גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקניונים בארה"ב מחזרים אחרי מכוני כושר במקום חנויות כלבו

הירידה בהיקף המבקרים במרכזי הקניות ושגשוג חדרי הכושר הובילו לכך שמשוכרים שנדחקו לפינות נידחות, הפכו מכוני הכושר לעוגן עיקרי

מכון בוטיק   / צילום: רויטרס
מכון בוטיק / צילום: רויטרס

לפני כשנה החלו טוד מלינס ואשתו ג'ולי לבקר במרכז קניות שנמצא במרחק 15 דקות מביתם שבפלורידה - לאחר שהצטרפו למכון כושר שנמצא בתוכו. הם מתאמנים 3-4 פעמים בשבוע, ובמחצית מהפעמים האלה הם מבקרים גם בחנות מיצים סמוכה, במסעדה או בסניף של טריידר ג'ו, לדברי מלינס. "אחרת לא הייתה סיבה ללכת לקניון הזה", הוא אומר.

במשך זמן רב התייחסו בעלי קניונים למכוני כושר כאל מועדוני ביליארד: דיירים לא רצויים שמושכים מבקרים בעלי הכנסה נמוכה שקרוב לוודאי לא יערכו קניות. אך כעת הם מעניקים למכוני הכושר את הנדל"ן הטוב ביותר שברשותם.

יש לכך שתי סיבות: הקמעונאיות סוגרות מאות חנויות בארה"ב עקב התחרות הגוברת מצד הקניות המקוונות, ובעלי הקניונים מתמודדים עם ירידה בתעבורת המבקרים ובגידול בהיקף השטחים הריקים. במקביל, משגשגים מכוני הכושר ומגוונים את פעילותם. מכוני הבוטיק הקטנים, שמספרם זינק לאחרונה, נחשבים לשוכרים אטרקטיביים מאוד. כתוצאה מכך תורמים מועדוני הכושר, שבעבר נחשבו למצורעים בקרב בעלי הקניונים, להפיכת הקניונים למרכזים שבהם חיים, עובדים ומבלים.

"לפני 25 שנים הנדל"ן הטוב ביותר היה מוענק לחנויות כלבו", אומר סנדיפ מתרני, מנכ"ל חברת הנדל"ן GGP. "והן מנעו מהקניונים לעשות משהו חוץ מקניות קמעוניות. הנסיגה האיטית שלהן מעניקה הזדמנות להמציא מחדש את הגלגל".

מתרני אומר שמכוני הכושר הם אחד הגורמים שהופכים את הקניונים האזוריים למרכזים שמציעים מגוון מלא של שירותים, בדומה למרכזים המסחריים בערים לפני כמה שנים - כולל ימק"א וחנויות קטנות לצד חנויות כלבו. GGP מתכננת לשלב מכוני כושר במחצית מ-115 הקניונים שלה ב-10 השנים הבאות.

לפיליפס אדיסון יש מכוני כושר ב-44% מתוך 340 מרכזי הקניות שלה. באמצע שנות ה-90 היו לחברה מעט מאוד מרכזי קניות שכללו מכוני כושר כי השוכרים ראו את המבקרים בהם כבני עשרה מרימי משקולות שמסתובבים ללא מעש במקום לערוך קניות, לדברי אדיסון.

לווסטפילד יש 33 קניונים בארה"ב, ולרבים מהם נכסים בשווי של יותר ממיליארד דולר. רבים מהשוכרים החדשים הם מכוני כושר, בייחוד מכוני בוטיק שחלק מהם אינו גדול יותר מסניף של סטארבקס. אך בעליהם של הקניונים מקדמים בברכה גם מועדוני כושר שתופסים שטח גדול, ומחשיבים אותם לדיירי עוגן, שלפעמים מחליפים את החנויות שבעבר מנעו את הצטרפותם.

בקניון באוקלהומה סיטי מחליפה GGP סניף של מייסי'ס במועדון כושר ששטחו כ-17 אלף מ"ר, ושכולל בריכות פנימית וחיצונית ומגרשי טניס. בקרוב תפתח מכון כושר ראשון גם במרכז קניות בהונולולו, שבין 350 חנויותיו גם סניף של לואי ויטון ואולם תצוגה של טסלה.

לפני שנים הופיעו מועדוני הבריאות "ברשימה הארוכה של שימושים אסורים שכללו מכוני מסאז', אולמות ביליארד וחנויות למשכון חפצים", אומר סטיבן גרטנר, מנהל קמעונות ב-CBRE, חברת שירותי והשקעות נדל"ן מסחרי. אם הותר בכלל למכוני כושר לפעול בקניונים, דחקו אותם הבעלים לפינה מרוחקת.

לתעשיית הכושר סיכונים משלה. השימוש בשירותי כושר אונליין נמצא במגמת עלייה, וקצב צמיחתם של מועדוני הכושר מהיר יותר מקצב הצטרפותם של המנויים, לדברי IHRSA, האיגוד הבינלאומי של מועדוני הכושר, הטניס והספורט. מכוני כושר רבים בטווח המחיר הבינוני מתקשים להתחרות במכוני הבוטיק וברשתות מכוני הכושר הזולים. ואולם בסך הכול נרשמת גאות בתעשיית הכושר. אשתקד השתייכו יותר מ-57 מיליון אנשים - 19.3% מאוכלוסיית ארה"ב - למכון כושר, ומ-2009 זינק מספר המנויים ב-26%, לדברי IHRSA.

זינוק של 30% במכירות

מכוני הכושר משתלבים במהלך הרחב יותר של בעלי קניונים להמציא את עצמם מחדש כמרכזי בידור בתקופה שבה עבר לאינטרנט חלק נכבד ממכירות הבגדים. בעלי קניונים מצרפים מסעדות, זירות החלקה על קרח ואופציות בידוריות אחרות, במטרה להגדיל את תעבורת המבקרים המידלדלת.

יש גם ראיות לכך כי נוכחותם של מכוני כושר אינה מרתיעה את הקמעונאיות, כפי שהאמינו בעבר בעלי הקניונים. ב-2016 דיווחו יותר מ-40% ממנויי מועדוני הבריאות על הכנסת משק-בית שעולה על 100 אלף דולר בשנה, לפי IHRSA, לעומת 26% בכל האוכלוסייה.

ויש סיכוי גבוה יותר מאי פעם שאנשים שמתאמנים במכוני כושר יערכו לאחר מכן קניות, מכיוון שלבישת בגדי כושר מחוץ למכון הכושר הפכה לתופעה מקובלת, לדברי דיוויד ג'יימיסון, סמנכ"ל התפעול של קימקו, המחזיקה ב-507 מרכזי קניות, שבכשליש מהם נמצאים גם מועדוני בריאות.

בדיקה שערכה קימקו ב-2015 העלתה כי הגעתם של מכוני כושר לשני מרכזי קניות - בקונטיקט ובניו-יורק רבתי - הוביל לעלייה של 15%-20% בדמי השכירות של 9 שוכרים חדשים שנמצאים בסמיכות למכוני הכושר. מכירותיהם של שישה שוכרים קיימים זינקו ב-30% או יותר ב-12 החודשים שלאחר פתיחת מועדון הכושר, לדברי ג'יימיסון.

הגידול העצום במספר מכוני הבוטיק - המתמחים בפעילויות כמו רכיבה על אופניים או מחנות אימונים, ושגובים לעתים קרובות 30 דולר או יותר לשיעור - הפכה את תעשיית הכושר לתעשייה אטרקטיבית שקל לשבצה במרכזי קמעונות. ב-2012-2015 גדל מספר המנויים במועדוני בוטיק בארה"ב ב-74%, לעומת עלייה של 5% בלבד במכוני כושר מסחריים מסורתיים, לדברי IHRSA.

הבעלים של קניונים מעוגני חנויות מזון רואים במכוני הכושר אמצעי להדוף את התחרות מצד אמזון. כריסטה פלק מספרת שלעתים קרובות היא מתאמנת במכון, ולאחר מכן קונה מצרכים לארוחת הערב בחנות למוצרי מזון טבעיים שנמצאת בסמוך. "זה ממש נוח", היא אומרת.

סטודיו SoulCycle ייפתח בתחילת השנה הבאה ב-Westfield, קניון לא מקורה בסן דייגו. הסטודיו יהיה סמוך לשתי מסעדות שמציעות מזון אורגני ומזון מקומי, ובמרחק הליכה קצרה מכמה חנויות קוסמטיקה, שגם הן נחשבות ללהיטים. "אנחנו רואים את זה כמערכת אקולוגית", אומר דייויד רודיק, סגן נשיא ב-Westfield. "זה לא סתם אימוני כושר".

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות