גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבנקים נהנו לאחרונה מתשואה גבוהה? באקסלנס מאמינים שזו רק ההתחלה

בבית ההשקעות חוזים כי עליית ריבית של 1% תוסיף 1.5% לתשואה להון של הבנקים, ויחד עם המשכנתאות שממשיכות להשתולל וסיום הקורונה, תאפשר לבנקים הישראליים להמשיך לצמוח • מייקל קלאר, מנהל מחלקת המחקר של אקסלנס ברוקראז': "לא ראינו הוכחות לכך שלקוראי תיגר כמו הבנק הדיגיטלי ONE ZERO תהיה השפעה על עסקי הליבה של הבנקים בקרוב"

קוטלר, לוין, פרידמן, בר דעה, ברבר־צדיק ולארי / צילום: יח''צ, תמר מצפי, איל יצהר, גדי דגון
קוטלר, לוין, פרידמן, בר דעה, ברבר־צדיק ולארי / צילום: יח''צ, תמר מצפי, איל יצהר, גדי דגון

"ישראל הפכה לשוק פרימיום - המטבע, המשכורות בענף ההייטק, מחירי הנדל"ן ועלויות המחיה - אבל הערכת השווי של הבנקים הישראליים ממשיכה להיראות הוגנת", כך סבור מייקל קלאר, מנהל מחלקת המחקר הנכנס ואנליסט הבנקים של אקסלנס ברוקראז'. "אנו צופים שהעליות במניות הבנקים יימשכו ב-12 החודשים הבאים", הוא מעריך.

מדובר בתחזית אופטימית מאוד, בעיקר לאחר שמניות הבנקים הישראליים עלו בשנה האחרונה ב-60%, והבנקים רשמו תשואה על ההון שהייתה קרובה ל-15% בתשעת החודשים הראשונים של 2021 - רמה שלא נראתה מאז הרבעון השלישי של 2007, לפני המשבר הפיננסי העולמי של 2008.

באקסלנס מרגיעים את מי שחשבו שהבנקים הגיעו לשיא, ומעריכים כי העליות בתשואה להון ובמכפילי ההון אינן זמניות, וכי הם יכולים להישאר גבוהים לתקופה ממושכת. "התחזית שלנו לגבי התשואה המתואמת על ההון של המגזר בשנת 2022 היא 11.7%, לעומת ממוצע ארוך-טווח של כ-9%. יתרה מכך, אנו רואים מקום להרחבת התשואה להון החל מ-2023, לאחר שהשפעת הקורונה תתפוגג במלואה והריבית תעלה מהרמות הנוכחיות הנמוכות מאוד", ציין קלאר בסקירת בנקים ראשונה שלו בראשות מחלקת המחקר של אקסלנס מבית הפניקס.

 

על פי התחזית של אקסלנס, התשואה להון הגבוהה ביותר תהיה למזרחי טפחות - 13.8% בשנה הנוכחית ו-13.6% ב-2023, זאת בעיקר לנוכח ההמשך הצפוי של הגאות במשכנתאות, לצד המיזוג של בנק אגוד וצמצום הוצאות תפעוליות בשנה הבאה. אחריו ממוקם לאומי, עם תשואות להון של 12.1% ו-11.2% בשנתיים הבאות, ואחריהם הבינלאומי, דיסקונט והפועלים.

"לקיחת המשכנתאות מחוזקת על-ידי ריבית נמוכה"

קלאר מונה כמה סיבות מרכזיות להמשך הצמיחה של הבנקים. ראשית, האשראי הבנקאי, שצמח בתשעת החודשים הראשונים של 2021 בשיעור של 10%, בדגש על ביקושים בולטים במשכנתאות, בנדל"ן ובבנייה ובתשתיות.

על פי נתוני בנק ישראל, היקף המשכנתאות שהעניקו הבנקים צמח בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הקודמת ב-44 מיליארד שקל (11.1%), והגיע ל-441 מיליארד שקל; בששת החודשים האחרונים ניתנו משכנתאות חדשות בסך של כ-10 מיליארד שקל לחודש.

"לקיחת המשכנתאות מחוזקת על ידי ריבית נמוכה, עליית מחירי הנדל"ן וביקוש בסיסי חזק", הוסבר בסקירה. "מכיוון שאיננו צופים שיהיה שינוי באף אחד מהגורמים הללו בעתיד המיידי, אנו רואים צמיחה חזקה שתימשך לאורך 2022. נוסף על כך, לא נראה כי הגברת התחרות במגזר, בעיקר מדיסקונט ובמידה פחותה מהפועלים, השפיעה משמעותית על התמחור", הוסבר בסקירה.

מייקל קלאר, מנהל מחלקת מחקר באקסלנס ברוקראז׳ / צילום: יח''צ

באשר לרגולציה החדשה בנושא מסלולי המשכנתאות האחידים, שצפויה להיכנס לתוקף באמצע השנה, ציינו באקסלנס כי אינם צופים השפעה גדולה מכך על השוק בטווח הקצר והבינוני.

הם מתייחסים גם לעליית החשיפה של הבנקים, בעיקר הפועלים  ולאומי , לסקטור הבינוי והנדל"ן. בתשעת החודשים הראשונים של 2021 גדלו ההלוואות הקשורות לנדל"ן (בנייה ונכסים מניבים) בסכום עצום של 32 מיליארד שקל (18%), והצמיחה המהירה ביותר, בפער גדול, הייתה אצל שני הבנקים הגדולים. כך, האשראי הקשור לנדל"ן צמח ב-22% בבנק לאומי וב-26% בפועלים, ואשראי לנדל"ן מהווה 42% מההלוואות המסחריות של לאומי ו-38% מההלוואות המסחריות של הפועלים. זאת בעוד שצמיחת האשראי לנדל"ן במזרחי טפחות ובבינלאומי הייתה רק 7% בכל אחד.

יש לציין שבעקבות הצמיחה הזו, וכפי שפורסם בגלובס, שני הבנקים הגדולים מתקרבים למגבלות הרגולטוריות בנוגע לחשיפה לנדל"ן ולבנייה. "אין ספק שהבנקים יחפשו דרכים - כמו ביטוח חשיפה וסינדיקציה - כדי להמשיך בצמיחה המהירה ולענות על הביקוש החזק. עם זאת, הצמיחה של לאומי והפועלים תתמתן מהרמות הגבוהות הנוכחיות, אולי לטובת הבנקים הקטנים יותר", מעריכים באקסלנס.

בהתייחסות לצמצום הפסדי האשראי, אותן כריות ביטחון שהפרישו הבנקים למקרה שהלווים לא יוכלו לעמוד בהלוואות, באקסלנס מציינים כי הבנקים ימשיכו לצמצם את הרזרבות (ריקברי). "למרות שיבושי קורונה נוספים, בעקבות זני נגיף חדשים וסגרים נוספים, עם השפעה שלילית על הכלכלה, אנו רואים המשך התנרמלות של ההפרשות לחובות אבודים ברבעון הרביעי של 2021 ובשנת 2022, ככל שמדדי איכות החוב ורמות ההפרשות חוזרים לרמות נורמליות יותר", הסבירו באקסלנס. זאת נוסף על כך שיתרות התשלומים הדחויים ירדו ב-90% מאז השיאים שלהן במחצית הראשונה של 2020, והן מהוות כעת 1.2% מההלוואות ברוטו, ירידה משיא של 13.8%.

על פי אקסלנס, לאומי הוא הבנק המחזיק עדיין ברזרבות הגדולות ביותר, והוא שחרר רק 333 מיליון שקל, מתוך 1.9 מיליארד שקל כמעט שהקפיא. מנגד, הפועלים כבר שחרר 47% מתוך כ-1.94 מיליארד שקל שהפריש, לכן הוא צפוי ליהנות פחות מהוצאות להפסדי אשראי ב-2022.

רווח מצרפי של 3.2 מיליארד שקל מעליית ריבית של 1%

גורם נוסף שצפוי לשחק לטובת הבנקים הוא העלאת הריבית הצפויה. הפד האמריקאי צפוי להתחיל להעלאות ריבית כבר בחודש הבא, והוא רמז על עוד ארבע חמש פעימות בשנה הקרובה, אך באקסלנס צופים שהעלאת ריבית בישראל צפויה להתרחש רק בשנה הבאה. הם מעריכים כי עלייה של 1% בריבית תוסיף 1.5% לתשואה על ההון של הבנקים, כלומר תהווה מנוע צמיחה משמעותי עבורם.

הסיבה לכך היא שבניגוד להיום, כאשר פיקדונות הציבור נמצאים בריבית אפסית, הלקוחות וגם הבנקים לא רושמים עליהם רווחים גבוהים, אם בכלל. ואולם, כאשר הריבית השקלית תעלה, גם הבנקים ירוויחו, וזה יהיה משמעותי בייחוד עבור הבינלאומי והפועלים, שבהם פיקדונות שקליים נזילים ללא ריבית מהווים 45% ו-44% מסך הפיקדונות, בהתאמה.

מבחינת ההטבה שתספק עלייה של 1% בריבית, הפועלים ייהנה מתוספת של כ-900 מיליון שקל, לאומי מ-580 מיליון שקל, מזרחי טפחות מ-407 מיליון שקל, הבינלאומי מ-270 מיליון שקל ודיסקונט מ-253 מיליון שקל. יחד עם הפיקדונות הדולריים (22% מהפיקדונות במגזר צמודים לדולר), צפויים הבנקים לרשום רווח מצרפי של 3.2 מיליארד שקל בגין עליית הריבית ב-1%.

חשוב להדגיש כי זו הערכה זהירה מאוד, המתבססת רק על חישוב פיקדונות העו"ש של הציבור שנמצאים בידי הבנקים, ולא על ההלוואות או על פיקדונות אחרים, כך שהתשואה על ההון עשויה לגדול עוד יותר.

לצד ההכנסות הצפויות, ציין קלאר את השיפור הצפוי בהוצאות כתוצאה מהליכי התייעלות. "בסיסי עלויות מבניים גבוהים היו עקב אכילס של המגזר זה זמן רב, אך הם נמצאים כעת בירידה בעקבות תהליכי ארגון מחדש, תוכניות פרישה, שחיקה טבעית וטכנולוגיה. מספר עובדי הליבה ירד ב-11% בחמש השנים שעד 2020. אנו חושבים שיחס העלות להכנסות במגזר יכול לרדת מתחת ל-50% בשנתיים עד שלוש השנים הבאות, בעקבות ירידה במספר העובדים".

הבנקים צפויים לחלק את מלוא הדיבידנדים

כחלק מהסקירה, עדכנו באקסלנס את המלצות ה"קנייה" למניות הבנקים. מבין הבנקים הגדולים, באקסלנס מעדיפים את בנק לאומי בהשוואה לבנק הפועלים, כתוצאה מרמת הרווחית הגבוהה שלו, ומעריכים שבתקופה הקרובה הפועלים ימשיך לסבול מהאפשרות של מימושים מצד שרי אריסון.

"מבין הבנקים הקטנים יותר, אנו מעדיפים את מזרחי טפחות והבינלאומי. ללאומי, הפועלים והבינלאומי יש האפסייד הגדול ביותר כתוצאה משחרור הון. העלינו את מחיר היעד עבור לאומי (ב-8.1%), הפועלים (8.6%), מזרחי טפחות (9.2%) והבינלאומי (14.6%).

"אנו סבורים שלאומי ואחריו פועלים ומזרחי יספקו את התשואות הכוללות הטובות ביותר (כולל דיבידנדים) במהלך 12 החודשים הקרובים. מנגד, הורדנו את ההמלצה של דיסקונט מ'קנייה' ל'החזקה' ואת מחיר היעד בכ-6%, מכיוון שהערכת השווי שלו הוגנת לדעתנו", ציינו באקסלנס.

באשר לדיבידנדים, באקסלנס צופים שהבנקים יחלקו את מלוא הדיבידנדים בהתאם למדיניות שלהם. כך צפוי לאומי להעניק לבעלי המניות דיבידנד של 40% מהרווח, ועוד 20% ברכישות עצמיות, הפועלים ומזרחי טפחות 40%, הבינלאומי 50% מהרווחים ודיסקונט 20%.

נזכיר כי רוב הבנקים ייהנו השנה מרווחים חד-פעמיים שחלקם יגולגל לבעלי המניות (ולציבור באמצעות החזקת קרנות הפנסיה), למשל לאומי - מעסקת מיזוג הפעילות בארה"ב לבנק האמריקאי וואלי נשיונל, ומזרחי טפחות ודיסקונט ממכירות נדל"ן.

ומה לגבי התחרות? באקסלנס לא צופים השפעה משמעותית מיידית על עסקי הליבה של הבנקים. "נאמר הרבה על הקוראים תיגר על ההיררכיה הנוכחית - חברות כרטיסי האשראי, חברות תשלומי P2P כמו ביט ופייבוקס, בנק דיגיטלי פנימי (פפר) וכעת גם בנק דיגיטלי עצמאי - one zero", אומרים באקסלנס. "לא ראינו הוכחות לכך שלגורמים אלה תהיה השפעה על עסקי הליבה של הבנקים בקרוב". בהתאם, באקסלנס מגדירים את השפעתם של אלה על המניות בשנתיים הקרובות כנמוכה.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב