, הוא ברמה מאוד גבוהה".

3BASE הוקמה על ידי שני מתכנתים, חובשי כיפה סרוגה, שהבינו כי יש מחסור משמעותי של אנשי פיתוח בשוק התעסוקה החילוני, ולכן פנו לשוק התעסוקה החרדי, ממנו קל יותר לגייס עשרות אנשי פיתוח. "רק באחרונה גייסנו 23 מתכנתות נוספות. אם הייתי פונה לשוק התעסוקה החילוני, אולי הייתי מצליח לגייס מתכנת אחד או שניים." אומר רימיני. "כך, יש לי כוח אדם איכותי, צעיר, נאמן - כי הנשים החרדיות פחות מדלגות בין מקום עבודה אחד לשני - ובכמויות גדולות יותר".

החל ממועד הרכישה ועד סוף יוני, 3BASE תרמה כ-551 אלף שקל לרווח הנקי המאוחד של טלדור, ו-4.5 מיליון שקל למחזור ההכנסות המאוחד.

tali-z@globes.co.il

עוד כתבות

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אנשי מערכת הביטחון לשרי הקבינט: "בסוף המבצע לא יושמד האיום הבליסטי"

דיווח: איחוד האמירויות וקטאר ביקשו סיוע מבנות הברית שלהן בהדיפת המתקפות האיראניות ● שר ההגנה האמריקאי: לא תוחמים בזמן את המבצע ● ארה"ב תקפה את אתר הגרעין באספהאן ● מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון חוסל בתקיפת צה"ל ● קטאר: הפלנו מטוסי קרב איראניים ● קפריסין: הכטב"ם בבסיס הבריטי שוגר ע"י חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות