גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אף אחד לא הסתייג מההמלצה לדחות להוט את הפריסה"

שר התקשורת צחי הנגבי הודף את הטענות על מתן הטבה להוט ע"י דחיית הפריסה שלה בעשרות יישובים: "אנו מנסים לחזק חברות שמתחרות בבזק ומנסים לייצר להן תמריץ להשקיע"

צחי הנגבי / צילום: גיל יוחנן
צחי הנגבי / צילום: גיל יוחנן

בשבועות האחרונים הוביל מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, החלטה שבלשון המעטה ניתן להגדיר כשנויה במחלוקת בעניין הוט והפריסה האוניברסלית שלה. פילבר הביא לוועדה המייעצת במשרד התקשורת - ועדה ציבורית שבה הוא אמור להיוועץ בנושאים חריגים - החלטה שדוחה בשנה את חובת הפריסה האוניברסלית של הוט. לפי הוראות הרישיון שלה, הוט חייבת לפרוס את תשתיותיה בכל רחבי הארץ, אולם היא לא פרסה תשתיות ב-272 יישובים באזורי הפריפריה, ולא רק בהם אלא גם ביישובים במרכז הארץ, ואפילו בכמה שכונות בירושלים יש חורים בפריסה.

היחיד שהסכים לעשות סוף לפארסה של הוט, שנמשכת שנים, היה שר התקשורת לשעבר, גלעד ארדן, שמתוך התחשבות במצוקתה של הוט ובקושי לעמוד בפריסה כה יקרה, הסכים שהחברה תעשה זאת בהדרגה, ולכן נקבעה לה בנובמבר 2014 תוכנית שחייבה אותה להשלים פריסה ב-61 יישובים עד לנובמבר הקרוב. הוט, מצידה, פשוט לא ביצעה את התוכנית.

אך בניגוד לארדן ולמנכ"ל הקודם של המשרד, אבי ברגר, הפעם החברה יצרה ידידות נפלאה במשרד התקשורת, ופילבר הוביל הצעה שדוחה את הפריסה בשנה, בתמורה לכך שהוט תחויב להציע את שירותי הטלוויזיה שלה על גבי האינטרנט בכל אותם 272 יישובים עד לסוף השנה.

כלומר, החברה בעצם קיבלה פרס. לא רק שהיא לא פרסה תשתיות ולא השקיעה, היא מקבלת נגישות על גבי תשתיות בזק שמאפשרת לה להגיע למאות אלפי לקוחות שאליהם לא טרחה להגיע. לצד זה, פילבר סיכם שהוט תחויב גם להשקיע בשדרוג הרשת שלה.

חברי הוועדה המייעצת, שאישרו את ההצעה, התעלמו לחלוטין מההפרות של הוט ומהדיל שריח רע מאוד נודף ממנו. לשיטתם, הם דאגו לטובת הציבור והביאו את בשורת התחרות בשירותי הטלוויזיה לפריפריה, ובכך למעשה מתמצה תפקידם.

לגבי השאלה האם לא מן הראוי להתנות תנאים להוט לפני שנותנים לה כזה פרס, או לפחות לדרוש תוכנית מסודרת להשקעות - זה מבחינתם בטיפול משרד התקשורת ולא מעניינם. הם רוצים טלוויזיה בפריפריה מיידית - וזה מה שהם השיגו.

בראיון ל"גלובס" מסביר צחי הנגבי, שר התקשורת בפועל, שהוא עומד מאחורי ההחלטה שקיבל, אבל את השאלות הקשות צריך לשאול את מנכ"ל המשרד.

- בוודאי שמעת ביקורות של גורמים שונים בעניין ההחלטה לוותר להוט בנושא חובת הפריסה האוניברסלית. האם התעמקת בסוגיה לפני שקיבלת את ההחלטה? האם לא היססת?

"בכל החלטה יש דילמות. אין נושא פשוט, בוודאי לא במשק התקשורת. אני סמכתי את ידי על המלצת הוועדה, לאחר שנועדתי עם מנכ"ל המשרד, שלמה פילבר, שעמד בראשה. שמעתי שההחלטה היא החלטה פה-אחד של כל הגורמים, איש מהם לא הסתייג - והיו שם כידוע גורמים שהמנדט המקצועי שלהם הוא מתחומים מגוונים - ואימצתי את ההמלצה ככתבה וכלשונה".

- אפשר להבין את ההמלצה, ויש בה היגיון מסוים, אבל למטבע יש שני צדדים: משרד התקשורת הכשיר הפרת רישיון, והיטיב עם חברה שצפצפה על החוק. האם לא היה נכון לפחות לבוא ולהגיד להוט "אנחנו הולכים לקראתך, אבל לפחות תשלמי קנס", כדי שתוכל לבוא לציבור בידיים נקיות, ושהוט לא תצא נשכרת מהעבירות שעשתה?

"בעניין הזה אתה חייב לדבר עם יו"ר הוועדה המייעצת ולשאול אותו האם האפשרות הזאת נידונה בוועדה. אני לא הייתי בדיוני הוועדה, הם נעשו לפני תחילת כהונתי. אבל התשובה לשאלה שלך מצויה בשאלה עצמה. אתה בעצמך אומר שלאורך שנים על גבי שנים התעלמו מההפרות והשלימו איתן. כרגע הגיע מנכ"ל יחסית חדש, הגיע שר חדש, ואנחנו לא רוצים להתבוסס בביצה של העבר, כי המטרה שלנו היא להגביר את התחרות במשק ולשפר את השירות לצרכן, ולכן חייבים לתת תמריצים לכל החברות כדי שהן ישקיעו בשוק עם מתחרים. יש פה חברות שעושות את השיקול העסקי, ולכן אתה חייב לראות כל הזמן מה מחזק את התחרות.

"אתם כל הזמן באים אלינו בטרוניות למה המשרד לא בא חשבון עם בזק ונותן לה לעמוד איתן כגוף הרווחי והחזק ביותר. לכן זה נראה לי קצת מוזר שכאשר אנחנו מנסים לחזק חברות שמתחרות בבזק ומנסים לייצר להן תמריץ להשקיע, להרחיב את הפריסה ולהיכנס להוצאות מאוד משמעותיות בתקופות של חוסר ודאות - גם אז אתם באים בטענות".

"יש לך את הטלפון של מומו. תשאל אותו"

הנגבי מתבצר מאחורי הטרוניות והטענות, כדבריו, של העיתונאים, ומשום מה מתעלם מהעובדה שבמקרים מסוימים משרד התקשורת דווקא יודע להציב תנאים מקדימים. כך למשל, במקרה של בזק. לדוגמה, המשרד קבע מדיניות של שוק סיטונאי, שאמרה "אם בזק תעשה כך וכך, היא תקבל הקלות". כלומר, היו התניות. אצל הוט - אין.

"גם ההחלטה לגבי הוט, אם תקרא אותה, כולה מותנית", אומר הנגבי בתשובה לכך. "הוט חייבת להיכנס לפריסה בעשרות רבות של יישובים שהיא לא נכנסה בהם עד עכשיו, זה הכול בדרך לפריסה אוניברסלית".

- אבל זו לא פריסה. הם הולכים לקבל נגישות על גבי האינטרנט של בזק.

"ברור, אבל אנחנו לא רוצים שהחברות יחפרו את המדינה 3 פעמים כדי להניח סיבים. אנחנו מאפשרים לעשות את זה. זה כל הרעיון של השוק הסיטונאי שאתם בעדו".

- תלוי את מי אתה שואל.

"לא שמעתי על עיתונאי אחד שחושב אחרת, זה ממש מגוחך שהוט תפרוס עכשיו סיבים. זה לא שאי-אפשר, זה לא נכון. זה ייקח המון שנים והשקעות שאף חברה לא תיכנס אליהן כשמערכת התשתיות כבר קיימת".

- אתה מדבר על תשתיות קיימות וחפורות, אז למה, למשל, הוט לא מוכנה לאפשר שוק סיטונאי על גבי התשתיות שלה, והמשרד לא עושה דבר בעניין? למה אי-אפשר היה להתנות את ההטבה בקיומו של שוק סיטונאי ברשת הוט? זה לא ראוי מבחינת ההגינות הציבורית?

"כמו שאמרתי, על שאלות כמו מה היו החלופות שעמדו לנגד עיני הוועדה אני לא יכול להגיב, כי אני לא ראיתי, ואלה דברים שהיו אמורים להיסגר קודם לכן, אבל הכול התעכב בגלל סיפור ניגוד העניינים של ראש הממשלה".

- אבל עם כל הכבוד, אין אפילו סנקציה למקרה שהוט לא תעמוד גם הפעם בחובת ההשקעה והפריסה.

"אז יש לך את הטלפון של מומו (פילבר - ג"פ). תשאל אותו".

- אפילו פילבר הזכיר את נושא ההשקעות. לא היה נכון לוודא שהוט מבצעת קודם את ההשקעות שהיא מתחייבת עליהן כביכול, ואיש לא יודע מה הן, אפילו לא חברי הוועדה? אולי ערבות מסוימת, כי יש לנו עסק עם חברה שמפרה חוק באופן גלוי?

"אני מבין את השאלה. ראיתי את החלטות הוועדה, ואם הייתה חלופה כזאת שכוללת סנקציה, ואם היו חושבים שיש דרך לתמרץ את החברה שתעשה את ההשקעות, אז אני מניח שהיא הייתה מועדפת. אבל אפילו אם היא לא הייתה מועדפת, התשובה לגבי זה לא ידועה לי. אתה צריך לשאול את המנכ"ל, והם יודעים להגן על ההחלטה הזו, והם גם היו מופתעים מהקו הנגטיבי כלפיה. מה שאתה אומר לי לא היה כתוב באף מאמר, לא הופיע בשום עיתון".

- זה הופיע ב"גלובס" כמה וכמה פעמים. והמנכ"ל לא נותן תשובות.

"אני לא מתנגד לביקורת. אני מוכן לדבר עם כולם. לפעמים, באופן טבעי למשרד יש ראייה רחבה יותר של האילוצים, אבל הביקורת לא צריכה להיות מהאו"ם. היא צריכה להיות מאוזנת, והתקשורת עושה את שלה, ובסוף זה מחזק אותנו, כי אנחנו קשוחים עם החברות, ואנחנו צריכים להראות שאנחנו יודעים לעמוד מול ביקורת ציבורית מוצדקת. אני מכיר את המשרד כבר מספר חודשים, ויש שם מחלוקות שאי-אפשר לגשר עליהן. בנושא הזה העמדה הייתה חדה ואחידה, וכולם חתמו על ההצעה".

- אתה חיה פוליטית משופשפת. אתה הרי יודע שחברי הוועדה הם לא עובדי המשרד. לא בטוח שעמדת הדרג המקצועי במשרד תומכת בהצעת פילבר.

"גם הרן וגם דנה (הרן לבאות, סמנכ"ל כלכלה במשרד התקשורת, ודנה נויפלד, היועצת המשפטית - ג"פ) יושבים איתי במפגשים, והם לא חוששים להביע את עמדתם, ואמרתי לדנה, במיוחד לה, שלא כפופה למנכ"ל אלא ליועץ המשפטי לממשלה - כמו שאני אומר לכל יועץ משפטי, בכל משרד שאני מגיע אליו - 'תרגישי חופשי להעלות כל הסתייגות, תגידי את מה שאת חושבת, אני לא כפוף להחלטה של אף אחד, אני אעשה רק מה שנכון'. בנושא הזה לא שמעתי מילה אחת מאף אחד. הם הבינו שלעכב החלטות ולעכב נושאים זה דבר אנטי-ציבורי. זו החלטה קשה; אם היא הייתה קלה, היו מקבלים אותה קודם".

- הדרג המקצועי אינו חלק מהוועדה המייעצת. לא בטוח שהם היו נותנים לך את אותן תשובות.

"אבל המשרד גיבש עמדה כשהוא הגיע לוועדה המייעצת. מומו לא ייצג שם את עצמו".

בזק וההפרדה המבנית: "אין פתרון קסם"

- נעבור לבזק. אני שומע שנעשים מאמצים קדחתניים לגמור את עניין ההפרדה המבנית.

"זה עוד לא הגיע אליי, כי זה בסך-הכול יישום של המלצות ועדת חייק ושל כחלון".

- אבל אתה מכיר את הטענה שמים רבים עברו בנהר מאז 2011, והשוק הוא לא אותו שוק. 

"אני לא רוצה להתחיל את הדיון אצלי. אני רוצה שהדיון אצלי יהיה דיון מסכם, כמו שאני מנהל כבר 9 שנים במשרדי הממשלה. אם צריך להתניע - מתניעים, אבל זה הותנע. יתייעצו, יציגו את כל העמדות אצלי. אני לא עוסק בזה, כי צריך לעשות תהליכים מוסדרים, ובסוף ההחלטה הזו תהיה שנויה במחלוקת לכל כיוון, ואין פתרון קסם".

- ואתה תעשה שימוע?

"בפועל, מי שמנהל את התהליך זה המנכ"ל, והוא חותם על תנאי הרישיון ועושה שימועים, אבל מכיוון שמדובר בנושא של מדיניות ולא של תעריפים, אני חייב להיות זה שנותן הכשר להצעת המדיניות, ככל שתובא בפניי".

- אתה לא עונה לשאלה.

"מה השאלה שלא עניתי עליה?".

- האם צריך שימוע?

"אמרתי שעל-פי חוק שרים לא עושים".

- אבל אתה השר הממונה, והשרים הם אלה שקובעים מדיניות.

"אבל שימוע זה עניין משפטי. יש החלטות שמחייבות שימוע, ויש החלטות שמחייבות שימוע אחרי ההחלטה".

- וכרגע, מבחינה משפטית, אתה לא חושב שצריך שימוע?

"אני לא מכיר, זה לא נדון אצלי מעולם. נושא ההפרדה המבנית הוצג לי פעמים רבות, אך לא הוצגו בפניי המלצה כוללת והמלצות לגבי בזק. זה נושא רחב, כי הוא רלוונטי למשרד המשפטים, כי כנראה יהיה בג"ץ, והוא רלוונטי לאוצר, וכאשר הוא יגיע אליי, נקבל החלטה". 

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-12%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו