גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עדות הדס קליין: ההגנה הגיעה להישגים, אבל הם לא ימנעו הרשעה

הדס קליין, העוזרת של ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, סיפקה בעדותה מבט מבפנים על קו אספקת המתנות כהגדרתה לבני הזוג נתניהו ● אלא שחקירתו הנגדית של עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו, חשפה כי הגם שמדובר ב"עדה מן החלומות" מבחינת התביעה, עדותה מוגבלת בכל הנוגע להיקף המדויק של הסיגרים והשמפניות שהועברו

הדס קליין בעדותה בבית המשפט / צילום: ניצן שפיר
הדס קליין בעדותה בבית המשפט / צילום: ניצן שפיר

בתום 7 ימים על דוכן העדים, הדס קליין, העוזרת של המיליארדרים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, מצטיירת כעדה אמינה, החלטית, שמנסה לדייק את תשובותיה ולא נכנעת למניפולציות שבחקירה הנגדית.

קליין סיפקה מבט מבפנים על קו אספקת המתנות כהגדרתה לבני הזוג נתניהו ועמדה על כך שראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ידע על העברת המתנות, כולל השמפניות שהועברו לרעייתו שרה. היא גם העידה כי מילצ'ן נהנה מקרבתו לנתניהו ומהמעמד של מי שיכול להוציא את נתניהו מכל ישיבה בלחיצת כפתור.

אלא שחקירתו הנגדית של עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו, חשפה כי הגם שמדובר ב"עדה מן החלומות" מבחינת התביעה, עדותה מוגבלת בכל הנוגע להיקף המדויק של הסיגרים והשמפניות שהועברו לבני הזוג נתניהו. זאת מכיוון שאף אחד מהמעורבים לא ניהל רישום בזמן אמת על החלק שעבר מתוך כלל השמפניות שנקנו. בעניין הסיגרים, קליין עומדת על כך שרובם המוחלט נקנה עבור נתניהו.

הדס קליין: מילצ'ן נדנד באובססיביות לגבי הוויזה. נתניהו אמר שיהיה בסדר
הדס קליין: "ראיתי את הנהג של מילצ'ן מעמיס ארגזי שמפניה לרכב, לא בקבוקים"
הדס קליין: "לפעמים מילצ'ן גלגל עיניים שבני הזוג נתניהו ילכו כבר"

בדיון האחרון, ערב היציאה לפגרת בתי המשפט, תקף עו"ד חדד את הכמויות שהתביעה בחרה לציין בכתב האישום. בשלב זה הוא לא ניסה לפגום במהימנותה של קליין, כפי שעשה בימי החקירה הראשונים כאשר עסק בחשבון הטוויטר של העדה. הוא חזר והבהיר לה כי אין לו טענות כלפיה. למעשה, הוא שמר את התותחים הכבדים לרגע האחרון לפני שהצדדים מתפזרים לחודש וחצי, והצליח לסדוק במעט את היקף סכומי המתנות בהם מואשם נתניהו.

הכוונה ב"מעט" היא לסכום של 184 אלף שקל מתוך 690 אלף שקל המיוחס לנתניהו. לעו"ד חדד נותרו עוד לפחות 4 ימים לחקירה הנגדית, והוא ימשיך לנסות לפרק את הסכומים על-מנת למזער את היקף המתנות.

184 אלף שקל על שמפניות: כמה מתוך זה הגיע לשרה נתניהו?

נתניהו מואשם כי בעת שכיהן כראש ממשלה, הוא קיבל מתנות מחבריו המיליארדרים פאקר ומילצ'ן בהיקף של כ-690 אלף שקל, אך לא נמנע מלהתערב בענייניו של מילצ'ן ולסייע לו.

סכום זה כולל כאמור 184 אלף שקל בהם נרכשו שמפניות על-ידי מילצ'ן עבור שרה נתניהו. הפרקליטות הגיעה לסכום זה לאחר שחישבה 65% מכלל השמפניות שנקנו בין השנים 2011-2016 על-ידי מילצ'ן. למה 65%? כי כך העריכה קליין בחקירתה במשטרה. אין ראיות מעבר להערכתה של קליין. אף אחד לא ערך רישום בזמן אמת, ולכן גם לא היה לחוקרים דרך לאמת את ההערכה.

עו"ד חדד חשף את העובדה שבנקודה זו, כתב האישום מסתמך על הערכה בלבד, ושקליין מראש, כבר במהלך החקירה, הבהירה זאת. הוא הראה איך חוקרי המשטרה לחצו עליה למסור הערכה. קליין התקשתה להעריך, באופן טבעי. היא סיפרה כי חלק מהשמפניות נקנו לטובת משפחת מילצ'ן לצורכי אירוח, אך מרבית הבקבוקים נקנו עבור שרה נתניהו.

"אתה יודע שזה לא מתמטיקה. אני לא רוצה להתחייב למשהו. באמת, אני חוששת מזה", אמרה קליין לחוקר המשטרה. אך כשהחוקרים התעקשו, היא העריכה כי מדובר ב-65%, כשציינה בתחילה 70%, ובחקירה אחת גם אמרה 60%. "אני מפחדת מאי-דיוק בעניין הזה. אני לא רוצה שתגידו אחר-כך 'אמרת וזה לא'", הוסיפה.

כאמור, אף אחד לא יודע מה ההיקף האמיתי המדויק. אין דרך לשחזר אותו היום, וגם בשנת 2016 לא ניתן היה. המשפט הפלילי דורש הוכחה ברמה הגבוהה ביותר, "מעל לכל ספק סביר", ולכן יש משמעות רבה לכך שנסמכים כאן על הערכה. גם אם מדובר בעדה אמינה, בעלת היכולת הגבוהה ביותר להעריך, כמי שהייתה זו שהוציאה לפועל את העברת המתנות.

"מי יכול לשער השערות על 5 שנים?", טען עו"ד חדד בלהט, ונראה כי גם השופטים התרשמו מטענתו. הטיעון הוביל "לבחון" את קליין האם היא יכולה להעריך את מספר המפגשים בהם הגיעו המיליארדרים עם מתנות לבלפור. היא הסבירה כי היום, בשנת 2022, אין לה יכולת להעריך זאת, והשופט משה ברעם תהה איך היא יכלה להעריך כמה שמפניות הועברו, אך מפגשים לא. "אלמלא עדותה אנחנו נמצאים בערפל לגבי החלוקה?", שאל השופט עודד שחם, והתובע, עו"ד אלון גילדין, הבהיר כי אכן זו הראיה היחידה לשימוש שנעשה בכמויות השמפניה שנקנו על-ידי מילצ'ן.

אלא שהצלחה זו של ההגנה לא תמנע מבית המשפט לקבוע בסופו של יום כי כמויות גדולות ומשמעותיות מאותן שמפניות הועברו לשרה נתניהו, לבקשתה. גם אם יתקשו השופטים לקבוע כמות כפי שצוין בכתב האישום. היקף המתנות, ככל שנתניהו יורשע, עשוי להשפיע על העונש.

באשר לסיגרים, אלה מהווים חלק משמעותי מהסכום הכולל ועומדים על 267 אלף שקל ממילצ'ן ו-145 אלף שקל מפאקר. קליין איתנה בדעתה כי הסיגרים ברובם המוחלט נקנו עבור נתניהו. "כל הסיגרים נרכשו לנתניהו. באריזות סגורות. חד וחלק", השיבה קליין בהחלטיות על ניסיונו של עו"ד חדד לטעון כי הסיגרים נקנו גם לצורכי אירוח.

טיעון אחר של עו"ד חדד היה נסיבתי. הוא הציג חשבוניות לפיהן נקנתה כמות עצומה של בקבוקי מים - 4,000 בקבוקים, רובם של חצי ליטר, בתקופה של חודשיים וחצי. הוא גם הראה באופן חלקי כי בחלק מהמקרים שמילצ'ן לא היה בארץ לא נרכשו משקאות. לטענתו, נתון זה מלמד כי כלל המשקאות שנקנו לבית מילצ'ן נועד לצורכיהם האישיים שלו ושל משפחתו ולאירוח. בכך הוא ביקש להשליך על היקף השימוש בשמפניות.

קליין דחתה את הטענה. לדבריה, לא ניתן להשוות בין צריכת בקבוקי המים לבין השמפניות. "זה לא קשור בכלל. אני לא מוצאת בזה רלוונטיות", אמרה. השופט שחם תהה על התזה והעיר כי קליין לא מוסיפה אם יש מקום לשקול אותו.

טענת ההסתמכות על עצת עורך דין

קו ההגנה המרכזי של נתניהו, מראשית הדרך, היה שהוא התייעץ עם עורך דינו יעקב וינרוט ז"ל, שנפטר בעיצומה של החקירה. המשטרה הספיקה לגבות עדות מעו"ד וינרוט, וחלקה הוצג אתמול (ג') בבית המשפט. לדברי עו"ד וינרוט בחקירה, הוא אמר לנתניהו כי אם המתנות ניתנות "מתוקף מעמדך כחבר ולא כאיש ציבור, אתה לא חייב לדווח על זה". הוא הזכיר בקבוקי יין, סיגריות וארוחות. קליין העידה כי בני הזוג נתניהו אמרו לה כי מותר לקבל מתנות מתכלות, הכול חוץ מדירה. כלומר, נתניהו היה מודע לבעייתיות בקבלת המתנות.

על פניו נראה כי טענת ההסתמכות לא עומדת בכללים שנקבעו על-ידי בית המשפט העליון. ההגנה מחייבת כי המתייעץ יציג את כל העובדות, כאשר האופציה הרצויה היא להתייעץ עם רשות מוסמכת. נתניהו יידרש להסביר למה פנה לעורך דין פרטי ולא ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, עו"ד שלומית ברנע-פרגו.

העדים שיעידו אחרי קליין יהיו מעניינים וישלימו את התמונה: יונתן חסון, שהיה הנהג של שני המיליארדים, יוכל לשפוך אור על כמות השינועים של השמפניות; שני קוסקס, אם הבית של פאקר, תתייחס לרכישות שנעשה על-ידי פאקר; וכמובן עדותו של מילצ'ן שצפוי להעיד בהמשך.

*** חזקת החפות: יודגש כי בנימין נתניהו הוא בגדר נאשם בלבד, לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

המניות שעלו במאות אחוזים בחסות המלחמה, והאם יש להן עוד לאן לעלות?

למרות שתמונת המערכה הצבאית טרם התבהרה, מנהלי ההשקעות מסמנים מרוויחים ומפסידים פוטנציאליים ● בצד החיובי: מניות התעשיות הביטחוניות, רשתות מזון וחברות אנרגיה ● עלולות להיפגע: רשתות מלונות, מרכזי מסחר ומניות התעופה ● ומה התחזית למניות הבנייה?

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

שרת התחבורה: השמיים בישראל לא יפתחו לפני שבוע הבא, בינתיים ניתן להגיע דרך טאבה

בתום הערכת מצב בנתב"ג הבהירה השרה כי פתיחת המרחב האווירי לא צפויה לפני השבוע הבא ותתבצע בהדרגה ובתיאום ביטחוני ● עד אז, המעבר היבשתי בטאבה ממשיך לשמש חלופה מרכזית לשבים ארצה

רונן גינזבורג, מנכ''ל דניה / צילום: רני חכם

הדוחות שהרסו למניה הזו את החגיגה בבורסת ת"א

בעוד שמדד הנדל"ן זינק במעל 6% בתל אביב, מניית דניה סיבוס היא בין המניות הבודדות בסקטור שנסחרה היום בירידות, בעקבות דוחות כספיים מעורבים שפרסמה ● בעוד שהחברה דיווחה על שיא בצבר ההזמנות, בגובה 22 מיליארד שקל, הרווח הנקי של החברה רשם ירידה של 3%

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המבצע באיראן יפגוש את השווקים: מה צפוי היום במסחר?

המבצע הצבאי נגד איראן יעמוד במרכז תשומת לבם של המשקיעים ● הכלכלנים מעריכים: הבורסה תחווה תנודתיות בטווח הזמן הקצר, ותזכה לזריקת עידוד בטווח היותר ארוך ● המערכה מול איראן תופסת את וול סטריט בנקודה רגישה במיוחד ● וגם: תנועת הספינות במיצרי הורמוז נחתכה בחדות, ומה עלול לקרות למחיר הנפט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

בנקים בישראל

בלי מס רווחי יתר: האם משרד האוצר והבנקים בדרך להסכם פשרה

בזמן שוועדת הכספים ממשיכה לדון בתוכנית להטלת מס רוויח יתר קבוע על הבנקים, מאחורי הקלעים מתגבשת הצעת פשרה: היטל "חד פעמי" שיניב לקופת המדינה עד 1.4 מיליארד שקל ● ברקע, המערכה באיראן צפויה להגדיל את הגירעון ובאוצר צריכים מקורות למימון המבצע

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

מחיר הגז והנפט מזנק, אלו הישראליות שמרוויחות

מחירי הגז והנפט מזנקים בעקבות המתקפות האיראניות על נסיכויות המפרץ והחסימה החלקית של מיצרי הורמוז ● הזינוק במחירים הקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות, שחלקן נהנות גם מהחוזים ארוכי הטווח על הגז המקומי

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר