גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגיע הזמן להיפרד מהמוסדות הלאומיים של ישראל

צריך להגיד שלום למסחטות הג'ובים של מאכערים מיומנים ופוליטיקאים מותשים: ההסתדרות הציונית, הסוכנות היהודית, קרן היסוד - המגבית המאוחדת וקרן קיימת לישראל ■ פרשנות

הקרן הקיימת לישראל / איור: גיל ג'יבלי
הקרן הקיימת לישראל / איור: גיל ג'יבלי

70 שנה לקום המדינה ונראה שזו העת להיפרד בשלום, בכבוד ובהערכה רבה מ"המוסדות הלאומיים" שהביאונו עד הלום, אך למרבה השמחה נראה שהתייתרו.

ארבעת הדינוזאורים ששרדו וחיים בסימביוזה היסטורית הם: ההסתדרות הציונית, הסוכנות היהודית, קרן היסוד - המגבית המאוחדת וקרן קיימת לישראל. אם לא להיסגר עכשיו - אז לפחות להצטמצם במהירות לגוף אחד. רק אחד. שגם יידע מה הוא בדיוק עושה וגם יתנהל בצמצום ראוי.

הם מעורבבים זה בתוך זה, לא תמיד ברור איפה זה נגמר וההוא מתחיל. לכל ארגון יש נציגויות בארגון המקביל. מטרתם המוצהרת כבר מזמן הוגשמה, ומאז הם ממציאים לעצמם מילים חדשות וג'ובים יזומים מיותרים וכפולים. הם מתנהלים כמדינה בתוך מדינה, ותקציביהם ממומנים בעיקר מתרומות, ממשרדים ומארגונים ממשלתיים. ההוצאות גבוהות מאוד. הם שולחים 'מתבכיינים מקצוענים' לעולם, וכמנהג השטייטל מספרים על מסכנות האנשים ו"משנוררים" כסף. יצוין: כבר שנים שרוב רובם של כספי ההתרמות מיהודי חו"ל נשארים בארצות ההתרמה לשימוש עצמי של הקהילות היהודיות. לישראל עוברים אחוזים בודדים.

עיקר מהותם ושרידותם: 'המוסדות הלאומיים' מהווים מקורות בלתי נדלים לסידור ג'ובים עתירי כבוד, נסיעות, משכורת נוחה וגישה אישית ישירה לאנשי עסקים יהודים ולא יהודים אמידים ברחבי העולם (מה שעשוי להוות לעיתים אמצעי לייצוגם העסקי העתידי בישראל). מי שמשתלב בסיר הבשר הזה, במשרה או במה שמכונה שליחות, הם בעיקר מאכערים מיומנים ופוליטיקאים מותשים, מכל המפלגות היהודיות המיוצגות בכנסת, או כאלה שראשי מפלגות רוצים להרחיק בפיתויים, או מיני אנשים שירדו מגדולתם הפוליטית, אבל בזמנם ביצעו טובות יוצאות דופן לראשי המפלגות.

יודגש: ככל שהפוליטיקאי ומפלגתו אסרטיביים ומתוחכמים יותר - כך הם יודעים לנצל הרבה יותר טוב את תשתית המינויים במוסדות הלאומיים - ולא חשוב אם זו קואליציה או אופוזיציה.

לצד מנהיגי המוסדות ובכיריהם הישראלים פועלים גם יהודים לא ישראלים, בד"כ ראשי קהילות או בעלי הון שרוצים להיות מעורבים ומקושרים גם לפוליטיקה הישראלית, ולא פחות לפוליטיקה בארץ מגוריהם, מסיבה חברתית, עסקית, לפעמים אפילו ציונית. האג'נדה הפוליטית והאינטרסים של הזרים, הישראלים והפוליטיקאים שממנים אותם, אמנם שונים, אבל כולם מאוחדים ברצון ובפעילות שימור המוסדות הללו, תוך הפעלת היכולת לקבלת החלטות תקציב מהירות מכל המקורות כולם.

ככל שהארגונים הללו התייתרו, כך המציאו לעצמם הגדרות חיים חדשות כמו צמצום פערים חברתיים, ייעור, סיוע לקורבנות טרור, עזרה לנוער בסיכון, מאבק באנטישמיות וכדומה. האם הם עושים את זה באמת ובהצלחה, או שזו בסך הכול הצהרה יזומה שמאחוריה רק עילה להשרדות והתרמות?

ביום טוב מסתובבים בארץ ובעולם כמה אלפי מקבלי תמורה נאה כנציגים, מועסקים, שליחים, פקידים, מדריכים המייצגים את בליל הארגונים ושלוחותיהם. בשנה טובה מתגלגלים מפה לשם כמה מיליארדי שקלים. למשל: ב-2017, קיבלה קק"ל מהמדינה 2.6 מיליארד שקלים, היא העבירה להסתדרות הציונית העולמית 108 מיליון שקלים ועוד כמה מיליונים לסוכנות היהודית בגין "החזר הוצאות שמירת בניין המוסדות הלאומיים, ביטחון שליחי קק"ל בחו"ל ומימון מבקר המוסדות הלאומיים.

רק שבתוך בליל האינטרסים האישיים-פוליטיים הזה יש כבר מדינה לבנת שיער, בקרוב בת 70, גם כנסת, ממשלה, שרים, אפילו משרד חוץ וגם משרד עלייה וקליטה. שיא האבסורד: אותה ממשלה, אותם ראשי מפלגות שמסדרים לעצמם ולחבריהם ג'ובים, קבועים או ארעיים, למוסדות המיותרים הללו, בו-זמנית גם הקימו תומכים, מטפחים, מממנים באופן מלא או חלקי, גופים מקבילים לצרכי עלייה, רווחה, הסברה, קליטה - שמייתרים עוד יותר את המוסדות הנ"ל.

למשל, ארגון "נתיב" שקם בשנות ה-50 כגוף חשאי ליצירה וטיפוח קשרים, שאז נחשבו מסוכנים, עם יהודי ברית המועצות הסגורה והמסוגרת, אבל הפך עם השנים לעוד ארגון גלוי, כבד, מיותר שלכאורה מיועד ליהודי המדינות הללו, אבל למעשה הוא מקור מינויים לדוברי רוסית וניביה, בעלות מיותרת של כ-80 מיליון שקל בשנה.

עבור הצד המערבי של הגלובוס הוקם ארגון "נפש בנפש", הרשום כארגון פרטי ללא מטרות רווח, "שמטרתו העיקרית הינה להחיות את העלייה לישראל". גם המינויים בו מקורבים לראשי המפלגות. לארגון הזה נשמרת הסמכות והזכות הבלעדית לעבוד מול יהודי ארצות הברית, שנסגרו הרמטית לפעילות עלייה וקליטה של 'המוסדות הלאומיים'. יש גם פדרציות יהודיות הפרוסות בעולם, וגם ארגון גג שלהן, וגם איחוד קהילות יהודיות. פעילה גם "החוויה הישראלית", אחת מחברות-הבת של הסוכנות; פרויקט "מסע" שהוקם לפני כ-14 שנים ביוזמת המדינה, שצירפה, רק לשם כבוד, את הסוכנות היהודית, להבאת סטודנטים יהודים צעירים למסע חינוכי בישראל. 'מסע' נמצא כרגע במצב בעייתי. מי יציל אותו? עוד נראה. מולו פעיל ומתחזק פרויקט "תגלית" העצמאי, הוותיק, שותפות ופיקוח של תורמי הקהילות והממשלה, שמביא צעירים יהודים להיכרות עם הארץ.

יש גם ארגון נעל"ה, נוער עולה לפני ההורים; וגם "קעליטה" (QUALITA) לעולים מצרפת, מועצות ארגוני עולים, ועוד ועוד. וטרם דיברנו על העלייה האתיופית שהמדינה מאפשרת, באדישותה, לכוחות חרדיים קיצוניים, גם אמריקאיים, לנווט אותה. וזו רק רשימה חלקית של עשרות, אולי מאות, התארגנויות שקמו במקביל למוסדות הלאומיים שמזמן התרוקנו מתוכן אבל התחזקו בגודל.

עלייה לישראל אמורה להיות הלב הפועם של המוסדות הלאומיים. הנה הנתונים: הלמ"ס מצא כי בשנת 2016 עלו לישראל 26 אלף יהודים. משרד הקליטה כותב שעד ה-1 ביולי 2017 הגיעו לארץ 11,500 עולים, יותר ממחציתם מרוסיה ומאוקראינה, פחות מרבע מצרפת וכעשירית מארצות הברית. האם עבור כל אלה, עם כל הכבוד והשמחה, צריך את הארגונים הרבים והכבדים הללו - כאשר יש מדינה שיכולה לבצע את העבודה כולה?

ההסתדרות הציונית העולמית

ההסתדרות הציונית העולמית הוקמה ב-1897 על ידי בנימין זאב הרצל והקונגרס הציוני הראשון בבזל. עד הקמת המדינה שימשה מעין הממשלה היהודית. בעשורים האחרונים היא מכנה עצמה כגוף ל"עידוד עלייה" ול"העמקת הקשר בין ישראל לתפוצות".

במה עוסקת ההסתדרות הציונית? הנה התשובה על-פי ההסתדרות הציונית: "תוכנית ירושלים תשס"ד כפי שהוגדרה על ידי הוועד הפועל הציוני הל"ד/3, מבטאת את יסודות הציונות שהם החזון לתוכניות העבודה. אחדותו של העם היהודי, זיקתו למולדתו ההיסטורית... עלייה מכל הארצות ושילובה... ביצורה של ישראל כמדינה יהודית ציונית ודמוקרטית... הבטת עתידו וייחודו של העם היהודי... טיפוח הערבות ההדדית היהודית... יישוב הארץ... המאבק באנטישמיות".

■ 200 עובדים בארץ (כולל החטיבה להתיישבות)

■ 54 עובדים יומיים

■ 20 שליחים

הסוכנות היהודית

הסוכנות היהודית הוקמה ב-1929, על-פי מנדט חבר הלאומים, כדי לייעץ לממשלה הבריטית בהקמת בית לאומי לעם היהודי. בתקופת המנדט ייצגה את היישוב היהודי. כבר אז התקיימה סוג של כפילות מול ההסתדרות הציונית, שנבעה, אז, בהמשך והיום, בעיקר ממלחמות אגו כבוד ופוליטיקה.

הסוכנות היהודית על-פי הסוכנות היהודית: "מתמקדת בחיבור התפוצות לישראל וביצירת גשר בין ישראל לתפוצות", "עידוד יהודים ברחבי העולם להעמיק את הקשר עם עמם, מורשתם וארצם והנעתם לבנות עתיד משגשג לעם היהודי ולמדינת ישראל".

בחודשים אלה מצויים הפוליטיקאים, בראשם בנימין נתניהו, בחיפוש אחר מי שיחליף בקיץ את נתן שרנסקי, מאסירי ציון, שהקים כאן את 'ישראל בעלייה', עד שהצטרף לליכוד, שימש חבר כנסת ושר, שמשמש יו"ר הסוכנות כ-9 שנים. בין השמות שהוזכרו: יובל שטייניץ, יצחק הרצוג, נחמן שי, דני דנון, רון דרמר ורון פרושאור.

■ 344,253 דולר - תקציב הפעילות ב-2018

■ 855 עובדים מן המניין

■ 295 עובדים ארעיים (יומיים, אמנים ומרצים)

■ 384 שליחים ונציגים בחו"ל

■ 140 (!) חברות-בת

(על-פי אתר הסוכנות)

קרן היסוד

קרן היסוד נוסדה ב-1920, בוועידה השנתית של ההסתדרות הציונית בלונדון במטרה להיות זרוע גיוס הכספים וניהולם, להצלה, עלייה ומימון הקמת היישוב היהודי בארץ ישראל, בניינו וחיזוקו. היום היא מכנה עצמה קרן היסוד - המגבית המאוחדת, חברה לתועלת הציבור.

קרן היסוד על-פי קרן היסוד: "מהווה 'גשר' המחבר בין עשרות אלפי תורמים מרחבי העולם לפעילות המיטיבה את חייהם של מאות אלפי ישראלים - ומחזקת את הקשר של יהדות התפוצות עם ישראל". עיקר פעילותה: "פועלת לגיוס תרומות ברחבי העולם, למעט ארצות הברית וישראל".

חברת-האם של קרן היסוד היא ההסתדרות הציונית, שממנה 50% ממועצת הנגידים והדירקטוריון. הסוכנות היהודית, נמסר, היא מוטב מרכזי של קרן היסוד ויש לה זכות למנות 20% מחברי חבר הנאמנים של הסוכנות והנהלתה.

יו"ר קרן היסוד נחשב למודל הבחירה וההתנהלות במוסדות הלאומיים. היו"ר מזה 7 שנים הוא מודי זנדברג, פעם מצעירי "צומת", אחרי זה רשימת הליכוד-גשר-צומת, אז הקים את "ישראל במרכז", הצטרף ל"שינוי", הקים את "הבית הלאומי" והתמזג לליכוד. היה סגן יו"ר הכנסת, סגן שר החינוך, שר תשתיות לכמה חודשים. הוא למעשה מגייס הכספים הראשי, עם זאת, מועסק, על-פי דרישתו, ב-70% משרה, וביתרה עושה עסקים פרטיים כאלה ואחרים. בספטמבר האחרון נעצר בעניין בחשד למעורבות בשוחד בפרשת הצוללות (ראו "גלובס" 7.9.17, "רוקד על כל החתונות: 7 השנים הטובות של מודי זנדברג"; "גוזר קופונים בזמן שהוא אמור לגייס כספים לעם היהודי".

■ הכנסות ב-2017: 160 מיליון דולר

■ הוצאות ב-2017: 22.2 מיליון דולר

■ 78 עובדים בישראל

■ 70 עובדים במשרות חלקיות או זמניות

■ 31 שליחים פועלים בחו"ל

קרן קיימת לישראל

קרן קיימת לישראל הוקמה ב-1901 לצורך איסוף כספים לרכישת קרקעות בארץ ישראל בעבור התיישבות הלאום היהודי. מעמדה היה מכריע - עד קום המדינה. מאז היא כאן, בתירוצים- פלפולים משפטיים, פוליטיים ואחרים. קרקעות שנרכשו בזמנו מכספי יהודי התפוצות דאז, נותרו "שלה", והם מנוהלים, על-פי הסכם, על ידי רשות מקרקעי ישראל.

בשנה שעברה העבירה המדינה לקק"ל המחאה על סך 2.6 מיליארד שקל עבור "האדמות שלה" - בלי להתאמץ, בלי לעבוד, בפטור ממס - בהתאם לחוק שנחקק ב-1952. הכסף הזה, כספי הציבור בישראל, הפך למקור העוצמה של קק"ל שתומכת באחיותיה - המוסדות הלאומיים האחרים.

בסוף 2017 התקבלה החלטה לבטל את הפטור ממס לקק"ל בגין הרווחים מקרקעות שנרשמו על שמה ומנוהלים לא על ידה. בתגובה העריכה קק"ל ש"צפויה ירידה חדה ברווחי הארגון מקרקעות".

■ תקציב 2018: רשמית: 1 מיליארד שקלים, אבל גם "תקציבים נוספות עבור פרויקטים, השקעות בפרויקטים מחוללי מפנה, שיתופי פעולה, והשקעות שונות לתקציב השוטף". כמו כן, מציינת קק"ל שאושר תקציב בסך 250 מיליון שקל "לגאולת קרקע ופיתוחה".

■ 1,100 עובדים דרך קבע

■ 60 עובדי כוח אדם

■ 200 מדריכים

■ 16 שליחים

עוד כתבות

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

לוחמי צה''ל ברצועת עזה, השבוע

הותר לפרסום: ארבעה לוחמים נפלו בקרבות ברצועת עזה, ארבעה נוספים נפצעו קשה

קבינט המלחמה והקבינט המורחב אישרו פה אחד: צה"ל יעמיק את הפעולה ברפיח • לשרים הוגדר בקבינט המורחב כי הפעולה ברפיח תהיה "מוגבלת" • אזעקות הופעלו בבאר שבע ובחצרים בפעם השנייה הערב • עשרות מחבלים חוסלו במבצע של צה"ל בזייתון ובמזרח רפיח, פירים הושמדו • הבית הלבן: סיפקנו לישראל אלטרנטיבות לפעולה נגד חמאס • עדכונים בולטים

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

רגע לפני שבת: עימות פומבי בין שרי האוצר והביטחון על התקציב ורכש מטוסי f-15

שר האוצר פנה למזכיר הממשלה בבקשה להביא לישיבת הממשלה הקרובה החלטה שתקים באופן מיידי את הוועדה הציבורית לבחינת צרכי בניין הכח ותקציב הביטחון שמתעכבת מזה חודשים ● "העיכוב בהקמת הוועדה מביא לעיכוב ברכש חשוב להתעצמות צה״ל" ● גלנט: קיימת תפיסה ישראלי שגוייה לפיה ניתן לספק יותר ביטחון בפחות כסף כנגד צרכים הולכים וגוברים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Reuters, Leonhard Foeger

ההופעה הישראלית והמלחמה בעזה השתלטו על סדר היום באירוויזיון השנה

מחווה פרו-פלסטינית במהלך חצי גמר של משתתף שבדי בתחרות, שהציג כאפיה כרוכה על ידו, קריאות בוז שנשמעו במהלך ההופעה של הנציגה הישראלית עדן גולן, ואופי הקבלה של השיר הישראלי השתלטו על הכותרות בנוגע לתחרות הזמר האירופית השנה ● ובין ההפגנות האלימות, התפתחות מפתיעה כשעדן גולן זינקה מהמקום השמיני למקום השני בטבלת ההימורים

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

מגמה מעורבת בוול סטריט; דרופבוקס מתרוממת בכ-1.8%

נעילה חיובית באירופה ● מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP(Kin Cheung), Shutterstock

רדיקלים מוסלמיים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה ופוטין מתקרב אל פטר הגדול

מוסלמים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה עם דגלים פלסטיניים ועם כרזות לטובת עזה ● אדאני (מנמל חיפה) הופך לכדור משחק בבחירות בהודו ● פוטין, תקופת כהונה חמישית, משתווה לסטאלין ● חדשות משפטיות טובות לטראמפ ● אורנגאוטן חובש את הפצע

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

לקח קצת זמן, אבל יובל בן נריה יכול להסתכל בסיפוק על החוויה שמקבלים היום באיי

מסעדת העילית היפנית, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

ברוכים הבאים

להתעורר מול חיזבאללה: הכפר הבדואי שתושביו לא מוכנים לנטוש

בתחילת המלחמה פונו אנשי ערב אל-עראמשה מבתיהם, אך הקשיים הכלכליים והמנטליים גרמו להם לחזור לכפר, הסמוך לגבול לבנון ● הפחד אמנם קיים, אך מבחינתם אין אפשרות אחרת: "הגענו למצב שבו למשפחות אין כסף לקנות גלידה לילדים שלהן. כמה אפשר לשבת במלון?"

קמפיין free TV שעלה בקשת12 בחודש האחרון / צילום: צילום מסך

שנה להשקת FreeTV: האם מיזם הטלוויזיה הצליח לשנות את השוק?

בשנה החולפת הצליח מיזם free TV לגייס 50-60 אלף מנויים - הרבה פחות מהציפיות שתלו בו שתי השותפות, בעיקר לאור ההשקעה הגבוהה בפרסום ● גורמים בשוק טוענים כי כבר תקופה ארוכה קיימת מתיחות בין הצדדים, אך הדבר לא מפחית מהלחץ של המתחרות, שהורידו מחירים