גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת דסק"ש-מעריב: עוה"ד התקפלו, וההסדר מתקרב לאישור

עוה"ד רם דקל ורונן עדיני, שייצגו את התובעים והתנגדו עד כה להסדר, הסירו למעשה את ההתנגדות ■ פורסם מתווה הפשרה שגובשה: דנקנר ואחרים ישלמו 100 מיליון שקל

עדיני (מימין) ודקל / צילומים: שלומי יוסף
עדיני (מימין) ודקל / צילומים: שלומי יוסף

בחמישי האחרון פורסמה מודעה, תמימה למראה, לקבלת התנגדויות על הסדר פשרה בתביעה הנגזרת של דסק"ש בפרשת עסקת "מעריב". הנגזרת היא נגד נוחי דנקנר ונגד דירקטורים אחרים שהחליטו ב-2011 על קניית העיתון שגסס אז, בהשקעה של 147 מיליון שקל. לפני כשנתיים ניתנה בתיק החלטה דרמטית המאשרת לנהל את התביעה - תוך קביעה של השופט פרופ' עופר גרוסקופף, כי יש בסיס לכאורי לכך שבעת אישור העסקה היה לדירקטורים יסוד נפשי של פזיזות.

על-פי ההסדר, ישלמו בעל השליטה לשעבר, דנקנר, הדירקטורים לשעבר ונושאי משרה הנתבעים סך של 100 מיליון שקל לקופת דסק"ש, וכן גמול למבקשים שהגישו את התביעה הנגזרת ושכ"ט לבאי-כוחם - כפי שייקבע ביהמ"ש.

עד כה נדמה כי מדובר בעוד הליך לאישור הסדר פשרה במקרה של עסקה כושלת שאושרה שלא כהלכה לכאורה על גבם של המשקיעים. ואולם, מאחורי אישור הסדר הפשרה בפרשת דסק"ש-מעריב, מסתתרות דרמות, שהחלו בהתנגדות שהביעו התובעים בתיק להסדר שגובש, עברו דרך טענות חמורות נגד עורכי דינם של התובעים, שהואשמו על ידי הנתבעים בהכשלת ההסדר בניסיון להגדיל את שכר הטרחה שלהם, והגיעו כנראה לסיומם החודש עם הגשת עמדתם האחרונה של התובעים בתיק לפיה הם מסירים את התנגדותם להסדר, הגם שהם סבורים כי סכום הפשרה צריך להיות גבוה יותר - ומותירים את ההכרעה בידי ביהמ"ש. מה גרם לשינוי בעמדתם? מדוע הם התקפלו? והאם בזה נסללה הדרך לאישור ההסדר באופן סופי?

החלטות רשלניות ובלתי סבירות

התביעה הנגזרת עוסקת בכספים שהשקיעה דסק"ש ב"מעריב" טרם קריסתו. לטענת המבקשים, החלטת דסק"ש לרכוש את השליטה ב"מעריב" בראשית 2011 תמורת כ-147 מליון שקל והחלטותיה להמשיך ולהשקיע ב"מעריב" עוד 200 מיליון שקל וכ-24 מיליון שקל נוספים כערבות שניתנה לטובת בנק הפועלים - הן החלטות רשלניות ובלתי סבירות בעליל, אשר גרמו לחברה ולבעלי מניותיה נזק.

לפני כשנתיים, אישר השופט גרוסקופף לנהל את התביעה כנגזרת וקבע, בין היתר, כי "די בחומר הראיות שהונח בפניי כדי להצדיק את המסקנה שיש בסיס לכאורי לטענה כי הדירקטורים של דסק"ש פעלו באופן פזיז עת אישרו את ההתקשרות בעסקת 'מעריב', וזאת מהטעם שלא הונח לפניהם אפילו בסיס עובדתי מינימלי המאפשר דיון ענייני בעסקה אותה התבקשו לאשר".

במהלך התקופה מאז אישור ניהול הנגזרת, ניהלו הצדדים הליך גישור על מנת לנסות להגיע לפשרה. בתקופה הזאת, כפי שהתברר לאחרונה, התחוללה דרמה מאחורי הקלעים בתיק. במהלך דיון שנערך ביולי נודע כי לאחרונה גיבשו הצדדים לתביעה הסדר פשרה, במסגרתו נקבע כי הדירקטורים ישלמו לדסק"ש סכום כולל וסופי בסך 100 מיליון שקל לצורך סיום ההליכים. ההסדר הושג במסגרת הליך הגישור שהתנהל בפני השופטת בדימוס הילה גרסטל, לאחר שהושגה פריצת דרך במשא-ומתן, הן לגבי הסכום שישלמו חברות הביטוח והן לגבי סכום ההשתתפות העצמית שישלמו הדירקטורים - שעומד על 4 מיליון דולר מכיסם הפרטי - סכום חריג ויוצא דופן שנוסע מהחלטת השופט המייחסת לדירקטורים פזיזות באישור עסקת מעריב.

עקפו את התובעים

ואולם, הדרמה האמתית לא הייתה הסכום האמור, אלא העובדה כי לא כל הצדדים לתיק תמכו בהסדר. ליתר דיוק: התברר כי המתנגדים להסדר הם דווקא התובעים הנגזרים בתיק או באי כוחם. תלוי את מי שואלים. במהלך הדיון שהתקיים ביולי האחרון הבהירו עורכי הדין של התובעים, כי הם אינם תומכים בהסדר לאחר שלטענתם, ההסכם - בהובלתם של עורכי הדין גיורא ארדינסט ואהרן מיכאלי מגולדפרב-זליגמן, רם כספי, גיל אוריון וצביקה אגמון המייצגים את הנתבעים והחברה - גובש תוך עקיפתם. עוד טענו עורכי הדין רונן עדיני ורם דקל, כי במסגרת הליך הגישור הם דרשו שסכום הפשרה יעמוד על 147 מיליון, ולא 100 מיליון.

במהלך הדיון התקיימו חילופי דברים קשים בין עורכי הדין של דסק"ש, אביתר קנולר ואהרון קאופמן (היועץ המשפטי של דסק"ש), שהאשימו את עורכי הדין של התובעים, עדיני ודקל, כי ההתנגדות שלהם להסדר נובעת מכך שדסק"ש לא הסכימה לשלם להם שכר-טרחה בהיקף 20% מהסדר הפשרה - בסך 20 מיליון שקל.

עורכי הדין עדיני ודקל מחו על ההאשמות וטענו, כי התנגדותם להסדר היא עניינית ונובעת מכך שניתן להשיג סכום גבוה יותר במסגרת הפשרה, בסך של כ-147 מיליון שקל החזר לדסק"ש, או לכל הפחות סכום שנמצא בטווח של בין 100 ל-147 מיליון שקל.

השופט גרוסקופף נאלץ לעצור את הדיון - שנותר חסוי בחלקו - על-מנת להרגיע את הרוחות, ובתום הדיון נתן הזדמנות נוספת לצדדים להידבר ולהגיע להסכמה - כשעליהם הוטל להודיע אם הם מסכימים לפשרה או לא; ואז, הוגשה העמדה החדשה של עורכי הדין, לפיה הם מסירים את התנגדותם להסדר הפשרה ומשאירים את ההחלטה אם לאשר את ההסדר לשיקול דעת בית המשפט. כאמור, זה הורה לפרסם את ההסדר לקבלת התנגדויות.

לטענת התובעים בביהמ"ש, מה שעומד מאחורי הסרת התנגדותם להסדר, הנה הערכתם ששום דיון נוסף לא ישנה את רצון החברה, דסק"ש - ולעמדתה יש משקל. זאת, בעקבות הערת בית המשפט בדבר התחלפות הדירקטוריון, וכן בעקבות "הלכת אפריקה ישראל החדשה", במסגרתה קבע בית המשפט העליון כי הגם שהגשת תביעה נגזרת מפקיעה את הזכות לנהל את ההליך מידי החברה, יש לחברה זכות "סטנדינג" בהליך (זכות עמידה) - כלומר סמכות להביע עמדה בתביעה הנגזרת.

החזרה של התובעים מהתנגדותם להסדר, לא באה להם בקלות כנראה. במסגרת העמדה שהגישו התובעים לביהמ"ש, לכל אורך ארבעת עמודיה, הם מביעים התנגדות נחרצת להסכם, ועומדים מאחורי אותה עמדה שהם הציגו במהלך הדיון שהתקיים ביולי. ולמרות זאת, סופה של העמדה באמירה שהתובעים מותירים את ההחלטה בעניין ההסדר לשיקול דעת בית המשפט.

התובעים מספקים שלל הסברים להתקפלות מהתנגדותם ובהם, מלבד "הלכת אפריקה ישראל", גם העובדה שהחברה נראית נחושה בעמדתה לאחר שלטענתה הפרוטוקולים שהועברו לעיונה מצביעים על יסודיות בהליך אישור החברה את הפשרה. גם הערת בית המשפט בדיון עשתה את שלה: כעולה מהעמדה שהגישו התובעים, הסב השופט בדיון את תשומת לב התובעים לכך שבמקרים דומים כשהדירקטוריון הוחלף כבר אין ניגוד עניינים ואין סיבה לא לקבל את עמדתם.

מדובר בהסברים לכאורה לשינוי הגישה, והלשון החמקמקה המותירה את שיקול הדעת לביהמ"ש מלמדת לכאורה על כך שהתובעים עדיין סבורים שמדובר בהסדר לא טוב, ואולם מומחים בתחום התביעות הנגזרות סבורים כי מדובר ב"התקפלות" מהעמדה הקודמת.

לדברי עו"ד אסף ברם, בעלי המניות הנוספים יכולים להביע התנגדות להליך, אבל בתביעה נגזרת זה נדיר שבעלי המניות אחרים מתנגדים - וזה לא קרה מעולם; אבל זו טכניקה שהחוק מחייב, לקבל התנגדויות. לדבריו, "באופן מעשי ברגע שהם הסירו את ההתנגדות שלהם השופט יאשר את ההסדר".

לדברי אחד המומחים, "הם נכנעו. הם יכולים היו להילחם על הסכום. העמדה אומרת חד וחלק: בסדר, תאשרו את ההסכם. ההסבר שלהם כי הם מסתמכים על עמדת הלכת אפריקה ישראל הוא לא נכון. זה נכון שיש לחברה מעמד אבל אפשר להתווכח אם זה 100 או 150 או 170. הם חזרו בהם מכל הרעש והצלצולים שעשו ואני מבין אותם - עורכי הדין נלחמים חמש שנים, החברה מתחילה להילחם נגדם והתיק יילך לבלגן דיוני, בו לא משנה מה יחליט השופט - מישהו יגיש ערעור ואחרי שבוע במחוזי התיק ייתקע לשנתיים-שלוש בעליון, אז לא שווה כבר להילחם".

- אבל זו לא סיבה דווקא לסיים מה שהתחלנו, אם כל כך הרבה הושקע בעניין?

"לפעמים פשוט נגמר הכוח. התיק כבר לא יתנהל והמלחמה היחידה היא האם לאשר הסכם הפשרה, והרמז של השופט היה כן לאשר. אז הם ויתרו".

מומחים לנגזרות אומרים, כי התובעים ועורכי דינם "עשו חושבים. והבינו שזה לא נראה טוב איך שהיועמ"ש של החברה לכלך עליהם שמעניין אותם רק השכר טרחה"; כי "גרוסקופף רמז להם לא לדאוג לשכר טרחה, כי גרוסקופף הוא לארג' בדרך כלל". עוד נאמר ל"גלובס" כי "הגיוני שעורכי הדין אמרו: 'בוא נזרום עם גרוסקופף - אם הוא אומר שזה בסדר אז לא נריב איתו כי הוא אחראי מעכשיו על שכר הטירחה שלנו".

עוה"ד רונן עדיני ורם דקל מסרו בתגובה: "העמדה שהגשנו לביהמ"ש ברורה ומדברת בעד עצמה. אנו התנגדו ועדיין מתנגדים להסדר הפשרה, שנולד כתוצאה מהליך גישור פגום. אנו סברנו, ועדיין סבורים, שסכום הפשרה צריך להיות גבוה יותר. כך ציינו במפורש בעמדתנו לביהמ"ש, ושם גם נימקנו את עמדתנו. ברור עם זאת, כי גם לעמדת החברה, המעוניינת בפשרה, יש משקל, וביהמ"ש יכריע מה המשקל".

עתיד הנגזרות: "סיפור הנגזרות בדרך ללכת לפח הזבל"

מה עושים כשהסדר פשרה נחתם מאחורי הגב לאחר מאמצים רבים שהושקעו בתיק? האם בעקבות פרשת דסק"ש-מעריב נחזה בירידה במוטיבציה לייצג בנגזרות? המומחים בתחום התביעות הנגזרות חלוקים בדעתם.

אמנם השכר מקופח כשחותכים בהסדר הפשרה גם את שכר הטרחה, אך "לא צריך להגזים, ידאגו להם לשכר הולם", אומר אחד מעורכי הדין בתחום הנגזרות. שאר עורכי הדין עמם שוחח "גלובס", עם זאת, מתארים ירידה במוטיבציה הזו בעקבות הסכם פשרה שגובש - לצד "שוק שמתקן את עצמו": החברות ינהלו בעצמן את התביעות ולא ייזדקקו לנגזרות בגלל שני דברים: הנושא החדש יחסית של ועדת תביעות בלתי תלויה שממנה החברה עצמה טרם ההכרעה בעניין התביעה - הליך המצוי בראשית דרכו ובו ניתנו פסקי דין ספורים בלבד - ובגלל מקרה כמו דסק"ש והסכם הפשרה הנוכחי. "סיפור הנגזרות בדרך ללכת לפח הזבל", אומר אחד מהם. "בית המשפט למעשה תורם לחינוך החברות כי עליהן להגיש את התביעה בעצמן ללא צורך בנגזרת - וכאן הוא למעשה מכריח את דסק"ש לקבל מאה מיליון שקל במקום שהיא תקבל כלום. זה די הזוי שהיא לא החליטה על כך לבד".

היה מקרה אחר של פשרה מעל ראשם של תובעים - אם כי לא תוך התנגדות התובעים: מקרה הייצוגית נגד לאומי בו הסדר הפשרה בפרשת העלמות המס מארה"ב הסתיים בתשלום 92 מיליון דולר לבנק, שיגיעו מהמבטחים החיצוניים ומהביטוח העצמי של הבנק, ושם התובעים לא התנגדו להסדר הפשרה. הועלתה ההשערה כי נוכח המקרים הללו, יכול להיות שבתיקים דרמטיים מבחינת גובה הפשרות או ההתעניינות הציבורית, כמו דסק"ש או בנק לאומי - אולי המעמד של התובע נסוג מהפרונט ומי שמנהל את הפשרה הוא המחותנים עצמם - החברה והנתבעים.

עסקת מעריב: 360 מיליון שקל ירדו לטמיון

התביעה הנגזרת המדוברת הוגשה ב-2012 על רקע ההידרדרות הנמשכת במצבו הפיננסי של "מעריב", שאף הגיע בהמשך להקפאת הליכים ונמכר לידיים חדשות.

במארס 2011 התבקש דירקטוריון דסק"ש לאשר את הצעת בעל השליטה דאז בחברה, נוחי דנקנר, להתקשר בעסקה לרכישת השליטה במעריב החזקות, המוציאה לאור של העיתון "מעריב". דירקטוריון דסק"ש קיים דיון של כשעה וחצי בהצעת העסקה, ובסופו אישר פה-אחד את ההתקשרות, בהתאם להצעה.

בעקבות החלטה זו השקיעה דסק"ש ב"מעריב" במהלך השנה וחצי שלאחר מכן סכום של כ-360 מיליון שקל - אשר רובו ככולו ירד לטמיון.

לטענת המבקשים, רמי אוסטרובסקי ויניב אוזנה, באמצעות משרד עו"ד רונן עדיני ומשרד עו"ד רם דקל, החלטת דירקטוריון דסק"ש בדבר רכישת "מעריב", כמו גם החלטות שהתקבלו לאחר מכן שהביאו להגדלת ההשקעה ב"מעריב", התקבלו באופן רשלני ופזיז, ולדירקטורים שקיבלו החלטות אלה יש אחריות כלפי החברה בגין ההפסד.

ההידרדרות הכלכלית של "מעריב" הסתיימה במכירת העיתון לידיים חדשות במסגרת הליכי פירוק. באוקטובר 2012 ניתן צו הקפאת הליכים כנגד "מעריב" לבקשת דסק"ש, ובהמשך אישר בית המשפט המחוזי בת"א (השופטת בדימוס ורדה אלשיך) את מכירת נכסי ופעילות קבוצת "מעריב" כ"עסק חי" לשני רוכשים שונים, בסכום כולל של 145 מיליון שקל .

המספרים מאחורי נגזרת דסקש-מעריב

השתלשלות הפרשה

עוד כתבות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

כך נלחמים חוקרים יהודים וישראלים בחזית האקדמית

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

לפחות 3 מטרות חשודות יורטו בשמי הצפון

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● צה"ל תקף מבנה צבאי של ארגון הטרור במרחב יארון שבדרום לבנון ● ארבע רקטות שוגרו לאזור שדרות, מחסן עלה באש בעקבות נפילת רסיסי מיירט ● כל העדכונים

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי