גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי
רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

בכנס TECH IL של גלובס שמתקיים היום (ג'), שוחח רז בכר מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, עם מיטל ויזברג על עולם הסטארט-אפ הישראלי, ההתמודדויות שלו במהלך המלחמה ועל החיבורים שנוצרו תוך כדי המלחמה. 

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה
ראיון | גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"
המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

צמד המלים בינה מלאכותית הפך ללוהט בשנה האחרונה. אבל כמה יזמים ישראלים באמת מצליחים לממש את הפוטנציאל של הטכנולוגיה הזו? האם חברות ישראליות פספסו את עגלת הבינה המלאכותית?", השאלה הזו נשאלה במהלכו של הכנס על מנת לשמוע את תגובת הקהל.

הקהל השיב בצורה גורפת כי היזמים הישראלים נמצאים על עגלת ה-AI, ורז בכר אכן מסכים: "כלים טכנולוגיים כמו בינה מלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים מהשלבים הכי מוקדמים. אנחנו עובדים עם יזמים ויזמיות כבר משלב הרעיון, כדי לתת להם את כל המעטפת שהם צריכים. גם ברמת הכלים, וגם ברמת שיתופי הפעולה והחיבור לאקוסיסטם של הלקוחות שלנו".

כמה פניות חווית מצד יזמים בזמן המלחמה?
"מצד אחד, המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי ואת הסטארט-אפ בפני דברים שלא ראו קודם. ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית. זה הגיע משני מקומות: קמו מיזמים שהתמודדו עם אתגרי המצב, ודבר שני - המון יזמים גויסו למילואים, ונתקלו באתגרים חדשים שם. ראינו בקשות מחברות שקיימות בתכנית, והלכנו להתאים את התכניות שלנו בזמני תגובה וגמישות מקסימלית, כדי לתת ליזמים שקט תעשייתי. 

"בנוסף, כלי AI למפתחים יכולים להאיץ את זמני הפיתוח ולהוריד את החסמים לבניית מיזמים. כמויות גדולות של מיזמים שביקשו להיכנס לתכניות הקימו בימים ספורים מיזמים שהיו לוקחים לפני כן שבועות וחודשים. היזמים בהחלט מינפו את יכולות ה-AI שיש לנו להציע. היום קל יותר להקים חברות, והרף ירד באופן משמעותי".

איך אתם בוחרים במי להשקיע? מה מעניין אתכם?
"אנחנו עובדים עם כל סוגי הסטארט-אפים, מ-B2C לאנטרפרייז, כולל הרבה מיזמים מבוססי AI. אנחנו נותנים ליזמים עצות איך להתחיל ומחברים אותם למומחי תוכן. אפשר לראות סטאראט-אפים מתקדמים יותר, שעשו אקזיטים יפים, וגדלו בתכניות של התמיכה העסקית". 

פנו אליכם 360 יזמים בחודשי המלחמה. כמה מתוכם מתעסקים ב-AI?
"היו לנו את כל תתי הקטגוריות של AI. היו כאלה שהתמקדו ב-AI של ניתוח תמונה וטקסט, אבל היה גם שימוש נרחב בכלי AI כדי לבנות את המיזמים מלכתחילה. ניהול תרומות ועזרה לקהילה. יש מיזם שאנחנו מאוד גאים בו, סטארט-אפ ישראלי בשם דסי (Deci), שהכנסנו אותם למודלים של מיקרוסופט. מבחינת שיתוף פעולה עם מיקרוסופט, הוא נמצא באותה שורה כמו חברות כמו OpenAI ומטא".

איך החברה הגלובלית התייחסה לתעשייה המקומית?
"המנכ"ל שלנו יצא באופן פנימי בתמיכה שלו כלפי העובדים בישראל, וההנהלה המקומית תמכה בעובדים. הייתה גמישות ואפשרות לבוא ולהתנדב ולעזור לעובדים שהתגייסו למילואים, ולמי שנפגעו מפעולות האיבה. גם בחלק העסקי, הקבוצה של מיקרוסופט פור סטארט-אפ הגלובלי, הגמשנו את כל מה שהיה אפשר להגמיש. חברות ישראליות קיבלו עדיפות בזמני התגובה, ושאלנו פחות שאלות. כמו כן, אספנו תרומות מהעובדים והכפלנו את הסכום, וכך גייסנו מיליוני שקלים למפונים ומשפחות הנפגעים".

היה לנו לילה הזוי עם מתקפה איראנית - קיבלתם תגובות מקולגות בחו"ל?
"כל פעם שיש אסקלציה במצב, והעיתונות הבינלאומית מייצרת כותרות, אנחנו מרגישים את התמיכה של הקולגות שלנו בחו"ל. הודעות התמיכה מגיעות מסביב לשעון. יש תמיכה לעובדים ולמשפחות, אבל גם מבחינת הגמישות שנותנים לנו. אנחנו מוכיחים שההייטק הישראלי Delivers. עם כל המלחמה, אנחנו עושים את זה, ואפילו מעלים את הרף מבחינת השירותים והתמיכה ומפתיעים לטובה את ההנהלה". 

הבינה המלאכותית יצרה האצה בחממות הטכנולוגיות. נולדו חברות שימשיכו קדימה ויצמחו?
"קמו בתקופה הזאת מיזמים שפותרים סוגיות אמיתיות שאנחנו מתמודדים איתן. יש הרבה התארגנויות שקמו, מסטודנטים ועד לגופים המסודרים. הציגו לאנשים בעיה, והם הצליחו לפתור אותה. יש הרבה רעיונות עם היתכנות עסקית. האמת שהרבה מהקבוצות האלה לא לגמרי מבינות שמה שהם עושים זה יזמות.

"מעבר לפרויקטים וטכנולוגיה שפותרת בעיות, הייתה אינקובציה של צוותים שהתגבשו והוכיחו שהם יכולים להביא פתרון לבעיה אמיתית בפרק זמן מינימלי. אנשים שלא הכירו אחד את השני, כל אחד מרקע ונסיון אחר, שעבדו ביחד, והוכיחו את היכולת שלהם לבנות פתרונות לבעיות אמתיות. כשיביאו לצוות כזה בעיה חדשה, יש להם כבר את נסיון עבודה ביחד, מה שיאפשר להם לרוץ מהר יותר ומגדיל את הסיכוי להפוך את המיזם לחברה, שתגדל, שתגייס עובדים, ושתצטרף כעוד סטארט-אפ באקוסיסטם הישראלי. התקופה הזאת, שבאה עלינו בעל כורחנו, הייתה תקופת זריעה לחלק מהחברות הכי יפות שנראה בשנים הקרובות". 

 ***גילוי מלא: הכנס בחסות בנק ONE ZERO, מיקרוסופט, KPMG, HP Indigo, AT&T, ובהשתתפות מקורות ורשות החדשנות. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות