גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן סיגל עובר מגולן טלקום לחברות-הבנות בבזק. מה מחכה לו ולרן גוראון?

לאחר שבשבוע שעבר מונה רן גוראון למחליפו של דודו מזרחי בבזק, היום פורסם כי מחליפו בבזק בינלאומי, yes ופלאפון יהיה אילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום ● השניים נכנסים לתפקיד בתקופה ומורכבת, וייאלצו להתמודד בעיקר עם יו"ר דומיננטי ועם עמדת נחיתות בחבילות הטריפל מול המתחרות

אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר
אילן סיגל / צילום: רמי זרנגר

בזק הודיעה כי אילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום, יהיה המנכ"ל החדש של החברות-הבנות בבזק - yes, פלאפון ובזק בינלאומי. בכך יחליף סיגל את רן גוראון, שמונה לאחרונה לתפקיד מנכ"ל בזק במקומו של דודו מזרחי שפרש. מה עומד מאחורי הבחירה בסיגל ובגוראון, ומה מחכה להם?

ההחלטה על מינויו של רן גוראון כמנכ"ל בזק היא הזדמנות לנסות ולנתח לקראת מה החברה צועדת. אבל עוד לפני כן דבר אחד ברור - זהו מינוי שיטיב עם היו"ר הנוכחי גיל שרון, שמבצר את כוחו בחברה.

מאז שנכנס לתפקידו כיו"ר דירקטוריון בזק, שרון מנסה ליצוק תוכן להגדרת תפקידו לא רק כיו"ר דירקטוריון, אלא כמנכ"ל הקבוצה. ההיררכיה מול האנשים שאיתם הוא עובד חשובה לו, וזו בין היתר הסיבה לכך שדודו מזרחי פרש. מהבחינה הזו, גוראון הוא ההפך הגמור.

גוראון ידע לחיות בשלום עם יו"ר פעילים בכל התקופה שלו בבזק. במידה רבה המינוי של גוראון נבע מהרצון של שרון לעבוד עם מנכ"ל שיידע לקבל את מרותו. בסופו של דבר, שרון בחר בגוראון כי הוא האיש שאיתו יוכל לעבוד, ובגלל שהוא סומך עליו מקצועית - בסדר הזה. 

גיל שרון / צילום: איל מרגולין

האתגר הגדול של גוראון - יחסי העבודה בבזק 

רן גוראון אומנם עובד כבר שנים ארוכות בקבוצת בזק, והוא מכיר אותה היטב, אך עם זאת החברה עברה שינויים משמעותיים מאז שהוא עזב אותה לטובת פלאפון ב-2015.

הסוגיה הכי רגישה שגוראון יידרש להתמודד איתה היא יחסי העבודה בחברה. בעבר, גוראון שרון לא תמיד הצטיינו בגזרת היחסים עם ועדי העובדים. בבזק, שלה יש היסטוריה גדושה של עליות וירידות בתחום יחסי העבודה, גוראון יצטרך להיות מאד זהיר. העימותים סביב הסכמי העבודה שהיו לו בחברות-הבנות של בזק הן לא בסדר הגודל שהוא צפוי לפגוש כעת.

עד כה, גזרת העובדים בבזק הייתה שקטה, הרבה בזכות הקשר הקרוב שהיה ליו"ר הוועד איציק בסלו עם דודו מזרחי. בסלו הוא יו"ר חדש, ומופעלים עליו לחצים מהשטח. כיום הוועד בחברה נחשב לאגרסיבי מבעבר, וחבריו מרגישים צורך להציג הישגים בפני העובדים שבחרו בהם. 

רן גוראון / צילום: רמי זרנגר

שיווק יהיה שם המשחק

אם ניתן להעריך אילו שינויים יביא עמו גוראון, סביר להניח שזה יהיה דגש חזק מאוד על נושא השיווק והחדשנות. בתקופת דודו מזרחי רשמה בזק הישג גדול מאוד בתחום התשתיות וההנדסה, עם פריסת סיבים אופטיים בלמעלה ממיליון משקי בית בתוך שנה אחת בלבד. אבל לצד ההישג הגדול, בבזק היו רוצים לראות הצטרפות רבה יותר של לקוחות לשירות הסיבים.

גורמים בקבוצה טוענים כי יש צורך לשפר את קצב המצטרפים, וזו משימה קשה כל עוד אין לחברה חבילת טריפל הכוללת טלוויזיה כמו המתחרות. בזק מוצאת את עצמה מוכרת סיבים במהירות גבוהה, אך מתחרותיה מוכרות סיב פלוס שירות טלוויזיה במחיר אטרקטיבי.

הלקוחות מבינים שאין הבדל במוצר הסיבים בין החברות, ושמה שמספקת בזק, מספקות גם פרטנר, סלקום או הוט. החולשה היחסית של בזק, שמסיבות שונות לא זכתה לגב מהחברות-הבנות שלה, היא אירוע שלא היה צריך לקרות, וזו שגיאה גדולה שלא טופלה כראוי. yes יכולה הייתה לשווק טריפל הכולל סיבים וטלוויזיה. לפיכך, בפני גוראון מונח אתגר שיווקי כפול. להסדיר כמנכ"ל yes את חבילת הטריפל כדי שיוכל ליהנות מהרוח הגבית שיקבל כמנכ"ל חברת-האם.

מה תעשה המועמדת שלא זכתה בתפקיד?

נקודה נוספת שנשארת פתוחה היא מה יקרה עם דגנית קרמר, המשנה של גוראון בחברות-הבנות, בעקבות הבחירה באילן סיגל כמנכ"ל. קרמר הייתה מועמדת מובילה להחליפו, וגם לה יש היכרות מוקדמת עם גיל שרון שהביא אותה לפלאפון. 

דגנית קרמר / צילום: איל יצהר

אלא שהניסיון הכריע. לנהל שלוש חברות, שאחת מהן במצב לא ברור, בזק בינלאומי, זה לא טריוויאלי. וזו ככל הנראה הייתה הסיבה שבעצם בחרו באילן סיגל, מנכ"ל גולן טלקום, שבתפקידו הקודם היה סמנכ"ל השיווק של אלפא ועבד עם גוראון שנים.

בפני הדירקטוריון עלתה השאלה אם לא כדאי לפצל את ההנהלות ולהחזיר חלק מהמצב לקדמותו, כלומר למנות הנהלות נפרדות לפלאפון ול-yes בעקבות העזיבה של מזרחי והמינוי של גוראון.

אלא שבקבוצה סבורים כי הסיכוי לביטול ההפרדה המבנית בשנה הבאה למעשה מייתר את הכדאיות במהלך, ועדיף להשאיר את המצב כמו שהוא. אם הולכים לביטול הפרדה מבנית בין החברה-האם והחברות-הבנות, סביר להניח כי פלאפון תהיה מחוץ למהלך כזה, שכן מה שמעניין את בזק הוא ביטול ההפרדה מ-yes, בעוד פלאפון היא חיה עצמאית וגדולה בפני עצמה, ולכן אין צורך למזגה עם חברת-האם.

בעלת השליטה סרצ'לייט תרים ידיים?

על-פי ההערכות, סרצ'לייט, בעלת השליטה בבזק, תנסה בשנה הבאה למכור את מניותיה ולצאת מבזק אחרי שהשיגה תשואה נאה על השקעתה. סרצ'לייט מחפשת שקט תעשייתי. היא לא רוצה רעשים מיותרים, ולכן מרב תשומת-הלב שלה באופן טבעי הוקדש לחברה-האם שייצרה את מרב הרווח. מבחינת סרצ'לייט, השילוב של רן גוראון ביחד עם גיל שרון יבטיח לה את השקט הזה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?