גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי
חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

שלושה בכירים בחברות רובוטיקה ורחפנים נפגשו על במה אחת בכנס TECH IL של גלובס, ושוחחו עם אסף גלעד, עורך ההייטק של גלובס, על הפיתוחים המהירים בעולם הרובוטיקה הצבאית, התחרות מול יצרנים גדולים בסין, מגבלות הרגולציה הישראלית, ואיך ייראה השילוב בין אדם למכונה בעתיד. 

כנס TECH IL | "נמצאים רק בתחילת הדרך": מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם לראשונה על במה אחת
כנס TECH IL | "הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה
כנס TECH IL | מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

הפאנל נפתח בשאלה לקהל - האם לדעתו צה"ל יהיה מוכן טכנולוגית למלחמה הבאה? רוב הקהל דווקא היה אופטימי, ואמר שסביר שישראל תהיה מוכנה יותר למלחמה הבאה.

לאחר מכן נשאלו הפאנליסטים: "איך פגש אתכם ה-7 באוקטובר? איך התמודדתם?"
חן חיים, סמנכ"לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND, ענתה כי "כחברה, ב-8 באוקטובר התגייסנו למילואים, הבנו שאנחנו צריכים להגיב ומהר. עלינו מול משרד ההגנה האמריקאי שהוא לקוח שלנו ודיברנו קצת על המצב. היינו שבועיים לפני מסירה של מאות מערכות, ואמרו לנו להשאיר את המערכות בארץ במקום לשלוח אותן לצפון קרוליינה. סיפקנו את המערכות באופן מיידי לתמרון בעזה, מגדודים לקומנדו. אנחנו עובדים עם דרישות וכמויות שלא הכרנו. אנחנו מפתחים מערכות רחפנים, שעוזרת לכל מפעיל ומשתמש לשלוט ברחפן בכל סביבה, למרות מגבלות כמו Latency (עיכוב בשידור, ע"א) וסביבה נטולת GPS.

ליאור סגל, מנכ"ל חברת גילוי הרחפנים עין שלישית : "הנטיה הטבעית שלי זה לקחת אשמה, כי ב-7 באוקטובר הדברים שנחשפו כבר דוברו והיו מוכרים, ואנשים אמרו לי 'ליאור, תרשום אותי לוועדת החקירה'. דברים היו יכולים להיות אחרת אם המערכות שלנו היו שם. אנחנו עוסקים בגילוי רחפנים בעזרת שילוב של מערכות אלקטרו-אופטיות עם בינה מלאכותית. היום משרד הבטחון כבר הבין את זה, וקיבלנו הזמנות משמעותיות. באותו הזמן הרבה מהעובדים שלנו גויסו, הרבה מהם חיילים ביחידות מיוחדות, אבל הנחישות שלנו הביאה לפריסה של היכולות שלנו בשטח".

חגי בלשאי, מנכ"ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן: אנחנו חברה דרומית מעומר. רוב העובדים מב"ש והעוטף, וגם אצלנו רובם עדיין בשירות מילואים פעיל. חלק ניכר מהעובדים היו צריכים לפנות בתים, חלקם נשארו לשמור או שהיו לכודים. נשארנו עם 60% עובדים אחרי שגויסו. מהצד השני, אנחנו מפתחים מערכות בדיוק ליום הזה, כולל רובוטים טקטיים והגנתיים עבור משרד הבטחון כבר עשור. הייתי אמור להיות בטיסה לפיליפינים, אבל בדרך לשדה התעופה הבנתי שמשהו אחר קורה פה וביטלתי את הטיסה במקום".

"אנחנו מפתחים את 'התרנגול', רחפן טקטי לתת-קרקע, ומאפשר ראיה מרחוק של מה שקורה בתווך הזה, והעשרה של הלוחמים והצוותים לפני שהם נכנסים. גם הגנה מפני רחפנים, יש לנו מוצר שלוכד את הרחפנים, ואנחנו גם עובדים עם ליאור מ"העין השלישית" כדי לגלות אותם".

ספרו על לקח שלמדתם מאז ה-7 באוקטובר
חיים: שני הדברים העיקריים שלמדנו, זה שהרובוט צריך להיות מספר אחת בצוות. אין סיבה שחייל יסכן את עצמו. הדבר השני זה "Keep it simple". צריך הפעלה קלה ואינטואיטיבית, הבן שלי בן ה-9, בעזרת מחוות היד הכי פשוטות, ידע להטיס את הרחפן דרך קירות וחלונות. צריך מערכת כמה שיותר פשוטה להפעלה, שכל לוחם יוכל להשתמש בה".

סגל: "זו הייתה אמירה שיווקית בחברה, אבל פגשנו את זה פרקטית - לוקחים טכנולוגיה שזמינה למל"ט אסטרטגי, או מערכת בקרה אווירית, ומורידים אותה לרמה הטקטית, של יחידת קצה שנמצאת בגבול הצפון. הלקח הוא שצריך לסגור את השרשרת אחורה, כדי שלמעלה יקבלו אינדיקציה ממערכות בקצה שלא תמיד היו שם".

בלשאי: "צריך לזכור שהמלחמה הבאה לא תהיה כמו הנוכחית. הבנו את מקום הרחפנים במלחמה הנוכחית עוד לפני, אבל אולי היינו עדינים ונחמדים מדי. חלק מהעניין שאני לוקח על עצמי כאתגר, זה להבין איזה טכנולוגיה תהיה במלחמה הבאה, וזה הולך איתנו חזק קדימה".

ראינו את הצבא מתמלא ברחפני DJI של סין, האם חברות ישראליות יכולות למלא את החסר ואת מה שסין עושה כל כך טוב?
בלשאי: "ברור. התעשיה הישראלית יכולה למלא את הפער. ויש פערים אחרים, כמו עניינים רגולטוריים. הרגולציה בישראל גרמה לנו להיות בנחיתות מהעולם. המוצרים שלנו קוטלגו ברגולציה הישראלית כמוצר צבאי, בניגוד ל-DJI. זה הביא לכך שהשווקים היו קטנים מדי, ולא היינו מספיק תחרותיים. גם התעשיה הבטחונית כיוונה לטכנולוגיה עילית, אבל לא ירדה לפשוט ולפרקטי. לא נתנו לנו לפתח מוצר קצה שהוא פשוט, זול ועושה את העבודה. אם היינו מפתחים את זה נכון, היינו יכולים להיות זולים יותר מ-DJI. בסוף זה פרופלורים וקצת פלסטיקה. צריכה להיות יכולת ישראלית חזקה ומוכחת, המערב קונה מ-3 החברות שאתה רואה כאן, אבל אנחנו כישראל קונים מיצרנים בחו"ל. זה פרדוקס שצריך לפתור".

אנחנו הודפים רחפנים עם מטוסי קרב, בזמן שאיראן וסין הן מעצמות של רחפנים. איך המערב נתפס עם המכנסיים למטה, והאם יש יכולת להתגבר על זה?
בלשאי: "פרקטית, אפשר להגיד שהפסדנו לצד ה"מזרחי" ברמת הייצור. העולם עשה את זה בכל התעשיות במשך שנים. ישבו פה בכירים מאיתנו ואמרו שהם מייצרים בסין, אבל בונים בישראל מרכז אינטל בהשקעות עצומות.

"כדי לענות על הביקוש, צריך יכולת ייצור מקצה לקצה. לא רק מוח שחושב ומפתח, אלא גם תעשיה שתומכת בייצור. בשביל זה צריך השקעות. צריך שיתוף פעולה בין סטארטאפים קטנים, התעשיות הגדולות, הרגולטור והמדינה. האם אפשר לסגור את זה במערב? כן. אנחנו רוצים להביא תעשיה איכותית ובינה מלאכותית במחיר סביר".

סגל: "יש נקודה כלכלית שצריך לזכור. הבלימה של המתקפה האיראנית עלתה בין 4-5 מיליארד שקל. העלויות שכרוכות בהפעלת הכוח הן אדירות. אני לא נכנס לאסטרטגיה, אבל יש כאן סוגיה כלכלית: איך אתה מצליח לייצר כוח רובוטי בתמחור שיאפשר הפעלה רציפה בהיקפים משמעותיים. מפתחים מוצרי עילית סופר יקרים, אבל בכמה נוכל לעמוד? בשביל זה צריך את הבגרות לוותר על משהו. לא תמיד צריך שהכל יהיה הכי טוב, אלא גם בכמות. לטיל חץ אין תחליף, אבל בשביל להוריד כטב"מים שעולים 20-40 אלף שקל, לא צריך F35. ולא תמיד יהיה מטוס שיטפל בפקקטה רחפן, ורק עכשיו מתחילים להתעורר לזה".

ספר לנו על רובוט הכלב שעבר גיור במלחמה בעזה
בלשאי: "זה נבחן לא מעט, אבל לא מספיק היינו מוכנים לכמויות המנהרות שנחשפו. עשינו לרובוט הכלב גיור מהיר, ועבדנו עם החברה האמריקאית. כשאתה מדבר עם הקולגות מהצד השני, הם נרתמים ומבינים את גודל האירוע. בימים הכי מטורפים של המלחמה הם הגיעו לארץ, ועשו הטמעות. הכלב הולך על ארבע, ונכנס למתווים מסובכים ולוקח אמצעים שרחפנים לא יכולים לקחת. עשינו האצה מטורפת תוך שבועיים, מגרסאות מעבדה לשטח. לא נחליף את הכלבים של עוקץ ולא את האנשים והטנקים בקצה, אבל צריך עוד שכבת הגנה. כשצה"ל אימץ טכנולוגיה, הוא נחשב בכל קנה מידה של המלחמה כפורץ דרך ולא ציפו לכמות כל כך נמוכה של הרוגים".

ישראל תפתח אסטרטגיית רחפנים? אולי תהיה קונסולידציה ביניכם לחברות הגדולות?
בלשאי: "צריך סקיילאפ משמעותי ברמה הלאומית. צריך להבין שזה העתיד, וכנס גלובס זה מקום מצוין להגיד את זה: רחפנים הם לא העתיד רק של מלחמות. הם יזלגו גם לחיים בהיבטים אחרים. אנחנו כחברות קטנות לא נצליח לדפוק על הדלת מספיק חזק. אנצל את הבמה כדי לקרוא: אנחנו פתוחים לשיתופי פעולה ישראליים וגלובליים, וככה נביא את החדשנות והפרקטיקה לכל ביקוש בשטח. גם בלוחמה וגם מעבר".

סגל: "זה לא יקרה אם נצפה מהתעשיות הגדולות להוביל את זה. אפשר לתת דוגמאות מהשוק האמריקאי, אבל בסוף 'שיבושים' מגיעים מחברות קטנות כמונו, לא משנה כמה מחלקות חדשנות יפתחו הגדולים".

חיים: לגבי החברות הגדולות, מרגישים תמיד ובחצי שנה האחרונה בפרט, שחברות יחסית קטנות כמונו יכולים להגיב במהירות, להיות גמישים, וחווינו את זה במהלך המלחמה בכל איום חדש שנפתח. יש לנו את היכולת להגיב, לשפר, לבגר ולקבל פידבקים בלייב".

קשה לשתף פעולה עם החברות הגדולות?
סגל: "יש היתכנות למוצר קוסט אפקטיב שעונה על הצרכים של היום ועל הצרכים העתידיים. אבל צריך שיתוף פעולה בין החברות הקטנות והגדולות. החברות הגדולות יכולות לעשות דברים גדולים, אבל פחות חדשנות. צריך לתת את הצ'אנס גם לחברות קטנות במכרזים הגדולים".

***גילוי מלא: הכנס בחסות בנק ONE ZERO, מיקרוסופט, KPMG, HP Indigo, AT&T, ובהשתתפות מקורות ורשות החדשנות. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

עם נשיא שמקורב גם לנתניהו וגם לארדואן: האם הפתרון לאיראן יגיע דווקא מהמדינה המפתיעה הזו

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הצהרת משפחות מירן וסיגל בכיכר החטופים / צילום: Paulina Patimer

בתו של קית' פרצה בבכי: "אל תמות שם במנהרות"

משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים