גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנפקת האג"ח של מגוריט: ביקושים של כ-400 מיליון שקל

(עדכון) - החברה זכתה היום לביקושים של כ-400 מיליון שקל והחליטה לגייס 210 מיליון שקל בהנפקה, לעומת כוונה מקורית לגייס 150 מיליון שקל ■ הריבית על אג"ח (שקלית בעלת מח"מ של 4.75 שנים) נקבעה על 1.65% לעומת ריבית מקסימלית של 2.38%

איל גבאי / צילום: שלומי יוסף
איל גבאי / צילום: שלומי יוסף

כך יתגלגלו מקצת מכספי הנפקת האג"ח של קרן הריט מגוריט להגדלת דמי הניהול של מנהלי הקרן: מגוריט , שנסחרת בבורסה בתל-אביב, ערכה היום את המכרז המוסדי לגיוס אג"ח, שהיקפו הוערך בעד 150 מיליון שקל (הסכום המקסימלי המתאפשר מכוח מגבלות המינוף החלות על קרן ריט - חוב של עד 40% מהמאזן). מסכום זה צפויים מנהלי הקרן ליהנות מדמי ניהול של 1% בשנה (כ-1.5 מיליון שקל). זאת, נוסף על דמי ניהול של כ-2.4 מיליון שקל בשנה, שלהם זכאית חברת הניהול כבר כיום מההון שגייסה הקרן אשתקד. 

החברה זכתה היום לביקושים של כ-400 מיליון שקל והחליטה לגייס 210 מיליון שקל בהנפקה, לעומת כוונה מקורית לגייס 150 מיליון שקל. הריבית על אג"ח (שקלית בעלת מח"מ של 4.75 שנים) נקבעה על 1.65% לעומת ריבית מקסימלית של 2.38%. 

מדובר בגידול חד הצפוי בהכנסה השנתית של חברת הניהול, שבה מחזיקים, בין השאר, יו"ר מגוריט, איל גבאי, המנכ"ל מתי דב והדירקטורית יעל אנדורן (5% כל אחד), לצד צמד יזמי מגוריט, עורכי הדין ארז רוזנבוך (32%) וחיים וייספיש (11%), משקיעים ודירקטורים בקרן.

בהנפקה שבוצעה היום, החברה זכתה לביקושים של כ400 מיליון שקל והחליטה לגייס 210 מיליון שקל בהנפקה לעומת כוונה מקורית לגייס 150 מיליון שקל. הריבית על אג'ח (שקלית בעלת מח'מ של 4.75 שנים) נקבעה על 1.65% לעומת ריבית מקסימלית של 2.38%

דמי הניהול ישולמו כל רבעון מראש

לפני ההנפקה בבורסה התקשרה מגוריט עם חברת הניהול שלה בהסכם לתקופה של שבע שנים, שיוארך באופן אוטומטי, באותם התנאים, לתקופות נוספות בנות שבע שנים כל אחת, כל עוד לא ניתנה הודעה מוקדמת הגורסת אחרת. בתמורה לשירותי הניהול מקבלת חברת הניהול ממגוריט "דמי ניהול שנתיים בסך 1% מסך שווי נכסי החברה, כפי שיוצגו בספרים, כולל מזומנים ושווי מזומנים", כש"דמי הניהול כאמור ישולמו לחברת הניהול בכל רבעון מראש", כפי שפירטה הקרן בעבר.

אגב, החזר החוב של מגוריט למחזיקי האג"ח ימומן, בין השאר, משכר דירה שיניבו דירות שהקרן רכשה ואשר טרם סופקו לה - מה שלא מנע ממגוריט לפרסם לקראת הנפקת האג"ח הערכת שווי, שלפיה זינק שווי הדירות שרכשה בתוך חודשים ספורים בלבד בסכום של עשרות מיליוני שקלים.

מגוריט היא קרן הריט הראשונה שהונפקה על פי חוק קרנות הריט החדש מאפריל 2016, שמעניק הטבות מיסוי משמעותיות לקרנות להשקעה בנדל"ן. ערב הנפקתה בבורסה לפני כשנה, הצהירו מנהלי קרן שהם מקווים כי היא תהפוך ל"אפיק חלופי להשקעה בדירות מגורים להשכרה עבור משקיעי נדל"ן, לאחר שתרכוש בשנים הקרובות מקבצים של 20 יחידות דיור לפחות בכל מקבץ ברחבי הארץ, ותחלק למשקיעים מדי שנה לפחות 90% מרווחיה".

הקרן הצטרפה לבורסה בספטמבר 2016, לאחר שהשלימה גיוס של כ-60 מיליון שקל. עוד קודם לכן הבטיחה מגוריט גיוס של 180 מיליון שקל מארבעה גופים: אקסלנס, חברה קדישא, קרנות לאלמנות ויתומים וקק"ל. נכון להיום נסחרת הקרן בשווי של 190 מיליון שקל - דיסקאונט של כ-20% על ההון העצמי.

הנהלת מגוריט מרובת שמות נוצצים: יו"ר הקרן, גבאי, שימש בעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, וכמומחה כלכלי לקח חלק בהסדר החוב של אי.די.בי; המנכ"ל, מתי דב, שימש בעבר מנכ"ל חברת הנדל"ן אזורים; ואנדורן, יו"רית ועדת האסטרטגיה ודירקטורית בקרן, כיהנה בעבר כמנכ"לית משרד האוצר.

עד כה לא נקבעו סופית מבנה ההנפקה, היקפה ותנאי האג"ח שתנפיק מגוריט. בכוונת החברה לעשות שימוש בתמורה שתתקבל לצורך רכישת נכסים מניבים, ובעיקרם נכסים בתחום הנדל"ן למגורים בישראל. עד שהכסף יממש את ייעודו, הוא יושקע באפיקי השקעה סולידיים, ובינתיים הקרן תגזור את קופון דמי הניהול שלה - 1% מהסכום שיגויס.

עלייה של 15% בשווי הדירות

אגב, התשואה השנתית הממוצעת כיום על דירות להשכרה בתל-אביב היא כ-3.5% (על פי מצגת שפרסמה מגוריט באתר הבורסה) - מה שאומר שהריבית על האג"ח שתשלם מגוריט, צפויה "לאכול" את מרבית ההכנסה השוטפת, כשלפי הערכות, ייתכן כי הריבית שתשולם (לאור הבטוחות) תהיה 2%-2.5%. על כך נוסיף כי לפי שעה, אין למגוריט הכנסה שוטפת משכר דירה, וזאת מאחר ובניית הדירות שעבורן שילמה (רוב התשלום כבר הועבר על פי דיווחי הקרן), טרם הושלמה, והדירות כמובן עוד לא שווקו לשוכרים.

טיוטת דוח הצעת מדף שפרסמה מגוריט לקראת גיוס האג"ח, כללה פירוט חלקה בשלושה פרויקטים למגורים - החלק שאותו רכשה מאז תחילת השנה, אשר יועמד כשעבוד לטובת מחזיקי האג"ח. על פי דוח זה, זינק מתחילת השנה שוויין של 141 דירות שרכשה הקרן, אשר נמצאות עדיין בשלבי בנייה, בלא פחות מ-36 מיליון שקל. סכום זה משקף זינוק כ-15% בערך הדירות שנרכשו, לשווי כולל של כ-275 מיליון שקל, מול השקעה של כ-240 מיליון שקל.

מדובר ב-34 דירות בפרויקט מידטאון בתל-אביב, שנרכשו בינואר 2017 תמורת 71 מיליון שקל, ושוויין הנוכחי עלה בכ-14 מיליון שקל (כ-20%) ; 84 דירות בפרויקט אלקטרה מול הנוף ברמלה, שנרכשו בפברואר תמורת 122 מיליון שקל, ושוויין הנוכחי עלה בכ-13 מיליון שקל (כ-11%); ו-23 דירות בפרויקט מרום נגבה ברמת גן, שנרכשו על ידי מגוריט במארס תמורת 47 מיליון שקל, ושוויין עלה מאז ב-8 מיליון שקל (כ-17%).

מגוריט נכנסת לתחום היזמות: מתמודדת על פרויקט "דירה להשכיר" בירושלים

מגוריט דיווחה אתמול על כניסה לתחום היזמות, לאחר כמה עסקאות לרכישה של מקבצי דירות שעליהן דיווחה בשנה האחרונה. קרן הריט הגישה יחד עם מנרב פרויקטים (בחלקים שווים) הצעה במכרז שפורסם על ידי החברה הממשלתית דירה להשכיר, לחכירת קרקע ל-98 שנים בשכונת קרית היובל בירושלים (מתחם "הדסה הקטנה").

מדובר במכרז בהיקף של יותר מ-100 מיליון שקל, שבו מתמודדות עוד כמה חברות נדל"ן מובילות במשק, להקמה והפעלה של פרויקט מגורים, הכולל ברובו דירות המיועדות להשכרה לטווח הארוך ובחלקו דירות המיועדות למכירה.

בסך הכל, על-פי המכרז, כולל הפרויקט לפחות 450 יחידות דיור בארבעה בניינים - שלושה מיועדים להשכרה לטווח ארוך (338 דירות) והרביעי למכירה. בפרויקט ישולבו בנוסף שטחי מסחר, תעסוקה ומשרדים.

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?