גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקניונים בארה"ב מחזרים אחרי מכוני כושר במקום חנויות כלבו

הירידה בהיקף המבקרים במרכזי הקניות ושגשוג חדרי הכושר הובילו לכך שמשוכרים שנדחקו לפינות נידחות, הפכו מכוני הכושר לעוגן עיקרי

מכון בוטיק   / צילום: רויטרס
מכון בוטיק / צילום: רויטרס

לפני כשנה החלו טוד מלינס ואשתו ג'ולי לבקר במרכז קניות שנמצא במרחק 15 דקות מביתם שבפלורידה - לאחר שהצטרפו למכון כושר שנמצא בתוכו. הם מתאמנים 3-4 פעמים בשבוע, ובמחצית מהפעמים האלה הם מבקרים גם בחנות מיצים סמוכה, במסעדה או בסניף של טריידר ג'ו, לדברי מלינס. "אחרת לא הייתה סיבה ללכת לקניון הזה", הוא אומר.

במשך זמן רב התייחסו בעלי קניונים למכוני כושר כאל מועדוני ביליארד: דיירים לא רצויים שמושכים מבקרים בעלי הכנסה נמוכה שקרוב לוודאי לא יערכו קניות. אך כעת הם מעניקים למכוני הכושר את הנדל"ן הטוב ביותר שברשותם.

יש לכך שתי סיבות: הקמעונאיות סוגרות מאות חנויות בארה"ב עקב התחרות הגוברת מצד הקניות המקוונות, ובעלי הקניונים מתמודדים עם ירידה בתעבורת המבקרים ובגידול בהיקף השטחים הריקים. במקביל, משגשגים מכוני הכושר ומגוונים את פעילותם. מכוני הבוטיק הקטנים, שמספרם זינק לאחרונה, נחשבים לשוכרים אטרקטיביים מאוד. כתוצאה מכך תורמים מועדוני הכושר, שבעבר נחשבו למצורעים בקרב בעלי הקניונים, להפיכת הקניונים למרכזים שבהם חיים, עובדים ומבלים.

"לפני 25 שנים הנדל"ן הטוב ביותר היה מוענק לחנויות כלבו", אומר סנדיפ מתרני, מנכ"ל חברת הנדל"ן GGP. "והן מנעו מהקניונים לעשות משהו חוץ מקניות קמעוניות. הנסיגה האיטית שלהן מעניקה הזדמנות להמציא מחדש את הגלגל".

מתרני אומר שמכוני הכושר הם אחד הגורמים שהופכים את הקניונים האזוריים למרכזים שמציעים מגוון מלא של שירותים, בדומה למרכזים המסחריים בערים לפני כמה שנים - כולל ימק"א וחנויות קטנות לצד חנויות כלבו. GGP מתכננת לשלב מכוני כושר במחצית מ-115 הקניונים שלה ב-10 השנים הבאות.

לפיליפס אדיסון יש מכוני כושר ב-44% מתוך 340 מרכזי הקניות שלה. באמצע שנות ה-90 היו לחברה מעט מאוד מרכזי קניות שכללו מכוני כושר כי השוכרים ראו את המבקרים בהם כבני עשרה מרימי משקולות שמסתובבים ללא מעש במקום לערוך קניות, לדברי אדיסון.

לווסטפילד יש 33 קניונים בארה"ב, ולרבים מהם נכסים בשווי של יותר ממיליארד דולר. רבים מהשוכרים החדשים הם מכוני כושר, בייחוד מכוני בוטיק שחלק מהם אינו גדול יותר מסניף של סטארבקס. אך בעליהם של הקניונים מקדמים בברכה גם מועדוני כושר שתופסים שטח גדול, ומחשיבים אותם לדיירי עוגן, שלפעמים מחליפים את החנויות שבעבר מנעו את הצטרפותם.

בקניון באוקלהומה סיטי מחליפה GGP סניף של מייסי'ס במועדון כושר ששטחו כ-17 אלף מ"ר, ושכולל בריכות פנימית וחיצונית ומגרשי טניס. בקרוב תפתח מכון כושר ראשון גם במרכז קניות בהונולולו, שבין 350 חנויותיו גם סניף של לואי ויטון ואולם תצוגה של טסלה.

לפני שנים הופיעו מועדוני הבריאות "ברשימה הארוכה של שימושים אסורים שכללו מכוני מסאז', אולמות ביליארד וחנויות למשכון חפצים", אומר סטיבן גרטנר, מנהל קמעונות ב-CBRE, חברת שירותי והשקעות נדל"ן מסחרי. אם הותר בכלל למכוני כושר לפעול בקניונים, דחקו אותם הבעלים לפינה מרוחקת.

לתעשיית הכושר סיכונים משלה. השימוש בשירותי כושר אונליין נמצא במגמת עלייה, וקצב צמיחתם של מועדוני הכושר מהיר יותר מקצב הצטרפותם של המנויים, לדברי IHRSA, האיגוד הבינלאומי של מועדוני הכושר, הטניס והספורט. מכוני כושר רבים בטווח המחיר הבינוני מתקשים להתחרות במכוני הבוטיק וברשתות מכוני הכושר הזולים. ואולם בסך הכול נרשמת גאות בתעשיית הכושר. אשתקד השתייכו יותר מ-57 מיליון אנשים - 19.3% מאוכלוסיית ארה"ב - למכון כושר, ומ-2009 זינק מספר המנויים ב-26%, לדברי IHRSA.

זינוק של 30% במכירות

מכוני הכושר משתלבים במהלך הרחב יותר של בעלי קניונים להמציא את עצמם מחדש כמרכזי בידור בתקופה שבה עבר לאינטרנט חלק נכבד ממכירות הבגדים. בעלי קניונים מצרפים מסעדות, זירות החלקה על קרח ואופציות בידוריות אחרות, במטרה להגדיל את תעבורת המבקרים המידלדלת.

יש גם ראיות לכך כי נוכחותם של מכוני כושר אינה מרתיעה את הקמעונאיות, כפי שהאמינו בעבר בעלי הקניונים. ב-2016 דיווחו יותר מ-40% ממנויי מועדוני הבריאות על הכנסת משק-בית שעולה על 100 אלף דולר בשנה, לפי IHRSA, לעומת 26% בכל האוכלוסייה.

ויש סיכוי גבוה יותר מאי פעם שאנשים שמתאמנים במכוני כושר יערכו לאחר מכן קניות, מכיוון שלבישת בגדי כושר מחוץ למכון הכושר הפכה לתופעה מקובלת, לדברי דיוויד ג'יימיסון, סמנכ"ל התפעול של קימקו, המחזיקה ב-507 מרכזי קניות, שבכשליש מהם נמצאים גם מועדוני בריאות.

בדיקה שערכה קימקו ב-2015 העלתה כי הגעתם של מכוני כושר לשני מרכזי קניות - בקונטיקט ובניו-יורק רבתי - הוביל לעלייה של 15%-20% בדמי השכירות של 9 שוכרים חדשים שנמצאים בסמיכות למכוני הכושר. מכירותיהם של שישה שוכרים קיימים זינקו ב-30% או יותר ב-12 החודשים שלאחר פתיחת מועדון הכושר, לדברי ג'יימיסון.

הגידול העצום במספר מכוני הבוטיק - המתמחים בפעילויות כמו רכיבה על אופניים או מחנות אימונים, ושגובים לעתים קרובות 30 דולר או יותר לשיעור - הפכה את תעשיית הכושר לתעשייה אטרקטיבית שקל לשבצה במרכזי קמעונות. ב-2012-2015 גדל מספר המנויים במועדוני בוטיק בארה"ב ב-74%, לעומת עלייה של 5% בלבד במכוני כושר מסחריים מסורתיים, לדברי IHRSA.

הבעלים של קניונים מעוגני חנויות מזון רואים במכוני הכושר אמצעי להדוף את התחרות מצד אמזון. כריסטה פלק מספרת שלעתים קרובות היא מתאמנת במכון, ולאחר מכן קונה מצרכים לארוחת הערב בחנות למוצרי מזון טבעיים שנמצאת בסמוך. "זה ממש נוח", היא אומרת.

סטודיו SoulCycle ייפתח בתחילת השנה הבאה ב-Westfield, קניון לא מקורה בסן דייגו. הסטודיו יהיה סמוך לשתי מסעדות שמציעות מזון אורגני ומזון מקומי, ובמרחק הליכה קצרה מכמה חנויות קוסמטיקה, שגם הן נחשבות ללהיטים. "אנחנו רואים את זה כמערכת אקולוגית", אומר דייויד רודיק, סגן נשיא ב-Westfield. "זה לא סתם אימוני כושר".

עוד כתבות

כלי רכב חדשים בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

ההודעה של רשות הספנות שעלולה להוביל לעיכובים כבדים במסירות רכבים

רשות הספנות והנמלים הורתה לנמלים במפרץ חיפה ואשדוד שלא לאכסן כלי רכב חדשים נוספים ולפנות אותם תוך 3 ימים ● המשמעות: אוניות להובלת רכב יופנו לנמלים זרים ועלולים להיווצר עיכובים משמעותיים במסירות כלי הרכב

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה על ידי בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

הוא בדרך כלל נביא זעם, אבל דווקא ביחס להשלכות המלחמה הוא אופטימי

מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, אמר בראיון ל-CNBC כי הוא אופטימי לגבי האפשרות שהמבצע הצבאי נגד איראן יוביל לשלום במזרח התיכון ● לצד זאת, ג'יימי דיימון הזהיר כי "ישנה אדישות רבה בשווקים" וסימן התפרצות מחודשת של האינפלציה בארה"ב כסיכון מרכזי

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

קיר סטארמר, רה''מ בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת / צילום: Kin Cheung, Tschaen Eric/Pool/ABACA

אירופה פוחדת להיכנס למלחמה, ומתרכזת במסרים פייסניים ובחילוץ אזרחים

מדינות אירופה הבליגו על התקפות איראניות על כוחותיהם הפרושים במפרץ ובמזרח התיכון ● הן קראו ל"הרגעת הרוחות" על ידי "כל הצדדים" ואף שיגרו שורת מסרים מתונים המנסים להבהיר לאיראן כי לא יתערבו ● אם לא תשתנה, ההשלכות של מדיניות הפייסנות האירופית עשויות להיות רחבות

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם